06/04/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Χτες συνεχίστηκε επιτέλους, μετά από πολύμηνη διακοπή, η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στην αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού. Ομως, για ακόμα μια φορά, φαίνεται ότι οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και ταχεία συνέχισή της δεν έχουν εξασφαλιστεί. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η δίκη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, είχε καταγγελθεί από πλήθος φορέων και από την Πολιτική Αγωγή ότι ο χώρος που ορίστηκε για τη διεξαγωγή της, η αίθουσα στον Κορυδαλλό, δεν ήταν κατάλληλη γι' αυτή τη δίκη. Βρίσκεται δίπλα σε σχολεία, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα κυριότερα εγκλήματα από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία κ.ο.κ. Η καταγγελία αυτή για την ακαταλληλότητα του χώρου δεν άργησε να επιβεβαιωθεί, με την άγρια επίθεση που δέχτηκαν μάρτυρες κατηγορίας, φίλοι του Παύλου Φύσσα, όταν πήγαιναν στην έναρξη της δίκης. Επιβεβαιώθηκε, ακόμα, με τις αραιές συνεδριάσεις που ορίζονταν εκείνη την περίοδο αναγκαστικά, λόγω των εξετάσεων που διεξάγονταν δίπλα στα σχολεία. Επιβεβαιώνεται και τώρα, ένα χρόνο μετά, καθώς και η ίδια η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της για επιτάχυνση της διαδικασίας, ο προϊστάμενος του τριμελούς συμβουλίου της διοίκησης του Εφετείου όρισε μόνο πέντε δικάσιμους εντός του Ιούνη!
***
Ενώ έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της διαδικασίας με 63 συνεδριάσεις, η δίκη έχει κολλήσει στην εξέταση του 17ου μάρτυρα κατηγορίας, όταν ο συνολικός αριθμός των μαρτύρων που έχει καλέσει η εισαγγελία φτάνει τους 132. Και προκαλεί ερωτήματα το γεγονός (που καταγγέλθηκε από την πρώτη στιγμή από την Πολιτική Αγωγή) ότι η εισαγγελία δεν συμπεριέλαβε στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που είχαν καταθέσει κατά την ανακριτική διαδικασία. Ενώ και για τους συμπληρωματικούς μάρτυρες που έχει δηλώσει ότι θα καλέσει η Πολιτική Αγωγή και που ανήκουν σε ένα ευρύτερο φάσμα της καλλιτεχνικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, η έδρα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα τους δεχτεί, ενώ κωλύματα έχουν τεθεί και για την παράσταση της Πολιτικής Αγωγής για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει, λοιπόν, έντονη και εύλογη ανησυχία από την αρχή της δίκης για τις προσπάθειες αποστείρωσής της από τον έντονο πολιτικό της χαρακτήρα, για τις προσπάθειες να διαχωριστούν οι εγκληματικές πράξεις από το κίνητρο της ναζιστικής ιδεολογίας που καθιστά την οργάνωση της Χρυσής Αυγής εγκληματική.
***
Οι κωλυσιεργίες και οι καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία, πριν ακόμα και από την τυπική έναρξη της δίκης, αλλά και στη συνέχεια, είχαν ως αποτέλεσμα να αποφυλακιστούν όλοι οι κατηγορούμενοι, ακόμα και ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Και παρά το θόρυβο που είχε γίνει τότε, αποκαλύπτεται τώρα η υποκρισία πολλών απ' όσους διαμαρτύρονταν, αφού παρά τη λήξη της αποχής των δικηγόρων, η δίκη συνεχίζεται με ρυθμούς... χελώνας.
«Η απόφαση για ταχεία διεξαγωγή της δίκης είναι ξεκάθαρα ευθύνη θεσμική, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης του Εφετείου, το ίδιο και οι πράξεις που την τορπιλίζουν. Οι μεθοδεύσεις καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής από πλευράς των χρυσαυγιτών - κατηγορουμένων ήταν και είναι αναμενόμενες. Ομως, η υπονόμευσή της από την κυβέρνηση και τα ίδια τα θεσμικά όργανα της πολιτείας πρέπει να σημάνει συναγερμό», ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Πολιτική Αγωγή.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του Εφετείου γι' αυτή την εξέλιξη είναι μεγάλες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, αν και κατά καιρούς προέβη σε διάφορες διαρροές για χώρους που εξετάζονται για μεταφορά της δίκης, τελικά εδώ και ένα χρόνο όχι μόνο δεν έχει υποδείξει άλλη αίθουσα, αλλά με πρόσφατη ανακοίνωσή του προσπαθεί να πετάξει από πάνω του εντελώς το «μπαλάκι» των ευθυνών, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ορίσει το υπουργείο άλλο χώρο, λες και δεν έχει υποχρέωση το υπουργείο να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης και με τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων...
***

Η αναγνώριση μόλις χτες από την κυβέρνηση των καθυστερήσεων που υπάρχουν στη δίκη και η κίνηση της συνάντησης του προέδρου της Βουλής με την οικογένεια Φύσσα, από μόνα τους δεν αρκούν. Το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για άμεση και οριστική μεταφορά της δίκης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου, για την αποκλειστική χρήση της αίθουσας για τη δίκη και την αποκλειστική απασχόληση των μετεχόντων στη σύνθεση δικαστικών λειτουργών, είναι πλέον ανάγκη επιτακτική. Και είναι ευθύνη κυβέρνησης και Εφετείου να ικανοποιηθεί. Κάθε άλλη εξέλιξη αποτελεί υπονόμευση της δίκης, που μόνο την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή διευκολύνει.

Το τρίπτυχο «κοινωνική προστασία - αναπτυξιακή προοπτική - δίκαιη κατανομή» είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο άξονας της πολιτικής της μετά τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης».
Οπως μάλιστα υποστηρίζει η «Αυγή», «μετά την επιτυχή κατάληξη της πιο κρίσιμης αξιολόγησης, αλλά και την ουσιαστική επιτυχία στην αντιμετώπιση του χρέους, η κοινωνία ζητάει να επουλωθούν οι πληγές των πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, να μπούμε σε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης, αλλά τα κέρδη που θα αποκομίσει η οικονομία από αυτή την αλλαγή σελίδας να αναδιανεμηθούν δίκαια».
Με τέτοια προπαγανδιστικά τερτίπια, η κυβέρνηση προσπαθεί από τη μία να παρατείνει τη συναίνεση και την ανοχή του λαού στην ταξική πολιτική της, καλλιεργώντας προσδοκίες για δίκαιη αναδιανομή των «κερδών» από την ανάκαμψη. Από την άλλη, κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο ότι είναι η μόνη ικανή να διαχειριστεί τις υποθέσεις του και να ενσωματώνει παράλληλα τις λαϊκές αντιδράσεις.
Βέβαια, σε ό,τι αφορά το λαό, το προπαγανδιστικό τρίπτυχο της κυβέρνησης είναι μνημείο εμπαιγμού. Καταρχήν, για να κλείσει η «αξιολόγηση» και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας, όπως λέει η κυβέρνηση, πάρθηκαν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως αυτά για το Ασφαλιστικό, η αύξηση της έμμεσης φορολογίας, η θεσμοθέτηση του «δημοσιονομικού κόφτη» και άλλα.
Ανάμεσα σ' αυτούς που πλήρωσαν βαριά την πρώτη «αξιολόγηση» είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που έχασαν ακόμα και το ΕΚΑΣ, οι φτωχομεσαίοι αγρότες, που θα δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να απογειώνονται, οι νέοι ασφαλισμένοι, που αν καταφέρουν ποτέ να βγουν στη σύνταξη θα πρέπει να συμβιβαστούν με ένα επίδομα φτωχοκομείου.
Να, λοιπόν, πώς μεταφράζεται η «κοινωνική ευαισθησία» της κυβέρνησης. Κι επειδή η «Αυγή» έχει το θράσος να παρουσιάζει το χώρο της Υγείας σαν απόδειξη του «κοινωνικού πρόσημου» της κυβερνητικής πολιτικής, τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζουν αυτές τις μέρες οι υγειονομικοί, ενόψει της απεργίας τους στις 8 Ιούνη, για τις μεγάλες ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση του κρατικού συστήματος, δίνουν από μόνα τους απάντηση στην κοροϊδία.
«Αναπτυξιακή προοπτική» πράγματι έχει η πολιτική της κυβέρνησης. Το μαρτυράει ο «αναπτυξιακός νόμος» που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, προβλέπει πολυετείς φορολογικές απαλλαγές για τις επιχειρήσεις, επιδότηση του κόστους εργασίας, ενισχύσεις και προνόμια από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια.
Τα μέτρα αυτά συνοδεύουν τη φοροληστρική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις πλάτες του λαού. Είναι η άλλη όψη της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Η κυβέρνηση ξέρει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά και πως θα χρειαστεί να περάσει κι άλλα δύσκολα μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Τα Εργασιακά ακολουθούν μετά το Ασφαλιστικό και όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται σαρωτικές αλλαγές.
Με παραμύθια περί «δίκαιης κατανομής» προσπαθεί να στρατεύσει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στο στόχο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, από την οποία, όμως, τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν.
Ακόμα κι αν υπάρξει μια σχετική μείωση της ανεργίας, ακόμα και να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι για το μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στους εργαζόμενους, καμιά ουσιαστική ανακούφιση δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό, που θα συνεχίσει με θυσίες και μέτρα να πληρώνει την ανάκαμψη, όπως πλήρωσε την κρίση του κεφαλαίου.
Πραγματική ανακούφιση για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο αν ανακτήσει τις απώλειες που είχε από την περίοδο της κρίσης, αν διεκδικήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και πάνω σ' αυτό το έδαφος οργανώσει παραπέρα την πάλη του. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι να αποκρούσει την προπαγάνδα και το φόβο που καλλιεργούν κυβέρνηση και κεφάλαιο, να συγκρουστεί με τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget