06/02/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε σχόλιο του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, το Γραφείο Τύπουτης ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση αφού ολοκλήρωσε αυτό το γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης με ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βουνό από φόρους, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς κι άλλα μέτρα, τώρα σηκώνει τα μανίκια για νέα προνόμια στο κεφάλαιο, το οποίο για τις επενδύσεις του επιδιώκει σταθερότητα και διεύρυνση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.
Τα παραμύθια περί δίκαιης διανομής του πλούτου και κοινωνικής προστασίας καταρρέουν καθημερινά στις ουρές της ανεργίας, στα συσσίτια της φτώχειας. Το ξέφωτο για το λαό δε βρίσκεται στο συμβιβασμό με την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, αλλά στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας του».
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να κρύψει το «αυτόματο κόφτη» μισθών και συντάξεων πίσω από τον «κόφτη χρέους» προσπάθησε ο πρωθυπουργός

Μεταξύ ενός ακόμα επικοινωνιακού ελιγμού σε ότι αφορά το λαό και σε μια ακόμα δέσμευση έναντι του κεφαλαίου κινήθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξής Τσίπρας κάνοντας λόγο για «κόφτη χρέους» κατά την ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τον «αυτόματο κόφτη» που απειλεί στο διηνεκές μισθούς και συντάξεις.
Σε πανηγυρικούς τόνους, έκανε λόγο για επιτυχία με τον «κόφτη χρέους» που «δεν θα μπορούσαν να φαντασθούν» οι προηγούμενες κυβέρνησης αναφερόμενος στην απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης του Eurogroup πως οι δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% του ΑΕΠ. Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε πως ο «κόφτης χρέους» είναι σημαντικός «για την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των επενδυτών» καθώς θα εξοικονομούνται πόροι για την πραγματική οικονομία, δηλαδή για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ απέφυγε κάθε αναφορά στο «αυτόματο κόφτη» κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων αλλά και επιβολής φόρων για την επίτευξη των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Εμφάνισε σαν επιτυχία το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης διότι θα επιτρέψει στις τράπεζες να δανείζονται πολύ φτηνά από την ΕΚΤ με την επαναφορά του waiver και στους επιχειρηματικούς ομίλους να χρηματοδοτηθούν από το σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης επίσης της ΕΚΤ. Κι ενώ αναμένεται να βρέξει δισεκατομμύρια ευρώ για τράπεζες και μονοπώλια για το λαό θα παραμείνει η σκληρή πραγματικότητας της ανέχειας και της φοροαφαίμαξης με βάση τα προωθούμενα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης στα οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε το παραμικρό.
Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική όλων των κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης για το λαό αρκέστηκε σε ευχολόγια περί «κοινωνικής προστασίας» με ψίχουλα στο μέλλον καθώς όπως είπε «την επόμενη μέρα» της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης θα πρέπει «ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο» και πως «η ανάπτυξη οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσημο», αν και η όποια ανάπτυξη αν στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των εισοδημάτων των εργαζομένων.
Επιπλέον, από την 1η Ιούνη η έμμεση φορολογία, που πλήττει κυρίως τους οικονομικά αδύναμους, αυξήθηκε με τον ΦΠΑ να ανεβαίνει στο 24% και μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις με την αύξηση της παρακράτησης φόρους και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Αντίθετα, η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο στο όνομα ενός «σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος», όπως είπε ο πρωθυπουργός θα προσφερθούν σημαντικά νέα φορολογικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα «κόκκινα» δάνεια επαναλαμβάνοντας ότι είναι «απολύτως προστατευμένη η πρώτη κατοικία» αν και λίγες ώρες πριν ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή που παραχωρεί από τώρα την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων πρώτης κατοικίας σε funds και μάλιστα χωρίς την προϋπόθεση για αξία άνω των 140.000 ευρώ.  

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παράδοση από τώρα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων που αφορούν την πρώτη κατοικία στα funds, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τροποποιώντας σχετικό άρθρο του πολυνομοσχεδίου, που ψήφισε μόλις πριν 10 μέρες, παραδίδει από τώρα τη διαχείριση του συνόλου των κόκκινων δανείων, που αφορούν την πρώτη κατοικία, στα funds, ενώ ένα μέρος τους (δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 140.000 ευρώ) είχε εξαιρεθεί μέχρι το τέλος του 2017. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα προσθέτει νέους κρίκους στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής». 
ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Συζητούνται στην Ολομέλεια οι τροπολογίες

Συζητούνται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες για το κλείσιμο των αντιλαϊκών «εκκρεμοτήτων» της αξιολόγησης. Οι τροπολογίες ενσωματώθηκαν σε τελείως άσχετο νομοσχέδιο που αφορά διεθνή σύμβαση για τον «Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό» και θα τεθούν σε ψηφοφορία εντός της ημέρας.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η κυβέρνηση κατέθεσε και την τροπολογία που επιτρέπει την πώληση σε funds των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση του δημοσίου.
«Οι αλλαγές είναι πιο πολύ διευκρινιστικές», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θέλοντας να κρύψει ότι με τις πέντε κυβερνητικές τροπολογίες που κατατέθηκαν, τα μέτρα γίνονται ακόμη χειρότερα. «Σήμερα θα τελειώσουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της κυβέρνησης, που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για το χρέος. Πολλοί παρόλο που είναι πατριώτες δεν το ήθελαν αυτό. Διαψεύσθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα είχαμε επώδυνες αλλαγές», είπε. Πρόσθεσε ότι απέτυχε το αφήγημα της ΝΔ ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και θα πέσει η κυβέρνηση.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι στη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα υπάρχει πρόβλεψη ότι δεν θα ενεργοποιείται ο «δημοσιονομικός κόφτης» αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Για τις διατάξεις που αυστηροποιούν τον «δημοσιονομικό κόφτη» ισχυρίστηκε ότι δεν γίνεται πιο σκληρός, αλλά «διευκρινίζεται ότι όταν θα υπάρχουν δευτερογενείς επιπτώσεις θα συμπεριλαμβάνονται και αυτές».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ισχυρίστηκε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι θα υποχωρούσε η κυβέρνηση στο θέμα του ΑΔΜΗΕ, επιδιώκοντας να εμφανίσει καλύτερη αυτή την μορφή ιδιωτικοποίησης σε σχέση με αυτήν που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι από την 1η Ιούλη θα ισχύσουν μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους «συνεπείς» οικιακούς καταναλωτές, όμως αυτό δεν θα φέρει καμία ανακούφιση στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ισχυρίστηκε ότι με την τροπολογία για το ΕΚΑΣ καλύφθηκε η έλλειψη νομοθετικής κάλυψης ώστε να μην αναζητηθούν αναδρομικά, αποσιωπώντας ότι η μη επιστροφή των αναδρομικών θα φορτωθεί στους υπόλοιπους δικαιούχους.

Εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να συνοδεύει την παραπέρα απογείωση της αντιλαϊκής φοροληστείας με μια αντίστοιχη απογείωση της προκλητικής προπαγάνδας, που λέει ότι τάχα... «δεν έγινε και τίποτα» ή, πολύ περισσότερο, πως το νέο χαράτσωμα του λαού είναι... «δίκαιη κατανομή των βαρών»!
Κι αν πέρσι τέτοιον καιρό σχολιάζαμε την περιβόητη δήλωση «δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;», με την οποία «σχολίασε» ο Ν. Φίλης τη μαζική μετάταξη της μεγάλης πλειοψηφίας των βασικών ειδών διατροφής από το συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 23%, οι τωρινές προκλητικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέρμα ούτε στην πολιτική τους ούτε στην προπαγάνδα που τη συνοδεύει.
Κάπως έτσι περάσαμε στις «παραδοχές» του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, ότι «ένα κομμάτι των φτωχών ανθρώπων χτυπιέται από τη μείωση του αφορολόγητου, αλλά λίγο» (!), όπως και στις... φοβερές «αναλύσεις» της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α. Θεοπεφτάτου ότι «δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλαδή πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό» και, φυσικά, στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, ότι «μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα», τις οποίες συμπλήρωσε με το γνωστό «ποίημα» ότι «προσπαθούμε να πάρουμε πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς»...
***
Ποια είναι η αλήθεια; Οι φορολογικές διατάξεις που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι οποίες οδηγούν σε επιπλέον φοροαφαίμαξη του λαού, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, αποτελούν έναν ακόμα κρίκο της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, για τη στήριξη της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί όλους τους αντιλαϊκούς φόρους που προώθησαν οι προκάτοχοί της και φορτώνει το λαό με νέα δυσβάσταχτα βάρη.
Μεταξύ άλλων:
-- Με το ακόμα μεγαλύτερο τσεκούρωμα του αφορολόγητου ορίου, στα 8.636 ευρώ από 9.550 ευρώ το χρόνο, αλλά και με μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος για όλα τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα από 8.636 μέχρι 25.000 ευρώ.
-- Τη νέα αύξηση του ΦΠΑ, στο 24% από 23%, η οποία φέρνει νέες αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη που καταναλώνουν και χρησιμοποιούν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
-- Την επιβολή μπαράζ έμμεσων φόρων σε όλη την γκάμα της λαϊκής κατανάλωσης και όχι μόνο... στους καφέδες και τα τσιγάρα, όπως επαναλαμβάνει «βολικά» η κυβερνητική προπαγάνδα. Μεταξύ άλλων, αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσηςβενζίνηπετρέλαιο κίνησης,υγραέριο κίνησηςτσιγάρα και προϊόντα καπνού, μπίρες κ.α., ενώ επιβάλλονται νέα τέλη στη σταθερή τηλεφωνία (5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού!), στον καφέ, στα ηλεκτρονικά τσιγάρα κ.α.
-- Την αύξηση των συντελεστών για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα, τη μείωση του ορίου της αξίας της ακίνητης περιουσίας πάνω από το οποίο επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος (στα 200.000 ευρώ από 300.000 σήμερα) και την καθιέρωση για πρώτη φορά συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια και στα οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
-- Την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεγάλη μάζα των φτωχομεσαίων αγροτών,καθώς από αυτό αποκλείονται οι «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», ενώ το ποσοστό του εισοδήματος από αγροτική δραστηριότητα που απαιτείται να έχει κάποιος για να χαρακτηριστεί «επαγγελματίας αγρότης» ανεβαίνει από το 35% στο 50% του συνολικού του εισοδήματος.
-- Την κατάργηση του «μειωμένου» συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, η οποία θα γενικευτεί σε ολόκληρο το Αιγαίο από 1/1/2017...
***
Τα παραπάνω νέα αντιλαϊκά μέτρα μπαίνουν ήδη σε εφαρμογή, με τον ΦΠΑ 24% που εφαρμόζεταιαπό σήμερα, με τις αυξημένες μηνιάτικες παρακρατήσεις για το φόρο εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την άμεση επιβολή μιας σειράς νέων έμμεσων φόρων...
Η επόμενη «λυπητερή» σε ό,τι αφορά το φόρο εισοδήματος θα έρθει με τις φορολογικές δηλώσεις του 2017, ενώ όλα τα παραπάνω αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα θα αναπτυχθούν πλήρως μέχρι την αρχή του 2018... Και φυσικά μην ξεχνάμε τον περιβόητο «δημοσιονομικό κόφτη», ο οποίος, εκτός από περικοπές κρατικών δαπανών, προβλέπει και νέα μέτρα αύξησης των κρατικών εσόδων σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους του κεφαλαίου και των μνημονίων.
Κόντρα, δηλαδή, στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι «τα δύσκολα πέρασαν», ο λαός θα βλέπει όλο το επόμενο διάστημα όλο και λιγότερα να μπαίνουν στο πορτοφόλι του και όλο και περισσότερα να φεύγουν...
***
Κι όλα αυτά ενώ, την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά από κραυγαλέες φορολογικές «ελαφρύνσεις» του μεγάλου κεφαλαίου. Ανάμεσα στα άλλα, με το νέο «αναπτυξιακό νόμο» που καταθέτει στη Βουλή, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για βιομηχανίες ηλεκτροπαραγωγής, με το ίδιο μάλιστα πολυνομοσχέδιο που αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή που η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών συγχαίρει την κυβέρνηση επειδή, κόντρα στις πιέσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου άλλων χωρών της ΕΕ, «με συνέπεια αιτιολόγησε και παρέσχε ισχυρά νομικά στοιχεία σχετικά με τη νομιμότητα του ελληνικού φορολογικού συστήματος της ναυτιλίας»!

Κόντρα στα φούμαρα της κυβέρνησης περί «δίκαιης κατανομής των βαρών», αλλά και στην αποπροσανατολιστική σε ό,τι αφορά το λαό κριτική των άλλων αστικών κομμάτων περί «ιδεοληψιών» και «λάθους μείγματος», επιβεβαιώνεται όλο και πιο καθαρά ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής φοροληστείας ήταν και είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης στους εργαζόμενους και το λαό, για τη διασφάλιση προϋποθέσεων στήριξης της ανάκαμψης των κερδών των καπιταλιστών...

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget