Περιοδεία του Συνδικάτου Οικοδόμων στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης περιόδευσαν το πρωί της Πέμπτης μέλη και στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Οικοδόμοι από το Παράρτημα του Βύρωνα - Καισαριανής - Ζωγράφου μοίρασαν την ανακοίνωση για την πανελλαδική - πανεργατική απεργία και την εφημερίδα του Συνδικάτου, ενώ συζήτησαν με τους οικοδόμους για όσα τους απασχολούν: Για την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα ακόμα κι όταν βρίσκουν για λίγο δουλειά, την προοπτική της δουλειάς στην οικοδομή μέχρι τα 65 και τα 67 τους χρόνια.
Ο Κώστας Χαντζιάρας, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου και γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, υπογράμμισε ότι η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τους πάντες, από τους σημερινούς συνταξιούχους και τους οικοδόμους που μετρούν ένσημα δεκαετιών, μέχρι τα παιδιά τους που τσακίζονται από την ανεργία, τη «μαύρη» εργασία. 
Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο σημειώνει: «Μέχρι χτες μας έλεγαν ότι δεν θα θιγούν όσοι είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Τώρα, ξεκινάνε το ξήλωμα και αυξάνουν σταδιακά τα όρια ηλικίας ξανά. Αργά ή γρήγορα θα επιχειρήσουν να "βάλουν χέρι" στα όρια ηλικίας και των οικοδόμων.  (...)
Συνάδελφε, σκέψου! Μια ζωή δούλευες και τώρα βιώνεις την ανεργία. Πίστεψες ότι θα ξεκουραστείς στα γεράματά σου, ότι θα έχεις σύνταξη. Τώρα που είσαι άνεργος σου λένε ότι πρέπει να δουλεύεις μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σου λένε, αντί για σύνταξη, ότι θα πάρεις ψίχουλα, αν και εφόσον αντέξεις... Σε κοροϊδεύουν. Μην τους ανέχεσαι. Έλα να αγωνιστούμε μαζί. (...)

Η επιλογή σου είναι μία: Οργάνωση - Αγώνας - Αμφισβήτηση και Σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, το κεφάλαιο και τα πολιτικο-συνδικαλιστικά του στηρίγματα. Ό,τι κερδίσαμε το καταφέραμε με το δικό μας αγώνα, κόντρα σε δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, να επιβάλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση 9.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος)».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget