01/08/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Στη θερμή στήριξη της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων καταφεύγει η κυβέρνηση για να τσακίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων όλων των Ταμείων, αλλά και των σημερινών συνταξιούχων, όπως δήλωσε και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γ. Κατρούγκαλος.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν μειώσεις (σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπερνούν το 20%) και στις κύριες συντάξεις των νέων συνταξιούχων, σε σύγκριση με τις συντάξεις που λαμβάνουν μετά τις 11 μειώσεις οι σημερινοί συνταξιούχοι. Και αυτό, πέρα από τις μειώσεις που προδιαγράφονται στις επικουρικές που σήμερα αποδίδονται και τις πολύ μεγαλύτερες μειώσεις στις επικουρικές που θα βγαίνουν με το νέο σύστημα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη θεσμοθέτηση της «προσωπικής διαφοράς» για τους ήδη συνταξιούχους, που θα προκύψει μέσα από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους, αλλά και της «προσωπικής διαφοράς» που προβλέπεται για τους νέους συνταξιούχους, ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι: «Μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όμως σε μεγάλα εισοδήματα, ακόμα και αν οι προβολές μας δεν μας το δείχνουν, που η απόκλιση μπορεί να είναι σημαντική... Και λέμε ότι για τον πρώτο χρόνο (σ.σ. 2016), αν υπάρχει μια διαφορά 20% παλιάς και νέας σύνταξης, το 50% (σ.σ. της διαφοράς) θα το καταβάλλουμε σαν προσωπική διαφορά».
Επιχειρώντας να στηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές, ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι με το νέο ασφαλιστικό που προτείνει, το οποίο είναι αντιγραφή του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, επιχειρείται να «συγκρατήσουμε τη δημοσιονομική δαπάνη με τρόπο όμως (...) υπέρ των πιο αδύναμων»και «να ενσωματώσουμε τις μνημονιακές ρυθμίσεις σε ένα νέο σύστημα που ουσιαστικά αλλάζει τον προσανατολισμό τους».
Ως απόδειξη των λεγομενών του, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν καταργεί το ΕΚΑΣ, αλλά το αντικαθιστά με την «εθνική σύνταξη»! Στην ουσία, το ΕΚΑΣ καταργείται και στη θέση του δεν μπαίνει τίποτα. Διότι το ΕΚΑΣ δίνονταν σε συνταξιούχους που λάμβαναν τα κατώτερα όρια σύνταξης (π.χ. ΙΚΑ 486 ευρώ) και συμπλήρωνε αυτό το ποσό.
Τώρα, με το νέο σύστημα, στην περίπτωση 15ετίας, η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ, μαζί με την ανταποδοτική (με ποσοστό αναπλήρωσης 12%), ακόμα και σε συντάξιμο μισθό 1.000 ευρώ, ίσα ίσα που θα συμπληρώνουν το ποσό της παλιάς κατώτερης σύνταξης. Την ίδια ώρα όμως, ο νέος συνταξιούχος δεν θα έχει ΕΚΑΣ, όπως βέβαια δεν θα έχουν και όλοι οι παλιοί χαμηλοσυνταξιούχοι που σταδιακά μέχρι το 2019 θα το απολέσουν όλοι.


Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 το πρωί, αλλά και με μια δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 12 το μεσημέρι και την πορεία που, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμποδίσει με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓτου ΠΑΜΕ, τόνισε: «Η κυβέρνηση της "δεύτερης φορά αριστερά" χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συγκυβερνήσεών τους, δηλαδή ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Έχει ξαμολήσει τα παπαγαλάκια της και ιδιαίτερα στην περιβόητη "δημόσια ΕΡΤ" όπου παπαγαλίζουν εδώ και μια εβδομάδα τα "καλά" του νομοσχεδίου. Χρησιμοποιεί ακόμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου, γκλομπς και καταστολή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Δεν θα τους αφήσουμε, θα βάλουμε εμπόδια για να μην περάσει το σχέδιό τους. Σας προειδοποιούμε. Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στα εργοστάσια, στις λαϊκές συνοικίες για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται από σήμερα κιόλας, κλάδο τον κλάδο, να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που να μην οργανωθούν. Να νιώσει η κυβέρνηση την ανάσα όλων των κλάδων. Εμείς δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί στους εργοδότες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Ανατροπή, αυτό είναι το σχέδιό μας και θα το υλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας προς την εργατική τάξη, τη φτωχολογιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά». 
Η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας


Έξω από το υπουργείο Εργασίας -και ενώ η κινητοποίηση μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχιζόταν- έγινε στις 12 το μεσημέρι, μεγάλη συγκέντρωση, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Διαλύουν το Ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν της πλουτοκρατίας, κόβουν συντάξεις κι αδειάζουν τα Ταμεία». Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά την πρόταση Κατρούγκαλου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο  Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και η Θάλεια Περπερίδου, εργαζόμενη στα 5μηνα και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα και Λουίζα Ράζου, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.  
Δήλωση του Χρ. Κατσώτη στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό


Σε δήλωση του στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής τόνισε:
«Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας. Παρουσιάζουν το νομοσχέδιο ότι βοηθάει τους αδύνατους μέσα από το κόψιμο των συντάξεων, μέσα από την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσα από την κατάργηση ακόμη και του ΕΚΑΣ, ακόμη και των αναπηρικών συντάξεων.
Χθες ο Πρωθυπουργός είδε τους βιομήχανους, τους ξενοδόχους, το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτούς υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις. Αυτές τις απαιτήσεις υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν στο δρόμο, έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση». 
Η πορεία προς το Μαξίμου



Μετά τη συγκέντρωση, ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα.  Όταν έφτασε στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τρεις κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας να πάρουν υπόψη τους ότι «δεν θα κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντίσταση θα δυναμώνει θέλουν, δεν θέλουν», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την Β. Σοφίας, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με γκλομπς, χειροβομβίδες κρότου και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να καταφέρουν σταματήσουν τους διαδηλωτές που πέρασαν και κατευθύνθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, φτάνοντας στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού. Μιλώντας εκεί προς τους διαδηλωτές ο Αλ. Περράκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για την καταστολή που επέδειξε και κάλεσε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και νεολαία να δώσουν ταξική απάντηση στην κυβέρνηση που είναι γνήσιος εκπρόσωπος των μονοπωλίων.     
Λίγο πριν τις 2 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι στο Μέγαρο Μαξίμου ενώθηκαν με τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκεί έληξε η μεγάλη κινητοποίηση.
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Με ψέματα, προκλήσεις και καταστολή προχωρά η κυβέρνηση στη διάλυση του Ασφαλιστικού! Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής! Χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου σε μια πρωτοφανή και προκλητική δήλωση.
Βάφτισε ως υπεύθυνη στάση τη στάση της μεγαλοεργοδοσίας, δηλαδή αυτών που ευθύνονται σήμερα για την κρίση, που έχουν καταληστέψει τα ταμεία, αυτών που σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία έχουν αφήσει απλήρωτους πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, που έχουν μαύρη ανασφάλιστη εργασία πάνω από 25%, που έχουν τσακίσει τους μισθούς και τους έχουν καθηλωμένους στα άθλια επίπεδα των 300 και των 400 ευρώ, αυτών που ακονίζουν τα νύχια τους πάνω στα αποκαΐδια του Ασφαλιστικού.
Αποκαλύφθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιους η κυβέρνηση νομοθετεί και ποιους εξυπηρετεί το νέο Ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε ότι όποια ανάπτυξη προσμένουν και επιδιώκουν να υπάρχει, αυτή θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτό το δρόμο καλεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός!
Την υπεύθυνη υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου!
Αυτός ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτοκτονία!
Ο υπουργός Εργασίας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου προσπαθεί να κάνει για άλλη μία φορά το "μαύρο - άσπρο", συνεχίζει να κοροϊδεύει ανοιχτά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.
Όσα στοιχεία και αν κατασκευάσουν για να περάσει αναίμακτα το κυβερνητικό σχέδιο, ότι τερτίπια και αν χρησιμοποιούν, η αλήθεια είναι μια: Ότι η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη - Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Φέρνουν "γρήγορο θάνατο' για το Ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα.
Όσα ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες και τις απεργίες του πέταξε από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, τα φέρνουν από τη μπροστινή πόρτα υπό το μανδύα της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού - λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια τον προκατόχων της, δε θα περάσει!
Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Να φτάσει παντού το σύνθημα:
Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».


Την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Ρεθύμνου ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει. Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη χρηματοδότηση και την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Το ΚΕΦΙΑΠ είναι κλειστό λόγω υποχρηματοδότησης και χρόνιων ελλείψεων σε αναγκαίο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Σημείωσε ότι είναι το μοναδικό σε επίπεδο Κρήτης, με σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό και δυναμικότητας πολλών ασθενών. Εξυπηρετεί άτομα με ή χωρίς αναπηρία, βοηθάει και εκπαιδεύει τους ασθενείς στην κοινωνική τους ένταξη, στην αυτόνομη διαβίωση, προσφέρει εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και πολλές άλλες φροντίδες αποκατάστασης.
Μισές προσλήψεις στο ΚΕΦΙΑΠ υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός


Υπολειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός λέγοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να τρεις προσλήψεις από τις έξι που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία του Κέντρου.
Επιβεβαίωσε ότι από το κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ κι άλλων ανάλογων κέντρων ωφελούνται οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και την Πρόνοια.
Μ. Συντυχάκης: Μύθος η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία


Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό για την κανονική λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ ζήτησε εκ νέου οΜανώλης Συντυχάκης.
Τόνισε ότι είναι μύθος ότι μπορεί να συνυπάρξει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία και πως με την αδράνεια επί της ουσίας ενισχύεται η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ γνωστοποίησε ότι κάθε χρόνο τα Ασφαλιστικά Ταμεία πληρώνουν σε ιδιωτικά κέντρα 50 εκατ. Ευρώ για αποκατάσταση ασθενών.
Επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, ενιαίο και καθολικό, σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Τερατούργημα χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ το σχέδιο για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που η κυβέρνηση κατέθεσε για διαβούλευση με τους συνεταίρους της στην ΕΕ, τη στήριξη του ΣΕΒ και άλλων.
Στη ανακοίνωση της τονίζει ότι σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, από το β' εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φτάσει στο 20% το 2019. Έτσι υλοποιεί το τρίτο μνημόνιο «που ψήφισε μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα οποία σήμερα υποκριτικά εμφανίζονται “διαμαρτυρόμενα”», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωσή της τονίζει: 
«Πρόκειται για ένα τερατούργημα σε βάρος των φτωχών και μεσαίων αγροτών, των εργατοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων, των μισοανέργων, της νέας γενιάς.
Για τους αγρότες προβλέπει μεγάλη αύξηση των εισφορών, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να μην μπορέσει ν' ανταποκριθεί.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, από το β' εξάμηνο 2015 ξεκινάει η σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φτάσει στο 20% το 2019.
Από το β' εξάμηνο, λοιπόν, του 2015 και για το 2016 αυξάνεται από 7% στο 10% ο συντελεστής, με αποτέλεσμα να επέρχονται αυξήσεις που στην κατώτερη πρώτη κλίμακα ασφάλισης θα είναι από 753 σε 950 ευρώ το χρόνο και ανεβαίνουν ανάλογα οι επόμενες κλίμακες.
Από 1/1/2017 ο συντελεστής ανεβαίνει στο 14%, το 2018 στο 17% και το 2019 στο 20%. Επιπλέον, από το 2017 αυξάνεται η εισφορά για την υγεία από 2,5% στο 6,95%, ενώ θα υπάρχει και εισφορά 0,5% για την αγροτική εστία.
Έτσι, η συνολική επιβάρυνση του αγρότη/κτηνοτρόφου για την ασφάλισή του θα είναι 27,45% στο ασφαλιστικό εισόδημά του το 2019.
Από 1/1/2017 καταργούνται οι 7 κλίμακες των ασφαλιστικών εισοδημάτων που ισχύουν για τους αγρότες και η ασφαλιστική εισφορά θα υπολογίζεται στο 80% του κατωτέρου μισθού του άγαμου εργαζόμενου άνω των 25 ετών, ο οποίος σήμερα είναι 586 ευρώ και το 80% είναι 468,8 ευρώ το μήνα, 5.625,6 ευρώ το χρόνο.
Αυτό λοιπόν το ποσό είναι το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα, στο οποίο θα υπολογίζονται οι ελάχιστες εισφορές για σύνταξη και υγεία που θα υποχρεούται να καταβάλλει για την ασφάλισή του κάθε αγροτοκτηνοτρόφος, οι οποίες είναι: 5.625,6 x 27,45% = 1544,23 ευρώ, ακόμη κι αν τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημιές ή μικρότερο εισόδημα.
Με το ίδιο κατώτατο ποσό επιβαρύνεται η αγρότισσα και κάθε άλλο ασφαλιζόμενο ενήλικο μέλος της ίδιας οικογενειακής εκμετάλλευσης που δεν έχει άλλη ασφάλιση.
Αν το πραγματικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 5.625,6 ευρώ, η εισφορά για τον επόμενο χρόνο θα είναι ανάλογη με το πραγματικό και προφανώς μεγαλύτερη. Το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα θα επιμερίζεται σε σύζυγο και ενήλικα ασφαλιζόμενα παιδιά και δεν μπορεί να είναι μικρότερο για τον καθένα, από το κατώτερο ασφαλιστικό εισόδημα.
Οι ασφαλιστικές εισφορές γίνονται στο πραγματικό εισόδημα μόνο στην περίπτωση που αυτό υπερκαλύπτει το άθροισμα του κατώτερου ασφαλιστικού εισοδήματος, που επιμερίζεται εξ ίσου για κάθε ασφαλιζόμενο μέλος.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα άλλα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες, (πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ, φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και 100% προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, ΕΝΦΙΑ για σπίτια , αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κ.α.), γίνεται φανερό ότι πολύ περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, αφού το 38% των αγροτών δεν μπορεί να καταβάλλει ούτε τις σημερινές εισφορές που είναι πολύ χαμηλότερες.
Αλλά και όσοι καταφέρουν και βγουν στη σύνταξη (67 χρονών), δεν θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αφού θα παίρνουν την “εθνική” σύνταξη των 384 ευρώ και ανάλογα με τα χρόνια που πληρώνουν θα παίρνουν ένα ελάχιστο ποσό επιπλέον το οποίο για 20 χρόνια εισφορές είναι περίπου 100 ευρώ.
Το αντιλαϊκό μέτρο της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών στο νέο ταμείο ΕΦΚΑ, όπως και τα άλλα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που παίρνουν η ΕΕ και η κυβέρνηση με τη νέα ΚΑΠ και το τρίτο μνημόνιο, αποτελούν “αιτία πολέμου” για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών που έχει, ήδη, αντιδράσει αγωνιστικά τις Ομοσπονδίες τους Αγροτικούς Συλλόγους, συντονισμένα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων και ετοιμάζεται να κλιμακώσει και να συντονίσει πανελλαδικά την πάλη του, με το στήσιμο νέων μπλόκων σ' όλη τη χώρα.
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη μικρομεσαία αγροτιά να μπει ακόμα πιο μαζικά κι αποφασιστικά στον αγώνα και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα που εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και της κυβέρνησης που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα».


Σε δήλωσή του στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το Ασφαλιστικό ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕκαι βουλευτής τόνισε:
«Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και κοροϊδίας. Παρουσιάζουν το νομοσχέδιο ότι βοηθάει τους αδύνατους μέσα από το κόψιμο των συντάξεων, μέσα από την αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσα από την κατάργηση ακόμη και του ΕΚΑΣ, ακόμη και των αναπηρικών συντάξεων.
Χθες ο πρωθυπουργός είδε τους βιομήχανους, τους ξενοδόχους, το μεγάλο κεφάλαιο. Σε αυτούς υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα του Ασφαλιστικού σύμφωνα με τις δικές τους απαιτήσεις. Αυτές τις απαιτήσεις υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν στο δρόμο, έτσι ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να αποσυρθεί, να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Οι αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργιακή απάντηση ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο είναι οι εξής:
 Εργατικά Κέντρα
  1. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
  2. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας
  3. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας
  4. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης
  5. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου
  6. Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
  7. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας
  8. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου
  9. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας
  10. Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
  11. Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου
  12. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας
  13. Εργατικό Κέντρο Λευκάδας
  14. Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
Ομοσπονδίες
  1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών
  2. Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
  3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
  4. Ομοσπονδία Οικοδόμων
  5. Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  6. Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα
Σωματεία
Τρόφιμα - Ποτά
  1. Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας
  2. Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ
  3. Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας
  4. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις ΖΑΒΕΛ (ΖΟΥΡΑΣ)
  5. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας
Τύπος - Χαρτί 
  1. Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων - Εφημερίδων Αθηνών
  2. Σωματείο ΣΟΦΤΕΞ
  3. Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων
Λογιστές
  1. Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
Οικοδόμοι
  1. Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας
  2. Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας
  3. Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Αττικής
  4. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας
  5. Συνδικάτο Οικοδόμων Καρδίτσας
  6. Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης
  7. Ένωση Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  8. Σωματείο Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας
  9. Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας
  10. Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου & Ναυπηγοξυλουργών Ν. Αττικής και Νήσων
  11. Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου
  12. Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής
 Φάρμακο
  1. Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο - Καλλυντικά Αττικής
Κλωστοϋφαντουργία
  1. Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο της Εριοβιομηχανίας Fintexport Α.Ε.
  2. Σωματείο Εργατών και Εργατριών Κλωστοϋφαντουργίας Ναούσης “Η ΚΛΩΘΩ”
Τοπική Διοίκηση
  1. Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
  2. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης
  3. Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Αγίων Αναργύρων Καματερού
  4. Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας - Ασπρόπυργου - Μάνδρας
  5. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης
  6. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
  7. Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Μεσσηνίας (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης)
  8. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑΝ. Θεσπρωτίας
  9. Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας
  10. Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Β. Εύβοιας
  11. Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου
Καλλιτέχνες
  1. Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος
Εκπαίδευση
  1. Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας
  2. Α' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  3. Γ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
  4. Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
Τηλεπικοινωνίες
  1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ)
  2. Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ForthNet
  3. Σωματείο Εργαζομένων 360 Connect
Ιδ. Ταχυδρομεία
  1. Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών
Χημική Βιομηχανία
  1. Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών
Ξενοδοχεία - Επισιτισμός - Τουρισμός
  1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Eπισιτισμού, Tουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής
  2. Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας
  3. Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Μετροπόλιταν
  4. Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Χίλτον
  5. Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Μάριοτ
  6. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής
  7. Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας
  8. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό Ν. Ζακύνθου
Ιδιωτική Υγεία
  1. Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Νομού Λάρισας
  2. Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Ιατρειών & Εργαστηρίων Β. Ελλάδας
  3. Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας
  4. Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά
  5. Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοιατρικής Τεχνολογίας & Κλινικής Μηχανικής
Ιδιωτική Εκπαίδευση
  1. Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λάρισας
Μέταλλο
  1. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
  2. Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας
Εμπόριο - Υπηρεσίες
  1. Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής
  2. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αττικής
  3. Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
  4. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  5. Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Πειραιά
  6. Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Θεσσαλονίκης
  7. Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Καθαριότητας & Φύλαξης Κ. Μακεδονίας
  8. Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
  9. Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Αρβανιτίδης
  10. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
  11. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ»
  12. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
  13. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας
  14. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων
  15. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ηγουμενίτσας
  16. Συνδικάτο Εργ/λων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας
  17. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
  18. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας
  19. Σωματείο Καθαριστριών Βόλου
  20. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας
  21. Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας
  22. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
Μεταφορές 
  1. Σωματείο Οδηγών Ν. Πρέβεζας
  2. Σωματείο Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού 
Ναυτεργάτες 
  1. Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) 
Χρηματοπιστωτικό 
  1. Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής

Τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία των γυναικών, την πρόσληψη τους στα σώματα ασφαλείας και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων καταδικάζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Στην ανακοίνωση της αναφέρει:
«Η ΟΓΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
Αυτή η συζήτηση που επανέρχεται στην επικαιρότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την προτεραιότητα της κυβέρνησης να βαδίζει πιστά στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στόχος είναι η παραπέρα στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και η προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες των ιμπεριαλιστικών και ευρωενωσιακών στρατιωτικών μηχανισμών. Άλλωστε, έχουμε παραδείγματα, που το επιβεβαιώνουν. Η Νορβηγία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, που επεκτείνει την υποχρεωτική στράτευση σε περίοδο ειρήνης για όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα του φύλου τους, από το καλοκαίρι του 2016. Μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ένταξη γυναικών σε μάχιμες θέσεις του αμερικάνικου στρατού, επικαλούμενος τη “λειψανδρία”.
Ο ισχυρισμός του υπουργού ότι μέσω της στράτευσης των γυναικών επιτυγχάνεται δήθεν η ισότητα “και σε αυτό το μετερίζι” είναι προκλητικός και αντιδραστικός. Για την ΟΓΕ ισοτιμία των γυναικών σημαίνει μια σειρά από θετικές διακρίσεις, που προκύπτουν από τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών λόγω του αναπαραγωγικού τους ρόλου. Σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ισοπεδωτική εξίσωση, στο όνομα της “ισότητας των φύλων”. Σημαίνει προστασία της μητρότητας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσια - δωρεάν και αναβαθμισμένη παιδεία, υγεία, πρόνοια. Κι όλα αυτά δεν γίνονται με εξαγγελίες “στρατολόγησης”.
Είναι θράσος να παρουσιάζεται η υποχρεωτική στράτευση των γυναικών ως απάντηση στη νεανική και γυναικεία ανεργία, τη στιγμή που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καθημερινά επιδεινώνει και εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια ιδιαίτερα των νέων από τις λαϊκές οικογένειες, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι γυναίκες των συλλόγων και ομάδων της ΟΓΕ καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα τις νέες, να δώσουν αποστομωτική απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Με τη συμμετοχή τους στους αγώνες για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας». 

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες του Νομού Τρικάλων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και Αγροτικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 15 Γενάρη.
Παράλληλα, αποφασίστηκε στο πλαίσιο της πλατιάς ενημέρωσης να γίνουν συσκέψεις στα χωριά Πηγή,ΜεγαλοχώριΚεφαλόβρυσο και Φαρκαδόνα για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.  

Την κυβέρνηση που προχωρά στη διάλυση του Ασφαλιστικού επιστρατεύοντας ψέματα, προκλήσεις και καταστολή καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ
Συγκεκριμένα, αναφέρει: 
«Mε ψέματα, προκλήσεις και καταστολή προχωρά η κυβέρνηση στη διάλυση του Ασφαλιστικού!
Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής! Χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα ο υπουργός Εργασίας προχώρησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου σε μια πρωτοφανή και προκλητική δήλωση.
Βάφτισε ως υπεύθυνη στάση τη στάση της μεγαλοεργοδοσίας, δηλαδή αυτών που ευθύνονται σήμερα για την κρίση, που έχουν καταληστέψει τα ταμεία, αυτών που σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία έχουν αφήσει απλήρωτους πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, που έχουν μαύρη ανασφάλιστη εργασία πάνω από 25%, που έχουν τσακίσει τους μισθούς και τους έχουν καθηλωμένους στα άθλια επίπεδα των 300 και των 400 ευρώ, αυτών που ακονίζουν τα νύχια τους πάνω στα αποκαΐδια του Ασφαλιστικού.
Αποκαλύφθηκε με τον πιο τρανταχτό τρόπο για ποιους η κυβέρνηση νομοθετεί και ποιους εξυπηρετεί το νέο Ασφαλιστικό. Αποκαλύφθηκε ότι όποια ανάπτυξη προσμένουν και επιδιώκουν να υπάρχει, αυτή θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτό το δρόμο καλεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει ο εργαζόμενος λαός!
Την υπεύθυνη υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου!
Αυτός ο δρόμος για τους εργαζόμενους είναι αυτοκτονία!
Ο υπουργός Εργασίας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου προσπαθεί να κάνει για άλλη μία φορά το "μαύρο - άσπρο", συνεχίζει να κοροϊδεύει ανοιχτά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία.
Όσα στοιχεία και αν κατασκευάσουν για να περάσει αναίμακτα το κυβερνητικό σχέδιο, ότι τερτίπια και αν χρησιμοποιούν, η αλήθεια είναι μια: Ότι η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη - Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Φέρνουν "γρήγορο θάνατο' για το Ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα.
Όσα ο εργαζόμενος λαός με τους αγώνες και τις απεργίες του πέταξε από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια, τα φέρνουν από τη μπροστινή πόρτα υπό το μανδύα της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού - λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια τον προκατόχων της, δε θα περάσει!
Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλινα μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Να φτάσει παντού το σύνθημα:
Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Σε συναγερμό απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση καλεί τις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Όπως τονίζει, «προετοιμαζόμαστε για δυναμική απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με εκατοντάδες φορείς (σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, επιτροπές ανέργων, φοιτητικούς συλλόγους).
Να τους κόψουμε το βήχα, δυναμώνοντας τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας».
Η ΟΓΕ αναφέρει:
«Εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενη, γυναίκα της υπαίθρου, νέα γυναίκα.
Η ΟΓΕ σε καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη ζωή που αξίζει σε μας και τις οικογένειές μας!
Με τη δική μας οργάνωση να στείλουμε αποφασιστικό μήνυμα αγωνιστικής απάντησης στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα!
Η πρόταση-σφαγείο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, δεν αφήνει καμιά μας απ’ έξω. Ούτε τις σημερινές συνταξιούχους, ούτε τις αυριανές. Χτυπάει ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τις νέες γυναίκες, που περιπλανιούνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά, με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.
Τσακίζει κυριολεκτικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας. Αφορά την άδεια μητρότητας, ασθένειας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, από εργατικό ατύχημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας. Αυτές τις κατακτήσεις δεν μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση όχι μόνο διατηρεί τις αιματηρές μειώσεις της τάξης του 40% που υπέστησαν οι συνταξιούχοι την τελευταία πενταετία, αλλά χειροτερεύει και τους όρους υπολογισμού και επανυπολογισμού των συντάξεων, οδηγώντας σε νέες περικοπές. Όχι μόνο νομιμοποιεί τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, αλλά προχωρά σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Το “σπάσιμο” της κύριας σύνταξης, το τσάκισμα των επικουρικών και αναπηρικών συντάξεων, η δημιουργία ενός υπερ-ταμείου, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ με βάση εισοδηματικά κριτήρια είναι μόνο ορισμένες πλευρές της “χαριστικής βολής” που δίνεται στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Με τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης οι γυναίκες της υπαίθρου, που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τις σημερινές ασφαλιστικές εισφορές, σταδιακά οδηγούνται μέχρι και σε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι αυτοαπασχολούμενες της πόλης.
Ήδη τρίβουν τα χέρια τους οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία με τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Είναι πρόκληση κυβερνητικά στελέχη να επικαλούνται τη “βιωσιμότητα” των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αν κόπτονται τόσο πολύ, να επιστρέψουν τώρα όλα τα κλεμμένα, να αποδώσουν τις οφειλές κράτος και εργοδοσία.
Δε τσιμπάμε στα ψέματά τους, που μιλάνε για “κοινωνική δικαιοσύνη”. Εννοούν ισοπέδωση προς τα κάτω μισθών, συντάξεων, όπως έγινε και με την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών.
Προετοιμαζόμαστε για δυναμική απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση, μαζί με εκατοντάδες φορείς (σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, επιτροπές ανέργων, φοιτητικούς συλλόγους).
Να τους κόψουμε το βήχα, δυναμώνοντας τους αγώνες μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατευθύνεται προς το Σύνταγμα, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης που επιφέρει νέο σαρωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στη κεφαλή της πορείας, το πανό αναγράφει: «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους και υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου για όλο το λαό».  
Όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ύψος των «λουλουδάδικων», βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τρεις κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει το δρόμο. Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Πέρρος, κάλεσε την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας να πάρουν υπόψη τους ότι «δε θα κάνουμε πίσω, θα φτάσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, η αντίσταση θα δυναμώνει θέλουν, δε θέλουν», ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».
Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε επίθεση με γκλομπς και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς όμως να σταματήσουν τους διαδηλωτές που πέρασαν και κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παραμένουν οι συγκεντρωμένοι από το πρωΐ.    

Η συγκέντρωση  

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έγινε μεγάλη συγκέντρωση, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, όπως: «Διαλύουν το ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν της πλουτοκρατίας, κόβουν συντάξεις κι αδειάζουν τα ταμεία». Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά την πρόταση Κατρούγκαλου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο  Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και η Θάλεια Περπερίδου, εργαζόμενη στα 5μηνα και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα και Λουΐζα Ράζου.  
Στην κινητοποίηση - μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έχουν καλέσει το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΠΑΣΕΒΕτο ΜΑΣ. και πολλά συνδικάτα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - κάλεσμα στην κινητοποίηση

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ με την οποία καλούσε στη σημερινή κινητοποίηση ανέφερε:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή.
Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις Επιτροπές Αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.
Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!
Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την Ασφάλισή μας.
Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!
Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!
Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!
Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας».

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατευθύνεται προς το Σύνταγμα, ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης που επιφέρει νέο σαρωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στη κεφαλή της πορείας, το πανό αναγράφει: «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους και υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου για όλο το λαό».  
Έξω από το υπουργείο Εργασίας έγινε μεγάλη συγκέντρωση, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, όπως: «Διαλύουν το ασφαλιστικό και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», «Τα χρέη διαγράφουν της πλουτοκρατίας, κόβουν συντάξεις κι αδειάζουν τα ταμεία». Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν συμβολικά την πρόταση Κατρούγκαλου.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο  Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ και η Θάλεια Περπερίδου, εργαζόμενη στα 5μηνα και μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δημήτρη Γόντικα και Λουΐζα Ράζου.  
Στην κινητοποίηση - μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έχουν καλέσει το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΠΑΣΕΒΕτο ΜΑΣ. και πολλά συνδικάτα.
Στην ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μη φτάσει το έγκλημα στη Βουλή.
Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΔΣ, τις Επιτροπές Αγώνα σε χώρους δουλειάς σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας.
Το Ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!
Στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το Ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την Ασφάλισή μας.
Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!
Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!
Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!
Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας».


Με … πινελιές από την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Τα πουλιά» κυκλοφορεί το νέο σποτ του ΠΑΜΕ το οποίο καλεί σε προετοιμασία για σκληρή αναμέτρηση, σε απεργία.
«Τα αρπαχτικά περιμένουν, οι μεγαλέμποροι της υγείας και των ασφαλιστικών εταιρειών ακονίζουν τα νύχια τους. Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα νύχια τους» τονίζει το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ επισημαίνει:
«Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Φέρνουν γρήγορο θάνατο στο Ασφαλιστικό!
Να μη μας πιάσουν στον ύπνο! Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση, για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Να είμαστε εκτεθειμένοι στις ασθένειες, στον επαγγελματικό κίνδυνο και η εργοδοσία και το κράτος να σου κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα σου δίνοντας πενιχρές υπηρεσίες επιπέδου πτωχοκομείου.
Δε θα παραδώσουμε την Ασφάλιση μας στα νύχια των αρπαχτικών! Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της Υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας.
Οι δεκάδες Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους, τον εργαζόμενο λαό, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget