08/20/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Αυτό που κρίνεται δεν είναι το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά να παρέμβουν οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι με την οργάνωση, με την πάλη τους, «όλοι μαζί σε μια ενιαία συμμαχία για να μπορέσουν να βάλουν εμπόδια στη λαίλαπα και στην επίθεση και να ανοίξουν το δρόμο για να έχουμε ριζικές αλλαγές, για να υπερασπίσουμε τις σύγχρονες δικές μας ανάγκες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Χιώνης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «ΕΡΑ» την Τετάρτη 19 Αυγούστου.
Αναφερόμενος στο αριστερό ρεύμα και το ενδεχόμενο νέου κόμματος ο Θ. Χιώνης σημείωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΚΚΕ. «Είναι το αριστερό άλλοθι, σήμερα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αύριο συνολικότερα για το σύστημα» τόνισε προσθέτοντας ότι τέτοια αριστερά άλλοθι είχαμε δει τις προηγούμενες δεκαετίες με το ΣΥΡΙΖΑ ή πιο πριν με τον Συνασπισμό. «Δεν ήταν το αριστερό άλλοθι της αριστερής ψήφισης του Μάαστριχτ που έβαλε τη βάση για την επίθεση τα τελευταία 20 χρόνια;» σημείωσε.
Ο Θ. Χιώνης υπογράμμισε ότι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί βρέθηκαν όλοι μαζί να ψηφίζουν το 3ο μνημόνιο και όλοι μαζί κρύβουν ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για τα μνημόνια και την επίθεση στη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών. «Είναι η ΕΕ και οι κατευθύνσεις της, οι απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων» τόνισε.
Κάλεσε το λαό να παρέμβει στις εξελίξεις με κριτήριο τις δικές του ανάγκες. Ακόμα κι να γίνουν εκλογές να τις αξιοποιήσει για να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντίσταση και πάλη, η πραγματική ουσιαστική αντιπολίτευση στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τη στηρίζουν, δυναμώνοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ, το οποίο επιβεβαιώθηκε, είχε δίκιο, στέκεται σταθερά και αταλάντευτα στην πλευρά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και παλεύει για αυτά σε όλες τις συνθήκες. 

«Έχει έρθει η ώρα ο λαός μας να άρει την εμπιστοσύνη του στα πολιτικά κόμματα της ΕΕ και του δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια και τους λίγους». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων οΓιάννης Πρωτούλης μέλος τηςΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Σκάϊ» το πρωί της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2015. 
Ερωτηθείς για την «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι αυτά τα στελέχη που εμφανίζονται ότι είναι τάχα ενάντια στην ΕΕ, «είναι αυτοί που στήριξαν με χέρια και με πόδια, ό,τι ήρθε μέχρι τώρα», όπως η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, η 47σέλιδη πρόταση της κυβέρνησης προς την τρόικα κ.α
Οπως πρόσθεσε, αυτού του είδους τα σχήματα είναι οι «πάντα χρήσιμες "αριστερές" πλατφόρμες στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, για να απογειώνονται από αυτές οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές».  
Μέσα στη Βουλή, υπογράμμισε, υπάρχει εμπιστοσύνη και υπάρχουν πολύ πρόθυμοι να στηρίξουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους της συγκυβέρνησης για τη διάλυση του ασφαλιστικού, τα εργασιακά και τα άλλα αντεργατικά μέτρα, γι' αυτό, κάλεσε τον λαό να άρει την εμπιστοσύνη του στα κόμματα της ΕΕ και να στηρίξει το ΚΚΕ. 

Μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο.
Στις 20 Αυγούστου του 1948 έληγε με αποτυχία το «Σχέδιο Κορωνίς»
που στόχευε στην εξόντωση των δυνάμεων του ΔΣΕ στο Γράμμο
1561 Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Γιάκοπο Πέρι, θεωρούμενος και πατέρας της όπερας.
1741 Ο Δανός εξερευνητής Βίτους Μπέρινγκ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που προσεγγίζει την Αλάσκα, δίνοντας το όνομά του στον Βερίγγειο Πορθμό (μεταξύ Αλάσκας και Σιβηρίας).
1795 Γεννιέται ο Φιλικός επαναστάτης του 1821, Νικόλαος Κασομούλης.
1915 Πεθαίνει ο Γερμανός γιατρός Πολ Έρλιχ, που το 1908 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής.
1940 Ξεκινά η επίθεση της 8ης εθνικοαπελευθερωτικής στρατιάς (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων του ιαπωνικού ιμπεριαλισμού. Η μάχη (που έμεινε γνωστή και ως «μάχη των 100 συνταγμάτων») έληξε στις 5 Δεκέμβρη με νίκη των Κινέζων κομμουνιστών.
1944 Αρχίζουν οι επιθετικές επιχειρήσεις του σοβιετικού στρατού στη Ρουμανία, η οποία κατέληξε με την συντριβή της Γερμανικής Στρατιάς της Νότιας Ουκρανίας.
1948 Λήγει η μεγαλύτερη έως τότε εκστρατεία του κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Βόρεια Πίνδο («Σχέδιο Κορωνίς»), με 6 μεραρχίες πεζικού, 2 μοίρες ΛΟΚ και 8 λόχους πολυβόλων, πυροβολικό και αεροπορία. Στόχος τους, το χτύπημα και η εξόντωση του κύριου όγκου των δυνάμεων του ΔΣΕ που βρίσκονταν στο Γράμμο. Οι μάχες που διήρκεσαν σχεδόν 70 μέρες έληξαν με τον περίφημο ελιγμό των δυνάμεων του Δημοκρατικού Στρατού στο Βίτσι και την αποτυχία ουσιαστικά του κυβερνητικού στρατού να επιτύχει το σκοπό του.
1950 Από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζονται σε θάνατο 13 κομμουνιστές, στη δίκη της «Αυτοάμυνας Προαστίων», με τον ΑΝ 509/1947. Ανάμεσά τους οι Σπύρος Αντύπας, Γ. Μαρτίνος, Καβαλιεράτος και Παντελής Κιουρτσής.
1965 Σχηματίζεται η κυβέρνηση του Ηλία Τσιριμώκου, η οποία καταψηφίζεται μετά από 8 μέρες. Ήταν μια από τις πολλές εντολές σχηματισμού κυβέρνησης που έδωσε ο Βασιλιάς και δεν μακροημέρευσαν, στη προσπάθειά του να συγκροτήσει κυβέρνηση με την ΕΡΕ και τους λεγόμενους «αποστάτες» της Ένωσης Κέντρου.
1968 Στις 20 προς 21 Αυγούστου δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας, μαζί με δυνάμεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχοσλοβακίας, καταστέλλουν την αντεπανάσταση στην Τσεχοσλοβακία, που βρισκόταν σε εξέλιξη πριν πολλούς μήνες και ήταν το αποτέλεσμα της οπορτουνιστικής διάβρωσης του ΚΚ, καθώς και της δράσης ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Μια σειρά από ζητήματα προκύπτουν από την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, παρά την προσπάθεια κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να στρέψουν την αντιπαράθεση σε κανάλια ανώδυνα για την πολιτική που συνυπηρετούν.
Με απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα περιφερειακά αεροδρόμια εκχωρούνται στην κοινοπραξία της γερμανικής «Fraport» και της «Slentel» (όμιλος Κοπελούζου), βάσει συμφωνίας που είχαν κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.
Τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τις προεκλογικές της εξαγγελίες για μια «καλύτερη» σύμβαση, που θα εξασφάλιζε περισσότερα οφέλη για το κράτος από την παραχώρηση των αεροδρομίων.
Της καταλογίζουν, ακόμα, ότι επέλεξε τώρα να υλοποιήσει την προηγούμενη συμφωνία, σαν «αντίδωρο» στη Γερμανία, προκειμένου το Κοινοβούλιό της να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τον ESM.
Η κυβέρνηση ανταπαντά ότι επιχείρησε να βελτιώσει τους όρους της παραχώρησης, αλλά δεν τα κατάφερε και ότι η ολοκλήρωση της παραχώρησης ορίζεται ως «προαπαιτούμενο» από το τρίτο μνημόνιο.
Βέβαια, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αμφισβητεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων (όπως κι αν γίνουν), ως «εργαλείο ανάπτυξης» της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Ούτε βέβαια «λογαριάζονται» πάνω στο ζήτημα της απελευθέρωσης των αερομεταφορών, που είναι στρατηγική της ΕΕ.
Επομένως, η αντιπαράθεση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σκόπιμα περιστρέφεται γύρω από τους όρους και το τίμημα της παραχώρησης. Ομως, οι εργαζόμενοι και ο λαός αλλού πρέπει να αναζητήσουν την ουσία.
Πράγματι, οι ιδιωτικοποιήσεις, όπως κι αν γίνουν, αποτελούν παράγοντα αναθέρμανσης της καπιταλιστικής οικονομίας, αφού επενδύεται ένα μέρος από τα λιμνάζοντα συσσωρευμένα κεφάλαια, προκειμένου να παραχθεί νέο κέρδος.
Αυτό, όμως, θα γίνει σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά των λαϊκών στρωμάτων. Οι εργασιακές σχέσεις σ' αυτά τα αεροδρόμια θα χειροτερέψουν, όπως έγινε άλλωστε και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την παραχώρησή του στη «Χόχτιφ». 'Η με την παραχώρηση μέρους της δραστηριότητας του ΟΛΠ στην κινεζική «Cosco».
Επιπλέον, οι υπηρεσίες θα γίνουν ακριβότερες για τους ταξιδιώτες και κυρίως για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, όπου συχνά το αεροπλάνο είναι το μόνο μέσο για να φτάσουν έγκαιρα στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Μία ακόμα πλευρά είναι ότι ο έλεγχος βασικών πυλών εισόδου στην Ελλάδα (όπως είναι τα αεροδρόμια) για ανθρώπους και εμπορεύματα περνάει αποκλειστικά στους ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια, αλλά και το κόστος των μεταφορών και των συγκοινωνιών.
Υπάρχουν, όμως, και λιγότερο «ορατές» πλευρές. Πίσω από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων βασικών υποδομών της χώρας εξελίσσεται ένας αδυσώπητος ανταγωνισμός για το ποια μονοπώλια θα τις βάλουν στο χέρι. Οπως και για το ποιοι όμιλοι, με συμμετοχή Ελλήνων κεφαλαιοκρατών, θα συμμετέχουν στις αντίστοιχες κοινοπραξίες.
Για παράδειγμα, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει ισχυρές αντιρρήσεις για το ενδεχόμενο να περάσουν σε χέρια ανταγωνιστικών δυνάμεων, όπως είναι η Γερμανία, αεροδρόμια στρατηγικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα, όπως αυτά των Χανίων (Σούδα) και της Ρόδου.
Ανάλογες κόντρες υπάρχουν για το σύνολο των υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά ιδιωτικοποίησης - παραχώρησης (λιμάνια, τρένα, Ενέργεια κ.ά.). Είναι φανερό ότι οι ανταγωνισμοί αυτοί δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς πολυεθνικών ομίλων, με αντικρουόμενα μεταξύ τους συμφέροντα.
Επομένως, να ποια είναι η σωστή «ανάγνωση» της απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει τον κύκλο των «αριστερών» ιδιωτικοποιήσεων και των «ενστάσεων» που διατυπώνει τάχα η αστική αντιπολίτευση.
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασύμβατη με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και την πολιτική της ΕΕ και γι' αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί απ' το λαό.

Την ιδιωτικοποίηση 14 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και της Ρόδουκαταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Ρόδουσημειώνοντας ότι «η ιδιωτικοποίηση - παραχώρηση για 40+10 χρόνια στην ελληνογερμανική κοινοπραξία «Fraport - Slentel Ltd», έρχεται να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου για κερδοφόρους τομείς δραστηριότητας, σε βάρος των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και γενικότερα, σε βάρος των κατοίκων των νησιών, σε βάρος των μικρών εμπορικών καταστηματαρχών. Υποδομές κερδοφόρες, απόλυτα αναγκαίες για τον τόπο, ακριβοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό, γίνονται βορά για τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων, με σοβαρές επιπτώσεις ακόμα και στην εθνική άμυνα της χώρας».
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης, η οποία συνέπεσε με το 3ο μνημόνιο, αποκαλύπτει με τον πιο καθαρό τρόπο το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του στην διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, οι οποίοι προεκλογικά “έσχιζαν τα ρούχα τούς”, (όπως και τα μνημόνια) για τις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα των αεροδρομίων σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωσή της.
«Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στο ροδιακό λαό την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, τις ιδιωτικοποιήσεις που έρχονται, των λιμανιών, των χρυσοφόρων παραλιακών εκτάσεων, της ενέργειας κλπ. καλεί τον κόσμο της δουλειάς, τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους τις γυναίκες, να εκφράσουν μέσα από επιτροπές αγώνα, από λαϊκές επιτροπές, μέσα από τους ταξικούς φορείς, την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις, στα νέα αβάστακτα βάρη, να παλέψουν ενάντια στη μείωση μισθών και συντάξεων, ενάντια στην αύξηση της φορολογίας, ενάντια στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, ενάντια στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, να παλέψουν στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. τη μονομερή διαγραφή του χρέους, στην κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, την επιστημονικά σχεδιασμένη παραγωγή για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, την λαϊκή εξουσία» τονίζεται στην ανακοίνωση.   

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών επεσήμανε οΝίκος Καραθανασόπουλος  βουλευτής και μέλος της ΚΕ τουΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015, με αφορμή τον κατάπλου του «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά. 
Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις υπογράμμισε ότι κύριος αντίπαλος είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα πολιτικά κόμματα που τους στηρίζουν. Σημείωσε ότι οι θυσίες για τον λαό είναι διαρκείς για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε λύση εντός των τειχών της ΕΕ δεν μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκή λύση. 
Ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες, η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση με την ΕΕ και το κεφάλαιο και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι ο λαός να οργανώσει την πάλη του παντού καθώς δεν υπάρχει τμήμα του που να μην πλήττεται από τα μέτρα - αρμαγεδώνα του τρίτου μνημονίου που τα έφερε η συγκυβέρνηση με το προσωπείο της «αριστερής» κυβέρνησης και έχουν την υπογραφή όλων των υπολοίπων κομμάτων, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ στην τηλεόραση της ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015. 
Το ΚΚΕ τείνει χέρι συνεργασίας στον κόσμο που πίστεψε το ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά και τώρα νιώθει εξαπατημένος και τον καλεί να συμπορευτεί μαζί του.
Κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», οι οποίοι εδώ και 25 χρόνια έδωσαν αριστερό άλλοθι σε όλη την πορεία ενσωμάτωσης της χώρας μας στην ΕΕ, την ΟΝΕ, το Ευρώ, προεκλογικά πρωταγωνίστησαν στον εγκλωβισμό ενός αριστερού ριζοσπαστικού κόσμου στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το παίζουν «απατημένοι σύζυγοι». Ουσιαστικά, αποτελεί το ανάχωμα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ο Γ. Γκιόκας, ως εμπόδιο στο ριζοσπαστισμό του κόσμου και στην ανάγκη να συναντηθεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Κλασσική τακτική των εχθρών του ταξικού κινήματος είναι η προπαγάνδα για «ανεξάρτητα» και «ακομμάτιστα» συνδικάτα που προέρχεται από τις δυνάμεις της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC), των οποίων μέλος είναι και η ΓΣΕΕ (ενώ γνωστός χειροκροτητής τους είναι και το ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ).
Και η ETUC και η ITUC όμως είναι οργανώσεις «συνδικαλιστικές» μόνο στο όνομα, ενώ παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των επιδιώξεων των πολυεθνικών, ακόμη και με την ανοιχτή υποστήριξη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
Με αφορμή τις τρέχουσες εκλογές στο Κόμμα των Εργατικών στην Μεγάλη Βρετανία και των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, τα συνδικάτα-μέλη τους παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην Μεγάλη Βρετανία, τo UNITE, είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση με 1,5 εκατομμύριο μέλη. Το UNITE που αποτελεί μέλος και των ETUC και ITUC προχώρησε σε μεγάλη καμπάνια για εγγραφή των μελών του στο Εργατικό Κόμμα-καθώς το 2014 άλλαξε ο κανονισμός που έκανε τα μέλη του συνδικάτου ταυτόχρονα και μέλη του Εργατικού κόμματος.(https://www.unitetheunion.org/campaigning/unitepolitics/your-party-your-voice/)
Το UNISON, η συνδικαλιστική οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων διακηρύσσει την ανοιχτή υποστήριξή του στον «αριστερό» Εργατικό Τζέρεμι Κόρμπιν(https://www.unison.org.uk/news/press-release/2015/07/unison-supports-jeremy-corbyn-in-the-labour-leadership/)
Και οι δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι οργανωτικά - επίσημα - μέλη του Εργατικού Κόμματος.
Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, η αμερικάνικη Συνομοσπονδία AFL-CIO, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες διάσπασης της ΠΣΟ το 1949 και ήταν παρακλάδι της CIA στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, αποτελεί βασικό μηχανισμό του κόμματος των Δημοκρατικών για την άντληση ψηφοφόρων. Ήδη πολλά τμήματα της AFL-CIO έχουν ανακοινώσει ότι σπονσοράρουν επίσημα την Χίλαρι Κλίντον ή κάποιον άλλο υποψήφιο.
Φυσικά, η υποστήριξη δεν είναι μόνο στα λόγια. Με βάση στοιχεία που δημοσίευσε η Εκλογική Επιτροπή το 2013 το Κόμμα των Εργατικών λάμβανε πάνω από το 75% της χρηματοδότησης του από τα συνδικάτα και συγκεκριμένα από το Unite £772,195 στερλίνες, από το GMB £485,830, το UNISON £458,080, το USDAW £411,137 και από το συνδικάτο CWU £143,121. Φυσικά, τα παραδείγματα δεν σταματούν εδώ, καθώς είναι ιστορική σχέση της σοσιαλδημοκρατίας με το συνδικαλιστικό κίνημα στην προσπάθεια της να το εντάξει στην γραμμή της ταξικής συνεργασίας.
Από τα παραπάνω, βγαίνουν 2 σημαντικά στοιχεία για τον προβληματισμό κάθε εργαζόμενου, αγωνιστή συνδικαλιστή. Από τη μία η υποκρισία της ΓΣΕΕ (και των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΤΑ) που στην Ελλάδα επικαλούνται το «ακομμάτιστο» των συνδικάτων και στο εξωτερικό (για να μην πούμε για Ελλάδα) έχουν αδελφική σχέση με τον κομματικό μηχανισμό των Εργατικών και των Δημοκρατικών στα συνδικάτα. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται ότι το κύριο ζήτημα παραμένει για το συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε χώρα με ποια γραμμή θα πορεύεται, με τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του συμβιβασμού που καλλιεργεί ο οπορτουνισμός και η σοσιαλδημοκρατία, ή με τη γραμμή της ταξικής πάλης και το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Το ταξικά συνδικάτα, οι τίμιες αγωνιστικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν καθήκον να αποκαλύπτουν την υποκρισία των δυνάμεων της ταξικής συνεργασίας, την κατεύθυνση που θέλει να δώσει παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός για να γίνουν τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι χειροκροτητές της σφαγής τους.
Σε αυτή τη κατεύθυνση το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα της Ελλάδας συμμετέχει και στηρίζει την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, που εκφράζει την ταξική γραμμή στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα.

Το 3ο μνημόνιο το ψήφισαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και έρχεται να καλύψει τα κενά των προηγούμενων με ακόμη σκληρότερα και αγριότερα μέτρα τα οποία μάλιστα δεν θα τολμούσε να περάσει άλλη κυβέρνηση. Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλοςτης ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕμιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» του Πειραιά, το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015.
Πρόσθεσε ότι η πλουτοκρατία και η αστική τάξη, στο μεγαλύτερο της ποσοστό θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την πολιτική με τα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και φέρνουν κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. 
Οσον αφορά το «αριστερό ρεύμα» του ΣΥΡΙΖΑ η Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την κατάσταση που βρισκόμαστε και επεσήμανε ότι η «πολιτική ατιμία» που κάνει είναι πως χειραγωγεί αγωνιστικές διαθέσεις. Ενώ υπάρχει διάθεση ο κόσμος να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει το δίκιο του, έρχεται το αριστερό ρεύμα να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην ουσία χειροκροτεί και υποκλίνεται στην ΕΕ που παράγει μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα. Εμφανίζεται ως νέο, αλλά είναι παλιό και αντιδραστικό σημείωσε. 
Ο λαός πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του για να μην δεχθεί τις θηλιές του τρίτου μνημονίου, για να απαλλαγεί από εκείνες του πρώτου και του δεύτερου, να εμπιστευτεί και να δυναμώσει το ΚΚΕ που παλεύει για αλλαγή τάξης στην εξουσία.  

Από την κινητοποίηση του 2014
Συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, στηνπλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα διοργανώνει ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης τουΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωσή της η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από κοινού με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την Ε.Ε. και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.
Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στo νέο μνημόνιο – λαιμητόμο, με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα, οργανώνουμε την πάλη για να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά.
Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, πλ. Αριστοτέλους, Σάββατο 5 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.».

Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015. 

Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από την κυβέρνηση στην κοινοπραξία της γερμανικής «Fraport» και της «Slentel» (όμιλος Κοπελούζου) είναι μία απόφαση που ολοκληρώνει τους όρους της συμφωνίας, όπως είχαν καταληχθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ, με βάση και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή τους. Αυτή η εξέλιξη, βέβαια, αναδεικνύει ορισμένα σημαντικά θέματα που αφορούν στο τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και βέβαια του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που προβλέπει το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το οποίο ψηφίστηκε και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Είναι αλήθεια ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση για το μνημόνιο που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Για τα αντιλαϊκά μέτρα, για δικαιώματα δεκαετιών που κατακρεουργούνται, για νέα βάρη που θα προστεθούν σε όσα έχουν θεσπιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις όμως δεν έρχονται μόνες τους. Συνοδεύονται από ρυθμίσεις που ευνοούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ανοίγουν νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Και από αυτή την άποψη αποκαλύπτεται και ο ταξικός χαρακτήρας των πολιτικών επιλογών της συγκυβέρνησης.
* * *
Ενταγμένη ακριβώς σε αυτήν την ταξική πολιτική είναι και η προχτεσινοβραδινήαπόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Οπως επίσης και η δημιουργία του περιβόητου νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, που θα λειτουργεί παράλληλα με το παλιό ΤΑΙΠΕΔ. Το συγκεκριμένο θέμα θεωρείται από τα σημαντικότερα της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι καραδοκούν και ήδη είναι γνωστές οι επαφές τους με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Δημοσιεύματα στον Τύπο κάνουν λόγο για επίσκεψη εκπροσώπων επιχειρηματικών funds στη χώρα, που διαπραγματεύονται αφενός μεν τη συνέχιση των επενδυτικών προγραμμάτων που έχουν μπει μπροστά (βλ. αεροδρόμια, Ελληνικό, «Αστέρας» Βουλιαγμένης κ.λπ.) αφετέρου συζητούν για τη δική τους θέση στο επικείμενο μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων. Ο πλούτος, οι υποδομές, που έχουν φτιαχτεί με τον κόπο και το αίμα των εργαζομένων, παραδίδονται στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και ξένο. Και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρωτοστατεί στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, που υποθηκεύει το μέλλον του λαού.
* * *
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει για το γεγονός ότι τα 50 δισ.ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπεται να «πιαστούν» σε βάθος 30ετίας, άρα μπορούν να επιτευχθούν μεγαλύτερα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, «όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές». Η παράδοση, δηλαδή, των στρατηγικών υποδομών, του ορυκτού πλούτου της χώρας στα μονοπώλια είναι δεδομένη και, πλέον, αυτό που μπαίνει σε συζήτηση είναι το πώς θα μοιραστεί η πίτα, το πόσο θα κοστίσει αυτό το μοίρασμα και το πότε θα γίνει. Είναι επίσης χαρακτηριστικό σε αυτήν την κατεύθυνση ότι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «το Ταμείο θα πρέπει να εφευρίσκει τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα, όχι κατ' ανάγκη από την πώληση ακινήτων του Δημοσίου». Και ότι «ο χρόνος ζωής (30 χρόνια) δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο να "καλλιεργήσει" τα περιουσιακά του στοιχεία που, ιδίως στα ακίνητα, παρουσιάζουν προβλήματα ως προς την εκμετάλλευσή τους - καταπατήσεις, ελλιπείς τίτλοι κ.λπ.».
* * *

Η συγκυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρο πως το επόμενο διάστημα θα παίξει το ρόλο του καλύτερου ντίλερ ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ελληνικούς και ξένους, και πως ό,τι μπορεί να παραχωρηθεί, εκποιηθεί ή πουληθεί θα πουληθεί για να αποπληρωθεί το χρέος. Το για ποιον δουλεύει η συγκυβέρνηση αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου είναι εξόφθαλμη και αποτελεί έναν από τους βασικούς της στόχους. Την ίδια στιγμή που ο λαός θα βογκά κάτω από μέτρα που θα τον σπρώχνουν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην ανεργία, τις περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση, μακριά από όσους τον έχουν εξαπατήσει, είτε με αριστερό είτε με πιο ...αριστερό πρόσημο. Να άρουν την «εμπιστοσύνη» τους από τα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια και σταθερότητα για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Τις ζημιές που προκάλεσαν οι τελευταίες επιθέσεις του
ουκρανικού στρατού βλέπουν κάτοικοι του Ντονέτσκ
Αν και στη χτεσινή μέρα οι συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου και τους πολιτοφύλακες των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) ήταν λίγες και σποραδικές, με τους κάτοικους των δύο θυλάκων που ελέγχουν οι πολιτοφυλακές να μετρούν τις σοβαρές υλικές ζημιές των πρόσφατων βομβαρδισμών, το νέο στοιχείο είναι η συνάντηση των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας την ερχόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο. Η συνάντηση αυτή, των ΑγκΜέρκελ, Φρ. Ολάντ, Π. Ποροσένκο, στην οποία δεν έχει προσκληθεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν, στο πλαίσιο του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» (δηλαδή τους εκπροσώπους αυτών των 4 χωρών), προγραμματίζεται σε μια περίοδο που πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση του Κιέβου επιδιώκει να μετατραπεί από θύτης σε θύμα. Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που κλιμακώνεται η συγκέντρωση δυνάμεων του ουκρανικού στρατού στη γραμμή αντιπαράθεσης, που προηγήθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί με συνεχείς παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ και 17 νεκρούς άμαχους σε μια βδομάδα, επιχειρείται να αντιστραφεί το κλίμα. Οτι δήθεν η Ουκρανία και οι ιμπεριαλιστές εταίροι της νοιάζονται για να τερματιστεί η αιματοχυσία και να αντιμετωπιστεί η παρουσιαζόμενη ως επιτιθέμενη Ρωσία.
Η γερμανική κυβέρνηση, που θέλει να κρατήσει διαύλους με τη ρωσική, δηλώνει ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει μία συνάντηση προσεχώς με τον Πρόεδρο της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα. «Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα μιας τέτοιας συνάντησης, όμως δεν μπορώ και να την επιβεβαιώσω» είπε η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η τριμερής και όχι τετραμερής αυτή συνάντηση δε σημαίνει ότι αλλάζει μορφή το αποκαλούμενο «σχήμα της Νορμανδίας».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσουν και να αποσυρθούν τα όπλα (μεγάλου διαμετρήματος) (...) Κατόπιν, πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθούν εκλογές στο Ντονμπάς» και πρόσθεσε πως «ελπίζω ότι η συνάντηση της Δευτέρας θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε πρόοδο και στα δύο. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια λύση το αργότερο μέχρι το Δεκέμβρη».
Επίσης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και συμφώνησε να επισκεφτεί τις Βρυξέλλες πριν από το τέλος του μήνα.
Από την άλλη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση για την κλιμάκωση των συγκρούσεων. Ενώ ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ,σκωπτικά σημείωσε ότι η συνάντηση του Βερολίνου θεωρεί ότι θα είναι «εκπαιδευτική», με την έννοια της πληροφόρησης, ιδιαίτερα μπροστά στη νέα συνάντηση της Ομάδας Επαφής (εκπροσώπων της Ουκρανίας, πολιτοφυλάκων, Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία της Ευρώπης), που έχει προγραμματιστεί στο Μινσκ για τις 26 Αυγούστου. Σε ό,τι αφορά το ρόλο του ΟΑΣΕ, που έχει την ευθύνη για την επιτήρηση της υποτιθέμενης εκεχειρίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκφράζει την ανησυχία του για τη συνεχή υποβάθμιση του ρόλου του, ιδιαίτερα από την πλευρά της κυβέρνησης του Κιέβου.
Πάντως, χτες, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας έκαναν λόγο για μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων του «σχήματος της Νορμανδίας» (Γαλλίας, Γερμανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας) σήμερα στο Βερολίνο, όπου θα εξεταστεί η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.



Ο άτυχος επιστήμονας που αποκεφαλίστηκε από τους
εγκληματίες του «ΙΚ», κατασκεύασμα των ιμπεριαλιστών
Μετά από σκληρό βασανισμό τουλάχιστον ενός μηνός, τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» αποκεφάλισαν το απόγευμα της Τρίτης τον 81χρονο Σύρο επιφανή αρχαιολόγο και επί δεκαετίες διευθυντή των ανασκαφών στην Παλμύρα, Χάλεντ Ασαντ, που είχε αναδείξει με τη σκληρή και μακρόχρονη έρευνά του τη σπουδαιότητα των αρχαιοτήτων της περιοχής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι μισθοφόροι εκτελεστές αποκεφάλισαν το γέροντα, επειδή δεν τους αποκάλυπτε τα σημεία στα οποία είχαν κρύψει οι συριακές αρχές αρχαιότητες της Παλμύρας. Σκοπός των τζιχαντιστών ήταν να βρουν τις αρχαιότητες και να τις ξεπουλήσουν στα διεθνή κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας και πλούσιων συλλεκτών αρχαιοτήτων. Αφού απέτυχαν στο σκοπό τους, κρέμασαν, για παραδειγματισμό, την ακέφαλη σορό του Χάλεντ Ασαντ σε έναν κίονα κεντρικού δρόμου της Παλμύρας, που καταλήφθηκε από το «Ισλαμικό Κράτος» τον περασμένο Μάη...
Ο διευθυντής αρχαιοτήτων της Δαμασκού, Μάμουν Αμντελκαρίμ, σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρουσία «των εγκληματιών στην πόλη αυτή είναι κατάρα και κακός οιωνός για την Παλμύρα και κάθε κίονα και κάθε αρχαιολογικό εύρημα στο χώρο της». Πρόσθεσε πως ο Ασαντ ήταν γνωστός για δεκάδες σημαντικές επιστημονικές μελέτες που είχαν εκδοθεί σε διεθνή αρχαιολογικά έντυπα για την Παλμύρα, η οποία άνθισε πριν από 2.000 χρόνια ως σημαντικό εμπορικό κέντρο στον κινέζικο «δρόμο του μεταξιού» και ότι είχε επίσης συνεργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρχαιολογικές αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.
Το νέο ειδεχθές έγκλημα των τζιχαντιστών, που επιβεβαιώθηκε από το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σχολιάστηκε δυσμενώς από όλα τα διεθνή δίκτυα. Ομως, δεν ήταν η μόνη είδηση που προκάλεσε χτες αίσθηση για όσα γίνονται στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία...
Επιδημία τύφου στον καταυλισμό Γιάρμουκ
Αξιωματούχοι της οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) αποκάλυψαν χτες ότι έχουν ξεσπάσει τουλάχιστον έξι κρούσματα τύφου στον Παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Γιάρμουκ, στη Συρία, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα κρούσματα της ασθένειας, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Ο τύφος, ως γνωστόν, προκαλείται από μολυσμένο νερό ή τρόφιμα και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, πυρετό και κοιλιακό άλγος. Χωρίς θεραπεία, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές και ένας στους πέντε πεθαίνει.

Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Κρις Γκάνες, εκτίμησε ότι τα κρούσματα τύφου στον καταυλισμό Γιάρμουκ «αποτελούν μονάχα την κορυφή του παγόβουνου, επειδή η διάλυση των υπηρεσιών Υγείας και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής προκαλούν έναν τεράστιο κίνδυνο διάδοσης των ασθενειών». Ο Γκάνες χαρακτήρισε την κατάσταση στον καταυλισμό, που ιδρύθηκε το 1957 κοντά στη Δαμασκό για να φιλοξενήσει Παλαιστίνιους πρόσφυγες, «εφιαλτική», αφού οι μάχες γύρω και μέσα στον καταυλισμό έχουν αφήσει χωρίς στέγη, νερό, τρόφιμα και φάρμακα 18.000 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 3.500 παιδιά. Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία, το 2011, στο Γιάρμουκ ζούσαν 160.000 Παλαιστίνιοι.

Από διαμαρτυρίες κατοίκων που έχουν πληγεί από
 την καταστροφή στην Τιαντζίν
Ενώ συνεχίζονται τόσο οι προσπάθειες να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην πόλη - λιμάνι της Τιαντζίν της βορειανατολικής Κίνας, μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από τις εκρήξεις σε αποθήκη χημικών στις 12 Αυγούστου, όσο και η έρευνα για τα αίτια, έρχονται στο φως στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα τεράστια κενά στα ζητήματα ασφάλειας και την ασυδοσία εταιρειών για να βγάλουν κέρδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το κινεζικό πρακτορείο«Σινχουά», υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς πήρε άδεια η εταιρεία χημικών «Tianjin Dongjiang Port Ruihai International Logistics». Μάλιστα, είχε εγκαταστήσει την αποθήκη της με επικίνδυνα τοξικά υλικά μόλις 564 μ. από κατοικημένη περιοχή, την κοινότητα Βάνκε και 630 μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό, τη στιγμή που ο νόμος ορίζει απόσταση τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο από τέτοιες κατοικημένες περιοχές και κυκλοφοριακούς κόμβους. Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία, ενώ δεν είχε λάβει πιστοποίηση διαχείρισης επικίνδυνων εμπορευμάτων για την περίοδο μεταξύ Οκτώβρη 2014 και Ιούνη 2015, συνέχιζε τις δραστηριότητές της και το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχε βγάλει το ανάλογο πιστοποιητικό.
Πολλές οι παραβιάσεις
Αναφέρεται, επίσης, ότι δύο από τα διευθυντικά της στελέχη - βασικοί μέτοχοι που είναι υπό κράτηση, ο Ντονγκ Σεχούαν, γιος του πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του λιμανιού της Τιαντζίν (πέθανε το 2014) και ο Λι Λιάνγκ, πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας (και ξάδερφος του πρώτου) σε καταθέσεις τους αποδεικνύουν αδιαφανείς διαδικασίες (σχετικά με το μετοχικό κεφάλαιο) για τη σύσταση της εταιρείας, που συγκροτήθηκε το Νοέμβρη 2012. Από άλλους, ουσιαστικά εικονικούς μετόχους (ο Ντονγκ, αν και κατείχε το 45% των μετοχών, εμφανιζόταν να τις κατείχε ένας φίλος του), δηλώνεται ότι η εταιρεία αξιοποίησε τις καλές διασυνδέσεις που είχε στο λιμάνι μέσω του Ντονγκ με την αστυνομία και την πυροσβεστική, ώστε να βγουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ετσι αφήνονται υπόνοιες για πιθανή δωροδοκία ή παράβαση καθήκοντος, ζητήματα που ερευνώνται.
Επίσης, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου Σχεδιασμού και Διαχείρισης Γης, Ζου Λιμίνγκ,που έδωσε άδεια εγκατάστασης, επίσης κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές ότι τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας που είχε δώσει, θεωρούσαν την απόσταση από την κατοικημένη περιοχή ασφαλή, κάτι που πιθανά διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια χωρίς να ελεγχθεί.
Την όλη υπόθεση της τραγωδίας, στην οποία βρήκαν το θάνατο τελικά 114 άνθρωποι (ανάμεσά τους και 39 πυροσβέστες) και τραυματίστηκαν άλλοι 700, ενώ ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι, εξετάζει ειδική επιτροπή που συστάθηκε από την κυβέρνηση της Κίνας και ανακοινώνεται ότι θα αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Ωστόσο, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι το κυνήγι του κέρδους στη χώρα όπου αναπτύσσονται ραγδαία οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, με όλο τον παρασιτισμό και τη σαπίλα που φέρνουν, δημιουργούνται οι πρόσφορες συνθήκες για να γίνονται τέτοια δυστυχήματα και να κινδυνεύουν ζωές εργαζομένων.
Και χτες συνεχίστηκαν οι προσπάθειες των συνεργείων καθαρισμού της περιοχής από τη χημική ρύπανση που προκλήθηκε από την έκλυση στην ατμόσφαιρα επικίνδυνων ουσιών, όπως το κυανούχο νάτριο και άλλα. Επίσης, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και απαιτούν αποζημιώσεις και απόδοση ευθυνών για την τραγωδία.
Ανησυχία από τις ασφαλιστικές

Μια άλλη πλευρά της καταστροφής στην Τιαντζίν είναι οι τεράστιες υλικές ζημιές που ανησυχούν ιδιαίτερα τις ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες εταιρειών και μονοπωλιακούς ομίλους. Είναι ενδεικτικό ότι η τράπεζα «Credit Suisse» εκτιμά ότι οι απώλειες θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1-1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, ένας αριθμός εργοστασίων έχουν σταματήσει την παραγωγή. Χαρακτηριστικά, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία «Toyota» ανακοίνωσε ότι περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγικής ικανότητας στην Κίνα έχει επηρεαστεί. Τρεις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιό της κοντά στην Τιαντζίν, η οποία μπορεί να παράγει 530.000 οχήματα ετησίως, έχουν διακοπεί, ενώ δηλώνει ότι θα μπορούσε να εκτρέψει τις αποστολές προς τα λιμάνια Σαγκάης και Νταλιάν, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων διοικητικής υποστήριξης που προκύπτουν στην Τιαντζίν. Επίσης, τα χιλιάδες αυτοκίνητα των αυτοκινητοβιομηχανιών «Volkswagen», «Hyundai», «Renault», που ήταν σταθμευμένα κοντά στον τόπο της έκρηξης, κάηκαν. Ζημιές είχαν και άλλα μονοπώλια, όπως η εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών «Panasonic», η εφοδιαστική εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων «Singamas Holdings» και η αμερικανική κατασκευάστρια γεωργικών μηχανημάτων «Deere & Co».

41ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Στις 6 Σεπτέμβρη η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο Λαζαρέτο
Το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη και την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη θα διεξαχθεί το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Κέρκυρα, με εκδηλώσεις την πρώτη μέρα στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, ενώ την Κυριακή 6 Σεπτέμβρη θα γίνει στο Λαζαρέτο Κέρκυρας εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ αφιερωμένη στους εκτελεσμένους κομμουνιστές.
«Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες...
Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...»
Ν. Χικμέτ
Χτες, σήμερα, αύριο, δύο κόσμοι υπάρχουν και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση: από τη μια ο κόσμος των εκμεταλλευτών, των λίγων, που ζουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί και από την άλλη είναι ο κόσμος των εκμεταλλευομένων, των πολλών.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αποτελούν παρελθόν οι ηρωικές πράξεις, γιατί τάχα η σύγχρονη αστική δημοκρατία δεν επιτρέπει ακραίες καταστάσεις. Είναι ψέμα. Δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο χτες και το σήμερα, όσον αφορά την ευθύνη του κομμουνιστή απέναντι στην εργατική τάξη. Η ουσία της προσφοράς, της ανυποχώρητης αφοσίωσης, της διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης δεν αλλάζει. Ούτε η αστική τάξη άλλαξε, ούτε θ' αλλάξει, ούτε την εξουσία της θα την παραχωρήσει εθελοντικά, ούτε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος εξαφανίζεται από μόνος του, εθελοντικά.
Οι κομμουνιστές οφείλουν να ξεκινάνε πρώτοι τον αγώνα και όταν δεν είναι έτοιμος ο ελληνικός λαός να τους μιμηθεί, να τους ακολουθήσει. Ο κομμουνιστής, όταν ρίχνεται στη μάχη, δε ρίχνεται με αφετηρία το προσωπικό του συμφέρον ή τη στενή προσωπική εμπειρία, αλλά το γενικό συμφέρον της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Η στάση του δεν απορρέει από μια υπερταξική ηθική. Είναι ταξική στάση με αιτία. Η αιτία βρίσκεται στο ότι έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη να παλεύει όχι μόνο για τα άμεσα και καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού.
Ταξική στάση με αιτία είχαν οι κομμουνιστές στο κολαστήριο που λέγεται Φυλακές Κέρκυρας και μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα στο νησάκι Λαζαρέτο!
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9 (Παλαιό Φρούριο):
  • Video - αφιέρωμα στην ΟΚΝΕ και τον Χρήστο Μαλτέζο.
  • Χοροθεατρικό δρώμενο.
  • Ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από τον Θάνο Μικρούτσικο.
  • Μουσικό πρόγραμμα από τη Λαϊκή Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/9:
  • 10.30 π.μ. Αναχώρηση από το λιμάνι της Κέρκυρας για το Λαζαρέτο.
  • Αφιέρωμα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης.
  • Κατάθεση στεφάνων.
Πλούσιο σε εκδηλώσεις το Φεστιβάλ στην Πάτρα
Στις 11 και 12 Σεπτέμβρη στο χώρο του ΤΕΙ
Με σύνθημα«Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...»(στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), το 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» «ταξιδεύει» ανά την Ελλάδα και θα κορυφωθεί στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο γνώριμο πια χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον.
Μια βδομάδα νωρίτερα είναι οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», αλλά και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών. Ανάμεσά τους είναι και η Πάτρα, της οποίας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Πάτρας θα πραγματοποιηθούνστις 11 και 12 Σεπτέμβρη στο φιλόξενο χώρο του ΤΕΙ. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση με θέμα:«Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης... Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη». Επίσης, στο χώρο της σκηνής νεανικής δημιουργίας θα υπάρχει έκθεση με θέμα«Πάντα ό,τι να ερευνάτε, ό,τι ν' ανακαλύψετε, ό,τι να μάθετε, δε θα σας χρησιμέψει, αν δε συνδέετε με τον αγώνα το μυαλό σας και δε διαχωρίζεστε απ' όλους τους εχθρούς της ανθρωπότητας». Αλλά και στο χώρο των νέων εργαζομένων θα υπάρχει έκθεση για το θέμα της ανεργίας.
Στο χώρο του Φεστιβάλ επίσης θα υπάρχουν: Παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», τραπέζια για σκάκι.
Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών και περιχώρων καθώς και το Χορευτικό Τμήμα και η Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου Πατρέων.
Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθείΑθλητικό Camp στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο χώρο της πλαζ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Πάτρα είναι το εξής:
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη
  • Κεντρική Σκηνή:
-- Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια των κρατουμένων των Γυναικείων Φυλακών Αβέρωφ με πρωτότυπη μουσική από το μουσικό συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
-- Συναυλία με νεανικό συγκρότημα.
-- Αφιέρωμα στον Φώτη Αγγουλέ από το Χορευτικό Τμήμα και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου Πατρέων.
-- Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
  • Σκηνή Νεανικής Δημιουργίας:
-- Επίδειξη χορών από τα χορευτικά σύνολα.
-- «Μία μέρα μέσα και έξω από την τάξη». Σατιρικό σκετς από μαθητές.
-- Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.
-- Συναυλία με τα Υπόγεια Ρεύματα.
  • Στέκι Νέων Εργαζομένων:
-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση».
Σάββατο 12 Σεπτέμβρη
Κεντρική Σκηνή:
-- «...Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».Μουσικοθεατρική διασκευή του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Καπνισμένο Τσουκάλι» από το μουσικό συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.
-- Κεντρική ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Μεγάλη συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου και τον Χρ. Θηβαίο.
Σκηνή Νεανικής Δημιουργίας:
-- Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα... μέσα από τα σχολικά βιβλία».
-- Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.
-- Συναυλία με τους ΕΚΜΕΚ.
Το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp
  • Παρασκευή 5/9/2015
9.30: Ποδηλατικός αγώνας από την πλ. Τριών Συμμάχων μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πλαζ.
11.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00: Τουρνουά μπάσκετ 3on3, τουρνουά beach volley, τουρνουά ποδοσφαίρου και τουρνουά ping pong.
  • Σάββατο 6/9/2015
9.30: Αγώνας δρόμου από την πλ. Τριών Συμμάχων μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πλαζ.
11.00 - 14.00: Τουρνουά μπάσκετ 3on3, τουρνουά beach volley, τουρνουά ποδοσφαίρου και τουρνουά ping pong.
18.00: Αγώνας δρόμου «Ο γύρος της πλαζ».
18.00 - 21.00: Τελικές φάσεις των τουρνουά.

Προφεστιβαλικές τις επόμενες μέρες
Οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε πόλεις και χωριά ανά την Ελλάδα και αυτές τις μέρες γίνονται οι παρακάτω:
  • Αύριο, Παρασκευή, εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ θα γίνουν στη Λάρυμνα, στην πλατεία «Θοδωρής Μαλέρδος» (γήπεδο 5χ5).
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 8 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν: Θεατρικό σκετς με θέμα «Εργατικά ατυχήματα» από ομάδα του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Βιντεοπροβολή με τους αγώνες των εργαζομένων της «ΛΑΡΚΟ». Χαιρετισμό από τον Δημήτρη Φλούδα, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Εκδήλωση τιμής για τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη μεγάλη απεργία στη «ΛΑΡΚΟ» το 1977. Ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με λαϊκό έντεχνο και ρεμπέτικο τραγούδι. Εκθέσεις και φωτο-αφιερώματα.
Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

  • Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι για το Σάββατο 22 Αυγούστουπρογραμματισμένες δύο εκδηλώσεις: ΣτοΣιδηρόκαστρο, με ομιλητή τον Θοδωρή Βλάχο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, και στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
  • Στην Κρήτη είναι προγραμματισμένη προφεστιβαλική εκδήλωση για το Σάββατο 22 Αυγούστου σταΑνώγεια, ενώ εκδήλωση θα γίνει και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στοΚαστέλι Κισσάμου, στις 8.30 μ.μ., στην Κάτω Πλατεία (Μουσείο), που θα περιλαμβάνει: Κρητικό γλέντι, παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς, ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ κ.ά.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget