09/11/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Μ. Μιχελιδάκη και Φ. Παπαθανασίου, το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτέμβρη 2015

«Ψήφος στο ΚΚΕ, σημαίνει ψήφος αντίστασης για να μην περάσει το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο» τόνισε ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με το ΚΚΕ, σε παρεμβάσεις του σε τηλεοπτική συζήτηση στο κανάλι «Ε».
Ο Στ. Τάσσος, πρόσθεσε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ, «θα δημιουργήσει την κοινωνική λαϊκή συμμαχία, για να πάρει ο λαός την εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και οι κάτοικοί του, από τις δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.
Όπως τόνισε η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς στον ξεριζωμό, ενώ απαίτησε άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση της μεταφορά τους, στις χώρες προορισμού τους.

Ανοιγοκλείνει τις πόρτες της συγκυβέρνησης σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ο ΣΥΡΙΖΑ παίζοντας προεκλογικό παιχνίδι για τις μετεκλογικές συνεργασίες που ως βάση έχουν την υλοποίηση του 3ου μνημονίου.
Ενδεικτική και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στο «Βήμα FM» απέκλεισε συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (δεν απέκλεισε το Ποτάμι), εφόσον δεν αλλάξουν πολιτική, και από τα οποία κόμματα ζήτησε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ -αν είναι πρώτο κόμμα- για να μην γίνουν νέες εκλογές!
Συγκεκριμένα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «δεν θέλουμε να έχουμε συνεργασία με δυνάμεις, οι οποίες κρατάνε την ίδια πολιτική, η οποία οδήγησε τα τελευταία σαράντα χρόνια τη χώρα σε αυτή την καταστροφή. Αυτές που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, εάν συνεχίσουν να έχουν το ίδιο πρόγραμμα, πώς θα συνεργαστούμε; Εγώ ακούγοντας χθες την κυρία Γεννηματά, δεν κατάλαβα ότι μπορεί να συνεργαστούμε». Στη συνέχεια πρόσθεσε «θα υπάρχει και η στήριξη, που λέμε, άμα δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές, δεν υπάρχει δηλαδή συμμετοχή...».
Ο Αλ. Φλαμπουράρης δεν απέκλεισε κυβερνητική συνεργασία με το Ποτάμι -πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον μεγαλύτερο λαϊκιστή τον Στ. Θεοδωράκη- και ευχήθηκε να «συνεχιστεί η κοινοβουλευτική παρουσία των ΑΝΕΛ, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία».

Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών δίνει τον καλύτερο της εαυτό μέσα και έξω από τη Βουλή η ναζιστική και εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή απειλώντας ευθέως τα ταξικά εργατικά συνδικάτα που αγωνίζονται για ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Αυτό έπραξε για μια ακόμα φορά στο Πέραμα η ναζιστική και εγκληματική οργάνωση κατά την “περιοδεία” υποψήφιων βουλευτών της σε σωματείο που έστησε η Χρυσή Αυγή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Στην πραγματικότητα ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στη Ζώνη. Η “περιοδεία” τους αφορά την επίσκεψη τεσσάρων βουλευτών της στα γραφεία του «Σωματείου Ελλήνων Εργαζομένων "Ο Αγιος Νικόλαος"», δηλαδή του δουλεμπορικού που έστησε η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα, το οποίο στεγάζεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Ζώνη.
Εμφανίσθηκαν σαν μπράβοι των εφοπλιστών και ήταν αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, που ανάφερε ότι «η Ζώνη του Περάματος θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής και με τα σωματεία των εργαζομένων και θα απομονώσουμε τους επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ που λειτουργούν για ξένα συμφέροντα και έστειλαν τα ελληνικά πλοία στην Τουρκία».
Αυτή είναι η προεκλογική δέσμευση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών από τα ταξικά εργατικά συνδικάτα και τους αγωνιστές συνδικαλιστές που εκλέγονται από τους εργάτες, για τους οποίους οι ναζιστές στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να παρέχουν φτηνή εργασία στα αφεντικά. Έδειξαν για μια ακόμα φορά πως ο πραγματικός αντίπαλος τους είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ.
Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τετάρτης μια αναιμική προεκλογική συγκέντρωση στο Πέραμα, μέσα στα γραφεία της, στην οποία δεν συμμετείχαν περισσότερα από 30 άτομα και την Πέμπτη το πρωί για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις «έστησαν» την «είδηση» για την «περιοδεία στη Ζώνη». Στα βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν στο site, πέρα από τα γνωστά τσιράκια των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών, που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση του δουλεμπορικού, βρίσκονταν και ορισμένοι από τους γνωστότερους μπράβους του Περάματος.
Φυσικά, η συκοφαντία είναι στο DNA ναζιστών και φασιστών. Γι' αυτό και η Χρυσή Αυγή καταφεύγει στη συκοφαντία έναντι των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ πως «λειτουργούν για ξένα συμφέροντα και έστειλαν τα ελληνικά πλοία στην Τουρκία». Τα πλοία είναι ιδιοκτησία των εφοπλιστών -που η Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται- και τα πηγαίνουν όπου βρίσκουν φτηνά χέρια, διότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα αλλά σίγουρα έχει μαντρόσκυλα στην υπηρεσία του.   

Το σχέδιο Γιούνκερ για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη - μέλη της ΕΕ και για σύσταση υποχρεωτικού μηχανισμού κατανομής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ευρωκοινοβούλιο.
Η πρόταση για κατανομή των προσφύγων είναι σταγόνα στον ωκεανό καθώς με το ψήφισμα «για μετανάστες και πρόσφυγες στην Ευρώπη» που εγκρίθηκε απλά ζητείται η τροποποίηση και όχι η κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου όπως φυσικά και της συνθήκης Σέγκεν που χαρακτηρίζεται στο ψήφισμα «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα» της ΕΕ.
Ζητούμενο του ψηφίσματος είναι «μια μόνιμη και δεσμευτική ποσόστωση κατανομής των αιτούντων άσυλο μεταξύ των 28 κρατών-μελών» αλλά και ενίσχυση της καταστολής προτείνοντας «αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων», ενώ προωθείται η στρατιωτική επιχείρηση στα παράλια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου EUNAVFOR Med.
Στα μέτρα καταστολής εντάσσεται και η περιβόητη λίστα των "ασφαλών χωρών" προέλευσης μεταναστών και προσφύγων για να διεκολύνεται η απέλαση από τα κράτη - μέλη της ΕΕ προς τα κράτη που θα θεωρούνται ασφαλείς χώρες, ενώ θα ενισχυθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός σε αποδεκτούς πρόσφυγες και προς απέλαση μετανάστες.
Καμία αναφορά στο ψήφισμα που εγκρίθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τους πολέμους και τις εισβολές. Απλά και μόνο ζητείται από την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη και ότι «τα βαθύτερα αίτια της μετανάστευσης θα πρέπει να αποτελέσουν το κύριο θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής της Βαλέτα, στις 11-12 Νοεμβρίου».
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία που απορρίφθηκε και ζητούσε μέτρα ανακούφισης προσφύγων και μεταναστών με τη δημιουργία χώρων υποδοχής, άμεση χρηματοδότηση από την ΕΕ, τα κράτη μέλη και τον ΟΗΕ στις χώρες υποδοχής και μετάβασης των προσφύγων και των μεταναστών, κατάργηση Δουβλίνο 3, Συνθήκη Σένγκεν και παύση των μέτρων καταστολής.
Επιπλέον ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων, με απευθείας πτήσεις τσάρτερ και με πλοία, που με ευθύνη της ΕΕ, θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους.

Λίγο πριν τις εκλογές, δίνουν και παίρνουν κάτι απίστευτες «αναλύσεις» για το «τι πήγε στραβά» στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φορτώθηκε ο λαός με ένα ακόμα βάρβαρο μνημόνιο: Από την «αυτοκριτική» του ίδιου του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για την «απειρία» τους και τις «λάθος επιλογές προσώπων», μέχρι την «κριτική» της ΝΔ για... τα πουκάμισα που φοριόντουσαν έξω από τα παντελόνια, όλοι κρύβουν επιμελώς ότι το νέο μνημόνιο ήταν ακριβώς το προδιαγεγραμμένο αντιλαϊκό αποτέλεσμα της πολιτικής που στοχεύει στην ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.
Μπροστά στην 20ή Σεπτέμβρη και στη νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για το λαό το γεγονός ότι μόνο το ΚΚΕ είπε έγκαιρα την αλήθεια, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποίησε ότι το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ήταν από γεννησιμιού του αντιλαϊκό, ντυμένο με κάποια αριστερά συνθήματα, προεξοφλούσε εξαρχής την πορεία προς το συμβιβασμό και το νέο επαίσχυντο μνημόνιο:
- Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σαν «βήμα» τάχα για την ανάκτηση των απωλειών του λαού και όταν άλλοι του έκαναν «κριτική» μιλώντας για «παροχολογία», το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο με το εν λόγω πρόγραμμα -για τη στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας», για τη διασφάλιση «ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος»- ήταν τόσο πολλές και τόσο σοβαρές που ακύρωναν στην πράξη ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που υποσχόταν στο λαό για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε γρήγορα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από τις πρώτες μέρες της και πριν καλά - καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πετσόκοψε» ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματός της για την «ανθρωπιστική κρίση», με κριτήριο τις «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά και τις εξίσου προδιαγεγραμμένες «ενστάσεις» των εργοδοτικών φορέων στους «κοινωνικούς διαλόγους» που εκείνη έστησε...
- Όταν διάφοροι -άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα- με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για 751 ευρώ κατώτατο μισθό, επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ., ρωτούσαν το ΚΚΕ «γιατί δεν συνεργάζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω για να κατοχυρωθούν αυτά σε πρώτη φάση», σαν να ήταν αυτές οι εξαγγελίες κάποιο «σκαλοπάτι» για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού στα χρόνια της κρίσης και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, το ΚΚΕ αποκάλυπτε ότι, ανεξαρτήτως εξαγγελιών και συνθημάτων, ο ίδιος ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης είναι στην αντίπερα όχθη από το δρόμο της υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων του λαού. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι καμιά ουσιαστική βελτίωση δεν πρόκειται να δει στη ζωή του ο λαός, όσο μένουν στη θέση τους ο καπιταλιστικός δρόμος, το κεφάλαιο και οι λυκοσυμμαχίες του. Οι εξελίξεις και το νέο βάρβαρο μνημόνιο επιβεβαίωσαν ότι κανένα φιλολαϊκό «σκαλοπάτι» δεν υπάρχει σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα κατρακύλα για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.
- Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν «πραγματική διαπραγμάτευση» και «αξιοπρέπεια» σε αντίθεση με τους «μερκελιστές» και τη «συμμαχία του ΝΑΙ σε όλα», όπως χαρακτήριζε τους προκατόχους του, το ΚΚΕ αποκάλυπτε τον πραγματικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποκάλυπτε ότι τα εν λόγω παζάρια, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης, γίνονται για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, για τη στήριξη της ανάκαμψης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του. Η πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνεται εμφατικά, όχι μόνο από το γεγονός ότι «μνημονιακοί» και «αντιμνημονιακοί», ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ, ψήφισαν παρέα το νέο μνημόνιο, αλλά και από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των φορέων του εγχώριου κεφαλαίου ενόψει των εκλογών, στις οποίες επισημαίνεται ως ζητούμενο από τη νέα κυβέρνηση η «πλήρης στοίχιση» και η «έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή» του μνημονίου, καθώς αυτό χαρακτηρίζεται ως «τελευταία προσπάθεια» και «εφαλτήριο» για την ανόρθωση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων...
- Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξοικείωνε προεκλογικά το λαό με την ιδέα ότι δεν πρέπει να παλέψει για την πλήρη ανάκτηση των απωλειών του, αλλά να περιμένει τις εκλογές και την κυβερνητική εναλλαγή προκειμένου να δοθούν ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, όταν και μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε κινητοποιήσεις στήριξης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησής του με τους «εταίρους», το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι καμιά φιλολαϊκή αλλαγή δεν έρχεται με την ανάθεση, με μια ψήφο, ή με τη στήριξη των αντιλαϊκών παζαριών, χωρίς να θιχτούν ούτε στο ελάχιστο οι πραγματικοί ένοχοι για τα δεινά του λαού, χωρίς να θιχτούν το κεφάλαιο, η εξουσία του και οι λυκοσυμμαχίες του.
Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα δεν είναι χρήσιμα μόνο και μόνο για να πούμε «δικαιωθήκαμε», αν και η πείρα του λαού πρέπει να γίνει και αυτή όχι μόνο κριτήριο ψήφου, αλλά και εφαλτήριο αγωνιστικής δράσης ήδη από την επομένη των εκλογών. Τα συμπεράσματα αυτά είναι χρήσιμα και γιατί τα ίδια ακριβώς «αφηγήματα» σήμερα «λουστράρονται» και ξαναλανσάρονται από τον ΣΥΡΙΖΑ: Όπου πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπαίνει το «παράλληλο πρόγραμμα», όπου «περήφανη διαπραγμάτευση» μπαίνει η νέα απάτη της «συνεχούς διαπραγμάτευσης» πάνω στα «ανοιχτά ζητήματα» του νέου μνημονίου, όπου «η Ευρώπη αλλάζει» μπαίνει το αφήγημα των «ρωγμών» που δημιούργησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου «παραγωγική ανασυγκρότηση» μπαίνει το «νέο αναπτυξιακό σχέδιο»... Τα ίδια αναπαράγονται άλλωστε και από τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη Λαϊκή Ενότητα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Γενάρη του 2015.
Ζητάνε μια «δεύτερη ευκαιρία» για να συνεχίσουν να κρατάνε αυτοί το τιμόνι της αντιλαϊκής πολιτικής, όμως ο λαός έχει την πείρα να μην «ξανατσιμπήσει», ούτε σε αυτούς ούτε στις υπόλοιπες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης που ζητάνε να το αναλάβουν ξανά!

Άμεση εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου ζητά ο ΣΕΒ από την επόμενη κυβέρνηση στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την οικονομία.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «συμφέρει, λοιπόν να ληφθούν άμεσα τα συμφωνηθέντα μέτρα, οσοδήποτε επαχθή και αν είναι» κάνοντας σαφές πως η εφαρμογή του μνημονίου είναι προς το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων και σημειώνει ότι «η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου καλείται να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πληθώρα δεσμεύσεων του Προγράμματος Προσαρμογής. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου και η κατανόηση των εταίρων για περαιτέρω καθυστερήσεις και διευθετήσεις».
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις χαρακτηρίζονται «ο υπέρ πάντων αγών θα πρέπει να δοθεί» για να γίνει η οικονομία «ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις», ενώ με σαφή τρόπο ζητά ομοψυχία από τα κόμματα που ψήφισαν μνημόνια αναφέροντας πως «η χώρα δεν αντέχει πλέον ατέρμονες, στείρες και αντιπαραγωγικές πολιτικές αντιπαραθέσεις. Χρειάζεται διακυβέρνηση στα απλά και τα καθημερινά πράγματα, από ανθρώπους που υπηρετούν με ομοψυχία πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον». 

Στο προφίλ του καλύτερου διαπραγματευτή ποντάρει ο Αλ. Τσίπρας για να εγκλωβίσει εκ νέου λαϊκά στρώματα.
«Εφτά μήνες πριν σας έδωσα μια υπόσχεση, να ματώσουμε αν χρειαστεί για να πάψει πια ο λαός μας να ματώνει. Και κάναμε πράξη αυτή την υπόσχεση», ισχυρίστηκε προκλητικά από την Άρτα, την ώρα που υπέγραψε ένα μνημόνιο που θα συνεχίσει να ματώνει το λαό.
Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε «σκληρό αγώνα» με «ασύμμετρες» και «υπέρτερες» δυνάμεις, αποσιωπώντας ότι η επτάμηνη διαπραγμάτευση αφορούσε τη διασφάλιση των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου και αντανακλούσε γενικότερους ανταγωνισμούς ακόμα και μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων. Άλλωστε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, η ελληνική κυβέρνηση είχε και «συμμάχους» όπως οι ΗΠΑ, τους οποίους ευχαρίστησε δημοσίως ο Γ. Δραγασάκης.
«Κάποιοι σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι. Όμως, έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δείγμα γραφής που αφήσαμε εμείς πίσω μας, όχι μόνο της σκληρής διαπραγμάτευσης σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί εξήμισι μήνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές σε σχέση με τη ΝΔ που μαζί ψήφισαν το νέο μνημόνιο. Επιστρατεύοντας έωλα επιχειρήματα, ισχυρίστηκε ότι η συγκυβέρνηση «άνοιξε παράθυρο» για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και σταμάτησε τα σχέδια για ομαδικές απολύσεις, τη στιγμή που το μνημόνιο προβλέπει τα ακριβώς αντίθετα, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και το συνδικαλιστικό νόμο. Επίσης αναφέρθηκε στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, που δεν προβλέπει ούτε τα προεκλογικά ψίχουλα που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής. Αυτός θα αποφασίσει ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, όχι τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, θέλοντας να πάρει αποστάσεις από τα σενάρια για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Βέβαια, τις τελευταίες μέρες ο Αλ. Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσουν και τόσο κατηγορηματικά τα σενάρια για συνεργασία με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, όταν λένε ότι οι συνεργασίες θα κριθούν από το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό σημαίνει ότι μετεκλογικά δεν αποκλείουν τίποτα εφόσον υπάρξει ανάλογη «ετυμηγορία».

Να συνεχίσουν να είναι το «δεξί χέρι» σε μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, είναι ο εκλογικός στόχος των ΑΝΕΛ, όπως τον περιέγραψε ο Π. Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ.
Ανασύροντας μια σειρά αντιδραστικά ιδεολογήματα, ανέφερε ότι θέλει τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης που θα έχει πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ «εγγυήτρια δύναμη» για την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παράδοση, τη θρησκεία, τα εθνικά θέματα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Συμπλήρωσε ότι οι ΑΝΕΛ έκαναν πράξη την «εθνική συμφιλίωση», συγκυβερνώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτώμενος τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν 140 βουλευτές και δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τμήμα ή με ολόκληρη τη ΝΔ, εφόσον παραιτηθεί ο Β. Μεϊμαράκης και επιστρέψει στην κανονικότητα του «μεσαίου χώρου».
Ο Π. Καμμένος υποσχέθηκε ότι εάν συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα θα προτείνει μια σειρά φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως μηδενική φορολόγηση στις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φορολογική αμνηστία για τις καταθέσεις που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Επίσης τάχθηκε υπέρ της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους μονοπωλιακούς ομίλους, προτείνοντας τη μακροχρόνια μίσθωση εκτάσεων για να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες. Για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους προς τους δανειστές, πρότεινε τη δημιουργία ενός κρατικού φορέα που θα τιτλοποιήσει τους ανείσπρακτους φόρους και άλλα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.
Αναφερόμενος στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, επιχείρησε να τη δικαιολογήσει με το επιχείρημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ότι έσωσαν τη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε για τις «εκδουλεύσεις» που μπορεί να παράσχει η Ελλάδα στους ευρωατλαντικούς «συμμάχους» για να αναβαθμίσει η αστική τάξη τη θέση της. Αφού αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις που είχε η συγκυβέρνηση, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη όρθια χώρα στην περιοχή. «Η Ελλάδα διασφαλίζει τα συμφέροντα της συμμαχίας», είπε. «Η Ελλάδα μπορεί σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσει εναέριο χώρο μέχρι το Ισραήλ», πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. 

Σε δήλωσή της ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την ομιλία Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «κατάσταση της Ένωσης» και το Μεταναστευτικό, αναφέρει: 
«Η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου συμπυκνώνει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητάς της ενάντια στους λαούς, γι' αυτό είναι διανθισμένη και με αντικομμουνιστικές κορόνες.
Η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων αναλογικά στα διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ αποτελεί "σταγόνα στον ωκεανό" των εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, και με την ευθύνη της ΕΕ, όπως και των συμμάχων της, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, διατηρείται ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συνθήκη Σένγκεν, προωθείται η στρατιωτική επιχείρηση στα παράλια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου EUNAVFOR Med, ενώ εξαγγέλθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της Frontex και η συγκρότηση σώματος συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής της ΕΕ.
Αυτή η κλιμάκωση της δραστηριότητας των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες οξύνει ακόμα περισσότερο το ήδη εκρηκτικό πρόβλημα. Ενδεικτική, επίσης, είναι η "λίστα" των δήθεν "ασφαλών χωρών" προέλευσης μεταναστών και προσφύγων στις οποίες τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα τους απελαύνουν άμεσα, όπως και τα λεγόμενα συνοριακά hot spots, στα οποία θα γίνεται ο απαράδεκτος διαχωρισμός σε "αποδεκτούς πρόσφυγες" και "προς απέλαση μετανάστες".
Ο "μηχανισμός νόμιμης μετανάστευσης" που εξήγγειλε για το 2016, η "δυνατότητα" στους αιτούντες άσυλο να εργάζονται από την πρώτη μέρα, η κυνική προτροπή τού "χρειαζόμαστε ταλέντα" φανερώνουν τον πραγματικό στόχο της πολιτικής της ΕΕ. Να ρίχνει τους μετανάστες και πρόσφυγες, ιδιαίτερα το πιο ειδικευμένο τμήμα τους, βορά στην εκμετάλλευση από ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους και τους υπόλοιπους που δεν χρειάζεται στη θάλασσα.
Με την ίδια επιθετικότητα αντιμετωπίζει η ΕΕ και τους λαούς, με μπούσουλα την περιβόητη έκθεση των 5 προέδρων. Προωθεί την "Εμβάθυνση της ΟΝΕ", με ενίσχυση της επιτήρησης, των οικονομικών - δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών-μελών, επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, σύσταση "λογιστηρίου" - οικονομικού κέντρου της Ευρωζώνης, δηλαδή "μνημόνια" διαρκείας σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, ανεξάρτητα από τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος τους.
Ο στόχος σαφής και διακηρυγμένος: Να πέσει στα τάρταρα η τιμή της εργατικής δύναμης για να πάρει μπροστά η μηχανή της καπιταλιστικής ανάκαμψης, να ενισχυθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για τον ίδιο σκοπό ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έστειλε μήνυμα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις καπιταλιστικές χώρες με τις οποίες αντιπαρατίθεται η ΕΕ για την πρωτοκαθεδρία των μονοπωλίων τους, προαναγγέλλοντας πιο "στιβαρή" εξωτερική πολιτική. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι απειλές και οι πολεμικές ιαχές ότι η ΕΕ δήθεν "εγγυάται και θα υπερασπίσει" τα σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων και της Πολωνίας, στέλνοντας απειλητικό μήνυμα και οξύνοντας τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Η ομιλία Γιούνκερ προσφέρεται για συμπεράσματα από τους εργαζόμενους, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που τη στηρίζουν στη χώρα μας, είτε υπογράφοντας μνημόνια μαζί της είτε κοροϊδεύοντας ότι η ΕΕ είναι "καλή", αλλά το νόμισμά της "κακό". Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εχθρός των λαών. Στηρίζει με όλα τα μέσα τα συμφέροντα των μονοπωλίων, όπως και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του καπιταλιστικού δρόμου.
Ο λαός μας έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία και με την ψήφο του στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δρόμο στην ελπίδα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει και να επιβάλει την αποδέσμευση από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους».

Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε ότι υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα που αναφέρεται στην καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας και αυτό, που είναι το 3ο μνημόνιο, το έχουν ψηφίσει όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΚΚΕ. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτέμβρη. 
Πρόσθεσε ότι το δεύτερο στοιχείο που αναδείχθηκε είναι πως στις 21 Σεπτέμβρη θα υπάρχει κυβέρνηση και αυτή θα είναι μνημονιακή, εντός των τειχών, καθώς θα διαμορφωθεί στη βάση του προγράμματος που έχει υπογραφεί και είναι δεσμευτικό -όπως είπε και ο Γιούνκερ χθες- ενώ με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, θα καθοριστεί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός.
Το τρίτο στοιχείο, σημείωσε, είναι πως μόνο το ΚΚΕ είναι απέναντι σε αυτό το μπλοκ, διαπίστωση που δεν ξεκινάει από καμία υπεροψία ή υποτίμηση αντιπάλου, αλλά από το γεγονός ότι για να είσαι αξιόπιστος όταν παλεύεις ενάντια στη συνταγή του μνημονίου, πρέπει να παλεύεις με όρους άλλης ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας, ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου. 
Ο κόσμος που νιώθει απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα να ψηφίσει ΚΚΕ, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, προσθέτοντας ότι η εναλλακτική φιλολαϊκή λύση βρίσκεται στο δρόμο της σύγκρουσης με την καπιταλιστική οικονομία και την ΕΕ. 

Να μη δώσει με την ψήφο του προκαταβολική συναίνεση στον Αρμαγεδδώνα των αντιλαϊκών μέτρων κάλεσε το λαό ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης,μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτέμβρη 2015.
Όπως είπε, η διαδικασία των εκλογών είναι μέρος της διαδικασίας εφαρμογής του μνημονίου και έχουν στόχο να προλάβουν τις λαϊκές αντιδράσεις που θα υπάρξουν όταν έρθουν τα  μέτρα από την επόμενη μέρα των εκλογών.
Τόνισε ακόμα ότι τα μνημόνια είναι το ακριβές πρόγραμμα όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές, ενώ αναφερόμενος στο debate υποστήριξε ότι αποδείχτηκε ότι δεν προσθέτει τίποτα, σημειώνοντας ότι η επαφή του ΚΚΕ με τον κόσμο είναι ζωντανή, στους τόπους δουλειάς, εκεί που δεν εμφανίζονται όλοι οι άλλοι.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget