Δυτική Αθήνα: Μάχη με τις πλημμύρες δίνουν οι κάτοικοι - Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ (VIDEO)

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι δήμων της Δυτικής Αθήνας που πλήττονται από τις πλημμύρες λόγω των ελλείψεων σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Στις εργατογειτονιές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού, του Μενιδίου, του Χαϊδαρίου και των άλλων δήμων που χτυπήθηκαν ξανά, η οργή των κατοίκων, που στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι, μεροκαματιάρηδες, φτωχοί συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι ξεχειλίζει, βλέποντας ότι ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά.
Κλιμάκια του ΚΚΕ μαζί με εκλεγμένους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις γειτονιές με τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ σήμερα από το πρωί οργανώνουν περιοδείες, εισπράττοντας την αγανάκτηση των κατοίκων για την εγκληματική αδιαφορία κράτους και Τοπικής Διοίκησης.
Στους Αγίους Αναργύρους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία. Οι κάτοικοι γύρω από την οδό Λ. Κατσώνη, που μένουν παράλληλα με το ποτάμι, κινδύνευσαν όταν ορμητικά τα νερά μπήκαν σε σπίτια, υπόγεια και καταστήματα. «Έχουμε προειδοποιήσει δεκάδες φορές το δήμο και την περιφέρεια να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για να γλιτώσουμε την καταστροφή», σημειώνει κάτοικος της περιοχής που καθαρίζει το σπίτι του από τις λάσπες, ενώ καταστηματάρχης του Καματερού σημειώνει ότι την Πέμπτη «πρόλαβε» να πλημμυρίσει δύο φορές: Μόλις καθάρισε το κατάστημά του από τα πρωινά νερά και τις λάσπες, ήρθε η απογευματινή μπόρα για να αποτελειώσει ό,τι έμεινε όρθιο.
Οι περίοικοι της οδού Λ. Κατσώνη, κάτω από τη γέφυρα των Αγίων Αναργύρων, προειδοποιούν για τους κινδύνους που διατρέχουν -από την αποσάθρωση που έχουν υποστεί τα πρανή του Κηφισού- όχι μόνο τα σπίτια τους, αλλά και η Εθνική Οδός που περνάει από πάνω.
Με ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Αγ. Αναργύρων, Καματερού και Ιλίου της ΚΟΑ του ΚΚΕσημειώνουν μεταξύ άλλων τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικών αρχών και καλούν τους εργαζόμενους με αγώνα να διεκδικήσουν μέτρα για την άμεση ανακούφισή τους, αλλά και για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος:
«Για τις πλημμύρες δεν φταίει η κακή μας η μοίρα. Φταίει ότι οι τα λαϊκά νοικοκυριά είναι παντελώς αθωράκιστα απέναντι στα καιρικά φαινόμενα λόγω απουσίας στοιχειωδών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις διαχρονικά που δεν χρηματοδοτούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την ίδια στιγμή που παρέχουν προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας. Συνυπεύθυνες είναι οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική αυτή.
Ο λαός της περιοχής πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:
  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων για το σύνολο της ζημίας.
  • Έκτακτη επιχορήγηση των δήμων για την αποζημίωση των πληγέντων και την κάλυψη επειγουσών αναγκών.
  • Να ολοκληρωθεί το έργο διευθέτησης της Εσχατιάς που εξελίσσεται σε ανοιχτή πληγή και για το διάστημα που είναι σε εξέλιξη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της περιουσίας των παρακείμενων νοικοκυριών. Να διευθετηθούν τα παραρεμάτια της Εσχατιάς και να γίνουν εργασίες συγκράτησης των υδάτων στο Ποικίλο Όρος.
  • Να γίνουν έργα σταθεροποίησης των πρανών του Κηφισού και να διασφαλιστεί η στατικότητα των παράπλευρων οδών.
  • Να γίνει συνολικός σχεδιασμός και άμεση έναρξη έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget