06/01/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

«Ποδαρικό» με ανατιμήσεις λόγω των αυξήσεων στους έμμεσους φόρους, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο πολυνομοσχέδιο, αλλά και με μειώσεις μισθών και συντάξεων, εξαιτίας της αυξημένης παρακράτησης φόρου που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, κάνει ο Ιούνης.
- Από σήμερα Τετάρτη τίθεται σε ισχύ η αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβληθεί σε εκατοντάδες συσκευασμένα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ψωμί του τοστ, φρυγανιές, κονσέρβες, καφές, τσάι, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί, οινοπνευματώδη, ρούχα, παπούτσια, εστιατόρια, ηλεκτρονικά είδη, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καύσιμα. Ειδικά, για τα καύσιμα, στο πετρέλαιο κίνησης ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξάνεται από τα 330 στα 410 ευρώ το λίτρο, στο πετρέλαιο θέρμανσης ο ΕΦΚ αυξάνεται από τα 230 στα 280 ευρώ και στο φυσικό αέριο ΕΦΚ αυξάνεται από 330 σε 430 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα συμπαρασύρει και τα διόδια που αυξάνονται σε συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων και κατηγορίες οχημάτων. Συγκεκριμένα: Στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Πάτρα η αύξηση θα φτάνει τα 10 λεπτά, ενώ στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος -Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη η αύξηση θα είναι 5 λεπτά επίσης για ορισμένους σταθμούς και οχήματα. Για μεγάλα οχήματα σε κάποιες περιπτώσεις η αύξηση θα φτάνει το 1 ευρώ. Αυξήσεις ισχύουν και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. 
- Από την 1η Ιούνη καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος.
Σε όλα αυτά τα νησιά, ο κανονικός συντελεστής θα εκτοξευθεί από το 16% που είναι σήμερα στο 24%. Ο συντελεστής για φάρμακα και βιβλία θα πάει από το 5% στο 6%, ενώ από 9% θα αυξηθεί στο 13% ο «μεσαίος» συντελεστής που ισχύει για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κρέατα, γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη διατροφής. 
- Θεσπίζεται τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης και υπολογίζεται ως ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.
- Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) διπλασιάζεται στην μπύρα, φτάνοντας τα 5 ευρώ ανά εκατόλιτρο από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα.
- Σε ισχύ τίθενται και τα νέα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα, τα οποία συνδέονται με τη λιανική τιμή προ φόρων και τους ρύπους.

Ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις 

Από σήμερα θα γίνονται μεγαλύτερες κρατήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρων που επιβλήθηκε με τα νέα φορολογικά μέτρα. 
Οι νέοι συντελεστές και η μείωση του αφορολόγητου ισχύουν από την 1η Γενάρη 2016. Οι αναδρομικοί φόροι για το διάστημα πριν τον Ιούνη θα υπολογιστούν και θα εισπραχτούν στο πλαίσιο της υποβολής και εκκαθάρισης των δηλώσεων που θα γίνει το 2017 για το σύνολο των φετινών εισοδημάτων.
Με την εφαρμογή των νέων φορολογικών διατάξεων:
- Συνταξιούχος με εισόδημα από ένα ασφαλιστικό ταμείο στα 9.500 ευρώ το χρόνο (792 ευρώ το μήνα) θα έχει παρακράτηση φόρου 15,6 ευρώ για κάθε μήνα, ενώ μέχρι πέρυσι δεν πλήρωνε καθόλου φόρο εισοδήματος. 
- Συνταξιούχος με 9.050 ευρώ το χρόνο (754  θα έχει απώλειες 7,5 ευρώ για κάθε μήνα - μέχρι πέρυσι δεν προβλεπόταν φόρος).
- Εργαζόμενος - μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα (14 μισθοί) με 9.500 ευρώ το χρόνο (678,5 ευρώ το μήνα) χωρίς προστατευόμενα παιδιά, θα έχει απώλειες περίπου 13,4 ευρώ το μήνα (μέχρι πέρυσι δεν προβλεπόταν φόρος).
- Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο (714 ευρώ το μήνα) θα καταβάλλει αυξημένη παρακράτηση στα 17,6 ευρώ το μήνα (από περίπου 7 ευρώ πέρυσι). 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget