04/09/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Με την επιχείρηση «συρραφής» των δύο προσυμφώνων, που ήδη καταλήχθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την πλευρά της Ευρωζώνης, από τη μία, και με αυτήν του ΔΝΤ,από την άλλη, εξελίσσονται τα αντιλαϊκά παζάρια για την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου. Για τις επόμενες μέρες, προδιαγράφεται η ενσωμάτωση του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων σε μια ενιαία συμφωνία, με εφαλτήριο την οποία θα γίνουν και οι επόμενες «αξιολογήσεις»...
Την ίδια ώρα, και ενώ τα νέα αντιλαϊκά μέτρα εμφανίζονται προ των «πυλών», η συγκυβέρνηση καταφεύγει σε μια σειρά από... «αλχημείες», προκειμένου να συσκοτίσει την πραγματικότητα.
Χαρακτηριστικό είναι το «άτυπο ενημερωτικό σημείωμα» του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο:
-- «Η συμφωνία του Ιουλίου ήταν γνωστό από την αρχή ότι φέρνει μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας - μέχρι το τέλος του 2018».
Να σημειωθεί ότι πρόκειται, κατά βάση, για νέο πακέτο περαιτέρω κλιμάκωσης, σε συνέχεια αυτών που ήδη ψηφίστηκαν και ενσωματώθηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 (παρεμβάσεις ύψους 5,7 δισ. ευρώ).
-- «Θυμίζουμε ότι από το 2010 που ξεκίνησε η κρίση οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει μέτρα ύψους πάνω από 62 δισ. ευρώ. Και μίλαγαν για success story, ενώ σήμερα, με 5,4 δισ. ευρώ, καταστροφολογούν».
Η απάτη εδώ είναι βέβαια ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να προσθέσει τα αντιλαϊκά πακέτα πάνω σε αυτά που «κληρονόμησε» από τους προκατόχους της... Το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων, νέας και παλαιότερης κοπής, θα παραμείνει σε ισχύ σε ολόκληρη την επόμενη περίοδο, με τη «δημοσιονομική προσαρμογή» να αποφέρει στα κρατικά ταμεία ποσά ύψους πάνω από 67 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ακόμη και με βάση τους κυβερνητικούς υπολογισμούς.
-- «Από την έως σήμερα διαπραγμάτευση, η χώρα κερδίζει στο Φορολογικό και στο Ασφαλιστικό»...
Παραβλέποντας τη διόγκωση των φόρων στη λαϊκή κατανάλωση, τόσο αυτών που προηγήθηκαν (π.χ. ΦΠΑ), όσο και αυτών που έρχονται, ισχυρίζονται ότι «το 99,8% των μισθωτών / συνταξιούχων έχει μείωση φόρου ή πολύ μικρή επιβάρυνση». Πέρα από την προφανή «αλχημεία» του αθροίσματος της «μείωσης φόρου» και της «πολύ μικρής επιβάρυνσης», αποκρύβουν και το γεγονός ότι η μεγάλη μάζα των λαϊκών εισοδημάτων, συγκεντρώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Παράλληλα, στο εν λόγω «99,8%» περιλαμβάνουν ακόμη και τους ανέργους, όπως και άλλες κατηγορίες φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Επιπλέον, στα σκαριά είναι και οι παρεμβάσεις σχετικά και με τα λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια» για την αποτελεσματικότερη φορολόγηση και αυτών των εισοδημάτων.
Αμέσως, στη συνέχεια, αυτοαποκαλύπτονται, ομολογώντας, επί της ουσίας, την επερχόμενη συρρίκνωση του άτυπου αφορολόγητου, χωρίς βέβαια να κάνουν λόγο για τις άλλες «παρεμβάσεις». Οπως οι ίδιοι ομολογούν«από 10.000 έως 22.000 ευρώ το χρόνο η επιβάρυνση είναι κατά μέσο όρο (!) 80 ευρώ»,επισημαίνοντας ότι θα «έχουμε ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων από 28.000 μέχρι 43.000 ευρώ, ακόμα και 400 ευρώ». Και βέβαια, έχει τη σημασία του το ότι αναφέρονται αποκλειστικά στα προσωπικά εισοδήματα, και όχι στη φορολογία επί των επιχειρηματικών κερδών...
  • «Τα προβλεπόμενα μέτρα δεν είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν όλα. Αν η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα δεν θα χρειαστεί ούτε να νομοθετηθούν. Και αυτό δεν είναι απίθανο να συμβεί».
Πέρα από το γεγονός ότι καλούν το λαό να υπομείνει την ψήφιση των μέτρων στο όνομα της ψευδεπίγραφης ελπίδας - κόντρα στην ίδια του την πείρα - ότι μπορεί κάποια από αυτά τελικά να μην υλοποιηθούν, η εν λόγω προπαγάνδα, ουσιαστικά, προετοιμάζει και το έδαφος για το ενδεχόμενο εφαρμογής και άλλων αντιλαϊκών μέτρων, πέρα και πάνω από αυτά που κατατίθενται άμεσα στη Βουλή,σε περίπτωση αποκλίσεων από τους αντιλαϊκούς στόχους για τα «πρωτογενή πλεονάσματα»...
Σε αυτό το επίπεδο φαίνεται να «κλειδώνει» ο «συμβιβασμός» στην κατεύθυνση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων μέχρι το 2018«Το ΔΝΤ, ως όφειλε, κατέθεσε και το δικό του κείμενο στο οποίο καταγράφονται κάποιες διαφοροποιήσεις του», τονίζεται στο κυβερνητικό σημείωμα. Καθόλου τυχαία, η κυβέρνηση προβάλλει και τα «καλύτερα» αποτελέσματα που εμφανίζει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, που βέβαια είναι αποτέλεσμα και της δικής της αντιλαϊκής κλιμάκωσης. «Το ίδιο λάθος εκτιμήσεις κάνει (το ΔΝΤ) και με το πρωτογενές πλεόνασμα. Το 2015 η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα από 0,2% έως 0,4%, ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε πρωτογενές έλλειμμα 0,25%», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, στο κυβερνητικό σημείωμα...
Εντείνονται οι αντιλαϊκές διεργασίες
Στην Αθήνα επανέρχονται σήμερα τα υψηλόβαθμα κλιμάκια του κουαρτέτου, τα οποία είχαν μεταβεί στις Βρυξέλλες, προς ενημέρωση της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ, που συνεδριάζει σε διαδοχικές συσκέψεις, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα,«οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα επέστρεψαν στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό». Σε ερώτηση για το εάν η εν λόγω επιλογή σχετίζεται με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα, μετά και τις διαρροές της προηγούμενης βδομάδας, ανέφερε: «Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό και αυτή τη φορά ήταν».
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, σχετικά με την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ (15 - 17/4), η ίδια σημείωσε πως συζητήθηκαν ζητήματα της «ευρύτερης προετοιμασίας» της Συνόδου.
Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του συγκερασμού των προσχεδίων της συμφωνίας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, σε συνδυασμό βέβαια με τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού κρατικού χρέους.
«Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο Ασφαλιστικό, η Ευρώπη πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στην ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ. Χωρίς να αναφερθεί στο ενδεχόμενο «κουρέματος», σημείωσε ότι θα μπορούσαν να επεκταθούν οι ωριμάνσεις και να μειωθούν τα επιτόκια των δανείων από την Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Π. Μοσκοβισί, δηλώνοντας «αισιόδοξος» για την κατάληξη της συμφωνίας, επισήμανε πως οι συζητήσεις γίνονται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα, για το Ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα «κόκκινα» δάνεια, διαπιστώνοντας«κοινή βούληση να τελειώσουμε το συντομότερο». Σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, τόνισε ότι«εξετάζουμε τα τελικά στοιχεία του 2015, ώστε να δούμε κατά πόσον οι προσδοκίες για το 2016 είναι ρεαλιστικές».
ΣΕΒ: «New Deal με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις»
«Υπάρχει ένα πρόβλημα συσσώρευσης δαπανών εξυπηρέτησης του χρέους στην τριετία 2022 - 2024, που μπορεί, όμως, να εξομαλυνθεί μέσω έκδοσης κατάλληλων χρηματοοικονομικών εργαλείων στην αγορά, έτσι ώστε οι δαπάνες αυτές να ανακατανεμηθούν σε μελλοντικές περιόδους. Ολα τα υπόλοιπα περί πρόωρης και δραστικής μείωσης του χρέους για να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε με δανεικά, είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτά εντός της Ευρωζώνης».
Αυτό επισημαίνει ο ΣΕΒ, στο εβδομαδιαίο δελτίο του, αποκαλύπτοντας το ότι εξετάζονται «εναλλακτικοί» τρόποι για την αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους, χωρίς να τους προσδιορίζει. Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται να «δείχνει» στην έκδοση παράγωγων χρηματοοικονομικών εργαλείων, τα οποία με τη σειρά τους θα υπόσχονται κέρδη στους τραπεζίτες και άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους «επενδυτές».
Την ίδια ώρα, επανερχόμενος στο «παράλληλο πρόγραμμα» του εγχώριου κεφαλαίου, ο ΣΕΒ επισημαίνει:«Κυρίως όμως δυο βασικές εισροές για μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις, η μισθωτή εργασία(σ.σ. ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας) και η Ενέργεια, υπερφορολογούνται, με αποτέλεσμα να υπονομεύονται οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτές». Οπως επισημαίνουν, με τη «ζημιά που έχει πλέον υποστεί η οικονομία, η αντιμετώπιση των παραπάνω δεν αρκεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Χρειάζονται και θετικές ενέργειες, ένα είδος New Deal, με φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις και έργα υποδομών που θα υλοποιήσει ο ιδιωτικός τομέας, και μια ευρεία γκάμα παρεμβάσεων για την υποστήριξη αυτών των επενδύσεων».
Την ίδια ώρα, οι μεγαλοξενοδόχοι του ΣΕΤΕ με επιστολή που κατάθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς, εκφράζουν την «έντονη διαφωνία τόσο σχετικά με την φημολογούμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα καταλύματα της χώρας, όσο και γενικότερα, με την επιβολή οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στο τουριστικό προϊόν». Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η «τουριστική περίοδος του 2016 έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από ασφυκτικές πιέσεις για το σύνολο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (...) και οι τουριστικοί οργανισμοί, συνεργάτες του, στη διεθνή τουριστική αγορά - βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση και σε σύγχυση», σχετικά με τις εν λόγω πληροφορίες.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε χτες, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 20% της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών«Viva Wallet Holdings», από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων του ομίλου Λάτση, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2015, όταν έγινε το πρώτο βήμα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την απόκτηση ποσοστού 12,5%. Οπως αναφέρει η εταιρεία, «επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget