02/25/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε δήλωσή της για την «Ενεργειακή Ένωση» της ΕΕ ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδατου ΚΚΕ τονίζει:
«Η "Στρατηγική για την Ενεργειακή Ένωση" της ΕΕ, που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζει τις προσπάθειες διαμόρφωσης κοινής ενεργειακής πολιτικής προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στο πλαίσιο της όξυνσης των ανταγωνισμών, ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών-μελών, με επίκεντρο τη στάση απέναντι στη Ρωσία.
Η "ενεργειακή ασφάλεια" προστίθεται στα προσχήματα για την αύξηση της επιθετικότητας της ΕΕ για να εκμεταλλευτεί τις πηγές Ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Είτε με την ολοκλήρωση του Νότιου Διαδρόμου που προκρίνει η ΕΕ είτε με τον "Toύρκικο Διάδρομο" που σχεδιάζει η Ρωσία, οι λαοί θα πληρώνουν πανάκριβα την Ενέργεια και με φόρο αίματος, όπως στην Ουκρανία, τη Μ. Ανατολή κ.α. Η πλήρης παράδοση της Ενέργειας στο κεφάλαιο υπηρετεί την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, τη μείωση της τιμής για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, ενώ μετατρέπει την Ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα για τη στήριξη του αγωγού ΤΑΡ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, η δήλωση περί αναβάθμισης της συνεργασίας της με το Ισραήλ είναι αποκαλυπτικές. Αναδεικνύουν ότι βαδίζει στο δρόμο που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και καταδικάζει το λαό στην επικίνδυνη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Μόνο η εργατική - λαϊκή πάλη μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων με κοινωνικοποίηση της Ενέργειας και των άλλων κλάδων της οικονομίας, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική εξουσία. Για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, με επιστημονικό, πανεθνικό σχεδιασμό, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας. Αυτός μόνο μπορεί να εξασφαλίσει φτηνή Ενέργεια για το λαό, με μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, με ανάλογη επάρκεια για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνάμεων και την ικανοποίηση των αναγκών του λαού». 
Κατηγορία: 

Το χρηματοδοτικό κενό είναι υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς-τρόικα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τονΓιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρει πως κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας δηλώνει πως η χώρα μας θα σημειώσει αδυναμία να τα καταφέρει χωρίς χρηματοδότηση, μέσα στο τετράμηνο.
Η πηγή αυτή, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζει ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5-7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.
Για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση εξετάζει μεταξύ άλλων την έκδοση εντόκων και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τα ομόλογα που δεν «κουρεύτηκαν».
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εξερχόμενος της σύσκεψης, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υστέρηση των εσόδων και σχολίασε ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή δύο με τρεις μήνες και δεν θα υπάρχει κενό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκης.
Κατηγορία: 

Αθώος κρίθηκε ο Νίκος Γόντικας, καθώς κατέπεσε το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» του Μάνου το Μάη του 2010.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ, σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι κατηγορίες σε βάρος του ΠΑΜΕ και του Νίκου Γόντικα,στελέχους του ΚΚΕ, που δικάστηκαν σήμερα Τετάρτη 25 Φλεβάρη, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση» το Μάη του 2010 με την κατηγορία άσκησης βίας.
Αποκαλύφθηκε πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς ήταν η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και ειδικότερα της δράσης του ΠΑΜΕ.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τη «Δράση» (τότε είχε πρόεδρο τον Στέφανο Μάνο και σήμερα συμπλέει με το Ποτάμι) στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αναλαμβάνοντας δράση εξ ονόματος των εργοδοτών και αστικού κράτους, κατηγορούσε το ΠΑΜΕ ότι πρωτοστατεί σε μια σειρά εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύει την οικονομική δραστηριότητα.
Μια από τις κινητοποιήσεις ήταν η συγκέντρωση έξω από το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο στην Τρίπολη, στις 4 Μάη του 2010, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, με αιχμή την ανάκληση απόλυσης φύλακα-επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αντώνης Κατσάς, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι πρόκληση αυτοί που ευθύνονται για αυτά που βιώνει ο λαός μας σήμερα, να σέρνουν στα δικαστήρια αυτούς που αντιπαλεύουν με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική» ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο δεκάδες ψηφίσματα εργατικών σωματείων, Δημοτικών Συμβουλίων, άλλων λαϊκών φορέων που απαιτούσαν την αθώωση του κατηγορούμενου.
Κατηγορία: 

Ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα, αλλά και η ανταλλαγή πείρας από την πλούσια δράση του προηγούμενου διαστήματος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης τηςΠανελλαδικής Γραμματείαςτου Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι σε αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής.
Στην εισήγησή του ο Γιάννης Κονταργύρης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάθε λόγο να λέμε ότι όλα τριγύρω αλλάζουν κι όμως τα ίδια μένουν, όταν από το δήθεν "σκίσιμο" του μνημονίου με ένα νόμο πήγαμε στην πρόσφατη αντιλαϊκή συμφωνία της συγκυβέρνησης που φέρνει παράταση και επέκταση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, με νέα αντιλαϊκά μέτρα (...) Όταν αυτοί συνιστούν νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι φοιτητικοί/σπουδαστικοί σύλλογοι συνιστούν: Μαζικό, μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα σε παλιά και νέα μνημόνια, απέναντι σε τρόικα ή όπως αλλιώς την ονομάσετε, αγώνας για το δικαίωμά μας στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αγώνας για το μέλλον που μας αξίζει. (...) Κανένας εφησυχασμός. Όλα όσα μας εξοργίζουν και μας κάνουν να αγανακτούμε για τη ζωή και τις σπουδές μας παραμένουν εδώ. Απέναντι στην εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις σχολές και τα σπίτια μας, η απάντηση των φοιτητών και σπουδαστών είναι μία: Δεν θα δεχτούμε να είμαστε η πρώτη γενιά που έζησε χειρότερα από την προηγούμενη».
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΜΑΣ επιλέγει ως σύνθημα και κηρύσσει έναρξη καμπάνιας με τίτλο: «Πρωταγωνιστές ΕΜΕΙΣ για τις σπουδές και τα όνειρά μας».
Η κόκκινη γραμμή του ΜΑΣ είναι η εξής:
  • Πίσω τώρα τα κλεμμένα από τα ΑΕΙ - ΤΕΙ που οδηγούν τις σχολές σε διάλυση. Από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα έγινε μείωση πάνω από 50% στους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων. «Κουρεύτηκαν» πάνω από 85 εκατομμύρια ευρώ απ' τα αποθεματικά των ΑΕΙ και 100 εκατομμύρια από τα ΤΕΙ.
  • Ξήλωμα των νόμων και των κατευθύνσεων της ΕΕ από τις σχολές. Έξω τώρα οι εταιρείες από τις σχολές. Καμιά αξιολόγηση στο πλαίσιο της ΕΕ. Κατάργηση των πιστοποιήσεων. Κατάργηση κάθε είδους κολεγίων και κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Όχι στο σκλαβοπάζαρο της μαθητείας.
  • Ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλα τα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • Μετά το πτυχίο δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών.
  • Ένα πανεπιστήμιο που να εξυπηρετεί την ανάπτυξη της επιστήμης με βάση τις ανάγκες του λαού.
Αναφερόμενος στην ανάγκη να ανασκουμπωθούν το επόμενο διάστημα και οι Επιτροπές Αγώνα, οι οποίες πρέπει να πρωτοστατήσουν στους συλλόγους και να αποτελέσουν με τη δράση τους ζωντανό παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι ο σύλλογος, ο Γιάννης Κονταργύρης επισήμανε ότι πρόκειται να συγκρουστούν δύο δρόμοι για το φοιτητικό κίνημα: Ή θα συνεχιστεί αυτή η διαλυτική κατάσταση ή θα ανασυγκροτηθεί το κίνημα και θα οργανώσει την πάλη των φοιτητών με βάση τις διεκδικήσεις που απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες.
Τα δίκαια αιτήματα που το ΜΑΣ θέτει ως στόχο την ικανοποίησή τους συνοψίζονται στα εξής:
Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές. Να μετατραπούν πανεπιστημιακά ακίνητα και δημόσια κτίρια σε εστίες στην ευθύνη του κράτους. Μέχρι τότε να δίνεται επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών για όλο το πρόγραμμα σπουδών και μόνιμου προσωπικού για όλες τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος. Κανένας φοιτητής έξω από το εργαστήριο ή θεωρία. Κανένα υπεράριθμο εργαστήριο ή θεωρία. Κανένας πρωτοετής από μεταγραφή να μη χάσει το 1ο εξάμηνο. Να φύγουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι από τις σχολές. Έξω οι εταιρείες σεκιούριτι από τα ιδρύματα. Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας. Να μην υπάρχει νέος που να δουλεύει με λιγότερα από 751 ευρώ. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Να μη διαγράφεται κανείς που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του. Πρακτική άσκηση ενταγμένη στο πρόγραμμα σπουδών, πάνω στην ειδικότητα, στην επίβλεψη του ιδρύματος. Με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά -ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το επόμενο διάστημα στον προγραμματισμό του ΜΑΣ ξεχωρίζουν τα εξής:
  • Την επόμενη βδομάδα κατάθεση ψηφίσματος σε όλους τους συλλόγους για στήριξη της πρότασης νόμου για κατάργηση των μνημονίων από την ΚΟ του ΚΚΕ στη Βουλή.
  • Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 2 Μάρτη για την έναρξη της καμπάνιας με τίτλο «Πρωταγωνιστές ΕΜΕΙΣ για τις σπουδές και τα όνειρά μας».
  • Συσκέψεις Επιτροπών Αγώνα, Επιτροπών Ετών σε κάθε σχολή για τον προγραμματισμό και το διεκδικητικό πλαίσιο.
  • Συζήτηση σε κάθε σύλλογο και ΓΣ για τις διεκδικήσεις και την πρόταση για το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα.
  • Μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές προτείνεται ενιαία ημερομηνία σε όλους τους Συλλόγους στα ΔΣ για 6 Μάη και μια εβδομάδα πριν εκλογοαπολογιστικές ΓΣ.
  • Ξεχωριστός σχεδιασμός κινητοποιήσεων για τις εστίες.
  • Κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση επιστροφή των «κουρεμένων» αποθεματικών και την άμεση κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών.
  • Μπροστά στην Πρωτομαγιά συντονισμός της δράσης με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα.
  • Οργάνωση δραστηριοτήτων, όπως αθλητικές, πολιτιστικές, αντιφασιστική δράση των συλλόγων.
Χαιρετισμοί στη συνεδρίαση
Επισημαίνοντας ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όπως και κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα, είναι ένας χώρος αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ τουΠΑΜΕ, απευθύνοντας χαιρετισμό στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ, ανέδειξε την ανάγκη «να αναβαθμιστεί η ιδεολογική δουλειά που πρέπει να κάνουμε σε αυτόν το χώρο, της ιδεολογικής αντιπαράθεσης και όλα αυτά σαν στοιχείο της ανασύνταξης του κινήματος και της αντεπίθεσης. Γιατί ανασύνταξη του κινήματος χωρίς ένταση της ιδεολογικής διαπάλης δεν μπορεί να υπάρξει». Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις τόνισε: «Το τοπίο λίγο πολύ ξεκαθαρίζει. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε. Πρέπει να κυβερνήσουν κιόλας, δεν είναι μόνο επικοινωνία, πρέπει να πάρουν μέτρα και τα μέτρα που παίρνουν είναι βαθιά αντιλαϊκά. Νέα περικοπή στις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, στις απολύσεις Δημοσίου ούτε μια λέξη ότι θα τις πάρουν πίσω και για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας προγράμματα προσωρινής απασχόλησης και ψίχουλα απ' το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας, είναι μια νέα λιτότητα. Αποδεικνύεται ότι εντός της ΕΕ φιλολαϊκή λύση και διαπραγμάτευση δεν μπορεί να υπάρξει. Το 'παιξαν μάγκες, "διαπραγματεύτηκαν", πού ν' τα, ρε; Διαπραγματεύτηκαν για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι των εργαζομένων. Δεν έκαναν διαπραγματεύσεις για το πώς θα αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να έχει φάρμακα ο άρρωστος, ίσα ίσα είπαν να κόψουν κι άλλα».
«Καμιά απογοήτευση. Όλοι στον αγώνα, για την κατάργηση των μνημονίων, στον αγώνα για να καλυφθούν όλες οι απώλειες που είχαμε στο διάστημα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας. Πίσω απ' αυτό ούτε πόντο δεν θα κάνουμε. Απαιτούμε λύση στα προβλήματά μας εδώ και τώρα και όχι λύσεις από τα πάνω, από την κυβέρνηση, αλλά που θα τις επιβάλει ο ίδιος ο λαός. Χωρίς ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, που θα συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα, λύση σε όφελος του λαού δεν μπορεί να υπάρξει. Απ' όλο τον πλούτο που παράγουμε, που είναι δικός μας και τον καρπώνονται μια χούφτα καπιταλιστών, θέλουμε βασικό μισθό, μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρχει κανείς άνεργος, μόρφωση για όλα τα παιδιά, να μην υπάρχουν παιδιά των φαναριών, να μην υπάρχει εκμετάλλευση. Ζητάμε πολλά; Τα θέλουμε όλα. Δεν μπορούμε να ζούμε μισή ζωή. Θέλουμε να ζήσουμε εδώ και τώρα. Και στο κάτω κάτω της γραφής χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Ό,τι πλούτο έχουν, από τη δική μας δούλεψη είναι».
Χαιρετισμό απηύθυνε και η Νίκη Χρονοπούλου, εκ μέρους της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που επισήμανε μεταξύ άλλων: «Με όση χρυσόσκονη κι αν την πασπαλίσουν, όσες καινούριες λέξεις κι αν βρουν για να την περιγράψουν, η πραγματικότητα είναι μία: Η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί στις ίδιες ακριβώς ράγες με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτές της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

Με ημίμετρα και χωρίς καμία διάθεση σύγκρουσης με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθεί η κυβέρνηση να λύσει το θέμα της βίας στα γήπεδα.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός ΑθλητισμούΣταύρος Κοντονής είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των αθλιοτήτων που συνέβησαν στο χθεσινό ΔΣ της Super League, αλλά και τα σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή.
Η απάντηση της κυβέρνησης στα γεγονότα αυτά, που ανέδειξαν για μία ακόμη φορά τη σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, ήταν να αναβάλει μόλις για μια αγωνιστική και μόνο για το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ την αγωνιστική δράση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ο Στ. Κοντονής δήλωσε ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος θα επανεξεταστεί την επόμενη Τετάρτη, σε νέα συνάντηση με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και μετά τις εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ).
Οι «υγιείς επιχειρηματίες» θα λύσουν το πρόβλημα
Στις δηλώσεις του ο Στ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι και στον αθλητισμό ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη λογική των «υγιών επιχειρηματιών». Όπως είπε, η κυβέρνηση είναι «αδιανόητο» να ανεχτεί «επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού», υπονοώντας ότι υπάρχει τάχα και άλλος τρόπος για να λειτουργούν οι επιχειρηματίες, πέρα από την αναζήτηση με κάθε τρόπο της αύξησης των κερδών τους.
Κατά τα άλλα, παρότι μίλησε για «απολύτως σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο» νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της βίας, ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιήσει μέτρα που αποφάσισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το νόμο για τις λέσχες των φιλάθλων και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Παράλληλα είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα φέρει τη δική της νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της βίας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν ακόμη νόμο (από τους δεκάδες που έχουν ψηφιστεί) για την καταπολέμηση της βίας.
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί μία αποστροφή των δηλώσεων Κοντονή, όπου ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα είναι η λύση στο πρόβλημα της βίας!
«Αυτά που συνιστούν σήμερα πρόβλημα θα γίνουν η αρχή της λύσης. Και γι’ αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όσων λένε πως συμφωνούν με την κυβέρνηση, όπως με διαβεβαίωσαν όλοι οι παράγοντες με τους οποίους είχα συναντήσεις. Ελπίζω να τα εννοούν κι αν τα εννοούν να τα κάνουν επιτέλους πράξη», ισχυρίστηκε ο Στ. Κοντονής, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μία πολύ ασφαλή ένδειξη για το γεγονός ότι ούτε η τωρινή κυβέρνηση μπορεί -ούτε θέλει- να αντιμετωπίσει τη ρίζα του προβλήματος της βίας στα γήπεδα, που δεν είναι άλλο από την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την παράδοση του χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο.
902.gr Κατηγορία: 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της 12-2-2015 παρενέβη ο ευρωβουλευτής τουΚΚΕΣωτήρης Ζαριανόπουλος, αναδεικνύοντας ότι η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του Eurogroup είναι επέκταση του μνημονίου και συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Η συμφωνία Eurogroup - ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αντιλαϊκή, υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι επέκταση του υπάρχοντος μνημονίου με επιτήρηση τρόικας, όπως κι αν ονομασθούν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει, οι δήθεν “σκληρές” διαπραγματεύσεις εντός των τειχών της είναι διαφημιστική απάτη, καταλήγουν σε μέτρα κατά του λαού, όπως αποδεικνύει κι αυτή η συμφωνία.
Ο λαός, που μάτωσε και αγωνίστηκε, θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που δεν οφείλει, για τον "εθνικό στόχο" των κερδών του κεφαλαίου με τσακισμένους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, το "λιτό βίο".
Ακόμα και τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, ο κατώτερος μισθός αναβάλλονται για όταν και εφόσον το επιτρέψουν η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και η τρόικα.
Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται στο 4μηνο και μετά απ’ αυτό σε μισθούς, συντάξεις, φόρους κατά του λαού, ιδιωτικοποιήσεις.
Ο λαός μας επιβάλλεται να διεκδικήσει τα δικά του συμφέροντα, να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Καμιά ανοχή! Πάλη για την κατάργηση των μνημονίων με ανάκτηση των απωλειών που είχε ο λαός. Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου.
Αυτή είναι η πραγματικά περήφανη και αξιοπρεπής στάση του λαού μας. Και θα ακουστεί δυνατά η φωνή του στη μεγάλη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, την Παρασκευή, στην Αθήνα».
902.gr Κατηγορία: 


Ο αντιΚΚΕ «μουσικός» οχετός των Τζ. Πανούση και Γ. Αγγελάκα, που κυκλοφόρησε από το περιοδικό «ΜΕΤΡΟ» και αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις ακόμα και από ανθρώπους που δεν ανήκουν πολιτικά στο ΚΚΕ.
Όπως μας πληροφόρησαν αναγνώστες μας, ένα έξυπνο βίντεο απάντηση στον αντικομμουνιστικό αυτό οχετό, αναρτήθηκε την Παρασκευή στο Youtube. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: http://goo.gl/V0babb.
Επίσης, οι Rebellion Connexion δημιούργησαν την δική τους απάντηση στους Τζ. Πανούση και Γ. Αγγελάκα. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: http://youtu.be/A9VnIkiyBRA.                   

Να υποστηριχθεί η λίστα Βαρουφάκη «με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα» ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων.
Ο ΣΕΒ, εμφανώς ικανοποιημένος από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και της πολιτικής ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων, δηλώνει πως «υποστηρίζει ενεργά όλες τις μεταρρυθμίσεις που εμπεδώνουν ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, απελευθερώνουν δημιουργικές δυνάμεις, στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και δημιουργούν θέσεις εργασίας, βάζοντας τα θεμέλια για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό, με άξονες την παραγωγικότητα, τη γνώση, την εξωστρέφεια, την ποιότητα και την καινοτομία».
Για αυτούς τους λόγους στηρίζει και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖA - ΑΝΕΛ, αφού θεωρεί πως «η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης, όπως αυτή καταγράφεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργεί προσδοκίες για την πολυπόθητη κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη. Άλλωστε εμπεριέχει αρκετά από όσα δεν έγιναν και πολλά από αυτά που πρέπει να γίνουν. Αρκεί να υποστηριχθεί με σθεναρότητα και πίστη από το πολιτικό σύστημα, τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες».
ΟΙ βιομήχανοι κρίνουν σαν ελπιδοφόρα για τα συμφέροντά τους τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ και καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι «προέχει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος με αποφασιστικότητα και ευθύνη. Η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και ρεαλισμό».
902.gr Κατηγορία: 

Αποφασισμένος να εφαρμοστούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προβλέπει η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματός του για τα παζάρια με την ΕΕ και το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να εξειδικεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να «χτίσει» αξιοπιστία στη βάση της υλοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους για το ότι «είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες».
Θέλοντας να αποκρύψει ότι η νέα συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση αποτελεί επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, εστίασε στο γεγονός ότι έχουν ενσωματωθεί ορισμένα από τα ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας που προβλέπει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, επισήμανε ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων κατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, με μια σειρά από στόχους της νέας κυβέρνησης που «πατάνε» στο σχέδιο της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε πως έχει γίνει ένα βήμα, ωστόσο τα πράγματα είναι δύσκολα και η κυβέρνηση κρίνεται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης.
Θέλοντας να συντηρήσει αυτή την εικονική πραγματικότητα περί του τέλους της εποχής των μνημονίων (που έφυγαν μένοντας) χρησιμοποίησε ευφυολογήματα όπως ότι υπάρχει «απεμπλοκή από μνημόνια, ως πλαίσιο πολιτικής λιτότητας». Επίσης ισχυρίστηκε ότι αποφεύχθηκε ένα σχέδιο που στόχευε στην οικονομική και δημοσιονομική ασφυξία και σε «αριστερή παρένθεση» της κυβέρνησης.
Για το περιεχόμενο της συμφωνίας ενημερώθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θέλοντας να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», ο Πάνος Καμμένοςγνωστοποίησε ότι οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.
902. gr Κατηγορία: 

Στην τήρηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εστιάζει η γερμανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης από το καλοκαίρι.
H συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζωνης δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι παραμένουν πολλές αμφιβολίες στη Γερμανία για την αξιοπιστία των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις.
«Δεν ήταν για μας μία εύκολη απόφαση, αλλά δεν ήταν εύκολη ούτε για την ελληνική κυβέρνηση, διότι είχαν πει στον λαό κάτι τελείως διαφορετικό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και στη συνέχεια» είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο SWR2.
«Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί κανείς να εμπιστευθεί τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό» πρόσθεσε. Πάντως ο Βόλφανγκ Σόιμπλε κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν την παράταση.
Τρίτο δάνειο 20 δισ. ευρώ;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Rheinische Post, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο, ύψους 20 δισ. ευρώ.
«Είναι απολύτως σαφές ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα.
Σε ερώτηση, αν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα «στήριξης» από το καλοκαίρι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να απάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας «Ποτέ μη λες ποτέ».
Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Σύμφωνα με βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η Άγκελα Μέρκελ παρενέβη ελάχιστα στη συζήτηση και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, αλλά και ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

902.g Κατηγορία: 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget