04/23/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Ψήφισμα ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας την Παρασκευή. Το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και σαρώνει τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει έφερε ως κατεπείγον η Δημοτική Αρχή με τις υπογραφές του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη και όλων των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα ψήφισαν - στήριξαν, εκτός από την πλειοψηφία όλες οι παρατάξεις, εκτός από τη «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ψήφισμα αναφέρει:
«Το νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο "νόμος-λαιμητόμος", που του απέδωσαν οι εργαζόμενοι και καθολικά απαιτούν την απόρριψή του.
Ο νόμος που παρουσίασε η κυβέρνηση, σαρώνει κυριολεκτικά τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας, περιορίζεται δραστικά για να κυριαρχήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.
Συντρίβει τις κύριες συντάξεις, διαλύει την επικουρική ασφάλιση, προχωρά σε νέες περικοπές στους ήδη συνταξιούχους μέσω των επικουρικών, του ΕΚΑΣ και του εφάπαξ.
Το νέο Ασφαλιστικό χτυπά καίρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους. Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη στα όρια των 400 - 500 ευρώ, λίγο παραπάνω από το ποσό της εθνικής σύνταξης που θα εγγυάται δήθεν το κράτος.
Μύθος αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει εισοδήματα από συντάξεις κάτω των 1.400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Στην πραγματικότητα, μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα επανυπολογισμού όλων των αποδιδόμενων συντάξεων, η κυβέρνηση χαρατσώνει συντάξεις που ως άθροισμα ξεπερνούν τα 1.150 ευρώ (μεικτά 1.300 ευρώ) και στην κυριολεξία εξαφανίζει τις επικουρικές.
Θίγει τους νέους συνταξιούχους που θα παίρνουν ακόμα μικρότερες συντάξεις.
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες, εκτοξεύοντας στα ύψη τις εισφορές τους στα ταμεία, όπως συμβαίνει με τους επιστήμονες.
Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το όργιο της παραπληροφόρησης της κυβερνητικής προπαγάνδας. Τα ψέματα και τα καθησυχαστικά λόγια, τους λεονταρισμούς για τις «κόκκινες γραμμές».
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο δεν αφορούσε την υπεράσπιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αλλά την πλήρη κατάργησή τους.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να αποδυναμώσουν και να κάμψουν την μαζική αγωνιστική απάντηση στο νέο χτύπημα που προκαλεί στην κοινωνική ασφάλιση.
Σας καταθέτουμε το παραπάνω ψήφισμα που ζητάμε να συζητηθεί προ ημερησίας, στην αυριανή συνεδρίαση Παρασκευή 22-4-2016, του Δημοτικού Συμβουλίου».  

Της Κάλι Καρά
Με τα δύο προηγούμενα μνημόνια που ψηφίστηκαν από «αντιμνημονιακούς» και «μνημονιακούς» εθνοπατέρες και το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο που το ψήφισαν όλοι μαζί με την «αριστερή» κυβέρνηση, οι Έλληνες εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πιει γουλιά- γουλιά όλο το δηλητήριο των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν.
Κατεδάφιση όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που απεικονίζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ, στις ουρές των συσσιτίων, στους άστεγους, στα παιδιά που πάνε νηστικά στο σχολείο, στα νοσοκομεία, στα λουκέτα των μικρομάγαζων και όχι μόνο.
Κρύβουν…
Ότι στο 3ο μνημόνιο ως  πακέτο μέτρων έχει καταγραφεί -όπως η κάβα στα μπαρ- «ρεζέρβα» του δηλητηρίου της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής, που υπαγορεύεται από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Αυτό το 4ο μνημόνιο θα εφαρμοστεί, λένε, μόνον εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων(!).
Με την προσφιλή της τακτική η κυβέρνηση της αριστεράς να παρουσιάζει την πλήρη υποταγή της στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου ως μεγάλη νίκη και με τις κοκορομαχίες κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προσπαθούν να κρύψουν ότι και τα ματωμένα πλεονάσματα αν επιτευχθούν και η κάβα των 3 δισ. ευρώ αν δεν επιτευχθούν, δεν θα βγουν από παραγεμισμένες τσέπες των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και άλλων εκμεταλλευτών, αλλά από τις άδειες πλέον τσέπες του εργαζόμενου ελληνικού λαού.
Όσο οι εργαζόμενοι δεν αξιοποιούν τη δύναμή τους, όσο μοιρολατρικά υπομένουν την αφαίμαξη του ιδρώτα τους για τον πλούτο που παράγουν, όσο παραμυθιάζονται από υποσχέσεις «αριστερών σωτήρων», η ζωή τους και η ζωή των παιδιών τους, οι σύγχρονες ανάγκες τους θα μπαίνουν στα μέτρα των μνημονίων, χωρίς τελειωμό, αφού τελειωμό δεν έχει η δίψα των μονοπωλίων για ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή!
Μην τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή!
Όλοι στον αγώνα, όλοι στη 48ωρη απεργία!

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget