ΟΓΕ Οι γυναίκες να δώσουν αποστομωτική απάντηση στου σχεδιασμούς για στράτευσή τους

Τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία των γυναικών, την πρόσληψη τους στα σώματα ασφαλείας και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων καταδικάζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Στην ανακοίνωση της αναφέρει:
«Η ΟΓΕ καταδικάζει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για την πρόσληψη των γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
Αυτή η συζήτηση που επανέρχεται στην επικαιρότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την προτεραιότητα της κυβέρνησης να βαδίζει πιστά στις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στόχος είναι η παραπέρα στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και η προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες των ιμπεριαλιστικών και ευρωενωσιακών στρατιωτικών μηχανισμών. Άλλωστε, έχουμε παραδείγματα, που το επιβεβαιώνουν. Η Νορβηγία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ, που επεκτείνει την υποχρεωτική στράτευση σε περίοδο ειρήνης για όλους τους πολίτες της, ανεξάρτητα του φύλου τους, από το καλοκαίρι του 2016. Μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ένταξη γυναικών σε μάχιμες θέσεις του αμερικάνικου στρατού, επικαλούμενος τη “λειψανδρία”.
Ο ισχυρισμός του υπουργού ότι μέσω της στράτευσης των γυναικών επιτυγχάνεται δήθεν η ισότητα “και σε αυτό το μετερίζι” είναι προκλητικός και αντιδραστικός. Για την ΟΓΕ ισοτιμία των γυναικών σημαίνει μια σειρά από θετικές διακρίσεις, που προκύπτουν από τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών λόγω του αναπαραγωγικού τους ρόλου. Σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ισοπεδωτική εξίσωση, στο όνομα της “ισότητας των φύλων”. Σημαίνει προστασία της μητρότητας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημόσια - δωρεάν και αναβαθμισμένη παιδεία, υγεία, πρόνοια. Κι όλα αυτά δεν γίνονται με εξαγγελίες “στρατολόγησης”.
Είναι θράσος να παρουσιάζεται η υποχρεωτική στράτευση των γυναικών ως απάντηση στη νεανική και γυναικεία ανεργία, τη στιγμή που η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης καθημερινά επιδεινώνει και εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια ιδιαίτερα των νέων από τις λαϊκές οικογένειες, για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι γυναίκες των συλλόγων και ομάδων της ΟΓΕ καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα τις νέες, να δώσουν αποστομωτική απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Με τη συμμετοχή τους στους αγώνες για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας». 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget