Κ. Παπαδάκης: Αρένα προνομιακής κερδοφορίας για τα μονοπώλια η Αδριατική και το Ιόνιο (VIDEO)

Η στρατηγική της ΕΕ για «την Αδριατική και το Ιόνιο» διαμορφώνει ακόμη ευνοϊκότερους όρους για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων την ίδια ώρα που τσακίζονται όσα εργατικά λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στοΣτρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:
«Η συγκρότηση των λεγόμενων "μακροπεριφερειών" της ΕΕ, όπως αυτή της Αδριατικής - Ιονίου, στοχεύει στη διαμόρφωση αρένας προνομιακής κερδοφορίας για τα μονοπώλια εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών ανάμεσα στις αστικές τάξεις των χωρών της περιοχής.
Δημιουργούνται ευνοϊκότεροι όροι για μεγαλύτερη διείσδυση των ομίλων σε νέους χρυσοφόρους τομείς της, όπως της "γαλάζιας οικονομίας", των δικτύων ενέργειας, των συνδεδεμένων μεταφορών. Προϋπόθεση για αυτά τα σχέδια αποτελεί η πλήρης παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των ελληνικών λιμανιών, σιδηροδρόμων και άλλων ζωτικών υποδομών, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Και όλα αυτά με κονδύλια της λεγόμενης "πολιτικής συνοχής" της ΕΕ, για τα οποία διορίστηκε επιτηρητής του ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να παρακολουθεί αν αυτά στην Ελλάδα κατευθύνονται -όπως λέει - "σωστά", δηλαδή στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα που τσακίζονται όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έχουν μείνει όρθια για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο λαός, όμως, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια, αποφασίζοντας να συγκρουστεί με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για να γίνει αυτός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget