02/22/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες και τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου αναφέρονται τα εξής:
«Τα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη “στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αποτελούν ελιγμό κάτω από την πίεση του αγροτικού κινήματος. Είναι μέτρα που δεν δίνουν διέξοδο στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Αρμόδιο να απαντήσει σε ένα προς ένα τα μέτρα είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που εκφράζει τις ανάγκες όχι των εύπορων, αλλά των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων των αγροτών.
Ως σύνολο κινούνται στην αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία είναι αποφασισμένη να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών και τη μείωση των συντάξεων. Αυτό που “αλλάζει” είναι η διάρκεια της μεταβατικότητας κατά δυο χρόνια, για την πλήρη εφαρμογή των ήδη γνωστών κυβερνητικών στόχων.
Η φορολογική ελάφρυνση, στην οποία αναφέρθηκε, δεν έχει αντίκρισμα, αν το αφορολόγητο ποσό είναι κάτω από τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία και διατηρούνται. Μέτρα όπως το “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης” επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας στις πιο μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις.
Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο πετρέλαιο ή μειωμένη τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα μέτρα που προτάθηκαν, όπως η θέσπιση της κάρτας του αγρότη, οι συνεταιριστικές μορφές, είναι μέτρα που επιδιώκονται και εξυπηρετούν το τραπεζικό κεφάλαιο.
Τα ασαφή και χιλιοειπωμένα μέτρα, όπως προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προώθηση εξαγωγών, αειφορική διαχείριση της αλιείας κλπ., είναι διακηρυγμένοι στόχοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούσαν, όπως και η σημερινή, τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και την ΚΑΠ.
Με τις ίδιες αοριστολογίες, για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εννοούν την ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τη συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων μονοπωλιακών ομίλων, στην οποία δεν θα έχουν θέση οι φτωχοί αγρότες.
Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό ισχυριζόμενος ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για την έξοδο από την κρίση προς όφελός του. Κρύβει ότι και στην καπιταλιστική κρίση υπάρχει πλούτος, υψηλά εισοδήματα, κερδοφορία, ενώ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα παραμένουν στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Το ΚΚΕ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να απορρίψουν τις ψευτοβελτιώσεις της γιατί είναι σε βάρος τους. Να οργανώσουν την πάλη τους και την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, βαδίζοντας στο δρόμο της διαμόρφωσης της λαϊκής συμμαχίας, της ρήξης και της ανατροπής, για την κοινωνία που ο μόχθος του αγροτοπαραγωγού δεν θα συνθλίβεται από τα μονοπώλια και το κράτος τους».



Με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Ανεργία και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους» και παρουσία εκπροσώπων φορέων και δημοτών, συνεδρίασε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πατρέων στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία. 
«Σημαντική ήταν η παρουσία και η συμβολή στην ουσία της συνεδρίασης, των πολλών φορέων της πόλης και του νομού που παρέστησαν στη συνεδρίαση. Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση και στο σύνολό τους, ανεξαρτήτως αν κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και θέσεις, ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν το θέμα της ανεργίας, έτσι όπως το εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, στα ΔΣ των φορέων που εκπροσωπούν» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. 

Η τοποθέτηση του Κ. Πελετίδη

Το θέμα εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παραθέτοντας τα ανησυχητικά για το δήμο στοιχεία της ανεργίας και τονίζοντας: «Ο εργαζόμενος δεν είναι σκυλάκι που χοροπηδάει και του δίνεις το κόκαλο για συγχαρητήρια. Δεν είναι λύση να τον αφήνεις άνεργο και να του δίνεις συσσίτιο. Είναι ντροπή να στέκονται μπροστά σου νέοι άνθρωποι και να ζητάνε συσσίτιο γιατί δεν έχουν δουλειά. Να σου λένε θέλω να μου δώσεις να φάω, αλλά να μην το μάθει κανένας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πατρέων δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα χιλιάδες νέους ανθρώπους να θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες, να γευτούν τη ζωή τους και να εμποδίζονται απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο στον τόπο μας».

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες

«Διεκδικούμε άμεσα θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, που να καλύπτουν ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, με κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, σε έργα υποδομής, σε  αντισεισμική αντιπλημμυρική θωράκιση. Παράλληλα ζητούμε να ληφθούν μέτρα για την ουσιαστική στήριξη και προστασία των ανέργων» ανέφερε στην εισήγηση του ο Κ. Πελετίδης. «Ξεκινούμε, μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για το δικαίωμά τους στη δουλειά» πρόσθεσε.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Πάτρας θα μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για το δικαίωμά τους στη δουλειά.
Όπως είπε: «Ξεκινούμε με ενημέρωση, καμπάνια γύρω από το θέμα της ανεργίας. Αξιοποιούμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε ως δήμος, τις υπηρεσίες μας, το γραφείο τύπου, το site του δήμου, τις πολιτιστικές τους ομάδες, για να αναδείξουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε. Λειτουργούμε τηλεφωνική γραμμή ανέργων στο δήμο. Ενημερώνουμε πλατιά τους εργαζόμενους, τους φορείς τους, τα σωματεία, το σύνολο του πατραϊκού λαού. Οργανώνουμε συνελεύσεις στις γειτονιές της Πάτρας. Προγραμματίζουμε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας από τον οποίο απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Αν χουμε αρνητική απάντηση κλιμακώνουμε την πάλη, βήμα το βήμα.
Καλούμε τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση, και κινητοποίηση με πορεία έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Η διαδρομή των 220 χιλιομέτρων θα είναι διαδρομή αγώνα, θα καλέσουμε σε συμπαράσταση, σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τις Δημοτικές Αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής. Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις σε συνεργασία με δήμους, φορείς κ.λπ.» (παρακάτω παρατίθεται συνημμένο το δελτίο τύπου του Δήμου που περιλαμβάνει ολόκληρη την τοποθέτηση του Κ. Πελετίδη). 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget