Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση σκεπάζει τα βάρβαρα μέτρα με επικοινωνιακό αντιπερισπασμό (VIDEO)

Mε τη φράση «αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος για να σκεπάσει με έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζει.
Σε σχέση με το επιχείρημα ότι η συγκυβέρνηση τα βάζει με την ολιγαρχία και τη διαπλοκή, σημείωσε ότι μετά την εφαρμογή του νομοσχεδίου δεν θα κατέχουν τα ΜΜΕ τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς. «Θα τα κατέχουν οι ίδιοι και κάποιοι νέοι παίκτες από την ίδια τάξη» είπε, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία τον ισχυρισμό ότι θα έχουμε ένα «διαφορετικό τηλεοπτικό τοπίο» από τη στιγμή που τα ΜΜΕ θα συνεχίζουν να τα έχουν οι καπιταλιστές. «Θα γίνει αναδιανομή της πίτας και θα είστε διαιτητές των σημερινών και άλλων συμφερόντων που θα δράσουν σε αυτόν τον τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι στον καπιταλισμό δεν ισχύει ο «υγιής ανταγωνισμός» αλλά το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.
Για τα περί διασφάλισης της πολυφωνίας, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει κάτι με την εφαρμογή του νομοσχεδίου. «Μήπως θα ακούσουμε για την ανάγκη να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο;» αναρωτήθηκε. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να έχουμε ποιοτικές τηλεοπτικές υπηρεσίες. «Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα πετάξουν τα σήριαλ, τις αμερικανιές, τα διάφορα τηλεοπτικά σκουπίδια και θα κάνουν ποιοτικό πρόγραμμα για το λαό;» ανέφερε.
Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι δεν αρκεί η αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων που θα απασχολούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, από τη στιγμή που δε γίνεται λόγος για τη διασφάλιση των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει σχετική τροπολογία για την προστασία των εργαζομένων.
Για την ίδρυση «Συμβουλίου Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής» που θα προβάλει τις «εθνικές θέσεις» στο εξωτερικό, σημείωσε ότι η αντίρρηση του ΚΚΕ δεν αφορά το αν πρέπει να έχει ένα κράτος τέτοιους θεσμούς αλλά το τι θα προβάλει, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget