06/15/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του λεγόμενου μίνι φορολογικού νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο προβλέπει κάποια ψίχουλα σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και αγροτών και από την άλλη απαλλάσσει από τον ΦΠΑ επιχειρηματικούς ομίλους που θα συμμετάσχουν (με τη προμήθεια υλικών και υπηρεσιών) στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη με την ψήφιση επί της αρχής και επί των άρθρων.
Υπενθυμίζεται ότι στη συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν, εκτός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Η ΧΑ είχε επιφυλαχθεί για την Ολομέλεια.
Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη, ανακοίνωσε ότι αποσύρει προσωρινά το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, το οποίο προέβλεπε την απαλλαγή από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη για την παραγωγή των προϊόντων τους. Ωστόσο το άρθρο 2 με το οποίο απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στην κατασκευή των φυσικών αγωγών παραμένει, σημειώνοντας ότι έτσι εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους με ίσους όρους με τις ξένες εταιρείες που θα συμμετάσχουν στους σχετικούς διαγωνισμούς.
«Παρών» από το ΚΚΕ
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, έκανε και χτες ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει παρών επί της αρχής. Όπως τόνισε, «μπορεί με ορισμένες διατάξεις του το νομοσχέδιο να ελαφρύνει ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων και αγροτών να άρει ορισμένες αδικίες, όμως συνολικά όχι μόνο δεν αλλάζει τον αντιλαϊκό φορομπηχτικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά μέσα από τη νέα συμφωνία το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει, θα φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας».
Πρόκειται για τις ρυθμίσεις που περιέχονται στο άρθρο 1, όπου ρυθμίζεται η φορολόγηση κατοίκων του εξωτερικού συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων ομογενών και καθιερώνεται το σύστημα που ίσχυε παλιότερα. Έτσι δε θα τους επιβάλλεται φόρος πχ. από εισόδημα, τόκους καταθέσεων στην Ελλάδα, βάση τεκμαρτού εισοδήματος. Όπως σημείωσε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους Έλληνες ομογενείς, «κύρια αυτό που σας απασχολεί είναι η απώλεια καταθέσεων από τις τράπεζες στην Ελλάδα, γιατί τις αποσύρανε για να μη φορολογηθούν και επομένως χάνονται κεφάλαια». Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται μία μικρή ελάφρυνση στη φορολόγηση των ανέργων από 26% που ισχύει μέχρι σήμερα σε 22%. «Το θέμα είναι να καταργηθεί η φορολόγηση σε βάρος των ανέργων», τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος.
Απορρίφθηκαν τροπολογίες του ΚΚΕ
Ο πραγματικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου και συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης φαίνεται από την απόρριψη των δύο τροπολογιών που κατέθεσε το ΚΚΕ «παίρνοντας υπόψη, τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων», όπως τόνισε ο Σ. Βαρδαλής.
Παρουσιάζοντας τις τροπολογίες στην ολομέλεια, σημείωσε ότι η πρώτη προβλέπει «την κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που ισχύουν από το 2013 και προβλέπουν ότι το δημόσιο προηγείται στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του σε περίπτωση πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων οφειλέτη του ή πτώχευσή του σε σχέση με τους εργαζόμενους του οφειλέτη και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Η τροπολογία αυτή είναι αναγκαία γιατί απλήρωτοι εργαζόμενοι ενάμιση και δύο χρόνια που απολύονται, αντιμετωπίζουν κίνδυνο επιβίωσης σε περίπτωση ματαίωσης της εξόφλησής τους λόγω του υπερ-προνομίου του δημοσίου, το οποίο εκτείνεται και στο παρελθόν σε σχέση με το πότε βεβαιώνεται».
«Με τη δεύτερη τροπολογία προτείνεται να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος εργαζομένων ή συνταξιούχων, στους οποίους ενώ οφείλονται μισθοί και συντάξεις, όταν τελικά εξοφλούνται σε μεταγενέστερο χρόνο τα ποσά αυτά φαίνονται στη φορολογική δήλωση ως μεγάλα εισοδήματα με αποτέλεσμα να φορολογούνται με υψηλούς συντελεστές. Κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει σχετική τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, ώστε να προβλέπεται οι δεδουλευμένες αποδοχές σε μισθούς και συντάξεις όταν εισπράττονται σε μεταγενέστερο χρόνο από εκείνο που γεννήθηκε το δικαίωμα είσπραξής τους να ανάγονται και να φορολογούνται στο έτος που αφορούν δηλαδή στο έτος που γεννήθηκε το δικαίωμα είσπραξής τους με συμπληρωματική δήλωση φορολογίας εισοδήματος».
«Ο λαός να βάλει τις δικές του κόκκινες γραμμές»
Ο Σ. Βαρδαλής κάλεσε το λαό «να θέσει απέναντι στους δανειστές και τη κυβέρνηση τις δικές του κόκκινες γραμμές. Η δύναμή του βρίσκεται πρώτα απ' όλα και κυρίως στην οργάνωση, την ταξική πάλη, στον ανυποχώρητο αγώνα για να πάρουμε πίσω τις απώλειες που είχαμε τα 5 τελευταία χρόνια, στη προετοιμασία και οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για να διεκδικήσουμε κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Μόνο αν το κίνημα ανασυνταχθεί και σημαδέψει τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή την άρχουσα τάξη και την ΕΕ που την στηρίζει μπορεί να υπάρξει ελπιδοφόρα προοπτική για τον λαό». 

Με πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Περάματος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιούνη η μαζική συγκέντρωση, πουδιοργάνωσαν σωματεία του Πειραιά, ενάντια στο «σωματείο» - δουλεμπορικό που εγκαινίαζαν ταυτόχρονα οι χρυσαυγίτες στην πόλη, με τη συμμετοχή μερικών δεκάδων μεταφερόμενων από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι μεταλλεργάτες γύρισαν την πλάτη στα τσιράκια των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Παρ' όλα αυτά, για να κάνουν τη φιέστα τους μια χούφτα χρυσαυγίτες, η αστυνομία είχε αποκλείσει κυριολεκτικά το Πέραμα από νωρίς το απόγευμα.
Τη συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διοργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών.
Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής. Παρών στην κινητοποίηση έδωσαν οι Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα στο πανό της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού: «Επειδή είναι ναζί είναι εγκληματίες. Έξω οι φασίστες από τις λαϊκές συνοικίες».
Καθαρό ήταν το μήνυμα που έστελνε και το πανό Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής: «Έξω το δουλεμπορικό της ΧΑ από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Δυναμώστε τα ταξικά συνδικάτα».
«Μπλόκο στο φασισμό» έγραφε το πανό των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος καλούσε: «Απομόνωσε την εγκληματική δράση της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Να τους τσακίσει η πάλη των λαών».
Στη διαδρομή που ακολούθησε, η πορεία σταματούσε σε κεντρικά σημεία και από τη ντουντούκα διαβάζονταν το κάλεσμα των σωματείων στους εργάτες και το λαό του Περάματος να μην αφήσουν τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις εργατογειτονιές της περιοχής.
Νωρίτερα, στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωση ο Άκης Αντωνίου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά, μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Εδώ και δεκαετίες οι εφοπλιστές και εργοδοσία στη ζώνη τα έδωσε όλα για να ξεμπερδέψει μια και καλή με τα σωματεία στον χώρο, να ξεμπερδέψει με δικαιώματα και κατακτήσεις που είχε καταφέρει ο κλάδος μας με τους αγώνες του.
Προσπάθησε μέσα από βιομηχανία εκατοντάδων μηνύσεων να βάλει εμπόδια στη δράση των σωματείων, μέσα από απειλές και μπραβιλίκια σε όσους έμπαιναν μπροστά να επιβάλλει την ασυδοσία της στους χώρους δουλειάς.
Χρηματοδότησε το 2008 την ίδρυση αντισυνδέσμου, βάζοντας μπροστά τσιράκια των εργολάβων ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ, τάζοντας δουλειές σε εξαθλιωμένους συναδέλφους.
Αφού δεν μπόρεσαν με όλα τα παραπάνω να καταφέρουν τίποτα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν και το πιο αντιδραστικό και το πιο επικίνδυνο χαρτί για τους εργαζόμενους. Έστησαν το δουλεμπορικό γραφείο με την Χρυσή Αυγή στο Πέραμα με τη μάσκα του σωματείου, που στα μουλωχτά κάνουν και τα εγκαίνια.
Κάθε φορά που εργοδοσία σχεδίαζε να χτυπήσει τα σωματεία μας με όλους τους τρόπους την απάντηση την έδιναν οι ίδιοι οι εργάτες της ζώνης με τη στάση και την παρουσία τους.
Να θυμίσουμε σε όσους το ξεχνούν ότι και στα πιο μαύρα για τον λαό μας χρόνια τότε που για να κάνεις μεροκάματο στην ζώνη έπρεπε να σου βγάλει πάσο η χωροφυλακή και το λιμενικό, ακόμα και τότε που η απεργία σήμαινε φυλακή και εξορία, οι εργάτες έβρισκαν τους τρόπους να αντιδρούν οργανωμένα και να κερδίζουν.
Καλούμε σε ετοιμότητα. Τα ταξικά μας σωματεία, όπως και προηγούμενα, θα συνεχίσουν να καλούν σε ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους τη περιοχής να απαντάμε μαζικά δυναμικά στην τραμπούκικη δράση τους, να απαντάμε όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, αποκαλύπτοντας τον ρόλο των ναζί σαν το μακρύ χέρι του συστήματος.
Τα δικαστήρια δεν μπορούν να σταματήσουν την δράση των ναζί, γιατί το κεφάλαιο που τους ταΐζει και τους αξιοποιεί έχει στα χέρια του την εξουσία. Εκεί που πρέπει να καταδικαστούν είναι στη συνείδηση των εργατών, του λαού, ειδικότερα της νεολαίας που έχουν βάλει στόχο να ποτίσουν με το δηλητήριο τους.
Πρέπει να διώχνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους όπου πάνε να σηκώσουν κεφάλι, υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα σε εργατικά σωματεία, λαϊκούς φορείς και συλλόγους που όταν πήγαν οι φασίστες να παρέμβουν βρήκαν μπροστά τους τοίχο, διώχθηκαν κακήν-κακώς από τον κόσμο.
Πρέπει όλη η δράση των σωματείων μας να στοχεύει στο σύστημα που τους δημιουργεί και τους τρέφει, κάθε φορά που επιλεγεί το μαστίγιο αντί για το καρότο απέναντι στο λαό. Κάθε φορά που φοβάται ότι με ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις δεν θα μπορέσει να κάνει τη δουλεία του και βγάζει στην γύρα τα μαντρόσκυλα του για να τρομοκρατήσουν.
Τα λέμε αυτά γιατί πρέπει να μας απασχολήσει όλους η στιγμή που επιλέγουν να κάνουν τα εγκαίνια του δουλεμπορικού τους στην ζώνη, είναι η στιγμή που τεραστία μονοπωλιακά συμφέροντα σκοτώνονται για την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά που πωλείται από την νέα συγκυβέρνηση.
Είναι η στιγμή που το κεφάλαιο στην Ελλάδα στηρίζει τη νέα συγκυβέρνηση για να φέρει το τρίτο μνημόνιο και δεν θέλουν σε όλα αυτά στα ποδιά τους τους εργάτες οργανωμένους, σε ταξική κατεύθυνση. Τους θέλουν φοβισμένους, τρομοκρατημένους να αποδέχονται όποια μέτρα έρχονται χωρίς αντιδράσεις.

Καλούμε κάθε φορέα της περιοχής, δήμους, συλλόγους, πολιτικές δυνάμεις της περιοχής του Πειραιά να πάρουν θέση και με ευθύνη να τοποθετηθούν ξεκάθαρα απέναντι στην λειτουργία του δουλεμπορικού της χρυσής αυγής στο Πέραμα».
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Περάματος
Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Περάματος καταγγέλλει την πλειοψηφία στο ΔΣ Συλλόγου των εργαζομένων που αρνήθηκε το αίτημα της παράταξης να πάρει απόφαση για καταγγελία των φασιστών και συμμετοχή στην σημερινή συγκέντρωση.

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ μεφυστικοπαραγωγούς καικτηνοτρόφους του Δήμου Μακρακώμης στο χωριό Μάκρη έγινε το Σάββατο 13 Ιούνη.
Με πρωτοβουλία της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, επισκέφτηκε τη Δυτική Φθιώτιδα η βουλευτής του Κόμματος Μανωλάκου Διαμάντω, συνοδευόμενη από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Εκπρόσωποι από το ΔΣ του τοπικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου ενημέρωσαν για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης των μικρών αιγοπροβατοτρόφων: βοσκοτόπια, καταρροϊκός πυρετός, καθυστέρηση καταβολής ενισχύσεων, εμβόλια για το μελιταίο, αύξηση κόστους παραγωγής αύξηση της φορολογίας, τρόπος υπολογισμού των ενισχύσεων.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το ξεκλήρισμα μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων είναι στόχος του κεφαλαίου και της ΕΕ και πως ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εξυπηρετεί τη συγκέντρωση του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων και κατ’ επέκταση στις λίγες μεγάλες επιχειρήσεις γαλακτοκομίας.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τη φυστικοκαλλιέργεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρόκειται για μια δυναμική καλλιέργεια 8.000 στρεμμάτων που το 80% του προϊόντος της εξάγεται στην Ιταλία. Πέρα από τη μεγάλη αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, το σοβαρό πρόβλημα είναι η ξήρανση των δένδρων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, παρά τη συστηματική χρήση φυτοπροστετευτικών σκευασμάτων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν το θέμα με βραδύ ρυθμό. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών αργούν. Οδηγίες για κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες καλλιεργητικής φροντίδας δεν έχουν δοθεί. Έντεχνα ορισμένοι παράγοντες τους συστήνουν να φτιάξουν Ομάδα Παραγωγών, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν δήθεν γρήγορα και αποτελεσματικά την εξεύρεση πόρων για το πρόβλημά τους. Οι δενδροκαλλιεργητές απαιτούν την ίδρυση δημόσιου φυτοπροστατευτικού σταθμού στην περιοχή, αφού πρόκειται για δυναμική καλλιέργεια με ανοδική προοπτική.
Η Διαμάντω Μανωλάκου αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Μακρακώμης για συνολικότερα προβλήματα των γεωργών της Φθιώτιδας, επισκέφθηκε φυστικοκαλλιέργειες για να διαπιστώσει την έκταση και τα χαρακτηριστικά της ξήρανσης των δένδρων. 

Για τους μισθούς, τις συντάξεις και το ύψος των αντιλαϊκών μέτρων μίλησαν οι εκπρόσωποι του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του Πιέρ Μοσκοβισί.
«Ποτέ δεν ζήτησαν περικοπή ατομικών συντάξεων» οι θεσμοί από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε η Ανίκα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου νομισματικών και οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί. Ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές προτείνουν την εξοικονόμηση δαπανών, με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και πρόσθεσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας είναι «ένα από τα πιο ακριβά στην ΕΕ».
Σχολιάζοντας τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό, ανέφερε πως το σχέδιο της Αθήνας θα εξοικονομούσε μόλις 71 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ οι δανειστές ζητούν μείωση δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ.
Για τους μισθούς ανέφερε πως οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει νέα μείωση αλλά -όπως είπε- θέλουν το ύψος των μισθών να συνδεθεί με την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αρνούνται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Για το χρέος δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του Ζ. Κ. Γιούνκερ, ανέφερε ότι το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση κι αν υπάρξει κάτι νέο θα ξαναρχίσουμε την προσπάθεια, πάντα ως μεσολαβητές. Πρόσθεσε ότι θα θέλαμε να υπήρχε συμφωνία την Πέμπτη στο Εurogroup, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και επανέλαβε ότι πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι τις 30 Ιούνη.
Κυβέρνηση: Αναμένουμε πρόσκληση των θεσμών
Πρόσκληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων αναμένει η ελληνική κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι θα ανταποκριθεί άμεσα.
Σε non paper η κυβέρνηση δηλώνει πως «αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης» και επαναλαμβάνεται η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, πως «η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».
Για τις πρόσφατες επαφές στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση με το non paper της αναφέρει πως ο νέος γύρος της διαπραγμάτευσης δεν έγινε ποτέ, διότι «οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των τριών θεσμών δήλωσαν αναρμόδιοι. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή».
Ολάντ: Οι προθεσμίες είναι εξαιρετικά πιεστικές
Παρέμβαση στις εξελίξεις έκανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσούα Ολάντ, λέγοντας πως «οι προθεσμίες είναι εξαιρετικά πιεστικές. Προσοχή φτάνουμε σε μια χρονική στιγμή που μπορεί να υπάρξουν αναταράξεις αν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Το μήνυμα αυτό έχει αποδέκτη την Ελλάδα, η οποία δεν μπορεί να περιμένει και να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς».
Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα και επανέλαβε «προσοχή να μην χάνουμε άλλο χρόνο, να ξαναρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό».
Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ανέφερε πως η κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αναμένει τις νέες ελληνικές προτάσεις.
Πάντως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε πως «τα κράτη - μέλη είναι για ευνόητο λόγο ανήσυχα και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα».
Στη Ρωσία πάει ο Αλέξης Τσίπρας
Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στη Ρωσία για να πάρει μέρος σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη και όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν υπάρχει λόγος ακύρωσης» και πρόσθεσε ότι Αλέξης Τσίπρας θα είναι σε στενή επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών, που θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μιλάμε για αδιέξοδο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, με αφορμή τη διακοπή των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
Διαβεβαιώνοντας για τις προθέσεις της συγκυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι αντιλαϊκές διαβουλεύσεις, τόνισε ότι το «μόνο πλάνο» είναι η επίτευξη συμφωνίας.
Ο Γ. Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι η ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης που ήταν στις Βρυξέλλες αποχώρησε από τη συνάντηση γιατί τα κλιμάκια των «θεσμών» είπαν ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση, ενώ απέδωσε τη στάση των δανειστών στις διαφορετικές θέσεις που έχουν μεταξύ τους. Επίσης ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα ύψους 2,5% του ΑΕΠ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2016 όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη διαφορά με τους «θεσμούς». Η πρόταση αυτή προβλέπει μέτρα «βέβαιης» απόδοσης ύψους 1,9% του ΑΕΠ, ενώ το υπόλοιπο 0,6% θα καλυφθεί με μέτρα «διοικητικού» χαρακτήρα, όπως η ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο περιορισμός της σπατάλης, η ενοποίηση Ταμείων.
Θέλοντας να εγκλωβίσει το λαό στη λογική του μικρότερου κακού, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα τα οποία μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν το ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ή εντείνουν το «φαύλο κύκλο» της λιτότητας. Ωστόσο, οι νέες προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η συγκυβέρνηση περιλαμβάνουν αυξήσεις στο ΦΠΑ και σε άλλους φόρους, όπως η έκτακτη εισφορά, σε συνδυασμό με τη διατήρηση άλλων χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν είναι στο τραπέζι σενάρια για δημοψήφισμα ή εκλογές. 
Αυτή την ώρα στο Μαξίμου συνεδριάζει η «ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης», υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Κάλεσμα στους δημάρχους και στα Δημοτικά Συμβούλια να μην υποταχθούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης απευθύνουν οι εκλεγμένοι δήμαρχοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Πάτρας Κώστας Πελετίδης, ΠετρούποληςΒαγγέλης Σίμος και ΧαϊδαρίουΜιχάλης Σελέκος με επιστολή που θα καταθέσουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης με επείγον έγγραφό του ζήτησε από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες την «αμελλητί συμμόρφωση» με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Ολόκληρη η επιστολή των κομμουνιστών δημάρχων έχει ως εξής:
«Ο Υπουργός Eσωτερικών κ. Ν. Βούτσης με το χαρακτηρισμένο ως επείγον έγγραφό του, που απεστάλη την 10η/6ου/2015 στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, απαιτεί "την αμελλητί συμμόρφωσή" τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 20ής Απρίλη 2015 "για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας"!!
Γνωρίζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ασφαλώς ότι η άρνηση μιας σειράς δήμων να πουν όχι στην ΠΝΠ που τους υποχρεώνει να διαθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας υπέρ της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και των δανειστών τα όποια διαθέσιμα έχουν, και μάλιστα για αόριστο χρόνο, δεν είναι απόφαση δημάρχων, αλλά απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Επιλέγει ο αρμόδιος υπουργός να απευθυνθεί στους δημάρχους ώστε να εκφοβίσει και να εκβιάσει.
Ας γνωρίζει ότι μια σειρά Δημοτικά Συμβούλια και μαζί τους και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μη συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί η συγκεκριμένη Νομοθετική Πράξη βοηθά τον αντιλαϊκό πόλεμο που πέντε χρόνια τώρα τσακίζει το λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του.
  • Γιατί υποχρεώνει τους δήμους μας να υπολειτουργούν και να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών μας.
  • Γιατί μας επιβάλλει να επιβαρύνουμε με επιπρόσθετους φόρους και τέλη τους δημότες μας.
  • Γιατί γνωρίζουμε από πρότερες αντίστοιχες ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το PSI για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία, ότι δρόμος επανάκτησης των απωλειών για το λαό σε διαπραγμάτευση τάχα με τους δανειστές δεν υπάρχει.
  • Γιατί τα αιματηρά πλεονάσματα που προαναγγέλλει και η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης θα τσακίσουν παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες και θα μετατρέψουν ακόμα πιο γρήγορα τους δήμους σε μηχανισμούς φοροεπιδρομής.
  • Γιατί είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική των ΕΕ - ΔΝΤ, κεφαλαίου.
Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τους δημάρχους της χώρας να μην υποταχθούν και να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις. Να αξιοποιήσουν τα όποια χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα είναι ζωτικές και ζοφερές. Είναι ο δικός του μόχθος, τα ψίχουλα της φτώχειας δεν του αρμόζουν».     

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςγια τις διαπραγματεύσεις αναφέρει:
«Σήμερα διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Σήμερα γίνεται πιο φανερή η προεκλογική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, όταν υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα συμφέροντα του λαού μέσα στη λυκοσυμμαχία.
Ο λαός να βγει τώρα στο προσκήνιο, να ξεπεράσει τους εκβιασμούς και το κλίμα τρομοκρατίας, που αξιοποιείται από τους δανειστές, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης για να αποδεχτεί νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις.
Το γεγονός ότι στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές βρίσκονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, πέραν όσων ήδη περιέχονται στην κυβερνητική πρόταση των 47 σελίδων, αποδεικνύει ότι πραγματική διέξοδος για το λαό δεν είναι οι διαπραγματεύσεις για τους όρους σφαγής του, αλλά η ρήξη, που μπορεί να έχει μόνο ένα περιεχόμενο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό πραγματικά στην εξουσία».

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια». Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τηδιακοπή των συνομιλιών της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης και των «θεσμών» της τρόικας στις Βρυξέλλες και σε μια προσπάθεια να δείξει ότι αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, ενώ και η δική της πρόταση περιλαμβάνει μέτρα που ματώνουν το λαό. 
Προτάσσοντας ως κόκκινη γραμμή τις περικοπές στις συντάξεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να συγκαλύψει την συμφωνία της με τους εταίρους στα υπόλοιπα πρόσθετα αντιλαϊκά ισοδύναμα μέτρα, όπως αύξηση του ΦΠΑ, παραμονή του ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις, Ασφαλιστικό.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ο Αλ. Τσίπρας προσθέτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στο ρεαλισμό», συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να εξανθρωπιστεί. 
Από την πλευρά του την εκτίμηση ότι η κατάληξη σε συμφωνία είναι δυνατή και ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μάλιστα «μέσα σε μία νύχτα», αν είναι παρούσα η Άγκελα Μέρκελ, εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Bild».
Τονίζει ακόμη πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα «grexit», αν και όπως σημειώνει ο ίδιος δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όσον αφορά το ΦΠΑ, για τον οποίο κυβέρνηση και «θεσμοί» της τρόικας έχουν συμφωνήσει στην αύξησή του, μένοντας να καταλήξουν στα ποσοστά, ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να τον εισπράξει το κράτος.
Την Πέμπτη 18 Ιούνη συνέρχεται εκ νέου το Eurogroup στο Λουξεμβούργο. 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στησυγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, το Σωματείο Καθαριστών/ριών Πειραιά, το Σωματείο Λογιστών Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμπορ/λων Πειραιά, το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στους ΟΤΑ Περάματος. 
Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν το δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα που εμφανίζεται με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία «Άγιος Νικολός», πρόκειται για παραμάγαζο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση φθηνών εργατών σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των σωματείων:
«Καταγγέλλουμε το δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα με την προκάλυψη δήθεν σωματείου εργαζομένων με την ονομασία "Άγιος Νικολός".
Πρόκειται για παραμάγαζο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που μόνο στόχο έχει την εξασφάλιση φθηνών εργατών σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Εργάτες που θα αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, ενώ θα δουλεύουν όσο θέλει ο εργοδότης, θα πληρώνονται όποτε θέλει ο εργοδότης, θα ασφαλίζονται όσο θέλει ο εργοδότης, θα δουλεύουν σε συνθήκες όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στα ΕΛΠΕ για να σκοτώνονται για τα κέρδη των εργοδοτών κι αν τολμήσουν και σηκώσουν ανάστημα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους θα έχουν να κάνουν με τους μπράβους, τα μαντρόσκυλα του εργοδότη, τους χρυσαυγίτες.
Είναι αυτά τα μαντρόσκυλα των μεγαλοεργολάβων, που πρωτοστατούν στο δουλεμπορικό, που τους βρίσκαμε πάντα απέναντί μας, όλοι μας, κάθε φορά που παλεύαμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες εργασίας μας, να καλυτερέψουμε το βιοτικό μας επίπεδο, να απαιτήσουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Είναι αυτοί που κατηγορούν ως υπεύθυνους για την κρίση και την ανεργία εμάς τους εργαζόμενους και τους αγώνες μας, κάνοντας πλάτη με αυτό τον τρόπο σε εφοπλιστές και μεγαλοεργολάβους, που θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια από τον ιδρώτα μας, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις, που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια τις αντεργατικές πολιτικές στην πλάτη μας και προχωράνε μέρα με τη μέρα τις αποφάσεις τους για συρρίκνωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας μας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Είναι οι ίδιοι που επιτίθενται καθημερινά σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες, άλλους λαϊκούς αγωνιστές. Που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τους πρωτοπόρους συναδέλφους μας του Συνδικάτου Μετάλλου το Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα και δολοφόνησαν λίγες μέρες μετά στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα, μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου.
Δεν πρόκειται για συνδικαλιστική οργάνωση, για σωματείο εργαζομένων που στόχο έχει τη συσπείρωση εργαζομένων για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Πρόκειται για δουλεμπορικό γραφείο δολοφόνων που στόχο έχει να διακινεί φθηνούς εργάτες σε μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές. Δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας.
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Οι εργαζόμενοι της Ν/Ζώνης, ο λαός και η νεολαία του Περάματος πρέπει με αποφασιστικότητα να απομονώσουμε τους δολοφόνους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Να μην μπορούν να στέκονται σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά λαϊκή γειτονιά. Η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και του λαού είναι αυτή και μόνο αυτή που θα δώσει αποφασιστική απάντηση στους απογόνους των ναζί. Πάλη άρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για ΣΣΕ, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς».

1843 Γεννιέται ο Νορβηγός συνθέτης και πιανίστας Έντβαρντ Γκριγκ.
1849 Στο πλαίσιο των γενικότερων επαναστατικών ζυμώσεων και διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, οι εργάτες της Λυών εξεγείρονται, στήνουν οδοφράγματα και συγκρούονται με μονάδες του στρατού. Οι μάχες εξελίχθηκαν σπίτι το σπίτι, ενώ ο στρατός χρησιμοποίησε ακόμα και πυροβολικό. Οι απώλειες των εργατών ήταν 150 νεκροί και τραυματίες, ενώ σχεδόν 2.000 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια.
1917 Γεννιέται ο ρεμπέτης Μιχάλης Γενίτσαρης.
1933 Πραγματοποιείται στην Αθήνα η δίκη της Πανυπαλληλικής Επιτροπής με την κατηγορία ότι υποκινούσε τους υπαλλήλους να λύσουν τα ζητήματά τους με απεργία και πως επεδίωκε με τις κινητοποιήσεις αυτές να ανατρέψει το καθεστώς. Η δίκη ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυρίας στους υπαλλήλους. Δύο χιλιάδες υπάλληλοι της πρωτεύουσας πήγαν στο δικαστήριο σε συμπαράσταση, ενώ εκατοντάδες κατέκλυσαν την αίθουσα της δίκης. Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε 4 μέλη της Επιτροπής σε φυλάκιση από 3,5 έως 4,5 μήνες.
1942 Στην Πελοπόννησο πραγματοποιείται συλλαλητήριο 4.000 περίπου αγροτών της επαρχίας Πυλίας κατά των φόρων που είχε επιβάλει η κατοχική κυβέρνηση. Οι διαδηλώσεις των αγροτών κράτησαν 3 μέρες και τελικά διαλύθηκαν από ισχυρές δυνάμεις του ιταλικού στρατού και της χωροφυλακής. Συνελήφθησαν 12 αγρότες, οι οποίοι κλείστηκαν στις φυλακές Αλεξανδράκη στην Καλαμάτα.
1944 Οι εργαζόμενοι της Λιβαδειάς κατεβαίνουν σε γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή του Διστόμου από τους Ναζί. Την ίδια μέρα τμήματα της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ χτυπούν τους οχυρωμένους στο χωριό Βαλτέτσι Γερμανούς και ταγματασφαλίτες, προξενώντας τους βαριές απώλειες (200 νεκροί και τραυματίες).
1944 Στις 15 και 16 του μηνός τμήματα του ΕΛΑΣ Αθήνας (Α’ Σώμα Στρατού), με την υποστήριξη του λαού, αντιμετωπίζουν ηρωικά επιδρομή χιτλερικών και ταγματασφαλιτών στην Καισαριανή, προξενώντας τους 45 νεκρούς και τραυματίες. Στις 16/6 όλα τα μαγαζιά της συνοικίας κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ 2.000 κάτοικοι πραγματοποιούν διαδήλωση.
1954 Ιδρύεται η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA), που σήμερα έχει 53 εθνικές ομοσπονδίες μέλη.
1960 Μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις, στις οποίες πρωτοστατούν οι φοιτητές, πραγματοποιούνται στο Τόκιο της Ιαπωνίας κατά της υπογραφής Συνθήκης Ασφαλείας με τις ΗΠΑ. Κατά τις συγκρούσεις με την αστυνομία, μία φοιτήτρια πέφτει νεκρή ενώ 100άδες τραυματίζονται. Ο πρωθυπουργός της χώρας παραιτήθηκε, ωστόσο η Συνθήκη δεν ματαιώθηκε.
1960 Ο Βέρνερ φον Μπράουν ανακοινώνει ότι η IBM παρέδωσε στον αμερικανικό στρατό πανίσχυρο ηλεκτρονικό υπολογιστή «μεγέθους μικράς οικίας».
1964 Τα τελευταία γαλλικά στρατεύματα αποχωρούν από την Αλγερία.
1969 Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία. Νικητής ο γκολικός Ζορζ Πομπιντού. Ο υποψήφιος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ζακ Ντικλό έρχεται τρίτος (πρώτος γύρος) με ποσοστό 21,27%.
1977 Το κόμμα του Δημοκρατικού Κέντρου υπό τον Αδόλφο Σουάρεθ κερδίζει τις πρώτες εκλογές στην Ισπανία μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα έρχεται τρίτο με ποσοστό 9,35%.
1982 Η Σοβιετική Ένωση αναλαμβάνει τη δέσμευση να μη χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά όπλα. Στη σχετική ανακοίνωση προβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΕΣΣΔ Αντρέι Γκρομίκο, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό.
1994 Πεθαίνει ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget