Μαχητική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό και τα ΒΑΕ (VIDEO)



«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση και τα ΒΑΕ». Με προμετωπίδα το σύνθημα αυτό, ομοσπονδίες και συνδικάτα διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στην αντιασφαλιστική επίθεση με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στην Ομόνοια ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε πως μεροκαματιάρηδες και άνεργοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά αναμονή ή ανοχή, και κάλεσε τα πρωτοβάθμια σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία.
Η πορεία που ξεκίνησε από την Ομόνοια έφτασε στο υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών και των συνδικάτων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας. Ωστόσο η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους του Κέντρου της Αθήνας.
«Δημόσια Ασφάλιση και κοινωνική, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή», «Όρια ηλικίας και συντάξεις με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης», «Η Ασφάλιση κερδήθηκε με αίμα, κάτω τα χέρια από τα Βαρέα» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Στο τέλος της κινητοποίησης, ο Γιάννης Τασιούλας, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, εξήγησε πως ο υπουργός επανέλαβε τις ίδιες λέξεις που τα σωματεία έχουν ακούσει από όλους τους προκατόχους του. «Δικαιοσύνη», «ισότητα», «αξιοκρατία» είναι οι συνήθεις εκφράσεις με τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις περιβάλλουν την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Όσο για τις συντάξεις, ο Γ. Κατρούγκαλος τις συνέδεσε γενικά με τις «αντοχές της οικονομίας», γεγονός που πρέπει να σημάνει συναγερμό.
Η πρωτοβουλία είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από κλάδους, που απασχολούν εργαζόμενους στα ΒΑΕ.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget