10/23/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Η πλήρης στοίχιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον, υπηρετώντας έτσι τις βλέψεις «γεωπολιτικής αναβάθμισης» του εγχώριου κεφαλαίου, καθώς και η ανάδειξη της χώρας ως ΝΑΤΟικού προμαχώνα στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώθηκαν και προχτές, στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.
Παρά τη σιγή ιχθύος που επέλεξε να τηρήσει, για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τις συνεννοήσεις της με τον αμερικανικό παράγοντα, τα όσα δήλωσε σε δημοσιογράφους η ίδια η Νούλαντ είναι αποκαλυπτικά όσων είπαν πίσω από τις κλειστές θύρες:
«Είχα διαβουλεύσεις με έναν ισχυρό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα (...) Τα θέματα που συζητήσαμε με την κυβέρνηση ήταν, προφανώς, σχετικά με την πρόοδο και τις προσπάθειες που κάνει τώρα η Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης και την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αυτές. Επίσης, ήταν σχετικά με τη βελτίωση του κλίματος για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Οι αμερικανικές εταιρείες ανυπομονούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και (σ.σ. συζήτησαν) πώς να προσελκύσουμε περισσότερες από αυτές».
Επίσης, η Νούλαντ σημείωσε:
«Μιλήσαμε για την ενεργειακή ασφάλεια και τον αγωγό TAP (σ.σ.: αγωγός μεταφοράς αζέρικου αερίου που προκρίνουν οι ΗΠΑ), το κίνητρο για το οποίο μιλάμε, να πηγαίνει από εκεί (σ.σ.: τη Β. Ελλάδα) μέχρι τη Βουλγαρία. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πολύ ενθουσιώδεις σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια».
«Και προφανώς μιλήσαμε για περιφερειακά ζητήματα: Κύπρος, Ουκρανία, Συρία, Ιράκ, Λιβύη. Ολες αυτές τις προκλήσεις πάνω στις οποίες δουλεύουμε μαζί».
«Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι (σ.σ.: ως αμερικανική κυβέρνηση) που είδαμε το (σ.σ. ελληνικό) Κοινοβούλιο να περνά το μεγάλο πακέτο μέτρων (σ.σ.: το πολυνομοσχέδιο)λίγες μέρες πριν. Υπάρχει, βέβαια, ακόμη περισσότερη δουλειά να γίνει εκεί (...) Αλλά τα πράγματα αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο (...) Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης να ολοκληρώσει αυτό το έργο και να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για το χρέος. Και εμείς έχουμε αποτελέσει τον εταίρο της Ελλάδας καθ' όλη αυτή τη διαδικασία, και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας ισχυρός εταίρος».
Παραπέρα, ερωτώμενη για το περιεχόμενο της αναμενόμενης επίσκεψης (περί τα μέσα Νοέμβρη) του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, είπε: «Όταν έρθει θα είναι για να επιδείξει την ισχυρή επένδυση και υποστήριξή μας γι' αυτή τη διμερή σχέση. Για να μιλήσει για τα οικονομικά θέματα, για να μιλήσει για τα θέματα περιφερειακής ασφάλειας, για να μιλήσει για τη δουλειά που κάνουμε μαζί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, τη Συρία,κ.λπ. Και επίσης ενδιαφέρεται πολύ για τις ευκαιρίες ενεργειακής ασφάλειας εδώ».
Έτσι, λοιπόν, από τη μια, η κυβέρνηση προωθεί με αποφασιστικότητα την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την εφαρμογή της αντιλαϊκής συμφωνίας για τη «βελτίωση του κλίματος» για τις μπίζνες του κεφαλαίου. Από την άλλη, η συγκυβέρνηση προωθεί την ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Και οι δύο εξελίξεις είναι εξίσου επικίνδυνες για το λαό, που πρέπει να τις αντιπαλέψει.

Πριν μια εβδομάδα, στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τα χρυσαύγουλα θίχτηκαν όταν ειπώθηκε ότι η «Siemens» έδινε μίζες στον ιδεολογικό τους αρχηγό το Χίτλερ. Όταν το άκουσαν οι ναζιστές - κατηγορούμενοι για δολοφονία - άρχισαν να αναμασούν προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση με νομοσχέδιο εξπρές σάρωνε ό,τι είχε μείνει όρθιο πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους φασίστες και βρήκαν την ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν, κάνοντας «αντιπολίτευση» σε όσους οργανώνουν την πάλη του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική…
  • Μέσα στην εβδομάδα, που έχει φουντώσει η συζήτηση για το ξήλωμα του Ασφαλιστικού και για τα νέα μέτρα που θα προστεθούν μετά τη διαπραγμάτευση με το «κουαρτέτο», τα χρυσαύγουλα συνεχίζουν τον αντικομμουνισμό και τη λάσπη μαζί με αρρωστημένη επιστημονική φαντασία με επινοημένες επιστολές δήθεν «μέλους του ΚΝΕ» (του ΚΝΕ!!!!). Αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να ξεφύγουν… γελιούνται.
  • Η προσπάθειά τους, για λογαριασμό του συστήματος, να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα πέσει στο κενό. Και αφού φάνηκε ότι δεν μπορούν να το κάνουν μέσα στα σχολεία τα πιτσιρίκια που «γραμμώνουν», ρόλο ανέλαβαν «αγανακτισμένοι» γονείς. Πάλι όμως οι μαθητές τους κάνουν πέρα…
  • Για να μην τους αδικούμε έκαναν και κάτι άλλο. Δήλωσαν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις τηλεοπτικές άδειες κινείται -άκουσον άκουσον- σε θετική κατεύθυνση. Δηλαδή σύμφωνα με τα χρυσαύγουλα «κινείται σε θετική κατεύθυνση» το γεγονός ότι η κυβέρνηση ξαναμοιράζει την πίτα και θέλει μέσα από τις αδειοδοτήσεις να προκύψει ένα ακόμα πιο φιλικό προς την ίδια μπλοκ αστικών ΜΜΕ. Έχουν και οι φασίστες κανά κουμπάρο; «Κινείται σε θετική κατεύθυνση» ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, τις συχνότητες θα συνεχίζουν να λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που είναι και η μήτρα της αδιαφάνειας. Το μόνο που αλλάζει το νομοσχέδιο είναι ότι αντί για τη διαδικασία παράτασης που ίσχυε έως τώρα, πλέον οι άδειες θα δίνονται μέσω δημοπράτησης και διαγωνισμού για λογαριασμό όμως πάλι βιομηχάνων, εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου. Ενώ όλα τα κρίσιμα ζητήματα (δημοπράτηση αδειών, αριθμός, κατηγορίες αδειών, τιμές εκκίνησης προσφορών) είναι στον αέρα και θα ρυθμιστούν με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και του υπουργού οικονομικών και όποια θετικά μπορεί να είχε το νομοσχέδιο -όπως η ονομαστικοποίηση των μετοχών- αναιρούνται από τους αστερίσκους και τις εξαιρέσεις. Η κυβέρνηση πήρε συχαρίκια από τα χρυσαύγουλα για ένα αδιαφανές νομοσχέδιο καθώς και ευχές για «να συνεχίσει έτσι»… Να συνεχίσει δηλαδή από τη μία να στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα -όπως κάνει και με το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες- και να γδέρνει το λαό.

ΥΓ: Όσο για κάτι τρολ -μεταξύ αυτών και χρυσαυγίτες- που λένε ότι «το ΚΚΕ παίζει το παιχνίδι της ΝΔ, αφού και οι δύο καταψηφίζουν το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες», τους θυμίζουμε ότι ο αστυνομικός είναι όργανο αλλά το μπουζούκι δεν είναι αστυνομικός.

Μπορεί ...κινηματογραφικά η Νέα Υόρκη να έχει δεχτεί την επιδρομή εξωγήινων, τεράτων, ζόμπι, μπορεί να έχει καταστραφεί από μετεωρίτες, σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, στην πραγματική ζωή όμως, ο «εχθρός» της αμερικανικής μεγαλούπολης είναι λιγότερο εντυπωσιακός αλλά εξίσου -αν όχι περισσότερο- επικίνδυνος: Οι αρουραίοι!
Όπως παραδέχονται οι αρχές της πόλης, η Νέα Υόρκη είναι αντιμέτωπη με επιδρομή των συγκεκριμένων τρωκτικών, με την ειδική γραμμή που δέχεται σχετικές καταγγελίες να έχει πάρει «φωτιά», λαμβάνοντας το σύνολο-ρεκόρ των 24.000 τηλεφωνημάτων μέχρι στιγμής για το 2015.
«Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη», είπε ο ελεγκτής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκοτ Στρίνγκερ στο Ρόιτερς. «Είμαι δια βίου Νεοϋορκέζος και δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράγμα... Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται όρθια, σαν να μου λένε "Καλημέρα, κύριε Ελεγκτή"».
Η πόλη είχε λάβει 19.321 τηλεφωνήματα για αρουραίους το 2013, 20.545 το 2014 και 24.375 έως την Τετάρτη για το 2015, είπε η Νάταλι Γκριμπόσκας, εκπρόσωπος του δήμαρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, και αυτά αφορούν μόνο αρουραίους που έχουν θεαθεί υπέργεια, όχι στον υπόγειο, όπου αναλαμβάνει η υπηρεσία μεταφορικών μέσων της πόλης.
Μια ειδικός στο τμήμα υγειονομικού της πόλης, η Κάρολιν Μπράγκντον, είπε ότι η αύξηση οφείλεται εν μέρει σε μια νέα εφαρμογή του αριθμού 311 για κινητά, που έχει ενεργοποιηθεί από το 2014, κάνοντάς το πιο εύκολο στον κόσμο να ειδοποιήσει ότι είδε κάποιον αρουραίο.
Σύμφωνα με την Μπράγκντον, η πόλη θα ξοδέψει 2,9 εκατομμύρια δολάρια να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καταστροφή των σημείων συλλογής αρουραίων σε πάρκα, υπόγειους σιδηρόδρομους και υπονόμους, ενώ από το πρόγραμμα ήδη έχει δείξει ότι μπορεί να καταστρέψει το 80-90% ενός πληθυσμού αρουραίων.

Ενώ η πόλη ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπολογίσει τον πιθανό αριθμό αρουραίων, μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια αρουραίοι, πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων που υπολογίζονταν παλιότερα και που αντιστοιχούσε φαινομενικά έναν αρουραίο για κάθε κάτοικο της πόλης.

Της Κάλι Καρά
Οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψης του σοσιαλιστή Ολάντ στην Αθήνα ταιριάζουν γάντι στις επιδιώξεις της «δεύτερη φορά» αριστερής κυβέρνησης, η οποία έχει αποδειχτεί «μανούλα» στα θεάματα όταν περικόπτει τον άρτο.
Επίσκεψη ενταγμένη στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου, για να εξασφαλίσει για λογαριασμό των γαλλικών μονοπωλίων κομμάτι της πίτας της κερδοφορίας από τις ιδιωτικοποιήσεις και λοιπές «επενδυτικές συνεργασίες» σε τομείς όπως κατασκευές, λιμάνια, τρένα, ενέργεια, υδάτινους πόρους, διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.
Ο Γάλλος Πρόεδρος, που τον εμφάνιζαν σαν το «νέο άνεμο της Ευρώπης» και που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για μια «συμμαχία των χωρών του Νότου», που δήθεν θα εξανθρωπίσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, εκπροσωπεί εκείνα τα συμφέροντα που τσακίζουν τα δικαιώματα των Γάλλων εργαζομένων, που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι, που σχεδιάζουν στην ΕΕ, μαζί με τους άλλους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τη συντριβή όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Τι έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από την επίσκεψη του Ολάντ και των Γάλλων επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν, όταν στο επίκεντρο των συνομιλιών, δεν είναι τα εκατομμύρια των ανέργων και των φτωχών στην ΕΕ αλλά το «μενού» των επενδύσεων! Οι επενδύσεις δε θα σώσουν τους εργαζόμενους από τα βάσανα που συσσωρεύει η αντιλαϊκή πολιτική αφού έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων, εκμεταλλευόμενες τη μείωση μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις φοροαπαλλαγές που εξασφαλίζει η κυβερνητική πολιτική.
Το Παρίσι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, στη συνεκμετάλλευση των δημόσιων υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου από το γαλλικό και ελληνικό κεφάλαιο. Επιδιώκει επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κ.ά., διεκδικώντας παράλληλα και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Όσα κόκκινα χαλιά και αν στρώθηκαν για να περπατήσουν τα γεράκια της λυκοσυμμαχίας, δεν μπορούν να επισκιάσουν τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και περπάτησαν στον έντιμο δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά τους, ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Σε ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Βασικοί στόχοι της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου είναι αφ’ ενός η ολόπλευρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθειά της να υλοποιήσει άμεσα και χωρίς καμιά καθυστέρηση την αντιλαϊκή συμφωνία και αφ' ετέρου η προώθηση επενδύσεων από τις οποίες κερδισμένα θα βγουν τα γαλλικά και τα ελληνικά μονοπώλια, που θα ωφεληθούν όχι μόνο από το ζεστό χρήμα του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και από τις διακρατικές συμφωνίες που συζητούνται για την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας, του νερού, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την επίσκεψη του προέδρου Ολάντ για να ξανακαλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες περί μιας -ωφέλιμης για το λαό- γαλλικής στήριξης στο θέμα του χρέους. Κρύβει ωστόσο ότι η σύμπτωση Ελλάδας - Γαλλίας και άλλων υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, έναντι της Γερμανίας, δεν γίνεται με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά την εξοικονόμηση χρήματος για τη στήριξη των μονοπωλίων αυτών των χωρών».  

Σε ανακοίνωσή του για τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Οι κυβερνητικές ευθύνες για τις τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες που στοίχισαν ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή είναι τεράστιες. Για μια ακόμα φορά, ο ελληνικός λαός βλέπει τους κόπους του και ακόμα και τη ζωή του να χάνεται λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που οφείλονται στην έλλειψη υποδομών και κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα, τελικά στην περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα.
Έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο από τις πρώτες καταιγίδες του χρόνου να πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, να τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό και το κυβερνητικό επιχείρημα περί “έκτακτων καιρικών φαινόμενων” πέφτει στο κενό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως το ίδιο σκηνικό με τις πλημμύρες επαναλαμβάνεται, ακόμα και περισσότερες φορές μέσα στο χρόνο και συνεπώς δεν πρόκειται για κακοκαιρία που “χτυπάει μια φορά στα χίλια χρόνια”, αλλά απλά για μια έντονη φθινοπωρινή βροχή.
Οι τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Ηλεία και στην Αττική αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας σε ολόκληρη τη χώρα και τον άναρχο χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού τεχνικά έργα και υποδομές. Τα έργα και οι υποδομές αποφασίζονται με βάση την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν υλοποιούνται γιατί δεν είναι ιδιαίτερα "θελκτικά" για τους καπιταλιστές αφού δεν τους αποδίδουν το αναμενόμενο ποσοστό κέρδους. Γι’ αυτό και τα έργα αυτά δεν είναι επιλέξιμα από τα κονδύλια της ΕΕ. Επιβεβαιώνεται ότι η όποια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος είναι αντίθετη με την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Οι πρόσφατες καταστροφές αναδεικνύουν την ουσιαστική αδιαφορία του αστικού κράτους για την πρόληψη καταστροφών από φυσικά φαινόμενα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Γι’ αυτό δεν προχωράνε τα αναγκαία έργα συντήρησης του αντιπλημμυρικού συστήματος. Γι’ αυτό και δεν εκπονήθηκε σχέδιο προληπτικής προστασίας του πληθυσμού μπροστά στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η προκλητική αδιαφορία του κράτους και κυρίως η απόλυτη προσήλωση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, που απαγορεύει να κλείσουν οι επιχειρήσεις για λόγους πολιτικής προστασίας, οδήγησε στο να καταλήξει από πνιγμό ένας συνάνθρωπός μας και να βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο ένας μικρός μαθητής. γιατί δεν είχαν ούτε καν κλείσει τα σχολεία, παρά τις προειδοποιήσεις για σημαντική επιδείνωση του καιρού.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους. να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων, για μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία. συγκεντρώνοντας δυνάμεις για τη λαϊκή αντεπίθεση και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει το σύνολο των λαϊκών αναγκών».

«Μικρά ζητήματα» μένουν προς επίλυση για να τελειώσουν τα προαπαιτούμενα για τη δόση των δύο δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το «κουαρτέτο».
Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ιμπεριαλιστικών οργανισμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα και θα επιστρέψουν το Νοέμβρη για να συζητηθεί το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων για την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, αυτά τα «μικρά ζητήματα» αφορούν κυρίως την Ενέργεια και τη φορολογία, αλλά είναι «αντιμετωπίσιμα». Για το θέμα της προστασίας της κύριας κατοικίας, δήλωσε ότι είναι πιο «μεγάλο αγκάθι», προσθέτοντας ότι «έχουμε κάποια πρόοδο σε ένα - δύο σημεία, αλλά υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφορές».
Το παζάρι μεταξύ της συγκυβέρνησης και του κουαρτέτου θα συνεχιστεί για τους όρους που θα βγει μαζικά στο σφυρί ακόμη και η πρώτη κατοικία της λαϊκής οικογένειας. Το θέμα των «κόκκινων» δανείων τέθηκε και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε εάν το θέμα αυτό θα πάει στα δεύτερα προαπαιτούμενα και απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό. Όταν έχεις πολιτικές διαφορές και διαπραγματεύεσαι, δεν υπάρχει τι μπορεί να γίνει».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι διαφορές αφορούν την αντικειμενική αξία του σπιτιού και τα εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της κύριας κατοικίας. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται «διαλλακτική» για τη διάρκεια προστασίας της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό και είναι διατεθειμένη να δεχθεί να επιβληθούν αυστηρές ποινές σε όσους εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις.
Για το ΦΠΑ και τα «ισοδύναμα», ο Ευκλ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι είναι από τα θέματα που πρέπει να λυθούν στο «άμεσο μέλλον». Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ευχαριστημένη με την οργανωτική δομή και τη λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων. «Όλοι διαπιστώσαμε ότι δουλεύει πολύ καλύτερα το σύστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Την εμπλοκή της Γαλλίας στη διαδικασία υλοποίησης των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Ελλάδα και τη στήριξη στα επενδυτικά σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων αποτυπώνει η «ελληνογαλλική διακήρυξη» που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.
Με το βλέμμα στραμμένο στους γενικότερους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εντός αλλά και εκτός της ΕΕ, στη διακήρυξη γίνεται λόγος «για το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς σχέσης, η οποία τροφοδοτείται από τις κοινές αξίες, τις συγκλίνουσες θέσεις και συμφέροντα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, καθώς και τους κοινούς στόχους στο ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο». Για όλους αυτούς τους λόγους, που καταγράφουν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των δύο χωρών, αναφέρεται ότι αυτή η σχέση αποφασίστηκε να αναβαθμιστεί στο επίπεδο της «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης».
Η Γαλλική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, λειτουργώντας ως «εταίρος μεταρρυθμίσεων» στο δημόσιο τομέα. Ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους, η «τεχνική υποστήριξη» της Γαλλίας θα αφορά την αξιολόγηση, την επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων και την βαθμολογική εξέλιξη.
Τα άλλα πεδία «συνεργασίας» για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων θα αφορούν το φορολογικό και το ταμείο που θα αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις. «Η Ελλάδα ζήτησε από τη Γαλλία να συμβάλει στη δημιουργία ενός ταμείου διαχείρισης κρατικής περιουσίας, στο πλαίσιο των συμπερασμάτων της ομάδας εργασίας για το νέο ταμείο, επί τη βάσει της τεχνογνωσίας της Γαλλικής Υπηρεσίας Κρατικών Συμμετοχών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Με την υπογραφή αυτής της διακήρυξης, Τσίπρας και Ολάντ δηλώνουν «κοινή βούληση» για την ενίσχυση των επενδύσεων που θα κάνουν στην Ελλάδα οι γαλλικοί μονοπωλιακοί όμιλοι, αλλά και των επιχειρηματικών συμπράξεων μεταξύ γαλλικών και ελληνικών ομίλων.
Η διακήρυξη περιέχει τη δέσμευση για συμμετοχή γαλλικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων της επόμενης περιόδου οι δύο πλευρές προσβλέπουν σε γαλλικές επενδυτικές προτάσεις προς όφελος των δύο οικονομιών» σημειώνεται. Επίσης, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στην «χρηματοδότηση κοινών επενδυτικών σχεδίων ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων» από το πακέτο Γιούνκερ και άλλους μηχανισμούς χρηματοδότησης του κεφαλαίου όπως το «Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο». Το ενδιαφέρον του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών συμπράξεων θα εκδηλωθεί σε τομείς όπως η ενέργεια, η έρευνα και καινοτομία, τα δίκτυα, οι μεταφορές, ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Στον τομέα του διεθνούς εμπορίου, το γαλλικό και το ελληνικό κεφάλαιο θα αξιοποιήσουν τη «στρατηγική θέση» της Ελλάδας για να ενισχύσουν την παρουσία τους στις αγορές των δύο χωρών αλλά και για να διεισδύσουν σε τρίτες χώρες.
Στο πλαίσιο της κοινής διακήρυξης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ όρισαν δύο συντονιστές για το θέμα των επενδύσεων. Η ελληνική κυβέρνηση όρισε ως συντονιστή τον υφυπουργό Εσωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και η γαλλική τον Γενικό Επιθεωρητή επενδύσεων,Λουϊ Σβάιτσερ. Ο σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 μία «στρατηγική» συνάντηση για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. 
Η διακήρυξη περιλαμβάνει συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, των γλωσσών και των πανεπιστημίων, όπου η γαλλική κυβέρνηση αναζητά φοιτητές - πελάτες για τα γαλλικά πανεπιστήμια, αλλά και νέους επιστήμονες για το κεφάλαιο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την δημιουργία «Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας». Το Ταμείο αυτό, ύψους 250.000 ευρώ ετησίως, «θα επικεντρώνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας στον τομέα των δεξιοτήτων και στους τομείς επιστημονικής αριστείας της Γαλλίας».
Για το προσφυγικό οι δύο κυβερνήσεις «χαιρετίζουν» τις αποφάσεις της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων, εκ των οποίων 66.400 από την Ελλάδα, στα υπόλοιπα κράτη - μέλη για να αποτελέσουν φθηνό εργατικό δυναμικό για τις ανάγκες των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων. Ταυτόχρονα, διακηρύττουν την προσήλωση τους στην ενίσχυση της καταστολής για τα εκατομμύρια των μεταναστών που δεν θα γίνουν δεκτοί στην ΕΕ, «μέσω της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών υπηρεσιών και, πέραν αυτού, μέσω της προοδευτικής ανάπτυξης ενός ευρωπαϊκού συστήματος φύλαξης των συνόρων, με σεβασμό στην εθνική αρμοδιότητα». Η Γαλλία δεσμεύεται μάλιστα να διαθέσει υπαλλήλους στους κατασταλτικούς μηχανισμούς της λυκοσυμμαχίας που βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας, όπως η FRONTEX και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) που θα επιλέξει ποιοι θα λάβουν πολιτικό άσυλο και ποιοι θα επαναπροωθηθούν. 
Για τη Συρία, οι δύο κυβερνήσεις επισημαίνουν την «κατεπείγουσα ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη συριακή σύρραξη», αλλά και την «ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα κατά του ΙSIS», που αποτελεί το πρόσχημα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στη Βιέννη τα σκληρά διπλωματικά παζάρια των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας με επίκεντρο τις εξελίξεις στα πεδία των συγκρούσεων της Συρίας και την «επόμενη» μέρα στη χώρα, την ώρα που δεκάδες ρωσικά βομβαρδιστικά συνεχίζουν να χτυπούν θέσεις των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» με αμείωτη σφοδρότητα και οι Αμερικανοί διαπιστώνουν πως οι επιδρομές που έκαναν πάνω από ένα χρόνο, υποτίθεται σε βάσεις του ΙΚ σε Συρία και Ιράκ, δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παραγωγή και το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους τζιχαντιστές.
Πρωταγωνιστές των διπλωματικών διεργασιών σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βιέννης ήταν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τούρκος υπουργός Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο Σαουδάραβας ομόλογός του Αντέλ ελ Τζουμπέιρ. Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των τεσσάρων, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σε ρωσικό κανάλι, σημείωσε ότι στόχος της παρουσίας του στη Βιέννη ήταν μεταξύ άλλων να δώσει «από πρώτο χέρι πληροφόρηση» για την εξέλιξη των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία και να μιλήσει για το μέλλον της πολιτικής διαδικασίας στη χώρα, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση και σε άλλες χώρες της περιοχής, «ιδιαίτερα το Ιράν», να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι «καμία πολιτική λύση για τη Συρία δεν θα έχει μέλλον δίχως τη συμμετοχή του Ιράν».
Την Πέμπτη, ο Αμερικανός ομόλογός του Τζ. Κέρι είχε πει στο Βερολίνο πως «ενώ όλες οι πλευρές συμφωνούν πως χρειάζεται η εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία και μάχη κατά του "Ισλαμικού Κράτους", το μόνο πράγμα που στέκει ως εμπόδιο στο δρόμο είναι ο Μπασάρ Άσαντ». Την ίδια μέρα, πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην «πολιτική διαδικασία» για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη Συρία, είχε μεταφέρει ως θέση του Σύρου ηγέτη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στη Μόσχα, την προθυμία του να συναντήσει και να διαπραγματευτεί με όσες ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης πολεμούν τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»...
Νέο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων Ρωσίας - Ιορδανίας
Φαίνεται ωστόσο πως στο σκληρό διπλωματικό πόκερ στη Βιέννη με επίκεντρο τη Συρία δεν συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί Εξωτερικών από τις παραπάνω τέσσερις χώρες, αλλά και ο ομόλογός τους από την Ιορδανία που είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Ρωσικά και διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα μετέδωσαν πως αξιωματούχοι σε Ρωσία και Ιορδανία συμφώνησαν στη δημιουργία ενός κέντρου στο Αμμάν για το συντονισμό «των στρατιωτικών δραστηριοτήτων τους στη Συρία» στο πλαίσιο συνομιλιών ανάμεσα στο Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζούντεχ. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Λαβρόφ φέρεται να δήλωσε πως αυτό το «κέντρο επιχειρήσεων» στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας (το δεύτερο μετά από εκείνο που έστησαν στη Βαγδάτη στρατιωτικοί αξιωματούχοι των Συρίας - Ιράκ - Ιράν - Ρωσίας) θα συντονίζει τις «στρατιωτικές αεροπορικές εκστρατείες των δύο χωρών στη Συρία»...
Το ίδιο 24ωρο στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας στη Συρία έφθανε αντιπροσωπεία Ρώσων βουλευτών, οι οποίοι έγιναν δεκτοί σαν ήρωες από δεκάδες πολίτες. Οι Ρώσοι βουλευτές δήλωσαν σε δημοσιογράφους πως η βασική τους αποστολή «είναι ανθρωπιστική» και πως στο πλαίσιο αυτής θα συναντήσουν και το Σύρο ηγέτη Μπασάρ Άσαντ.
Συνεχίζουν την παραγωγή πετρελαίου οι τζιχαντιστές
Στο μεταξύ, Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο «Αssociated Press» ότι οι επιδρομές των ΗΠΑ που γίνονται από το Σεπτέμβρη του 2014 στη Συρία δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στις πετρελαιοπηγές και τα διυλιστήρια που ελέγχουν οι εκεί δυνάμεις των τζιχνατιστών του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώνοντας ότι οι τελευταίοι ενίσχυσαν τα επιτελεία που ασχολούνται με τις πετρελαιοπηγές και την εκμετάλλευση «μαύρου χρυσού» με πολλές δεκάδες μηχανικούς και εμπειρογνώμονες που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του ΙΚ για τη δημιουργία υποδομών στο λεγόμενο χαλιφάτο και είναι σε θέση να παράγουν την ημέρα έως και 30.000 βαρέλια πετρελαίου, αποκομίζοντας κέρδη περίπου 50.000.000 δολαρίων το μήνα.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι οι τζιχαντιστές στο Ιράκ παράγουν άλλα 20.000 βαρέλια τη μέρα και ότι και αυτοί διαθέτουν «εξεζητημένη τεχνολογία» που τους επιτρέπει να αυξήσουν την πετρελαϊκή παραγωγή. Εκτίμησαν ότι το πετρέλαιο που παράγεται σε εδάφη του ΙΚ στη Συρία πωλείται από 10 έως 35 δολάρια το βαρέλι (ενώ η διεθνής τιμή πετρελαίου είναι περίπου 50 δολάρια ανά βαρέλι). Οι λαθρέμποροι στη συνέχεια πωλούν το πετρέλαιο σε Κούρδους του Ιράκ ή σε Τούρκους μεσάζοντες. Οι Αμερικανοί, επικαλούμενοι έκθεση του λεγόμενου υπουργείου Οικονομικών των τζιχαντιστών, ανέφεραν πως ελέγχουν στη Συρία 253 πετρελαιοπηγές, έχοντας στη δούλεψή τους 1.107 εργάτες και 275 μηχανικούς.

902.gr, με πληροφορίες από το «Associated Press»

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από πλημμύρες και στην περιοχή τηςΝ. Ιωνίας, με τους κατοίκους της να πληρώνουν με τη σειρά τους το μάρμαρο της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικής προστασίας. Σε όλες τις πληγείσες συνοικίες της πόλης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ και εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, σημειώνοντας πως οι καταστροφές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν γίνει τα απαραίτητα έργα υποδομής, ο περιοδικός καθαρισμός των φρεατίων και οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε κύριους ή δευτερεύοντες αγωγούς απορροής των νερών της βροχής.
Στο κέντρο της Ν. Ιωνίας εκτός από σπίτια και μαγαζιά, πλημμύρισε το κτίριο όπου στεγάζονται η Κοινωνική Υπηρεσία και προσωρινά το ΚΑΠΗ της Ν. Ιωνίας 
Οι κάτοικοι δηλώνουν πως τα φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί και πως οι μαγαζάτορες αναγκάζονται να τα σκεπάζουν επειδή μυρίζουν έντονα λόγω παράνομων συνδέσεων ακαθάρτων που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Στην περιοχή της Καλογρέζας πλημμύρισαν υπόγειες είσοδοι σπιτιών και κινδύνεψε το ΚΑΠΗ της περιοχής.
Η ευθύνη απουσίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων, βαραίνει διαχρονικά τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση. Οι κάτοικοι επισημαίνουν πως παρά το γεγονός ότι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές τους έχουν αγνοήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Καλογρέζας, όπου μετά την κατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου τα όμβρια διοχετεύονται από αγωγό πολύ μικρότερο από το ρέμα που αντικατέστησε, με αποτέλεσμα σε νεροποντές το νερό να τινάζει στον αέρα τα καπάκια των φρεατίων και να βγαίνει στο δρόμο, δημιουργώντας πίδακες νερού.

«Ο δικός τους δρόμος μας έφερε ως εδώ! Είναι ο δρόμος της ΕΕ και των μονοπωλίων. 
Η ζωή σου θα χειροτερεύει αν μένεις θεατής. Έλα στο δρόμο της ανατροπής!». 
Τα παραπάνω μεταξύ άλλων τονίζει το ΚΚΕ σε νέο ΣΠΟΤ που κυκλοφόρησε και υπογραμμίζει:  
«Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να ζήσουμε καλύτερα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στους δρόμους του αγώνα. Δεν υπάρχει άλλη λύση σήμερα.  
Συμπόρευση με το ΚΚΕ.
Αναγέννηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Λαϊκή Συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων». 

Ανάμεσα στις συνοικίες της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν, ήταν και το Χαϊδάρι, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές και η δημοτική αρχή έχει ζητήσει με έγγραφό της προς τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι περιοχές του Αγ. Γεωργίου, της Αφαίας-Σκαραμαγκά, το κεντρικό Χαϊδάρι, η Γρηγορούσα και το Δάσος γέμισαν νερά, λάσπες και φερτά υλικά. Υπέστησαν ζημιές εκατοντάδες σπίτια αλλά και οχήματα. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί, επίσης, πολλές υποδομές της πόλης, όπως δρόμοι, το κολυμβητήριο (σ.σ. το οποίο δε θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα), σχολεία, το αθλητικό κέντρο, ενώ πλημμύρισαν και υπόγεια του Δημαρχείου, αφού τα νερά βγήκαν μέχρι τη λεωφόρο Καβάλας.
Οι οδοί Ρίμινι και Ιερού Λόχου καθώς και παράπλευροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους, ενώ η πρόσβαση στο «Αττικόν» Νοσοκομείο ήταν δύσκολη. Το νερό και τα φερτά υλικά που κατέβαιναν από το Ποικίλο με μεγάλη ορμή παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Χαρακτηριστικό της ορμητικότητας των νερών και παρά τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις έχουν γίνει στα δύο στρατόπεδα, είναι ότι ξεθεμελιώθηκε τμήμα του ψηλού τσιμεντένιου τοίχου που περιφράσσει ένα από τα δύο στρατόπεδα της περιοχής.
Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Μιχάλης Σελέκος, μαζί με τα συνεργεία του Δήμου που προσπαθούσαν να καθαρίσουν το δρόμο και την ευρύτερη περιοχή από τις λάσπες και τα φερτά υλικά και ν' ανοίξουν τα βουλωμένα φρεάτια. Σε δήλωση του ανέδειξε το αίτημα του να κατασκευαστεί κεντρικός αγωγός στη λεωφόρο Καβάλας, αλλά και να γίνει αντιπλημμυρική τάφρος στο βουνό, η οποία θα συγκεντρώνει τα νερά και με αγωγούς θα μεταφέρονται στον κεντρικό αγωγό (Δείτε την δήλωση στο βίντεο)
Σημειώνεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2004, αλλά δεν έγινε. Έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και ο Δήμος ζητά την άμεση υλοποίησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ι. Λόχου και η Ρίμινι παλιότερα ήταν ρέματα. Όταν κλείστηκε ο πρώτος δρόμος, φτιάχτηκε αγωγός, αλλά στη Ρίμινι κατασκευάστηκε μικρότερο έργο, το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει μεγάλο όγκο νερού, με αποτέλεσμα τις πλημμύρες.
Με απόφαση της Περιφέρειας μετά από πρόταση του Δήμου, κλειστά ήταν σήμερα τα σχολεία. Επιπλέον την ώρα της καταστροφής, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής ήταν αθέατα ενώ σήμερα το υπουργείο Υποδομών έστειλε μηχανήματα της Αττικής Οδού για να συνδράμουν τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι δήμων της Δυτικής Αθήνας που πλήττονται από τις πλημμύρες λόγω των ελλείψεων σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Στις εργατογειτονιές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού, του Μενιδίου, του Χαϊδαρίου και των άλλων δήμων που χτυπήθηκαν ξανά, η οργή των κατοίκων, που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, μεροκαματιάρηδες, φτωχοί συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι ξεχειλίζει, βλέποντας ότι ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά.
Κλιμάκια του ΚΚΕ μαζί με εκλεγμένους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις γειτονιές με τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ σήμερα από το πρωί οργανώνουν περιοδείες, εισπράττοντας την αγανάκτηση των κατοίκων για την εγκληματική αδιαφορία κράτους και Τοπικής Διοίκησης.
Στους Αγίους Αναργύρους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία. Οι κάτοικοι γύρω από την οδό Λ. Κατσώνη, που μένουν παράλληλα με το ποτάμι, κινδύνευσαν όταν ορμητικά τα νερά μπήκαν σε σπίτια, υπόγεια και καταστήματα. «Έχουμε προειδοποιήσει δεκάδες φορές το δήμο και την περιφέρεια να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για να γλιτώσουμε την καταστροφή», σημειώνει κάτοικος της περιοχής που καθαρίζει το σπίτι του από τις λάσπες, ενώ καταστηματάρχης του Καματερού σημειώνει ότι την Πέμπτη «πρόλαβε» να πλημμυρίσει δύο φορές: Μόλις καθάρισε το κατάστημά του από τα πρωινά νερά και τις λάσπες, ήρθε η απογευματινή μπόρα για να αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο.
Οι περίοικοι της οδού Λ. Κατσώνη, κάτω από τη γέφυρα των Αγίων Αναργύρων, προειδοποιούν για τους κινδύνους που διατρέχουν -από την αποσάθρωση που έχουν υποστεί τα πρανή του Κηφισού- όχι μόνο τα σπίτια τους, αλλά και η Εθνική Οδός που περνάει από πάνω.
Με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων, Καματερού και Ιλίου της ΚΟΑ του ΚΚΕσημειώνουν μεταξύ άλλων τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικών αρχών και καλούν τους εργαζόμενους με αγώνα να διεκδικήσουν μέτρα για την άμεση ανακούφισή τους, αλλά και για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος:
«Για τις πλημμύρες δεν φταίει η κακή μας η μοίρα. Φταίει ότι οι τα λαϊκά νοικοκυριά είναι παντελώς αθωράκιστα απέναντι στα καιρικά φαινόμενα λόγω απουσίας στοιχειωδών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις διαχρονικά που δεν χρηματοδοτούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την ίδια στιγμή που παρέχουν προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας. Συνυπεύθυνες είναι οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική αυτή.
Ο λαός της περιοχής πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το σύνολο της ζημίας.
  • Έκτακτη επιχορήγηση των δήμων για την αποζημίωση των πληγέντων και την κάλυψη επειγουσών αναγκών.
  • Να ολοκληρωθεί το έργο διευθέτησης της Εσχατιάς που εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή και για το διάστημα που είναι σε εξέλιξη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της περιουσίας των παρακείμενων νοικοκυριών. Να διευθετηθούν τα παραρεμάτια της Εσχατιάς και να γίνουν εργασίες συγκράτησης των υδάτων στο Ποικίλο Όρος.
  • Να γίνουν έργα σταθεροποίησης των πρανών του Κηφισού και να διασφαλιστεί η στατικότητα των παράπλευρων οδών.
  • Να γίνει συνολικός σχεδιασμός και άμεση έναρξη έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας».

Μεγάλη και μαχητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη παρά τη βροχή. Χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, φοιτητές, γυναίκες, πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των σωματείων τους και του ΠΑΜΕ, των φοιτητικών συλλόγων και του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, των Λαϊκών Επιτροπών και διαδήλωσαν αγωνιστικά ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Γιώργος Τσαμπούκης, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων και μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Σημείωσε ότι «αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, δεν παίρνει μερεμέτια και σοβαντίσματα. Ο λαός μόνη επιλογή έχει να την αντιπαλέψει, να τη δυσκολέψει με στόχο να την ανατρέψει μαζί με τις αιτίες που τη γεννούν». Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. «Η απεργία στις 12 του Νοέμβρη να είναι το πρώτο βήμα σε μια προοπτική κλιμάκωσης και απόδειξης ότι εμείς έχουμε τη δύναμη», είπε.
Ακολούθησε μαχητική πορεία, υπό βροχή, που μετέφερε το κάλεσμα ξεσηκωμού σε όλο το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα:
Αγρίνιο - Ναύπακτος
Με πορεία στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κώστας Μαργιώλης, που σχολίασε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μπει για τα καλά στην εφαρμογή του αντιλαϊκού προγράμματος που υπέγραψε.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα νέα μέτρα που πλήττουν τη μικρομεσαία αγροτιά.
Μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που οργάνωσαν σωματεία και συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ και στη Ναύπακτο.
Αλεξανδρούπολη
Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες πλήθος αγωνιστών του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά και η νέα καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται.
Παράλληλα οι διαδηλωτές κάλεσαν σε οργάνωση, προετοιμασία και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 του Νοέμβρη, που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ.
Άρτα
Δυναμικό και μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, ενάντια στην νέα επίθεση που ετοιμάζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τη φοροληστεία, τον εργασιακό μεσαίωνα, τις ομαδικές απολύσεις,τις ιδιωτικοποιήσεις.
Την κεντρική ομιλία την έκανε ο Γιάννης Γάλλιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας καλώντας σε συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στο κεντρικό πεζόδρομο της Άρτας.
Βέροια
Μαζική εξόρμηση στους δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ, ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Οι διαδηλωτές διέσχισαν τους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα, ενώ μοίρασαν σε μαγαζιά και πολίτες ανακοίνωση που προειδοποιούσε για το επερχόμενο «τσουνάμι» αντιλαϊκών μέτρων και καλούσε σε λαϊκό ξεσηκωμό.
Βόλος
Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στο Βόλο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια όλης της μέρας. Οι συγκεντρωμένοι στην Πλ. Πανεπιστημίου, εργάτες από βιομηχανίες, υπάλληλοι και φοιτητές, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επαναλαμβάνοντας το σύνθημα: «Στις 12 Νοέμβρη όλοι στην απεργία - καμιά θυσία για την πλουτοκρατία».
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Δέσποινα Κουρτέση, πρόεδρος του Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας.
Γιάννενα
Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο της πρωτεύουσας του νομού Ιωαννίνων. Συμμετείχε πλήθος εργαζομένων, αλλά και ανέργων, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των δυνάμεων του ΜΑΣ. Την κεντρική ομιλία έκανε ηΔήμητρα Ηλία εκ μέρους του ΔΣ των σχολικών καθαριστριών.
Εύβοια
Με μεγάλη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από πολλούς χώρους δουλειάς έγινε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Χαλκίδας.
Συμμετείχαν επίσης πλήθος νεολαίων, σπουδαστών, συνταξιούχων, γυναικών με τους μαζικούς φορείς τους. Στην κεντρική ομιλία ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας, έφερε εμπειρία από την επίθεση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, τους αγώνες που αναπτύχθηκαν, αποκάλυψε την ουσία και το στόχο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, τις ευθύνες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Δόθηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού στην απεργία στις 12 Νοέμβρη με στόχο να νεκρώσει η παραγωγή και γεμίσουν οι δρόμοι της Χαλκίδας κόντρα στη σφαγή των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Αλιβέρι και Ιστιαία.
Ζάκυνθος
Εργαζόμενοι, ΕΒΕ, γυναίκες και νεολαία, συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΕΚ Ζακύνθου ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από τον σύλλογο Δασκάλων, από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων, από την ΕΛΜΕ Ζακύνθου, από το Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα, από το Σωματείο των ΑΜΕΑ και από την Ένωση Γονέων.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Κωνσταντίνου αντιπρόεδρος του ΕΚΖ. Στη συγκέντρωση έγινε κάλεσμα για την προετοιμασία της απεργίας της 12 Νοέμβρη ώστε εκείνη τη μέρα να νεκρώσει στην κυριολεξία το νησί.
Ηγουμενίτσα
Η έντονη βροχόπτωση δεν πτόησε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, που έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Πεζόδρομο. Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μπούργος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας. Η κινητοποίησε ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.
Ηράκλειο
Με μαζική και μαχητική παρουσία εργαζομένων, ανέργων καθώς και αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ και ανταποκρίθηκαν με αποφάσεις τους δεκάδες σωματεία, μαζικοί φορείς, αγροτικοί σύλλογοι, ομάδες γυναικών της ΟΓΕ και φοιτητικοί σύλλογοί νεολαίας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στην πλατεία Ελευθερίας όπου είχε δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού. Χαιρέτισαν εκπρόσωποι σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος ενώ την κεντρική ομιλία έκανε οΔημόκριτος Σαλούστρος, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα συνθήματα να καλούν σε οργάνωση και αντεπίθεση κόντρα στην αντιλαϊκή φορομπηχτική πολική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΕΕ.  
Θήβα-Οινόφυτα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜE σε Θήβα και Οινόφυτα ενάντια στα νέα μέτρα του 3ου μνημονίου που όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ψήφισαν στις 14 Αυγούστου. Ομιλητές στις συγκεντρώσεις ήταν ο Θέμης Μήλιος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας ο «Σπάρτακος» και ο Λάμπρος Παυλόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ. και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Τανάγρας, αντίστοιχα.
Στο τέλος δόθηκε νέο ραντεβού για τις 12 Νοεμβρίου με την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής - Πανεργατικής Απεργίας στις νέες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Καρδίτσα
Μια μαζική, μαχητική συγκέντρωση και πορεία παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Καρδίτσα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γιάννη Τσιούτρα, μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ, που μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη». Κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε συμμετοχή στις 5 Νοέμβρη στο αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στη Καρδίτσα και μετά στις 12 Νοέμβρη στην απεργία. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Κέρκυρα
Σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ ακούστηκε το «Όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν με το πολυνομοσχέδιο αλλά και σε αυτά που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ζήτημα αιχμής η πάλη για το ασφαλιστικό που η συγκυβέρνηση επιδιώκει να διαλύσει ότι έχει απομείνει.
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σπύρος Σαμοϊλης, μέλος της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι Σάββας Αβραμίδης εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Βασίλης Αρμενιάκος εκ μέρους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Η κινητοποίηση έκλεισε με πορεία στους δρόμους της πόλης της Κέρκυρας.  
Κιλκίς
Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς, Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης. Ομιλητής ήταν ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας.
Κοζάνη
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ έγινε και στην Κοζάνη. Εργαζόμενοι, αγρότες, ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου έγιναν οι ομιλίες Ακολούθησε πορεία.
Λαμία
Λόγω καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας. Χαιρετισμό έκανε ο Σταύρος Κολιοφούτης ένας από τους απολυμένους των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών. Συνέχισαν ο Μιχάλης Γιαλαμούδης, Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας και ο Βαγγέλης Τσολίσιος, αγρότης από τη Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πάνος Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Παρά τη βροχή, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λαμίας.        
Λασίθι
Με ζωντάνια και παλμό εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία συμμετείχαν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Άγιο Νικόλαο. Απόφαση συμμετοχής είχαν πάρει το Συνδικάτο ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων «Ο Τάλως», η ΕΛΜΕ Λασιθίου και οι Σύλλογοι συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Πάγκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των άλλων φορέων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν δήλωσαν την αποφασιστικότητα τους για την συνέχιση των αγώνων και την οργάνωση της απεργίας στις 12 Νοέμβρη.
Λευκάδα
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην πόλη της Λευκάδας το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που δέχεται ο λαός από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλέξανδρος Βεροιώτης, ο οποίος κάλεσε το λαό να μπει μπροστά με σύνθημα για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας, Χρήστο Βεργίνη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε εν συντομία στις τεράστιες ελλείψεις στο χώρο του νοσοκομείου απαίτησε να μη γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα λειτουργούν σε αποκλειστικά ανταποδοτική βάση. Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με χαιρετισμό που απηύθυνε η Ευγενία Κολυβά, εκ μέρους του σωματείου συνεταιριστικών υπαλλήλων και ακολούθησε δυναμική πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου με κατάληξη την κεντρική πλατεία.
Μυτιλήνη
Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, η οποία -λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών- μεταφέρθηκε στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου. Χαιρετισμό από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απηύθυνε η Ζωή Αντωνιάδου, εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης η Βικτώρια Λαϊνά και εκ μέρους της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, ο Στρατής Κόμβος. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Ασλανίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου. Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα σε αγωνιστική κλιμάκωση του αγώνα με την απεργία στις 12 του Νοέμβρη.
Πρέβεζα
Μαζικό και δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεοφάνειο. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Κώστας Κύρλας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και καρδιολόγος στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, η οποία έκλεισε στις 19/10 λόγω των τραγικών ελλείψεων, ο Σπύρος Κλινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και ο Ανδρέας Καραμάνης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, οποίος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που έρχονται και στην απάντηση που πρέπει να δώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα με πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στην Κεντρική Αγορά και την παραλία της πόλης.
Ρέθυμνο
Σε κλίμα ενθουσιασμού, πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες και φοιτητές διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Τα μέτρα αυτά που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, τσακίζουν περαιτέρω τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Δαμιανάκης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, ενώ έγινε και χαιρετισμός από το σωματείο συνταξιούχων, τη Γραμματεία του ΜΑΣ Ρεθύμνου, το σύλλογο σπουδαστών του ΤΕΙ, το σύλλογο εργαζομένων της Αντιπεριφέρειας και το σύλλογο γυναικών Ρεθύμνου.
Πύργος
«Όχι» στα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν με το πολυνομοσχέδιο αλλά και σε αυτά προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπαν οι διαδηλωτές στον Πύργο, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Άγγελος Μπούζηςπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε, μετά από απόφαση ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Γραμματέας της Βασίλης Βασιλειάδης. Η κινητοποίηση έκλεισε με πορεία στους δρόμους της πόλης.
Σάμος
Με μαχητικό συλλαλητήριο στην πλατεία Καρλοβάσου, σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις ομαδικές απολύσεις, στις ΣΣΕ, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, η φοροεπιδρομή, πρέπει να βρουν την εργατική τάξη μαχητικά στο δρόμο του αγώνα.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να οργανώσει ενιαία την πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, να αντεπιτεθεί στα σχέδια κυβέρνησης και μονοπωλίων. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Χανιά
Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στα Χανιά. Στις 7 το απόγευμα εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων για να διαδηλώσουν για νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, των φορέων και των σωματείων που είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν η γενική γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χανίων, εκπρόσωποι από την ΠΑΣΥ, τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Κεντρικό ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο Φώτης Ρηγανάκος, μέλος της Γραμματείας Χανίων του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.  
Συλλαλητήρια έγιναν επίσης σε Αλεξάνδρεια, Άργος, Γιαννιτσά, Γρεβενά, Δράμα, Έδεσσα, Ικαρία, Καλαμάτα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κόρινθο, Κω,  Λιβαδειά, Μουδανιά, Οινόφυτα, Πάτρα, Πολύγυρο, Πτολεμαΐδα, Ρόδο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σύρο, Τρίπολη, Φλώρινα.
  • Για τις επόμενες μέρες αναβλήθηκαν λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών ορισμένα από τα προγραμματισμένα για χτες συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
Την Παρασκευή, 23 Οκτώβρη
Χίος, 6.30 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς
Το Σάββατο, 23 Οκτώβρη
Κατερίνη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Νάουσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
Την Τρίτη, 27 Οκτώβρη
Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Καβάλα, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
Λόγω έντονης βροχόπτωσης αναβλήθηκε επίσης το συλλαλητήριο στις Σέρρες και στη Λήμνο.
Την Τετάρτη 21 Οκτώβρη έγιναν συλλαλητήρια σε Καλαμπάκα και Λάρισα.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget