Ν. Σοφιανός: Η εναλλακτική φιλολαϊκή λύση βρίσκεται στο δρόμο της σύγκρουσης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης (VIDEO)

Από τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών προέκυψε ότι υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη μέρα που αναφέρεται στην καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας και αυτό, που είναι το 3ο μνημόνιο, το έχουν ψηφίσει όλα τα πολιτικά κόμματα πλην του ΚΚΕ. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτέμβρη. 
Πρόσθεσε ότι το δεύτερο στοιχείο που αναδείχθηκε είναι πως στις 21 Σεπτέμβρη θα υπάρχει κυβέρνηση και αυτή θα είναι μνημονιακή, εντός των τειχών, καθώς θα διαμορφωθεί στη βάση του προγράμματος που έχει υπογραφεί και είναι δεσμευτικό -όπως είπε και ο Γιούνκερ χθες- ενώ με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, θα καθοριστεί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός.
Το τρίτο στοιχείο, σημείωσε, είναι πως μόνο το ΚΚΕ είναι απέναντι σε αυτό το μπλοκ, διαπίστωση που δεν ξεκινάει από καμία υπεροψία ή υποτίμηση αντιπάλου, αλλά από το γεγονός ότι για να είσαι αξιόπιστος όταν παλεύεις ενάντια στη συνταγή του μνημονίου, πρέπει να παλεύεις με όρους άλλης ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας, ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου. 
Ο κόσμος που νιώθει απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα να ψηφίσει ΚΚΕ, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, προσθέτοντας ότι η εναλλακτική φιλολαϊκή λύση βρίσκεται στο δρόμο της σύγκρουσης με την καπιταλιστική οικονομία και την ΕΕ. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget