Ν. Ιωνία - Καλογρέζα: Αντιμέτωπες με την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας (VIDEO)

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από πλημμύρες και στην περιοχή τηςΝ. Ιωνίας, με τους κατοίκους της να πληρώνουν με τη σειρά τους το μάρμαρο της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικής προστασίας. Σε όλες τις πληγείσες συνοικίες της πόλης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ και εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι, σημειώνοντας πως οι καταστροφές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν γίνει τα απαραίτητα έργα υποδομής, ο περιοδικός καθαρισμός των φρεατίων και οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε κύριους ή δευτερεύοντες αγωγούς απορροής των νερών της βροχής.
Στο κέντρο της Ν. Ιωνίας εκτός από σπίτια και μαγαζιά, πλημμύρισε το κτίριο όπου στεγάζονται η Κοινωνική Υπηρεσία και προσωρινά το ΚΑΠΗ της Ν. Ιωνίας 
Οι κάτοικοι δηλώνουν πως τα φρεάτια δεν είχαν καθαριστεί και πως οι μαγαζάτορες αναγκάζονται να τα σκεπάζουν επειδή μυρίζουν έντονα λόγω παράνομων συνδέσεων ακαθάρτων που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Στην περιοχή της Καλογρέζας πλημμύρισαν υπόγειες είσοδοι σπιτιών και κινδύνεψε το ΚΑΠΗ της περιοχής.
Η ευθύνη απουσίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων, βαραίνει διαχρονικά τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση. Οι κάτοικοι επισημαίνουν πως παρά το γεγονός ότι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές τους έχουν αγνοήσει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Καλογρέζας, όπου μετά την κατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου τα όμβρια διοχετεύονται από αγωγό πολύ μικρότερο από το ρέμα που αντικατέστησε, με αποτέλεσμα σε νεροποντές το νερό να τινάζει στον αέρα τα καπάκια των φρεατίων και να βγαίνει στο δρόμο, δημιουργώντας πίδακες νερού.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget