02/07/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Κλιμάκωση του αγώνα στα μπλόκα με όλες τις μορφές και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι από 63 μπλόκα όλης της χώρας, που συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Νίκαιας. Τρία ακόμα μπλόκα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα και δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις της σύσκεψης.
Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και ύστερα από πρωτοβουλία του μπλόκου της Νίκαιας.
Τους αντιπροσώπους από τα μπλόκα καλωσόρισε από το βήμα της σύσκεψης ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι των μπλόκων και μέσα σε αγωνιστικό κλίμα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη βάση των δίκαιων αιτημάτων που τους έβγαλαν στα μπλόκα.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
  • Απορρίπτεται η πρόσκληση της κυβέρνησης να συμμετέχουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.
  • Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζονται και εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί.
  • Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα θα συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για περισσότερες από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους. Για την οργάνωση και την περιφρούρηση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου θα σχηματιστεί τις επόμενες μέρες επιτροπή από τους αγρότες των μπλόκων.
Με βάση αυτό το πρόγραμμα δράσης τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι επαφές με φορείς σε όλη τη χώρα για να ενισχυθεί το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα τους.
Επίσης, η σύσκεψη κατέληξε στο εξής πλαίσιο αιτημάτων:
  • Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.
  • Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.



Το ολλανδοβρετανικό μονοπώλιο πετρελαίου «Royal Dutch Shell» - για τον πολύ κόσμο είναι γνωστό ως «Shell» - ανακοίνωσε 10.000 απολύσεις προσωπικού, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του λειτουργικού κόστους της εταιρείας. Βλέπετε, για τους καπιταλιστές, οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο θεωρούνται κόστος. Γιατί όμως εφαρμόζει το μονοπώλιο πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού του κόστους; Διότι το 2015 τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν συνολικά στα 3,8 δισ. δολάρια από 19 δισ. δολ. που ήταν το 2014. Πρόκειται για τις χειρότερες οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας τα τελευταία 13 χρόνια. Και αυτό λόγω πτώσης της τιμής του πετρελαίου κατά 75%. Δεν κατέγραψε ζημιές, αλλά μείωση κερδών. Τη νύφη, ως συνήθως, την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, αφού μέσω των απολύσεων οι επιχειρήσεις δαπανούν πολύ λιγότερο κεφάλαιο για πληρωμή μισθών και αντισταθμίζουν την πτώση των κερδών. Βεβαίως, η τεράστια πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει άμεση σχέση με την κρίση, τη μείωση της ζήτησης και την υπερπαραγωγή. Αλλος ένας δείκτης που αποκαλύπτει τις τεράστιες δυσκολίες αντιμετώπισης της κρίσης, τις συνέπειες της οποίας πληρώνουν οι εργαζόμενοι.


Η είδηση έπεσε σαν βόμβα! «Ξεπαγώνει το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Για όσους δε θυμούνται, πρόκειται για εκείνη τη διαφημιστική απάτη που βαφτίστηκε «παράλληλο πρόγραμμα», με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο τρίτο μνημόνιο, στους αντιλαϊκούς νόμους που απορρέουν από αυτό και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται. Αυτή, λοιπόν, η διαφημιστική απάτη που λέγεται «παράλληλο πρόγραμμα», όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, αλλά αντίθετα ενσωματώνει και νέες επικίνδυνες διατάξεις, όπως για παράδειγμα η ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών Υγείας. Ο λαός πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και να μην ελπίζει στα παραμύθια των «παράλληλων προγραμμάτων», που αποδεικνύονται μία ακόμα κοροϊδία.


Την εκλογολογία αναθερμαίνει η κυβέρνηση, με διαρροές και συνεντεύξεις στελεχών της. Ταυτόχρονα, για να αποπροσανατολίσει και να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις, παρουσιάζεται να δίνει μάχη στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς πάνω σε «κόκκινες γραμμές», προαναγγέλλοντας επί της ουσίας ότι τα μέτρα που έρχονται στο Ασφαλιστικό και στα άλλα μέτωπα, θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που ανακοίνωσε η ίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ότι «αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω», αναφερόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους. Στην ίδια εφημερίδα, καταγράφεται και ένα από τα πολλά σενάρια αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, αυτό της οικουμενικής κυβέρνησης με επικεφαλής το σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Η λύση αυτή φέρεται να έχει συζητηθεί και παλιότερα από τα επιτελεία της ΝΔ.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στη «Real News», ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, αναφέρει ότι αν το κουαρτέτο επιμείνει σε «παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι το λόγο». Προσθέτει πάντως, ότι ο λαός «έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός».

Σε άλλη συνέντευξη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αποκλείει τα σενάρια εκλογών ή οικουμενικής, επειδή «η κυβέρνηση έχει πολύ πρόσφατη εντολή από το εκλογικό σώμα να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας και παραμένει με επιτυχία εντός των στόχων». Παράλληλα, αποδίδει αυτά τα σενάρια σε «κάποιους στο εσωτερικό», οι οποίοι «ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και ονειρεύονται συγκυβερνήσεις».

Τέλος, σε παρέμβασή του από το Ρέθυμνο, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, εκτίμησε ότι «αν πάμε σε εκλογές, αυτό θα είναι η ταφόπλακα της οικονομίας» και ότι «αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μία άλλη κυβέρνηση». Περιγράφοντας τη σύστασή της, μίλησε για «μια κυβέρνηση ικανών πολιτικών που θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μία χάρτα για τη χώρα, για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, και μία τέτοια κυβέρνηση αν μας ζητηθεί εμείς θα τη στηρίξουμε».

Πάντως, το Ποτάμι έγινε δέκτης μιας ευθείας πρόσκλησης από τη ΝΔ για συνεργασία, μέσω της συνένετυξης που δίνει ο Αδ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ στην «Καθημερινή της Κυριακής». Όπως λέει, «στη μάχη κατά του λαϊκισμού της σημερινής κυβέρνησης, οι άνθρωποι του Ποταμιού έχουν σίγουρα θέση» και εξέφρασε την ευχή στο επικείμενο συνέδριο του Ποταμιού, να γίνουν αντικείμενο σοβαρής συζήτησης οι απόψεις στελεχών του Ποταμιού «για το πώς οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας θα συνεργασθούμε για να κερδίσουμε το λαϊκισμό».

Αναπαράγοντας τη λογική του διπολισμού, λέει χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει σκληρή πόλωση. Θα είναι από τη μία πλευρά ο λαϊκισμός των κ. Τσίπρα και Καμμένου, και από την άλλη όλοι εκείνοι που θέλουμε να ξανακάνουμε την Ελλάδα μια χώρα για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι».

Την προσπάθεια για συγκρότηση πόλου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννήματα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέμεσα σε άλλα γράφει:

«Εχει έρθει η στιγμή ο χώρος αυτός που είναι κατακερματισμένος, να ενωθεί και πάλι. Θα είναι ένας άλλος πόλος (...) η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις συντηρητικές πολιτικές που εκπροσωπεί η ΝΔ».



Την παραπέρα μείωση 2% έως 30% όλων των επικουρικών συντάξεων που υπερβαίνουν τα 150 ευρώ, ώστε στο μέλλον καμία επικουρική να μην ξεπερνάει τα 195 ευρώ, φαίνεται ότι συζητάει η κυβέρνηση με την τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο («Καθημερινή»).

Ο «έντιμος συμβιβασμός» που προανείγγειλε ο Ευ. Τσακαλώτος, περιλαμβάνει επίσης περικοπές στις κύριες συντάξεις, αλλαγές προς το χειρότερο των όρων απόδοσης της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης» και αλλαγές στα ποσοστά αναπλήρωσης της αναλογικής.

Συγκεκριμένα, το σενάριο προβλέπει μειώσεις από 2% έως και 30% σε περισσότερες από 800.000 επικουρικές συντάξεις άνω των 150 ευρώ. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα πλήξει κατά κύριο λόγο τους 692.000 συνταξιούχους που παίρνουν επικουρική σύνταξη από 150 έως 270 ευρώ. Μετά τις μειώσεις το ποσό της σύνταξης δεν θα υπερβαίνει τα 195 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την «εθνική σύνταξη», το κυρίαρχο σενάριο είναι να διαμορφωθεί στα 350 ευρώ για όσους έχουν από 15 έως 20 χρόνια ασφάλισης, ενώ μελετάται και η παραπέρα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στο κομμάτι της αναλογικής σύνταξης. 

Τέλος, η κυβέρνηση φέρεται να μελετάει πλαφόν 2.500 ευρώ (ακόμα και 2.000) στο αθροιστικό εισόδημα των συνταξιούχων, από 3.000 που είναι σήμερα.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget