02/14/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 15ης Φλεβάρη 2015
  • Διαπραγμάτευση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ:Όπως και να το πουν ο λαός θα το πληρώσει!
  • Σύγκρουση στην Ουκρανία: Παρά τη νέα εκεχειρία η αντιπαράθεση μένει
  • Κατάσταση στους χώρους δουλειάς: Ο πραγματικός αντίπαλος είναι εδώ και την επόμενη μέρα
  • Έρευνα του Ριζοσπάστη: Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» - Ανάγκη του λαού της περιοχής να συνεχίσει τη λειτουργία του
  • Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: Βαθιά υπόκλιση στις ανάγκες του κεφαλαίου - άρθρο του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ
  • Άρθρο: Οι τράπεζες, το κράτος και το «αναπτυξιακό μοντέλο» του ΣΥΡΙΖΑ
  • Συγκυβέρνηση για την Υγεία: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»... - άρθρο του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ
  • Άρθρο με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία - άρθρο του Κυριάκου Ιωαννίδη, υπεύθυνου του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης: Οι σημαίες των ιμπεριαλιστών δεν είναι του λαού
  • Άρθρο: Η αντιλαϊκή πολιτική για την αγροτιά συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση - άρθρο της Διαμάντως Μανωλάκου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνης του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ
  • Ιστορία: Για τα 70 χρόνια από τη Συμφωνία της Βάρκιζας
  • «Περήφανοι» απολογητές της εξουσίας του κεφαλαίου - άρθρο του Δημήτρη Ξεκαλάκη,μέλους της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ
και πολλά ακόμα θέματα διεθνούς οικονομίας, πολιτισμού, διεθνών, αθλητισμού, επιστήμης, σκάκι.
1 / 1
902.gr Κατηγορία: 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φλεβάρη στη Λάρισα η σύσκεψη της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τη συμμετοχή εκπροσώπων μπλόκων απ' όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Τη σύσκεψη άνοιξε ο Βαγγέλης Μπούτας, εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας, ο οποίος σημείωσε ότι οι αγρότες δεν πρέπει να δείξουν καμία αναμονή για τη νέα κυβέρνηση, χωρίς βιασύνες αλλά με ψυχραιμία και αγωνιστικότητα να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα που ξέρουν, διεκδικώντας το πλαίσιο αιτημάτων όπως έχει καθοριστεί στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων και επικαιροποιήθηκε με τα νέα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Στο κάλεσμα της σύσκεψης προς τους αγρότες αναφέρθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, ενώ παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι από τα μπλόκα της Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και άλλων περιοχών της χώρας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ να πραγματοποιηθεί στις 15 Μάρτη στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων και να παρθούν όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να είναι μαζικός και αγωνιστικός.
Στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων τονίζεται: «Ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς έχουν ήδη μετατρέψει την απελπισία στην οποία τους έσπρωξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε προσδοκία ή τουλάχιστον αναμονή για μια καλύτερη ζωή από την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι η επανάπαυση και η αναμονή είναι χάσιμο χρόνου. Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση. Στον κοινό μας αγώνα με τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, που λίγο - πολύ έχει κάθε οικογένεια στην ύπαιθρο. 
Λέμε καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει. Σε αυτούς υποχρεωτικά θ΄ απευθυνθούμε και για τη νέα καλλιεργητική χρονιά, αλλά πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να το κάνουμε με τους όρους που υπάρχουν σήμερα. Η κυβέρνηση άλλαξε αλλά δε βλέπουμε ν' αλλάζουν αυτοί οι όροι.
Η νέα κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα ενδιαφερθεί για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Ήδη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας τη Θεσσαλία. Όμως δεν απαρνήθηκε τη νέα ΚΑΠ που ισχύει από φέτος έως το 2020. Προτίμησε να μην αναφερθεί σε αυτήν, γιατί θα την υλοποιήσει όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ οι νέοι κανόνες για τις ενισχύσεις θα οδηγήσουν στην καταστροφή κι άλλους χιλιάδες φτωχούς αγρότες, χωρίς άλλη προοπτική δουλειάς. Η Κυβέρνηση νοιάζεται για ν΄ ανέβει η παραγωγή ορισμένων προϊόντων, κάποιων ν΄ αυξηθούν οι εξαγωγές, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των ενισχύσεων θα πάνε στους λίγους και μεγάλους, στις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές μονάδες που θα συγκεντρώνουν και την παραγωγή όπως άλλωστε γίνεται ως τώρα (...)
Με την ίδια αγωνιστική διάθεση, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να αποκρούσουμε τις αντιαγροτικές αποφάσεις, να βάλουμε φρένο σε σχεδιασμούς για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος μας, να διεκδικήσουμε λύσεις που θα δώσουν ανάσες στην επιβίωσή μας ως εργαζομένων.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε ενισχύοντας το συντονισμό της δράσης μας, την κοινή πάλη και συμμαχία με τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική να αποτινάξουμε τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή».
Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρο το κάλεσμα
902.gr Κατηγορία: 

Χαρακτηριστικά λαϊκών συνελεύσεων πήραν οι τρεις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στα χωριά Ανθότοπος, Νεοχώρι και Κομπότι, στo πλαίσιo της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Άρτα και στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η περιοδεία ξεκίνησε από το χωριό Ανθότοπος και ακολούθησε το χωριό Νεοχώρι (δείτε εδώ βίντεο από την επίσκεψη στο Νεοχώρι). Στις συζητήσεις με τους κατοίκους και τους φορείς ο Δ. Κουτσούμπας έγινε δέκτης της απελπισίας που επικρατεί στον κόσμο από την ολική καταστροφή της παραγωγής ως αποτέλεσμα της πρόσφατης κακοκαιρίας.
Μάλιστα οι κάτοικοι κατήγγειλαν το γεγονός ότι μόλις έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας, όλοι τους ξέχασαν, ενώ τόνισαν επίσης την ανάγκη της άμεσης αποζημίωσής τους.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις Ερωτήσεις που έχει καταθέσει το Κόμμα, τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή και παράλληλα τόνισε ότι το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι ηοργάνωση της πάλης των πληγέντων για άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, καθώς και γιαάμεσα χρονοδιαγράμματα για αντιπλημμυρικά έργα, η συσπείρωσή τους στην Επιτροπή Αγώνα που έχει ήδη συγκροτηθεί από μαζικούς φορείς σε επίπεδο νομού και η οποία πρέπει να διευρυνθεί με τους πληγέντες από κάθε χωριό της Άρτας.
Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:
«Εκφράστηκε η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων, γιατί όταν φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από ένα πρόβλημα, όπως ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες, εδώ στην περιοχή της Άρτας και ιδιαίτερα στα χωριά που επισκεφθήκαμε, σε συνέχεια οι κάτοικοι νιώθουν μόνοι απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αφού έχουν χάσει τις περιουσίες τους, τα σπίτια, το νοικοκυριό τους, έχουν πληγεί καλλιέργειες.
Και βεβαίως εμείς είμαστε εδώ για να επισημάνουμε ακριβώς αυτό, ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, κάθε μέρα, πρώτα απ’ όλα των ίδιων των εργαζομένων του νομού της Άρτας, των περιοχών εδώ, όλης της Ελλάδας και βεβαίως δικές μας παρεμβάσεις, του ΚΚΕ - εμείς αυτό υποσχεθήκαμε, γι’ αυτό είμαστε εδώ - και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Θα βομβαρδίσουμε με Ερωτήσεις, με Επερωτήσεις, με Επίκαιρες Ερωτήσεις, με παρεμβάσεις και με προτάσεις νόμου και μέσα στη Βουλή. Κυρίως όμως θα στηρίξουμε τους κατοίκους σ’ αυτόν τον αγώνα. Για να υπάρξουν και άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως είναι οι αποζημιώσεις που χρειάζονται, η γρήγορη καταγραφή όλων των ζημιών, η αποζημίωση των καλλιεργητών που επλήγησαν από τον ΕΛΓΑ. Αλλά κυρίως για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, γιατί τα φαινόμενα αυτά έχουν και βάθος. Για παράδειγμα, η καταστροφή που έγινε στην αγροτική παραγωγή, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, θα φανεί πιο έντονη, διότι οι μεγάλες αυτές βροχοπτώσεις, το νερό έχει πλήξει τη φυτική παραγωγή, τα δέντρα θα έχουν επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια στην παραγωγή τους - και τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια και η υπόλοιπη παραγωγή.
Υπάρχει επίσης το ζήτημα της αποκατάστασης των βιολογικών καθαρισμών, όπου τα λύματα πλέον πέφτουν όχι μόνο στο ποτάμι, αλλά και στον Αμβρακικό κόλπο κλπ. Τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, της περιοχής εδώ, είναι το κύριο ζητούμενο. Διότι κι αύριο θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές - δεν γινόμαστε μάντεις κακών, αλλά έτσι είναι - εκτός από περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια και νοικοκυριά, που καταστράφηκαν. Άρα θα πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. Άλλωστε, τα αντιπλημμυρικά έργα ενισχύουν και αυτό που λέμε εξάλειψη της ανεργίας, σε ένα βαθμό, αύξηση της απασχόλησης. Κι εδώ επειδή τα ΕΣΠΑ, τα ΣΕΣ τώρα, δεν θεωρούν ότι αυτά τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να προβλεφθούν και να παίρνονται μέτρα, μένουν στην άκρη.
Εμείς και στο ευρωκοινοβούλιο - ήδη οι ευρωβουλευτές μας έκαναν ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πιέσουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση - και στη Βουλή θα συνεχίσουμε την προώθηση αυτών των ζητημάτων. Άρα, λοιπόν, είμαστε εδώ για να σημάνουμε συναγερμό ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ο τόπος σ’ αυτήν την κατάσταση, ότι πρέπει άμεσα να επιλυθούν αυτά τα μεγάλα προβλήματα και με άμεσες ανάσες ανακούφισης, αλλά κυρίως να παλέψουμε για να χαραχθεί ένας νέος δρόμος ανάπτυξης, με κεντρικό σχεδιασμό, με πρόγραμμα, έτσι ώστε να υπηρετεί πραγματικά τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες».
Ακολούθησε η επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Κομπότι, την έδρα του δήμου Ν. Σκουφά, όπου επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο και φορείς της περιοχής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το μέγεθος της καταστροφής επιβάλλει να δοθούν άμεσα 1.500 ευρώ ανά οικογένεια που έχει πληγεί και 500 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί, καθώς και να λυθεί νομοθετικά ότι αυτές οι οικογένειες δε θα πληρώσουν άμεσα εφορία, χαράτσια και δάνεια, μέχρι να γίνει αποκατάσταση των ζημιών. Αυτά τα μέτρα, υπογράμμισε, δε λύνουν το πρόβλημα, ωστόσο είναι μέτρα επείγοντα, που πρέπει να παρθούν άμεσα.
Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε κοινή συνάντηση με το Δήμαρχο Άρτας και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας στο Δημαρχείο της πόλης. Στη διάρκειά της παρουσιάστηκε ένας πρώτος απολογισμός των τεράστιων καταστροφών από την πλημμύρα στην περιοχή, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή του ΚΚΕ για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Από την πλευρά του Κόμματος, δια του Δημήτρη Κουτσούμπα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα κινητοποίησης του λαϊκού παράγοντα με συσπείρωσή του στις λαϊκές επιτροπές για να πετύχουν τα αιτήματά τους.
Τέλος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έλαβε μέρος σε μαζική σύσκεψη φορέων και κατοίκων Άρτας και της ευρύτερης περιοχής Ηπείρου στην γεμάτη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
7 / 38
902.gr Κατηγορία: 


MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget