Γ. Γκιόκας: Στο ξαναμοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας στοχεύει η κυβέρνηση (VIDEO)

Ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός και το ξαναμοίρασμα της τηλεοπτικής πίτας είναι ο διπλός στόχος της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε στην Ολομέλεια ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
Τόνισε πως «η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει την ψευδή εικόνα ότι δήθεν τα βάζει με κάποια συμφέροντα» με το νομοσχέδιο, που είναι «ένας επικοινωνιακός αντιπερισπασμός», την ώρα που περνάνε αντιλαϊκά μέτρα και υπουργοί κάνουν λόγο για «πενταροδεκάρες».
Ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει να μοιραστεί η πίτα, «να εισέλθουν στην αγορά εγχώριοι και διεθνείς» επιχειρηματικοί όμιλοι, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν κατηγορεί τον υπουργό ότι θέλει να γίνει καναλάρχης, αλλά ότι «παίζει το ρόλο του διαιτητή παλιών και νέων ομάδων επιχειρηματικών συμφερόντων που ανταγωνίζονται στα ΜΜΕ».
Υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο από μόνο του είναι αδιαφανές», διότι «πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως ο αριθμός των αδειών, η τιμή εκκίνησης των προσφορών και η μετοχική σύνθεση, είναι ανοιχτά και θα ρυθμιστούν αργότερα από την κυβέρνηση και τον υπουργό» και πρόσθεσε ότι μας δίνετε το δικαίωμα να θεωρούμε ότι «διεξάγεται μια διαπραγμάτευση, ένα παζάρι με διάφορους υποψήφιους γύρω από τα συγκεκριμένα ζητήματα».
Για τα περί διαπλοκής ανέφερε ότι τις άδειες λυμαίνονται επιχειρηματικοί όμιλοι και ότι αυτό είναι η μήτρα της διαπλοκής και της διαφοράς, ενώ για την ονομαστικοποίηση των μετοχών σημείωσε ότι οι εξαιρέσεις και αστερίσκοι στην ουσία την καταργούν.
Για τους εργαζόμενους σημείωσε ότι πρέπει να προβλέπεται ότι θα εργάζονται με Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας και με οργανόγραμμα για την κατανομή του προσωπικού.
Δήλωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και σημείωσε ότι το δικαίωμα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον Πολιτισμό μπορεί να διασφαλιστεί όταν οι συχνότητες και οι τηλεπικοινωνίες είναι λαϊκή περιουσία και υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες με ριζικές αλλαγές στην εξουσία.  
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget