03/01/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή «στον ενικό» τονίζεται:
«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι είναι αυτές οι αποφάσεις που έχουν οξύνει το πρόβλημα και έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας. Στήριξε με πάθος την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των συνόρων.
Τέλος, δήλωσε ότι θα φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για ασφαλιστικό - φορολογικό, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, μαζί με νέα προνόμια υπέρ του κεφαλαίου, μέσω των "αναπτυξιακών νόμων".
Κατά τ’ άλλα του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια να βάλει στον "ίσιο" δρόμο την παραστρατημένη -κατά δήλωσή του- ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και να ανατρέψει, μέσα από τη σαπίλα του συστήματος, τη διαπλοκή».  




Για την ακόμη μεγαλύτερη ένταση του Προσφυγικού προβλήματος προειδοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, γιατί επίκειται ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
Μιλώντας στο «MEGA» το πρωί της Τρίτης 1 Μάρτη, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική της ΕΕ, που ακολουθεί με απόλυτη υποταγή η κυβέρνηση, θα φέρει τα σημερινά αποτελέσματα. «Εγκλωβίζονται ανθρώπινες ψυχές και είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν βρισκόμαστε στο έλεος των γεγονότων, αλλά στο έλεος των συγκεκριμένων αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις οποίες ασπάστηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα και στη βάση αυτή θα συζητήσουν την Παρασκευή», είπε αναφερόμενος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Εμείς θα πάμε, αλλά δεν θα συναινέσουμε σε μια προαποφασισμένη στρατηγική», είπε.   
Υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθούν χώροι ανθρώπινης φιλοξενίας με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ, αλλά και τις ασφαλούς διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών και της απευθείας μεταφοράς τους στις χώρες που θέλουν να πάνε, ενώ όπως είπε τα κέντρα διαλογής πρέπει να καταργηθούν.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα έρθει σαν νομοσχέδιο στη Βουλή
Η παραπέρα μείωση των αποδιδόμενων συντάξεων, επικουρικών και κύριων, θα είναι, όπως όλα δείχνουν, μέρος από τα «λύτρα» που θα πληρώσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, προκειμένου να «κλείσει» η «αξιολόγηση» και να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική υπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
Παρά τους επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών για «μη μείωση των συντάξεων», το σίγουρο είναι ότι στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα βρίσκεται η μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων και ηακόμη χειρότερη εκδοχή του Ασφαλιστικού απ' αυτό που έχει καταθέσει η κυβέρνηση από τις αρχές του χρόνου.
Στο πλαίσιο αυτό, κυβέρνηση και κουαρτέτο επεξεργάζονται τις πιθανές «λύσεις» για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2016 - 2018, ώστε, ταυτόχρονα, να τηρούνται οι δεσμεύσεις για τα απαραίτητα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού. Γι' αυτό, το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό, μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει, ενώ οι μειώσεις στις συντάξεις και οι περικοπές είναι επί θύραις, με στόχο να επέλθει συμφωνία και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο να κατατεθεί άμεσα για ψήφιση στη Βουλή.
Υπολογισμένο το «τσεκούρωμα»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ήδη έχει στα χέρια της σχετική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, από την οποία προκύπτει ότι ο επανυπολογισμός των παλιών συντάξεων με το νέο σύστημα που προωθεί, οδηγεί σε μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1 δισ. ευρώ.
Ετσι, το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα ποσά αυτά θα συνεχίσουν πράγματι να δίνονται ως «προσωπική διαφορά» μέχρι το 2018, όπως υποστήριζε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, ή αν τελικά θα επιβληθούν άμεσα μειώσεις και στις κύριες συντάξεις.
Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει προδιαγράψει μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ενώ είναι ενδεικτικό ότι η μελέτη της Αναλογιστικής Αρχής ανεβάζει την υπέρβαση της δαπάνης στα 300 εκατομμύρια ευρώ, εύρημα που προϊδεάζει για μειώσεις στις επικουρικές μέχρι 30% από το ποσό των 170 ευρώ και άνω. Επιπλέον,δεδομένες θεωρούνται μειώσεις στα εφάπαξ, αλλά και στα μερίσματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Παράλληλες μεθοδεύσεις
Οσον αφορά το κυβερνητικό σχέδιο, οι μεθοδεύσεις επικεντρώνονται σε:

  • Παραπέρα μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης σε σχέση με την αρχική κυβερνητική πρόταση, που έτσι και αλλιώς έριχνε σχεδόν στο μισό το ύψος της σύνταξης με βάση τα ισχύοντα.
  • Αύξηση από τα 15 στα 20 χρόνια για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη συνταξιοδότηση. Μια τέτοια εξέλιξη εμμέσως προκύπτει και από την πρόταση της κυβέρνησης για μείωση στις εισφορές των αγροτών, η οποία όμως προϋποθέτει ταυτόχρονα τη μείωση της «εθνικής» σύνταξης. Η διασύνδεση αυτή δείχνει ότι τελικά στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η διασύνδεση με τα χρόνια ασφάλισης. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να δίνεται η «εθνική» σύνταξη ολόκληρη μόνο στην περίπτωση της 20ετίας και με αυτόν τον τρόπο, από την πίσω πόρτα να εισαχθεί τελικά η 20ετία έως το όριο για το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση.
  • Ορισμό και εισοδηματικών κριτηρίων για την απόδοση της «εθνικής» σύνταξης, για να μειώνεται με αυτόν τον τρόπο ο αριθμός των δικαιούχων.
  • Ακόμα μικρότερο πλαφόν στο ύψος εισοδήματος από συντάξεις που μπορεί να έχει κάποιος συνταξιούχος και αυτό ανεξάρτητα από το ύψος των εισφορών του ή αν είναι δικαιούχος κάποιας άλλης σύνταξης.

Το ΚΚΕ επαναφέρει παράλληλα στο προσκήνιο τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών
Να γνωστοποιηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη φορολογία των εφοπλιστών απαιτεί το ΚΚΕ από τους υπουργούς Ναυτιλίας, Οικονομικών και Εργασίας, με την αίτηση για κατάθεση εγγράφων, που κατέθεσαν, χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου καιΜανώλης Συντυχάκης.
Αναλυτικά, στο κείμενο της αίτησης, που υπογράφουν οι 4 βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής:
«Επανερχόμαστε σε ό,τι αφορά τη φορολογία των εφοπλιστών, διότι, ενώ έχουμε υποβάλει τις σχετικές ΑΚΕ (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) με αρ. πρωτοκόλλου 61/17-3-2015 και 191/18-5-2015, τα αρμόδια υπουργεία δεν απάντησαν ή δεν απάντησαν επί της ουσίας.
Οι εφοπλιστές, με τους αντιλαϊκούς νόμους 2687/1953, 27/1975 κ.ά., μεταξύ άλλων απολαμβάνουν 56 προκλητικές φοροαπαλλαγές. Οι φορολογικές υποχρεώσεις των εφοπλιστών εξαντλούνται με τη φορολόγηση στη βάση της χωρητικότητας και της ηλικίας του πλοίου, με το σύστημα "tonnage tax" και όχι με κριτήριο τα ετήσια έσοδα και τα κέρδη τους.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι είναι δημαγωγική η καμπάνια των εφοπλιστών και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που υιοθέτησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ότι δήθεν το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα συμβάλει στα φορολογικά έσοδα της χώρας.
Το ΚΚΕ έχει διαχρονικά αντιταχθεί στη συνταγματική κατοχύρωση των εφοπλιστικών προνομίων. Ζητούσε και ζητάει την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων 2687/53, 27/75 κ.ά. σε όλες τις διαδικασίες συνταγματικής αναθεώρησης από το 1974 μέχρι σήμερα.
Με βάση τα παραπάνω καλούνται οι κ. υπουργοί να καταθέσουν μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα με τα στοιχεία:
-- Τι φόρους έχουν πληρώσει οι εφοπλιστές τα έτη 2013, 2014 και 2015 για πλοία με ελληνική σημαία πρώτης κατηγορίας του νόμου 27/1975, καθώς και για πλοία δεύτερης κατηγορίας άνω των 500 ΚΟΧ του ίδιου νόμου;
-- Πόσες ναυτιλιακές εταιρείες και τι ποσό έχουν καταβάλει τα έτη 2013, 2014 και 2015 με βάση το "συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών";
-- Ποια είναι τα φορολογικά έσοδα από τις ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες "off-shore" στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2015;
-- Ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς τη ΔOY Πειραιά;

-- Ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, το ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών, καθώς και τι ενέργειες έχουν γίνει ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ;».

Τα «άπλυτα» που βγαίνουν στη φόρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΔΟΛ δεν πρέπει να κρύψουν την ουσία. Τα παζάρια και οι σχέσεις ανάμεσα στις εκάστοτε κυβερνήσεις, τα κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση, τη διαχείριση του συστήματος και τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα όσα έχουν στην ιδιοκτησία τους ΜΜΕ, δεν είναι τίποτα καινούργιο. Απλώς αποδεικνύεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους, όσο και αν εμφανίστηκε ως πολέμιος της λεγόμενης διαπλοκής. Οσο θα υπάρχει η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη διαπλοκή, η σκανδαλώδης στήριξη και ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων από την αστική εξουσία, η πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης, τόσο θα ενισχύονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων για το μοίρασμα της πίτας, τόσο θα προσπαθούν τα αστικά κόμματα να αξιοποιήσουν αυτούς τους ανταγωνισμούς, για να κερδίσουν πολιτική στήριξη. Σχέσεις που θα αναπτύσσονται όσο το σύστημα αυτό δεν ανατρέπεται. Αλλωστε, το περίφημο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, που προβλήθηκε ως όπλο ενάντια στη διαπλοκή, στην πραγματικότητα επιχειρεί το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα σε παλιά και νέα τζάκια, επιδιώκοντας προφανώς ένα πιο φιλικό για την κυβέρνηση περιβάλλον. Γι' αυτό, ο λαός πρέπει να δει το ...δάσος της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος και όχι το ...δέντρο.

Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι στη χώρα μας. Κλείσιμο των συνόρων γειτονικών χωρών που τους εμποδίζει να φύγουν από τη χώρα μας. Κυκλώματα και ρατσιστικές ομάδες που δρουν σε βάρος των προσφύγων. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα. Με αφορμή το Προσφυγικό εκδηλώνονται κόντρες ανάμεσα σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι μόνο. Στη μέση αυτής της τεράστιας σύγκρουσης συμφερόντων βρίσκονται ο ελληνικός λαός, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι λαοί των χωρών που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε αυτήν την υπόθεση. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη, όμως είναι φανερό ότι δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί ένα φαινόμενο που γεννιέται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τις αντιφάσεις του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπροστά σε αυτήν την κατάσταση «φωνάζει» για τη μη τήρηση της Συμφωνίας της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και γενικά για τη μη τήρηση των συμφωνιών. Είναι υποκριτική η στάση της. Ακριβώς αυτές οι Συμφωνίες (σ.σ. Συνθήκη Σένγκεν, Δουβλίνο 2 κ.λπ.), ακριβώς η τήρηση αυτών των συμφωνιών και των αποφάσεων είναι που οδηγούν χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.
Αυτές τις συμφωνίες, άλλωστε, επικαλούνται και οι χώρες που με απαράδεκτο τρόπο κλείνουν τα σύνορά τους, αφού οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιλαμβάνουν διαλογή των Σύρων προσφύγων, παραμονή και επαναπροώθηση για τους υπόλοιπους, ενώ οι Αφγανοί δεν θεωρούνται πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, Σύρων, Αφγανών και άλλων, στη χώρα μας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί ουσιαστικά συμμετέχει σε όλα τα στάδια γέννησης και διόγκωσης του προβλήματος. Στηρίζει ουσιαστικά, όπως και οι προηγούμενες, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, κάτι που επιβεβαιώνει και το «κόκκινο χαλί» στη ΝΑΤΟική δράση στο Αιγαίο. Στηρίζει τις Συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου, αλλά και τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως της πρόσφατης Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προωθεί τη συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων που και αυτά συμφωνούν και αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο Προσφυγικό αλλά και στην περιοχή της Μ. Ανατολής.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα χρειάζεται να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Ηδη τα παραδείγματα με τη δράση σωματείων, μαζικών φορέων, συλλόγων είναι πολλά. Ο λαός πρέπει να διεκδικήσει ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Βασικό ζητούμενο είναι η απευθείας μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής και τα νησιά μας στα κράτη τελικού προορισμού τους, να μπορούν δηλαδή να πάνε εκεί που θέλουν. Ο λαός πρέπει να απαιτήσει την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από την περιοχή και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που ξεριζώνουν τους λαούς.


MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget