Κυβέρνηση: Με κορόνες επιχειρεί να παγιδεύσει το λαό στη συμφωνία για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια». Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες μετά τηδιακοπή των συνομιλιών της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης και των «θεσμών» της τρόικας στις Βρυξέλλες και σε μια προσπάθεια να δείξει ότι αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, ενώ και η δική της πρόταση περιλαμβάνει μέτρα που ματώνουν το λαό. 
Προτάσσοντας ως κόκκινη γραμμή τις περικοπές στις συντάξεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να συγκαλύψει την συμφωνία της με τους εταίρους στα υπόλοιπα πρόσθετα αντιλαϊκά ισοδύναμα μέτρα, όπως αύξηση του ΦΠΑ, παραμονή του ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις, Ασφαλιστικό.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Ο Αλ. Τσίπρας προσθέτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στο ρεαλισμό», συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες ότι η λυκοσυμμαχία της ΕΕ μπορεί να εξανθρωπιστεί. 
Από την πλευρά του την εκτίμηση ότι η κατάληξη σε συμφωνία είναι δυνατή και ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μάλιστα «μέσα σε μία νύχτα», αν είναι παρούσα η Άγκελα Μέρκελ, εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Bild».
Τονίζει ακόμη πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θέλει να αποφύγει ένα «grexit», αν και όπως σημειώνει ο ίδιος δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όσον αφορά το ΦΠΑ, για τον οποίο κυβέρνηση και «θεσμοί» της τρόικας έχουν συμφωνήσει στην αύξησή του, μένοντας να καταλήξουν στα ποσοστά, ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να τον εισπράξει το κράτος.
Την Πέμπτη 18 Ιούνη συνέρχεται εκ νέου το Eurogroup στο Λουξεμβούργο. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget