10/29/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες σε καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης επιβεβαιώνει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που δήλωσε ότι «ζω και κοιμάμαι με το φόβο ενός σκηνικού εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα».
Ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε τη φράση αυτή για την περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα προς τις βόρειες χώρες της Ευρώπης, ενδεχόμενο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ειδικά όταν η ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στέλνει τη Frontex στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.
Επιπλέον, η λογική του περιορισμού των ροών των προσφύγων, που διακατέχει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, οδηγεί στον εγκλωβισμό δεκάδων ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στα «κέντρα φιλοξενίας» για πρόσφυγες και στα «στρατόπεδα κράτησης» για μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσης.
Μάλιστα, για την Ελλάδα ο κίνδυνος αυτός αποτυπώνεται και στην απόφαση της μίνι Συνόδου Κορυφής της ΕΕ καθώς γίνεται αναφορά σε πρακτικές «αποθάρρυνσης της μετακίνησης των προσφύγων» και ερωτώμενος ο Γιάννης Μουζάλας απάντησε ότι «το έγγραφο που τους δίνουμε αφού καταγραφούν γράφει ότι δεν πρέπει να μετακινηθούν προς τα σύνορα» και ισχυρίστηκε ότι δεν προβλέπονται αστυνομικές επιχειρήσεις. Συνεπώς, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα καταγράφει και θα απαγορεύει στους πρόσφυγες να πηγαίνουν προς τα σύνορα, τότε οι ξεκληρισμένοι άνθρωποι από τον πόλεμο θα αναγκάζονται να μείνουν στην Ελλάδα παρά τη θέλησή τους.
Αυτή τη λογική άλλωστε εξυπηρετεί η δέσμευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων. Οι 7.000 θέσεις θα είναι στα νησιά όπου θα εγκατασταθούν οι σταθμοί ελέγχου και καταγραφής (hot spots), οι 13.000 θα είναι στην Αττική, 10.000 στη Βόρεια Ελλάδα και οι υπόλοιπες 20.000 θα είναι με επιδότηση ενοικίου, όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Παρά τα όσα δηλώνει η κυβέρνηση, η Frontex αναλαμβάνει ουσιαστικό ρόλο στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ για την καταστολή των προσφυγικών ροών. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι «η Frontex θα παραμένει μακριά από αυτά (σύνορα) για να καταγράφει όσους πρόσφυγες δεν δακτυλοσκοπήθηκαν και τακτοποιήθηκαν στα νησιά λόγω αυξημένων ροών». 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης περιόδευσαν το πρωί της Πέμπτης μέλη και στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Οικοδόμοι από το Παράρτημα του Βύρωνα - Καισαριανής - Ζωγράφου μοίρασαν την ανακοίνωση για την πανελλαδική - πανεργατική απεργία και την εφημερίδα του Συνδικάτου, ενώ συζήτησαν με τους οικοδόμους για όσα τους απασχολούν: Για την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα ακόμα κι όταν βρίσκουν για λίγο δουλειά, την προοπτική της δουλειάς στην οικοδομή μέχρι τα 65 και τα 67 τους χρόνια.
Ο Κώστας Χαντζιάρας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου και γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, υπογράμμισε ότι η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, από τους σημερινούς συνταξιούχους και τους οικοδόμους που μετρούν ένσημα δεκαετιών, μέχρι τα παιδιά τους που τσακίζονται από την ανεργία, τη «μαύρη» εργασία. 
Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει: «Μέχρι χτες μας έλεγαν ότι δεν θα θιγούν όσοι είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Τώρα, ξεκινάνε το ξήλωμα και αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας ξανά. Αργά ή γρήγορα θα επιχειρήσουν να "βάλουν χέρι" στα όρια ηλικίας και των οικοδόμων.  (...)
Συνάδελφε, σκέψου! Μια ζωή δούλευες και τώρα βιώνεις την ανεργία. Πίστεψες ότι θα ξεκουραστείς στα γεράματά σου, ότι θα έχεις σύνταξη. Τώρα που είσαι άνεργος σου λένε ότι πρέπει να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σου λένε, αντί για σύνταξη, ότι θα πάρεις ψίχουλα, αν και εφόσον αντέξεις... Σε κοροϊδεύουν. Μην τους ανέχεσαι. Έλα να αγωνιστούμε μαζί. (...)

Η επιλογή σου είναι μία: Οργάνωση - Αγώνας - Αμφισβήτηση και Σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, το κεφάλαιο και τα πολιτικο-συνδικαλιστικά του στηρίγματα. Ό,τι κερδίσαμε το καταφέραμε με το δικό μας αγώνα, κόντρα σε δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, να επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση 9.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος)».

Ένας στους δύο χάνει το επίδομα θέρμανσης, καθώς μειώνεται κατά 50% η δαπάνη της κρατικής επιδότησης της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά, σύμφωνα με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η σχετική απόφαση, η οποία αποτελεί ένα από τα 48 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης, θα εκδοθεί αύριο από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, με στόχο αφενός τον περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος κάτω από τους 500.000 (από 1.100.000 που έφθασε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο), αφετέρου τη μείωση του ύψους του επιδόματος κάθε δικαιούχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όρια ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που προβλέπονται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης θα μειωθούν κατά 60%-70%. Σήμερα τα όρια αυτά ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για τους άγαμους φορολογούμενους, σε 40.000 ευρώ για τους έγγαμους και σε 43.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Το ισχύον, κατά περίπτωση, εισοδηματικό όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Με τη μείωση που θα επέλθει, τα όρια θα πέσουν στα επίπεδα των 12.000-15.000 ευρώ.
Επιπλέον, το όριο επιφάνειας κύριας κατοικίας μέχρι το οποίο προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος θα μειωθεί κάτω από το επίπεδο των 120 τ.μ. που ανέρχεται σήμερα, ενώ το ποσό των 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, στο οποίο ανέρχεται σήμερα το επίδομα, θα πάψει να είναι το ίδιο σε όλη την Ελλάδα και θα κλιμακώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη, στην οποία κατοικεί κάθε δικαιούχος.

Η κλιμάκωση του ποσού θα διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 0,35 ευρώ το λίτρο.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης και Σταύρος Τάσσος για την εγκατάσταση των αμερικανοΝΑΤΟικών «drones» στην Κρήτη.
Αναλυτικά το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Εγκατάσταση των αμερικανοΝΑΤΟικών “drones” στην Κρήτη.
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρεται να αποδέχεται το αμερικανοΝΑΤΟικό αίτημα για την εγκατάσταση των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών "drones" στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Καστέλι Ηρακλείου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το λαό μας και τους κατοίκους της περιοχής, αφού είναι ένα ακόμα επικίνδυνο βήμα εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, που ήδη φλέγεται, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μισθοφόρων του ISIS.
Στην πράξη, η κυβερνητική απόφαση στηρίζει την επέκταση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που έχουν σαν αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και το δράμα της μαζικής προσφυγιάς.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια των κινήσεων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η οποία το Σεπτέμβρη του 2013 επιθεώρησε την παραπάνω μονάδα και εξέτασε τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα "drones". Αποτελεί συνέχεια επίσης των αποφάσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο λαϊκό αίτημα για μη εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών "drones" στην 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) στο Καστέλι Ηρακλείου ή σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα στο ελληνικό έδαφος.

2. Πώς τοποθετείται στο λαϊκό αίτημα για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης της Σούδας και των άλλων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα και τη μη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολέμους και επεμβάσεις».

Σε μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 35.000 θέσεις σε βάθος διετίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει η Deutsche Bank, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος John Cryan, αναζητεί τρόπους να επαναφέρει την τράπεζα σε τροχιά κερδοφορίας.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 6 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2015, ενώ αποφάσισε για πρώτη φορά από το 1952 να μη διανείμει μέρισμα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, τα συνολικά έσοδά της ανήλθαν σε 7,3 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 7% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.
Επίσης, γνωστοποίησε πως έχει «βάλει στην άκρη» 4,8 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους νομικών αντιδικιών, ποσό αυξημένο κατά 1 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία της σε δέκα χώρες (Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Μάλτα, Αργεντινή, Χιλή, Μεξικό, Ουρουγουάη, Περού και Ν. Ζηλανδία).
Επιπλέον, ανακοίνωσε την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 9.000 είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης και 6.000 θέσεις αφορούν συμβάσεις έργου. Άλλες 20.000 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν, μετά την πώληση ή την παύση λειτουργίας των υποκαταστημάτων της στις 10 χώρες.

Ο Cryan, που ανέλαβε τα ηνία τον περασμένο Ιούλη, βρίσκεται υπό πίεση να μειώσει το λειτουργικό κόστος, να αυξήσει τα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία της μετοχής, που πλέον έχει καταστήσει την Deutsche Bank την χειρότερα αποτιμημένη τραπεζική μετοχή, μεταξύ των μεγάλων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων στον κόσμο.

Με το προσφυγικό ζήτημα συνέδεσε την ευελιξία του σύμφωνου σταθερότητας ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο για τις αποφάσεις της μίνι Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που έγινε την Κυριακή στις Βρυξέλλες.
«Κάθε χώρα θα κριθεί με βάση τις προσπάθειές της και όποια θέλει ελαστική ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει αποδείξει ότι έχει επιδείξει αίσθημα ευθύνης στο Προσφυγικό», ήταν η συγκεκριμένη αναφορά του Ζ. Κ. Γιούνκερ που σηματοδοτεί τον υπολογισμό του κόστους φιλοξενίας προσφύγων στις δαπάνες και το έλλειμμα που εμφανίζουν οι κρατικοί προϋπολογισμοί.
Το θέμα αυτό έχει τεθεί από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου που έχει την προεδρία της ΕΕ, αλλά και από κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Αυστρίας.
Στην ομιλία του ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέφερε πάντως ότι τα κράτη-μέλη «κινούνται αργά, ενώ πρέπει να ξεκινήσουν να τρέχουν» για την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους με βάση τη Σύνοδο της ΕΕ το Σεπτέμβρη για το Προσφυγικό, ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις της μίνι Συνόδου έκανε ορατή τη λογική της μεγαλύτερης καταστολής προσφύγων, λέγοντας ότι «όποιος πρόσφυγας δεν καταγραφεί δεν θα έχει κανένα δικαίωμα».
Ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο πως σκοπός των αποφάσεων της μίνι Συνόδου είναι ο περιορισμός των ροών προσφύγων, εστιάζοντας σε τρία σημεία που είναι: Η αύξηση κατά 100.000 των θέσεων φιλοξενίας προσφύγων, η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών για τα προσφυγικά κύματα και η ενίσχυση της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, ειδικά μεταξύ Ελλάδας, FYROM, Σερβίας και Αλβανίας.
Με καλά λόγια αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν στον Αλέξη Τσίπρα και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να φιλοξενήσει συνολικά 50.000 πρόσφυγες, ενώ ευχήθηκε να επιτευχθεί το συντομότερο η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών με αντάλλαγμα τη χορήγηση 3 δισ. ευρώ, την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν προς την ΕΕ και την επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

«Εδώ καράβια χάνονται… κι αυτοί ζητάνε διάλογο». Με αυτή την φράση απαντά η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ) στην πλειοψηφία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, η οποία όπως επισημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις: «Την ώρα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χέρι-χέρι με την ΕΕ, γκρεμίζει συθέμελα για λογαριασμό του κεφαλαίου την Κοινωνική Ασφάλιση, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στο ΙΚΑ, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΣΠ/ΣΥΡΙΖΑ), απευθύνει έκκληση με σχετικό δελτίο Τύπου (20-1-2015) στην κυβέρνηση για έναρξη εθνικού διαλόγου!».
Και συνεχίζοντας οι ταξικές δυνάμεις στο ΙΚΑ στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως η κατ’ όνομα αριστερή κυβέρνηση ήρθε για να αποτελειώσει με γοργούς ρυθμούς τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Την ώρα δηλαδή, που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα έπρεπε να βρίσκονται σε θέση μάχης για την αποτροπή των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων και της αποσάθρωσης του κοινωνικού-δημόσιου-καθολικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που θα έπρεπε να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση της αντεπίθεσης και την προετοιμασία σκληρών και μακρόχρονων κινητοποιήσεων, η πλειοψηφία του συνδικάτου μας ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης.Καλλιεργεί σκόπιμα κλίμα αναμονής και ανοχής, όπως άλλωστε έκανε και όλη την προηγούμενη περίοδο! Νομίζουν προφανώς ότι οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου! Γιατί υπάρχει πλέον μπόλικη και επώδυνη πείρα! Όταν ο λύκος προσκαλεί το πρόβατο σε διάλογο ετοιμάζει απλώς το γεύμα του!
Να θυμίσουμε σε όποιον κάνει πως δεν ξέρει, ότι οι "εθνικοί" και "κοινωνικοί" διάλογοι υπήρξαν το προσφορότερο όχημα για τη διευκόλυνση υλοποίησης των αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών πολιτικών, το κατάλληλο μέσο κατευνασμού και χαλιναγώγησης των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων. Ο εθνικός-"κοινωνικός" διάλογος δεν είναι παρά το άλλο όνομα της ταξικής συνεργασίας, της πολιτικής του ταξικού εταιρισμού που υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, με διαλυτικές για το κίνημα επιπτώσεις.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Και αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και στον τομέα της Ασφάλισης. Τις επιλογές εκείνες που θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, που ρίχνουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού κινήματος βορά στα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, των επιχειρηματιών της Υγείας, της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι να μην πέσουν στη φάκα της κυβερνητικής προπαγάνδας και των συνδικαλιστικών της βαστάζων. Να μην υποκύψουν στην επικίνδυνη φενάκη των διαλόγων, των δήθεν ισοδύναμων και αντισταθμιστικών μέτρων. Απέναντι στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν τη δική τους δύναμη! Τη δύναμη της οργανωμένης μαζικής δράσης και της Κοινωνικής Συμμαχίας που θα στοχεύει, όχι μόνο την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, αλλά και τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του και τις διακρατικές του συμμαχίες (ΕΕ κ.λπ.).
Η απεργία στις 12/11/2015 μπορεί και πρέπει να γίνει ένας αγωνιστικός σταθμός για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης! Να νεκρώσουν οι χώροι εργασίας. Όλοι στην Απεργία στις 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.(10.30 π.μ. στην Ομόνοια)».


Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση το οικογενειακό επίδομα προκαλώντας ανησυχία, αλλά και αντιδράσεις στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.
Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει σαφή απάντηση για την καταβολή της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος που έπρεπε να καταβληθεί στις 20 Οκτώβρη, αλλά ακόμα δεν έχει πιστωθεί το ποσό που αναλογεί στους λογαριασμούς δικαιούχων.
Πρόκειται για συνολικό ποσό των 225 εκατ. ευρώ που δικαιούνται πάνω από 635.000 δικαιούχοι, εκ των οποίων μόνο περίπου 240.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του επιδόματος. Ειδικά για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες το επίδομα μπορεί να φτάσει το ποσό των 500 ευρώ το χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Καθυστέρηση υπάρχει και στην καταβολή της τέταρτης δόσης της κάρτας σίτισης που δικαιούνται 150.000 άνθρωποι και το συνολικό κόστος φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιχείρησε να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση του οικογενειακού επιδόματος λόγω της κατάληψης του υπουργείου κατά την παρουσίαση του πορίσματος για το Ασφαλιστικό από την «Επιτροπή Σοφών», αν και γνώριζαν ότι το επίδομα δίνεται από τις υπηρεσίες της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και του ΟΓΑ και όχι από το υπουργείο.

Προσήλωση στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα.
«Νομίζω ότι τώρα είναι πολύ σημαντικό να προσανατολιστούμε στις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί», αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα».
Σε σχέση με το αίτημα ελάφρυνσης του ελληνικού κρατικού χρέους, δηλώνει ότι καλά θα κάνουν όλες οι πλευρές να μην προβάλουν «καινούργιες επιθυμίες ή απαιτήσεις». Προσθέτει πως «τώρα το σημαντικό είναι να εφαρμοστεί το πακέτο μεταρρυθμίσεων με αντοχή και επιμονή».
Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεσή του να επιβάλει τα αντιλαϊκά μέτρα. «Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας μπορεί με αντοχή, επιμονή και ικανότητα επιβολής, όχι μόνο να εφαρμόσει αλλά και να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις με τη δημοκρατική εντολή των τελευταίων εκλογών», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Για το προσφυγικό επιμένει στη λογική της καταστολής και των ποσοστώσεων, λέγοντας πως χρειάζεται διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, ανάπτυξη ενός κοινού συστήματος παροχής ασύλου και μετανάστευσης και δίκαιη κατανομή των προσφύγων.
Το Βερολίνο εμφανίζεται να αποσυνδέει την εφαρμογή του μνημονίου από το προσφυγικό και κατά συνέπεια το ενδεχόμενο χαλάρωσής του.
«Κατά βάση θα ήταν φρόνιμο να διαχωρίσουμε τα δύο θέματα, όσο είναι δυνατόν», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγχέονται τα δύο αυτά θέματα», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,και στη συνέχεια θα έχει διευρυμένες συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μαζί με το Νίκο Κοτζιά.

Συνεχίζεται το σίριαλ περί ισοδύναμων μέτρων με αιχμή το ΦΠΑ στην εκπαίδευση μετά την απόρριψη από την Κομισιόν της επιβολής κλιμακωτού συντελεστή 6% και 13%.
«Να μπει κάπου που έστω και οριακά μπορεί κάποιος να τον σηκώσει», δήλωσε στο «Mega» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση πάλι στις πλάτες του λαού θα φορτώσει το όποιο ισοδύναμο μέτρο συμφωνήσει με τους δανειστές, αφήνοντας το κεφάλαιο στο απυρόβλητο.
Η Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην εκπαίδευση και στα γηροκομεία που επιβλήθηκε ΦΠΑ 23%, κατηγόρησε όσους αντιδρούν στη φοροεπιδρομή, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι «ποιος θα ρίξει στον άλλο το φορτίο», ένα φορτίο που προκύπτει σε βάρος του λαού από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση. Για τις «πενταροδεκάρες» του Νίκου Φίλη, δήλωσε ότι ένας υπουργός εν τη ρύμη του λόγου μπορεί να πει κάτι «που δεν αρμόζει».
Για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο είπε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις συμβάσεις των περίπου 200 εργαζομένων και ανέφερε πως «είναι ένα υγιές πανεπιστήμιο από άποψη οικονομική διότι έχει τα δικά του έσοδα». Συνεπώς, τίθεται θέμα αν η κυβέρνηση θεωρεί πως και τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να έχουν τα δικά τους έσοδα για να χαρακτηριστούν υγιή, όταν μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι η αυτοχρηματοδότηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και πως αναζητούνται τρόποι να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα με μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα δημοτικά τέλη.
Για το ενδεχόμενο να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε ότι «οι μεγάλες αλλαγές θα προκύψουν μετά από εθνικό διάλογο, δεν θα αιφνιδιάσουμε». 
Π. Μοσκοβισί: ΦΠΑ 23% ή ισοδύναμα μέτρα
Με σαφή τρόπο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ή να βρει ισοδύναμα μέτρα και συνεπώς δεν γίνεται αποδεκτός ο κλιμακωτός συντελεστής.
Επικαλούμενος την κοινοτική οδηγία για το ΦΠΑ αναφέρει πως «εάν τα κράτη μέλη επιλέξουν να εφαρμόσουν τις προϋποθέσεις του άρθρου 133 για να περιορίσουν το πεδίο εφαρμογής της απαλλαγής όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση, υποχρεούνται να εφαρμόζουν τον κανονικό συντελεστή (23% στην Ελλάδα) στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που δεν εμπίπτουν στην απαλλαγή».
Για τα ισοδύναμα αναφέρει πως «οι κυβερνήσεις διαθέτουν πάντοτε διάφορες επιλογές χρηματοδότησης, αλλά εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να προσδιορίσουν την βέλτιστη επιλογή πολιτικής, λαμβανομένων υπόψη των υφιστάμενων περιορισμών».

Η τοποθέτηση του Π. Μοσκοβισί έγινε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας - καταδίκης της εγκληματικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της Θήβας, στις 7.00 μ.μ., καλούν το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος»το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Επαρχίας Θήβας, μετά την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση μελών της συνοδείας του ναζί βουλευτή της περιοχής σε Θηβαίο αγωνιστή, επειδή συμμετείχε σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του απογόνου του Χίτλερ στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη.
Επίσης, τα σωματεία καταδικάζουν τη δημοτική αρχή της Θήβας, η οποία κάλεσε επίσημα τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης, στις εκδηλώσεις της επετείου.
Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν συγκεκριμένα:
«Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό, o ναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας, "μόλυνε" με την παρουσία του την πόλη της Θήβας, μετά από επίσημη πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.
Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση μελών της συνοδείας του ναζί βουλευτή, οι οποίοι επιτέθηκαν πισώπλατα σε Θηβαίο συναγωνιστή το μεσημέρι της 28ης Οκτώβρη, στον πεζόδρομο της Θήβας. Ο ίδιος στοχοποιήθηκε γιατί συμμετείχε σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του απογόνου του Χίτλερ στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να καλέσει επίσημα τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης, στις εκδηλώσεις της επετείου.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές τραμπουκισμών και τρομοκράτησης δεν θα περάσουν.
Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων, και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Να μη βρουν χώρο να σταθούν ούτε σε χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, πουθενά.
Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, κάθε μαζικό φορέα και σύλλογο, τα σωματεία, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε γνήσια λαϊκή αντίδραση.
Καλούμε όλο τον λαό της Θήβας σε μαζική συγκέντρωση - διαμαρτυρία καταδίκης της εγκληματικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στις 7.00 μ.μ.».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Μέσα στο Νοέμβρη θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που συνιστά τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης και έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η «μεταρρύθμιση» που γίνεται με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, ουσιαστικά μετατρέπει σε ατομική υπόθεση την ασφάλιση των εργαζομένων, απαλλάσσοντας κράτος και εργοδοσία από τις υποχρεώσεις τους, ενώ ανοίγει διάπλατα το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αφού κάθε μέρα εμφανίζει και διαφορετικό σενάριο σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να προλειάνει το έδαφος για τα χειρότερα που έρχονται, αλλά και να αποφύγει στο βαθμό του δυνατού το πολιτικό κόστος που θα επιφέρουν οι αντιλαϊκές της επιλογές.
Σε αυτό το πλαίσιο καθημερινά «διαρρέονται» σενάρια στη δημοσιότητα, κάθε μέρα και χειρότερα, ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας. Ανάμεσα σε αυτά, η μείωση των συντάξεων αρχικά για εκείνες άνω των 1.500 ευρώ. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα τηνΚυριακή, ο υπουργός κατέβασε αυτό το όριο κάτω από τα 1.000 ευρώ και τώρα πλέον η κυβέρνηση δεν εγγυάται ούτε αυτό.
Τη Δευτέρα ο Γ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε να προτείνει η κάλυψη των δημοσιονομικών στόχων στο Ασφαλιστικό να μην επιτευχθεί «κυρίως με τη μείωση συντάξεων, αλλά με την εισαγωγή άλλων πόρων στο σύστημα». Βέβαια, αυτό το «κυρίως», που χρησιμοποίησε, σημαίνει ότι και μειώσεις θα γίνουν, και θα ληφθούν άλλα μέτρα που θα ανατρέπουν πλήρως το ασφαλιστικό σύστημα έτσι όπως το γνωρίσαμε εδώ και δεκαετίες, όπως για παράδειγμα μια έκτακτη εισφορά.
Σε κάθε περίπτωση, οι νέες περικοπές στις συντάξεις και το ακριβές ύψος τους, όσο και η δομή της «νέας αρχιτεκτονικής» θα ανακοινωθούν μετά τη συμφωνία με τους «θεσμούς» και είναι παραπάνω από βέβαιο πως τα χαρακτηριστικά της θα είναι άκρως αντιδραστικά και αντεργατικά, σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. 
Αύξηση ορίων ηλικίας
Τη Δευτέρα 26 Οκτώβρη δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που προέβλεπε το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή και αυξάνει το χρόνο εργασίας έως και 17 επιπλέον χρόνια για να βγει κάποιος στη σύνταξη.
Η εγκύκλιος, η οποία εξειδικεύει τις διατάξεις του πρόσφατου αντιασφαλιστικού νόμου 4336, συνοδεύεται από δυο πίνακες και καθορίζει τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για περίπου 150.000 ασφαλισμένους, που μέχρι την ψήφιση του νόμου (18/8/2015) υπάγονταν σε ειδικό καθεστώς.
Πρόκειται για ασφαλισμένους που μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη ή πλήρη σύνταξη πριν τα 67 ή τα 62 και δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι τις 18/8/2015.
Όλοι αυτοί προβλέπεται μέχρι το 2022 να συγκλίνουν σταδιακά με τα γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που είναι το 67ο έτος της ηλικίας ή όποτε ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τις 12.000 ημέρες ασφάλισης μεταξύ 62ου και 67ου έτους.
Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις μειωμένης σύνταξης, επιβάλλεται επιπλέον ποινή μείωσης 10%. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, η «πρόωρη» αποχώρηση τιμωρούνταν μέχρι σήμερα με μείωση κατά 6% της σύνταξης ετησίως και μέχρι και πέντε χρόνια. Σ' αυτή τη μείωση, προστίθεται άλλο ένα 10%. Αυτό σημαίνει μειώσεις στις συντάξεις μέχρι και 40% σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης, που την καθιστά επί της ουσίας απαγορευτική.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Κάλεσμα για κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και συμμετοχή στην απεργία που έχουν κηρύξει σωματεία και Ομοσπονδίες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.
Καλεί στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας και στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ και εδώ μπορείτε να τη διαβάσετε σε μορφή PDF.
«Καμία ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε.
Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεοκοπία. Για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
  • Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.
  • Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
  • Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
  • Τσακίζουν συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.
  • Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, Υγεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο
Συνάδελφοι, Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικροί Έμποροι,Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχοι
Την ώρα που καταφθάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη οι νέοι νόμοι για το Ασφαλιστικό, για τα "κόκκινα" δάνεια και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος
Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιο σκληρές κατευθύνσεις της ΕΕ και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Στήριγμά της οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που τώρα κάνουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!
Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν!
Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία και τις ομοσπονδίες!
Υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας!
Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους. Με τις προτάσεις τους δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση.
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ!!!!
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.
Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων».

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή νέων νομοσχεδίων που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση - τρόικα και  έρχονται να «κλείσουν» τις «εκκρεμότητες» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων. Ειδικότερα, τα νομοσχέδια περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το δυνάμωμα της φοροληστείας απέναντι στους φτωχούς αγρότες, την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που κρίνονται αναγκαίες για το κεφάλαιο.
Η κλιμάκωση του αντιλαϊκού χρονοδιαγράμματος συζητήθηκε στο πλαίσιο της χτεσινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), όπου διαπιστώθηκε «ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτώβρη», ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα σχετικές συσκέψεις και συναντήσεις έγιναν χθες το βράδυ μεταξύ των τροϊκανών και της συγκυβέρνησης. 
Την ίδια ώρα, οι όποιες «εκκρεμότητες» εντοπίζονται:
- Στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τα «κόκκινα» δάνεια, γύρω από το οποίο δρομολογείται η επίτευξη ενός... «έντιμου συμβιβασμού» με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος.
- Στην εφαρμογή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο ισοδύναμων αντιλαϊκών μέτρων ή εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 23% σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
- Στο ζήτημα της «απελευθέρωσης» του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία.
«Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται», επισημαίνεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν και στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ, που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στα προσεχή νομοσχέδια που θα καταθέσει η συγκυβέρνηση, θα υπάρχει και το νέο μέτρο της διόγκωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ενώ για λόγους διαχείρισης της κατάστασης, η απογείωση του φόρου εισοδήματος των φτωχών αγροτών, οι «παρεμβάσεις» στη φορολογική κλίμακα (μισθωτοί - συνταξιούχοι) κ.ά., «εξετάζεται» να περάσουν σε επόμενα αντιλαϊκά νομοσχέδια.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Με την οργάνωση κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που τους οδηγεί σε ξεκλήρισμα.
Οι κατά τόπους κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη, όπως αποφασίστηκε στη μαζική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που έγινε την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στη Λάρισα.
Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς αφορά στην επιβίωσή της, η εξασφάλιση της οποίας εξαρτάται από την έκβαση της πάλης για την αντίκρουση της επίθεσης που δέχεται, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα, στην προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών και προς όφελος του ελληνικού λαού.
Στη Θεσσαλία, με πρωτοβουλίες των Ενωτικών Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων των νομών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, έχουν ληφθεί αποφάσεις για δυναμικά συλλαλητήρια, που θα δώσουν το έναυσμα για ανάλογες αγωνιστικές κινήσεις σ' όλη τη χώρα.
Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί τα εξής συλλαλητήρια με τρακτέρ:
  • Την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πόλη της Καρδίτσας. Όπως αποφασίστηκε σε νέα σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του νομού που έγινε το περασμένο Σάββατο, κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας θα περιοδεύουν καθημερινά στα χωριά, ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο και καλώντας τον να πάρει μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Από την Κυριακή, 1η Νοέμβρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές για τη μεγάλη πορεία τους προς την πόλη στις 5 Νοέμβρη.
  • Το Σάββατο, 7 Νοέμβρηστις 11 το πρωίστην πλατεία του Τυρνάβου. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργάνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, στην οποία εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση και αποφασιστικότητα των αγροτών της περιοχής.
  • Στις 2 Δεκέμβρηστην πλατεία των Φαρσάλων. Στη σύσκεψη που οργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας, όπου και αποφασίστηκε η κινητοποίηση, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της μαζικής συμμετοχής.
Επίσης, σε σύσκεψη καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων της Πελοποννήσου, την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης.

Τέλος, κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στον Πύργο, έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στις 10.30 π.μ. στο παλιό Νοσοκομείο (οδός Μανωλοπούλου) και πορεία, μετά την παρέλαση, στους δρόμους της πόλης.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget