«Έχει τα χαρακτηριστικά της ξεφτίλας, της ντροπής, της προσβολής ενός λαού, της προσβολής των αγώνων ενός λαού», τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού και τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Τραμπ.
«Μπορεί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του να προσπαθεί να ξεπλύνει την πολιτική της Αμερικής, όμως αυτό το συχωροχάρτι δεν το δίνει ο λαός, γιατί η μνήμη δεν σβήνεται, ούτε η ιστορία ξεχνιέται», σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κontra», το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτώβρη.
Η Αλεξάνδρα Μπαλού προειδοποίησε για τους κινδύνους που δημιουργούνται από τα όσα συμφωνήθηκαν στις ΗΠΑ, καθώς σημαίνουν μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι η «σταθερότητα» για την οποία μιλάει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι να γίνει η χώρα ορμητήριο για τις επιθέσεις τους.
«Ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί», είπε, επισημαίνοντας πως χρειάζεται «να αντιδράσει σε αυτές τις συμφωνίες, μαζικά και μαχητικά».
Με αφορμή τη συζήτηση για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, σημείωσε πως τα πλεονάσματα είναι «ματωμένα» γιατί έχουν βγει από την πλάτη του λαού.