02/17/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική «μαστίγιου και καρότου» απέναντι στους μικρομεσαίους αγρότες, που παλεύουν στα μπλόκα για την επιβίωσή τους. Από τη μια, επιτίθεται και συκοφαντεί τους αγώνες τους και από την άλλη, προσπαθεί να τους σύρει σε διάλογο - παρωδία για το πόσα θα χάσουν.
Μ' αυτόν το στόχο, από την κυβέρνηση διαρρέονται «βελτιωτικές» προτάσεις που δεν εκτρέπουν τους μικρομεσαίους αγρότες από την πορεία αφανισμού που έχει χαράξει γι' αυτούς η πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αντίθετα, είναι προτάσεις που ικανοποιούν κάποια από τα αιτήματα των καπιταλιστών μεγαλοαγροτών, ενώ η κυβέρνηση τους κλείνει το μάτι, υποσχόμενη ότι από τον αφανισμό των μικρομεσαίων θα αντισταθμίσουν τις απώλειες από το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.
Για παράδειγμα, με τον εκτοπισμό χιλιάδων ακόμα μικρομεσαίων αγροτών, με την αυστηροποίηση των κριτηρίων για τους «κατ' επάγγελμα αγρότες», το μερίδιο από την πίτα των ενισχύσεων/επιδοτήσεων θα μεγαλώσει γι' αυτούς που έχουν μεγάλες εκμεταλλεύσεις, που ούτως ή άλλως είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την ΚΑΠ της ΕΕ.
Αν η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ανάσα επιβίωσης στη μικρομεσαία αγροτιά, θα απέσυρε τώρα το Ασφαλιστικό και θα καταργούσε τα φοροληστρικά μέτρα σε βάρος της.
Θα έδινε αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως αφειδώς προσφέρει στους εφοπλιστές) και θα καταργούσε τα τεκμήρια διαβίωσης. Θα νομοθετούσε για να απαλλαγούν τα αγροτικά νοικοκυριά από το βραχνά της υπερχρέωσης στις τράπεζες, από τον κίνδυνο να χάσουν σπίτια και χωράφια.
Αντί γι' αυτά, η κυβέρνηση υπόσχεται την «κάρτα» και το «μητρώο αγροτών», τον αυστηρότερο διαχωρισμό των «κατ' επάγγελμα αγροτών» και μη, με συμπλήρωμα την ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των πρώτων. Αυτός είναι και ο πυρήνας των αιτημάτων που καταθέτουν οι διάφοροι «πρόθυμοι» να ανοίξουν το διάλογο μαζί της.
Μ' αυτούς ενισχύει το δίαυλο επικοινωνίας η κυβέρνηση κι από πάνω λέει ψέματα ότι δεν γνωρίζει τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως εκφράζονται από το οργανωμένο κίνημα των Αγροτικών Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Αλλωστε, πολύ πριν ξεκινήσουν τα μπλόκα, στις 4 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας επισκέφτηκε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, για να του εκθέσει τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών.
Τι είχε πει τότε ο Ευ. Αποστόλου; Οτι «η Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι μια πραγματικότητα που οφείλουμε να την ακολουθούμε, πόσο μάλλον εμείς που έχουμε φέρει και ψηφίσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους». Και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, «για να απαλύνουμε όσο γίνεται τις επιπτώσεις, ειδικά στα δύο ζητήματα, το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό»...
Επομένως, να ποια είναι τα δύο βασικά στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική της κυβέρνησης στο Αγροτικό: Η ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ και «η συμφωνία με τους εταίρους», η οποία υπηρετεί το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, γι' αυτό τσακίζει τους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Από εδώ προκύπτει η άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και η λύσσα της να τους βγάλει από τα μπλόκα. Είναι πολιτική, ταξική της επιλογή και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, με δυνάμωμα του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, διαχωρισμό από τους μεγαλοαγρότες και συμπόρευση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Μετά τη μεγάλη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαιναν στα κανάλια προσπαθούσαν να την υποβαθμίσουν, λέγοντας ότι τα συλλαλητήρια δεν είχαν τον όγκο και τον παλμό που φιλοδοξούσαν και επιδίωκαν οι διοργανωτές τους. Βέβαια, τέτοιες «αναλύσεις» μόνο γέλιο και περιφρόνηση προκαλούσαν σε όσους έζησαν από κοντά τα μεγαλειώδη απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Παρ' όλα αυτά, οι ΣΥΡΙΖΑίοι επιμένουν στην ίδια τακτική και μετά το μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αθήνα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, ο οποίος έλεγε χτες σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ήταν κατώτερη των προσδοκιών και γι' αυτό δεν έγινε νέα κινητοποίηση το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα! Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε βέβαια τη γλώσσα του όταν ο Β. Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά για να πει το αυτονόητο: Οτι το συλλαλητήριο ήταν πρωτόγνωρο σε μαζικότητα και ότι καμιά νέα κινητοποίηση δεν ήταν προγραμματισμένη από την Πανελλαδική Επιτροπή για το Σάββατο το απόγευμα. Τελικά, επιβεβαιώνεται ότι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει ότι και στους προηγούμενους: Εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα...

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πύκνωσαν τα ρεπορτάζ τα οποία θέλουν την κυβέρνηση να συζητάει αλλαγές προς το χειρότερο της πρότασης που κατέθεσε για το Ασφαλιστικό, προκειμένου να κλείσει το γρηγορότερο δυνατό η «αξιολόγηση». Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η μείωση του ποσού της «εθνικής σύνταξης» από τα 384 στα 360 ευρώ και πιο χαμηλά για περιπτώσεις συνταξιοδότησης προ της 20ετίας (ανάμεσα στα 15 και 20 έτη Ασφάλισης). Το μέτρο αυτό, πέραν όλων των άλλων, ισοδυναμεί και με επέκταση κατά μία πενταετία των ηλικιακών ορίων για τη θεμελίωση δικαιώματος στη συνταξιοδότηση. Επίσης, επανεξετάζεται το ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης που αφορούν την αναλογική σύνταξη, που σημαίνει ακόμα μικρότερο εισόδημα για τους μελλοντικούς συνταξιούχους και πλαφόν στην κύρια σύνταξη κάτω από τα 2.000 ευρώ, από τα 2.304 που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου. Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οι μειώσεις θεωρούνται αναπόφευκτες και φαίνεται πως το μαχαίρι θα μπει βαθιά σε όλες τις επικουρικές άνω των 170 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καλεί σε «διάλογο», για να βρεθεί η χρυσή τομή με όσους αντιδρούν στο αντιασφαλιστικό της σχέδιο, υπονοώντας ότι υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις, συζητάει με τους «θεσμούς» την επιδείνωση των μέτρων που περιέχονται στο σχέδιο το οποίο παρουσίασε. Επομένως, καμιά ανοχή στα ψέματα και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, καμιά υποχώρηση από το καθολικό αίτημα για απόσυρση του Ασφαλιστικού.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget