04/11/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Μόνο ως περίσσευμα υποκρισίας και κοροϊδίας προς τους απολυμένους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα», μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το «ενδιαφέρον» και τις «ερωτήσεις» που καταθέτουν τόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Κεγκέρογλου, πρώην υφυπουργού Εργασίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλου, προς το σημερινό υπουργό Εργασίας, ρωτώντας αν θα δώσει στους απολυμένους των σούπερ μάρκετ «Λάρισα», έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ, σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Εξηγώντας το γιατί σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:
«Α) Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, όταν ήταν υφυπουργός Εργασίας ο κ. Κεγκέρογλου στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, σε δυο συναντήσεις που κάναμε στο υπουργείο Εργασίας στις 29/7/2014 και 6/8/2014, η μια απ’ αυτές υπό την προεδρία του κ. Κεγκέρογλου, ζητήσαμε, πέρα από την παρέμβαση του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων από την επιχείρηση στους εργαζόμενους, εγγράφως και επισήμως την καταβολή από το υπουργείο (μέσω ΟΑΕΔ) του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ στους απλήρωτους τότε επί 14 μήνες και όπως όλα έδειχναν υποψήφιους για απόλυση 600 εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ "Λάρισα".
Μας απάντησε ότι θα προωθήσει, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών, το αίτημα για υλοποίηση. Όμως τίποτα απολύτως δεν έκανε.
Στη συνέχεια με έγγραφά μας προς τον κ. Κεγκέρογλου και τον ΟΑΕΔ, με ανακοινώσεις μας και τηλεφωνικές παρεμβάσεις, πιέζαμε για να δοθεί η απάντηση πότε θα καταβληθεί, όμως απάντηση καμία!
Στις 18/12/2014 ο κ. Κεγκέρογλου, επισκέφθηκε τη Λάρισα, και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να μιλήσει σε εκδήλωση για το πρόγραμμα διαχείρισης της φτώχειας. Τότε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του και αρκετούς εργαζόμενους των σ-μ "Λάρισα", τον επισκεφθήκαμε και ενώπιον όλων των παρόντων στην εκδήλωση, ζητήσαμε να μας απαντήσει γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμα το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ και πότε θα δοθεί. Η απάντηση ήταν αποστομωτική και εξοργιστική. Δεν ξέρω τίποτα για το θέμα!
Σήμερα αυτός ο πρώην υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, που δεν έδωσε το έκτακτο βοήθημα των 1.000 και έκανε τον ανήξερο, έρχεται με απύθμενο θράσος, να ρωτήσει στον νυν υπουργό Εργασίας αν θα δώσει το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ. Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα. Εάν αυτό δεν είναι υποκρισία και κοροϊδία, τότε τι είναι;
Β). Στις 3 Μάρτη 2015 αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝΛ (πρόεδρος, γενικός γραμματέας, ταμίας) και η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, επισκεπτόμαστε στο γραφείο του, τον υπουργό Εργασίας, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Σκουρλέτη, για μια σειρά προβλήματα της εργατικής τάξης γενικά και τοπικά και ανάμεσα σ’ αυτά του θέτουμε εγγράφως και προφορικά το αίτημα για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ στους απλήρωτους και υποψήφιους απολυμένους, αφού ήδη είχαν αρχίσει να κλείνουν τα καταστήματα των σ-μ "Λάρισα". Μας απάντησε ότι το βλέπει δίκαιο και λογικό, αλλά στο δια ταύτα, τίποτα απολύτως και μετά άλλαξε υπουργείο!
Το ίδιο αίτημα στείλαμε γραπτά επανειλημμένα και στη νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Καραμεσίνη, αλλά απάντηση και από εκεί καμία!
Έτσι η διοίκηση του ΕΚΝΛ, επισκέφθηκε στις 3 Νοέμβρη 2015 τον νέο υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, στον οποίο ανάμεσα σε άλλα θέματα που του θέσαμε γραπτά και προφορικά, ήταν και το αίτημα για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ, που, ο προκάτοχος του κ. Σκουρλέτης το είδε λογικό και δίκαιο, αλλά δεν το έδωσε ποτέ, όπως και είχε κάνει και ο προηγούμενος του (Κεγκέρογλου). Χωρίς περιστροφές ο κ. Κατρούγκαλος μας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί αυτό το βοήθημα, γιατί δεν προβλέπεται από πουθενά, και αν έδινε στους απολυμένους των σούπερ μάρκετ θα έπρεπε να δίνει σε όλους τους απολυμένους!
Και ενώ όλα αυτά έχουν δημοσιευτεί και είναι πια γνωστή η απάντηση της κυβέρνησης, δια του υπουργού Εργασίας, έρχεται τώρα τάχα με ενδιαφέρον και ο κ. Παπαδόπουλος, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, να ρωτήσει μήπως θα το δώσει η αντιλαϊκή κυβέρνηση που υπηρετεί, ενώ ξέρει από τα πριν την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό ας σταματήσει η υποκρισία και η κοροϊδία, τόσο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υπόλογοι και οι μεν και οι δε, απέναντι στους 600 απολυμένους, απλήρωτους για πολλούς μήνες και χωρίς αποζημιώσεις απόλυσης, από την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ "Λάρισα", όπως και για τη γενικότερη αντεργατική πολιτική τους, που τσακίζει εργάτες, ανέργους και συνταξιούχους και σε καμία περίπτωση δεν είναι συμπαραστάτες τους».

Συμφωνία στο Φορολογικό, κοντά σε συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια και στο Ασφαλιστικό ανοιχτό μένει το ύψος των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων. Αυτή είναι η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης για τις μέχρι τώρα συζητήσεις με τους επικεφαλής του κουαρτέτου που θα συνεχιστούν στις 3 μ.μ., με σκοπό να «κλείσει» η συνολική συμφωνία για την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων που θα είναι τουλάχιστον 5,4 δισ. ευρώ.
Τα χαράματα διακόπηκαν οι συζητήσεις που άγγιξαν όλο το φάσμα των μέτρων, που η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί με το 3ο μνημόνιο να λάβει και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε πως το ραντεβού με το κουαρτέτο ανανεώθηκε για τις 3 μ.μ. και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη, αναχωρούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.
Ανέφερε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία για το Φορολογικό και για τα «κόκκινα» δάνεια έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία.
«Έχουμε φτάσει κοντά», ανέφερε για τα «κόκκινα» δάνεια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ΓιάννηςΣτουρνάρας, που κλήθηκε να πάρει μέρος στη συζήτηση.
Στις σημερινές συζητήσεις θα πάρουν μέρος -πέραν των υπουργών Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου- οι υπουργοί Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, Παιδείας Νίκος Φίλης και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Βέβαιες οι μειώσεις συντάξεων

Το ύψος των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις φαίνεται πως είναι το μόνο ανοιχτό θέμα στο Ασφαλιστικό, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από την ελληνική κυβέρνηση, που εμφανίζεται ωστόσο διατιθεμένη να κλείσει τη συμφωνία.
«Σε κάθε διαπραγμάτευση πάμε, για να τελειώσουμε», δήλωσε προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας και φεύγοντας ανέφερε πως «η νύχτα είναι ακόμα νέα», γνωστοποιώντας ότι θα γίνουν νέες προσπάθειες, το πρωί της Δευτέρας, για να υπάρξει συμφωνία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μειώσεις στις επικουρικές θα φτάσουν το 40%, αλλά δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερες, καθώς το κουαρτέτο φαίνεται να μην αποδέχεται την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τίθεται υπό αμφισβήτηση ο σχεδιασμός για τη μείωση κατά 1,8 δισ. ευρώ των δαπανών για συντάξεις το 2016.
Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν και οι κύριες συντάξεις, καθώς η συμφωνία οδηγεί σε ποσοστά αναπλήρωσης 40,7% για το ανταποδοτικό κομμάτι της σύνταξης, μετά από 40 χρόνια ασφάλισης και ο υπολογισμός του συντάξιμου μισθού θα γίνεται με βάση όλο τον εργάσιμο βίο. Επιπλέον, ολόκληρη η «εθνική» σύνταξη θα δίνεται έπειτα από 20 έτη ασφάλισης.

Στο «κόκκινο» η πρώτη κατοικία

Σε «πολιτικά επώδυνο συμβιβασμό οδεύει η κυβέρνηση για τα "κόκκινα" δάνεια πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» γράφουν φιλικά προς την κυβέρνηση εφημερίδες και προετοιμάζεται το έδαφος για πλειστηριασμούς σπιτιών που θα περάσουν σε funds.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει ορισμένες προϋποθέσεις προστασίας μόνο για τις ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Η πίτα είναι μεγάλη όπως και το ενδιαφέρον των funds διότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε 12 δισ. ευρώ ανέρχονται τα «κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας. Σε 20 δισ. ευρώ ανέρχονται τα επιχειρηματικά δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε 10 δισ. ευρώ είναι τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια.

Έμμεση και άμεση φοροεπιδρομή

Για τη φοροεπιδρομή, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με το κουαρτέτο, ενώ για το αφορολόγητο προϊδεάζει για μείωση του στα 9.100 ευρώ από 9.550 που είναι σήμερα, παραδεχόμενη πως θα υπάρξει επιβάρυνση της τάξης των 80 ευρώ για εισοδήματα από 10.000 και 20.000 ευρώ ετησίως.
«Δεν συζητάμε για το αφορολόγητο, παραμένει στα 9.100 ευρώ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ, για το εάν τα δημοσιονομικά μέτρα θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεονάσματα 3,5% το 2018, διότι το Ταμείο εκτιμά πως το πλεόνασμα θα είναι μόλις 1,5% του ΑΕΠ.
Πάντως, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να λάβει μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στην άμεση φορολογία και1,8 δισ. ευρώ στους έμμεσους φόρους και ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αυξηθούν ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και ειδικοί φόροι κατανάλωσης.  

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget