Χαϊδάρι: Πληγές μετρούν οι κάτοικοι την «επόμενη μέρα» (VIDEO

Ανάμεσα στις συνοικίες της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν, ήταν και το Χαϊδάρι, όπου σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές και η δημοτική αρχή έχει ζητήσει με έγγραφό της προς τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι περιοχές του Αγ. Γεωργίου, της Αφαίας-Σκαραμαγκά, το κεντρικό Χαϊδάρι, η Γρηγορούσα και το Δάσος γέμισαν νερά, λάσπες και φερτά υλικά. Υπέστησαν ζημιές εκατοντάδες σπίτια αλλά και οχήματα. Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί, επίσης, πολλές υποδομές της πόλης, όπως δρόμοι, το κολυμβητήριο (σ.σ. το οποίο δε θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα), σχολεία, το αθλητικό κέντρο, ενώ πλημμύρισαν και υπόγεια του Δημαρχείου, αφού τα νερά βγήκαν μέχρι τη λεωφόρο Καβάλας.
Οι οδοί Ρίμινι και Ιερού Λόχου καθώς και παράπλευροι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους, ενώ η πρόσβαση στο «Αττικόν» Νοσοκομείο ήταν δύσκολη. Το νερό και τα φερτά υλικά που κατέβαιναν από το Ποικίλο με μεγάλη ορμή παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Χαρακτηριστικό της ορμητικότητας των νερών και παρά τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις έχουν γίνει στα δύο στρατόπεδα, είναι ότι ξεθεμελιώθηκε τμήμα του ψηλού τσιμεντένιου τοίχου που περιφράσσει ένα από τα δύο στρατόπεδα της περιοχής.
Στο σημείο της καταστροφής βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Μιχάλης Σελέκος, μαζί με τα συνεργεία του Δήμου που προσπαθούσαν να καθαρίσουν το δρόμο και την ευρύτερη περιοχή από τις λάσπες και τα φερτά υλικά και ν' ανοίξουν τα βουλωμένα φρεάτια. Σε δήλωση του ανέδειξε το αίτημα του να κατασκευαστεί κεντρικός αγωγός στη λεωφόρο Καβάλας, αλλά και να γίνει αντιπλημμυρική τάφρος στο βουνό, η οποία θα συγκεντρώνει τα νερά και με αγωγούς θα μεταφέρονται στον κεντρικό αγωγό (Δείτε την δήλωση στο βίντεο)
Σημειώνεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2004, αλλά δεν έγινε. Έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και ο Δήμος ζητά την άμεση υλοποίησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ι. Λόχου και η Ρίμινι παλιότερα ήταν ρέματα. Όταν κλείστηκε ο πρώτος δρόμος, φτιάχτηκε αγωγός, αλλά στη Ρίμινι κατασκευάστηκε μικρότερο έργο, το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει μεγάλο όγκο νερού, με αποτέλεσμα τις πλημμύρες.
Με απόφαση της Περιφέρειας μετά από πρόταση του Δήμου, κλειστά ήταν σήμερα τα σχολεία. Επιπλέον την ώρα της καταστροφής, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής ήταν αθέατα ενώ σήμερα το υπουργείο Υποδομών έστειλε μηχανήματα της Αττικής Οδού για να συνδράμουν τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαϊδαρίου.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget