11/24/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Νέα δίκη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Νοέμβρη
Στα δικαστήρια της Θάσου βρέθηκαν σήμερα 21 ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος τους από τους εφοπλιστές.
Δικάζονταν για τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2/4/2014, 19-20/3/2012 και 11/4/2012. Έγινε η δίκη για την απεργία στις 11/4/2012 και οι ναυτεργάτες αθωώθηκαν καθώς κατέρρευσε το κατηγορητήριο. Η δίκη για την απεργία στις 19-20/3/2012 αναβλήθηκε λόγω απουσίας των λιμενικών μαρτύρων κατηγορίας και η δίκη για την απεργία στις 2/4/2014 αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Οι δύο δίκες αναβλήθηκαν για τις 24 Οκτώβρη του 2016.
Στο μεταξύ την Πέμπτη 26 Νοέμβρη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας η έφεση των 20 εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, που πρωτόδικα (23/6/2014) καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.
Θυμίζουμε ότι το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς θεωρούσε ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού όπου πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελούσε παράνομη πράξη. Δηλαδή ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους ναυτεργάτες στις 10 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ













Με δεκάδες τρακτέρ κατακλύστηκε η κεντρική πλατεία των Τρικάλων τη Δευτέρα όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Την αλληλεγγύη των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων του νομού εξέφρασε χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Ξάνθος Νάτσικας, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ Φαρκαδώνας και ο Βαγγέλης Μπουρνάζος, πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Τρικάλων.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», ο οποίος κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να αντιπαλέψουν με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων την αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα.
Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλα, «από τη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο αναδεικνύεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη δημιουργία προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού» (Διαβάστε αποσπάσματα από την ομιλία στα Συνημμένα Αρχεία). 
Στη συνέχεια διαβάστηκε και εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων (Διαβάστε το ψήφισμα στα Συνημμένα Αρχεία). 
Ακολούθησε πορεία προς τη ΔΟΥ Τρικάλων όπου αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε το ψήφισμα.  Η πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία.
Η αγωνιστική σκυτάλη θα δοθεί στην Ελασσόνα όπου την Τετάρτη 25 Νοέμβρη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ακολουθεί συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί.

Η εξουδετέρωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι ευκολότερη από την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.
Ο Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε ότι σε στρατιωτικό επίπεδο «πρέπει να πολεμήσουμε αμείλικτα το ΙΚ». Όπως είπε «σίγουρα, είναι τέρατα, αλλά είναι 30.000» και υποστήριξε πως «θα ήταν αδιανόητο ένα μέτωπο χωρών όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Τουρκία και άλλες χώρες να μην κατορθώνουν να το εξουδετερώσουν».
«Όμως παράλληλα, πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση σε αυτό τον πόλεμο (στη Συρία), στον οποίο έχουν σκοτωθεί 300.000 άνθρωποι, έχει προκαλέσει εκατομμύρια πρόσφυγες και έχει επιπτώσεις σε όλη την περιοχή, και τις βλέπουμε, σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Το σχέδιο για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία που υιοθετήθηκε στη Βιέννη, αντιπροσωπεύει από αυτή την άποψη «μια πρώτη αχτίδα» ελπίδας, πρόσθεσε ο Φαμπιούς, αν και παραδέχτηκε ότι «είναι εξαιρετικά περίπλοκο και δεν λέω ότι θα είναι εύκολο να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα» της εξόδου από την κρίση που εγκρίθηκε στη Βιέννη.
Από τις συνομιλίες για τη Συρία στη Βιέννη

Χρονοδιάγραμμα 18 μηνών

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μια συνεδρίαση μεταξύ αντιπροσωπείας της κυβέρνησης του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ και μελών της αντιπολίτευσης μέχρι την 1η Γενάρη 2016, το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης μέσα σε διάστημα έξι μηνών, την υιοθέτηση νέου συντάγματος εντός 18 μηνών και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Αλλά ο Άσαντ έχει ήδη θέσει εν αμφιβόλω το χρονοδιάγραμμα αυτό, το οποίο δεν θα μπορεί να ξεκινήσει, όπως δηλώνει, παρά μόνο όταν «θα έχει αρχίσει να νικιέται η τρομοκρατία».

Η Γαλλία και οι ΗΠΑ θέτουν εξάλλου ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε πολιτική λύση την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία, σε αντίθεση με τη Ρωσία. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Φαμπιούς θα έχει συνομιλίες για τη Συρία αύριο στην Ουάσινγκτον με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την Πέμπτη στη Μόσχα με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget