07/06/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Το ΚΚΕ και στις εκλογές του Γενάρη και τώρα στο δημοψήφισμα επισήμανε ότι «με εκλογικά αποτελέσματα, όποια κι αν είναι σε τέτοια δημοψηφίσματα, δεν αλλάζει η ΕΕ, δεν αλλάζουν οι στόχοι της, η λειτουργία της, διότι ό,τι και να ψηφίσει σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα ο λαός, ακόμα κι αν ψηφίσει ο ουρανός να γίνει κίτρινος, να το πω έτσι, η ΕΕ έχει συγκεκριμένους στόχους, συγκεκριμένες λειτουργίες», τόνισε ο ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Σημείωσε ότι ξημερώνουμε σε μία φάση στην οποία έχουμε δύο ενδεχόμενα για το λαό. «Έναν πιο γρήγορο θάνατο και έναν πιο αργό, στο βαθμό που θα υιοθετηθεί το μνημόνιο Τσίπρα, εμπλουτισμένο με τη νέα πρόταση του ΔΝΤ. Και λέω εμπλουτισμένο, γιατί εκτός από τα 8 δισ. ευρώ μέτρα, τώρα έχουμε και μια πρόταση για 50 δισ. δάνειο με νέα μέτρα. Και η άλλη λύση είναι η διέξοδος της κρατικής χρεοκοπίας».
Ο Μ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο λαός θα βγει βαριά τραυματισμένος, γιατί εγκλωβίστηκε -όχι με δική του ευθύνη- σε ένα κάλπικο δίλημμα που δεν του πρόσφερε εναλλακτική. «Στην ουσία τον καλούσε να διαλέξει τρόπο σφαγής ανάμεσα στο μνημόνιο της τρόικας και στο μνημόνιο Τσίπρα».

Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα θα ζητήσει απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν λάβαμε εντολή για ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ, αλλά για ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής δύναμης για μια βιώσιμη λύση που θα περιλαμβάνει αξιόπιστη χρηματοδότηση, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, αποδεκτές από την κοινωνία, αξιόπιστο σχέδιο για επενδύσεις και πως στο τραπέζι θα είναι και το χρέος με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ.
Τόσο με την φράση «αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις» όσο και με τη φράση «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις», ο πρωθυπουργός άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση έχει δεδομένα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» και πως «από αύριο προσερχόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με άμεση προτεραιότητα την τάχιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», αποφεύγοντας να μιλήσει για συμφωνία εντός 48 ωρών ή να προσδιορίσει το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες.
Και σε αυτές τις δηλώσεις εμφανίσθηκε «ενωτικός» ενόψει της σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι θέλει να ακούσει τις προτάσεις τους και ότι «όλοι μαζί» πρέπει να ενισχύσουν «την εθνική προσπάθεια».

Το βασικό ερώτημα, στο οποίο κανείς δεν έχει τοποθετηθεί, είναι αν τα γενικότερα δεδομένα αλλάζουν, αν δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει μετά το δημοψήφισμα, σημείωσε οΝίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1». 

Τόνισε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν το «Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης», η «Δημοσιονομική Πειθαρχία», το «Σύμφωνο για το Ευρώ plus», η Τραπεζική Ένωση. Και υπογράμμισε: «Άρα η ΕΕ, ως λυκοσυμμαχία, θα συνεχίσει να υπάρχει και θα έχει τους κανόνες τους συγκεκριμένους που θα πρέπει να ματώνουν οι λαοί για να μπορούν να σωθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, για να μπορεί να σωθεί αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα».
Η συμφωνία που θα υπάρξει, «θα είναι μια αντιλαϊκή συμφωνία, θα είναι μια συνέχιση του μνημονίου», τόνισε, καλώντας το λαό, ανεξάρτητα αν κάποιος ψήφισε «ναι» ή «όχι», να είναι με αποφασιστικότητα και υπερηφάνεια στην πρώτη γραμμή, για να αντιμετωπίσουν την κλιμάκωση της επίθεσης, να μη μείνουν κομπάρσοι και συνυπεύθυνοι σε αυτά που έρχονται.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςγια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη 2015 τονίζει:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ να μην υποκύψουν σε εκβιαστικά διλήμματα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μια πρόταση δηλαδή την οποία η κυβέρνηση αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία στη Bουλή, στερώντας από το λαό μας το δικαίωμα να το ρίξει μαζικά στην κάλπη, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές προτάσεις.
Απέναντι στο κολοβό, αμφιλεγόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος-αστραπή, ένα μέρος του λαού που κατάφερε να ξεπεράσει τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση, έδωσε μια πρώτη απάντηση, με το άκυρο, αλλά και το λευκό, ενώ αρκετοί επέλεξαν την αποχή από αυτή τη διαδικασία, λόγω και των δυσκολιών και των μεγάλων εξόδων μετακίνησής του.
Από την πρώτη στιγμή της απόφασης για δημοψήφισμα είχαμε σωστά επισημάνει ότι είτε ΟΧΙ είτε ΝΑΙ βγει από τη σημερινή κάλπη, δεν υπάρχουν πραγματικά φιλολαϊκές εναλλακτικές λύσεις εντός της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου, της αναγνώρισης του χρέους, με τις οποίες πορεύονται όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε του μπλοκ του ΟΧΙ, είτε του μπλοκ του ΝΑΙ. Αφού οι προτάσεις και των μεν και των δε συμφωνούν, ως προς την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων της ΕΕ, της υπηρέτησης ο καθένας τους των συμφερόντων τμημάτων του κεφαλαίου.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους και όσες επέλεξαν σήμερα το ΟΧΙ, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να σταματήσει η λιτότητα, ότι απαντάνε με αυτόν τον τρόπο στα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια. Τους καλούμε όλους και όλες, που σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι που επικράτησε το ΟΧΙ, να μην εφησυχάσουν, να μη συναινέσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει αυτό το ΟΧΙ σε ένα ΝΑΙ σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες. Τους τείνουμε το χέρι για τους αγώνες της επόμενης μέρας, ενάντια στην επιδείνωση της ζωής τους.
Ανάλογα απευθυνόμαστε και σε όσους και όσες επέλεξαν το ΝΑΙ, κάτω από την πίεση της μεγαλοεργοδοσίας, κάτω από το φόβο των κλειστών τραπεζών, για το μισθό τους, τη σύνταξή τους, για τις μικρές αποταμιεύσεις τους. Τους καλούμε να σκεφτούν ξανά τις επιλογές αυτές, να αντιπαλέψουν τα διλήμματα από δω και πέρα, να μην αναδιπλωθούν συντηρητικά, αντιδραστικά, δίνοντας αέρα στα πανιά προηγούμενων κυβερνητικών κομμάτων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να επιβάλει στο λαό μας νέα σκληρά μέτρα, νέα μνημόνια διαρκείας. Η διαπραγμάτευση που έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας, με βάση την πρότασή του πριν τρεις μέρες προς τους "τρεις θεσμούς", δηλαδή την τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο χειρότερο μνημόνιο. Δεν φτάνει που έτσι νομιμοποιεί και τα προηγούμενα μνημόνια με τους εφαρμοστικούς τους νόμους, αλλά και δεν διστάζει να οδηγήσει το λαό μας σε πραγματική χρεοκοπία. Η εναλλακτική που μπορεί ως μια άλλη πιθανότητα να προκύψει και για την οποία έχει μιλήσει η τρόικα, δηλαδή με δρομολόγηση πορείας εξόδου από το ευρώ, είναι και αυτή εκδοχή, που επίσης θα πλήξει μόνο την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.
Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα το κίνημα, ο λαός μας να υιοθετήσει μαζικά και αποφασιστικά την πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, πράγμα που προϋποθέτει κοινωνικοποίηση μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μη αναγνώριση του χρέους - μονομερή διαγραφή του, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας, για το λαό και με το λαό μας πραγματικά στην εξουσία. Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστά σε όλους τους αγώνες του λαού μας και την επόμενη περίοδο, δυναμώνοντας από την επόμενη κιόλας μέρα, από αύριο, την αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης, τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.
Οργανώνουμε την αντίσταση, την ετοιμότητα, την προετοιμασία σε ενδεχόμενο νέων αρνητικών εξελίξεων. Στηρίζουμε όλους τους ανήμπορους και καταφρονεμένους. Οργανώνουμε μέσα από Επιτροπές Αγώνα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα νοσοκομεία, στα σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες, από Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, από επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, μέσα από ομάδες και επιτροπές ελέγχου για την επιβίωση πραγματικά της λαϊκής οικογένειας.
Απαντάμε στην απόπειρα πόλωσης και "διχασμού" του λαού με την ενότητα της εργατικής τάξης, την ταξική συσπείρωση μέσα στο κίνημα, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η πρόταση του ΚΚΕ ενώνει τη λαϊκή πλειοψηφία για το σήμερα και το αύριο, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».

Το ερώτημα που τέθηκε είχε στόχο να εγκλωβίσει το λαό σε έναν εκβιασμό -γιγάντιο από την πλευρά της ΕΕ, αλλά εκβιασμό και από την πλευρά της κυβέρνησης- με στόχο να βάλει την υπογραφή του ο λαός κάτω από ένα νέο μνημόνιο, είπε τοποθετούμενος στη συζήτηση για τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο «MEGA» οΘανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ πρότεινε να τεθεί στο δημοψήφισμα και η πρόταση της κυβέρνησης για να αποφασίσει και γι' αυτή ο λαός, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό. Εκτίμησε ότι ο κόσμος εκφράστηκε με το «όχι» στη λογική του μικρότερου κακού, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να φέρει μια νέα συμφωνία και κάλεσε το λαό να βρίσκεται σε επιφυλακή, γιατί η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ότι η συμφωνία θα έχει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Το «όχι» του λαού θα γίνει «ναι» στην πρόταση των «θεσμών» τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με παρέμβασή της στην ΕΡΤ1, καθώς τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Σημείωσε πως η αντιλαϊκή συμφωνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη και πως, όποια κι αν είναι η ρύθμιση για το χρέος, ο λογαριασμός θα σταλεί για άλλη μια φορά στο λαό.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget