ΑΝΕΛ: Φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και αντιδραστικά ιδεολογήματα

Να συνεχίσουν να είναι το «δεξί χέρι» σε μια συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προασπίσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, είναι ο εκλογικός στόχος των ΑΝΕΛ, όπως τον περιέγραψε ο Π. Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ.
Ανασύροντας μια σειρά αντιδραστικά ιδεολογήματα, ανέφερε ότι θέλει τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης που θα έχει πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα και τους ΑΝΕΛ «εγγυήτρια δύναμη» για την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παράδοση, τη θρησκεία, τα εθνικά θέματα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Συμπλήρωσε ότι οι ΑΝΕΛ έκαναν πράξη την «εθνική συμφιλίωση», συγκυβερνώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτώμενος τι θα γίνει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν 140 βουλευτές και δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τμήμα ή με ολόκληρη τη ΝΔ, εφόσον παραιτηθεί ο Β. Μεϊμαράκης και επιστρέψει στην κανονικότητα του «μεσαίου χώρου».
Ο Π. Καμμένος υποσχέθηκε ότι εάν συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα θα προτείνει μια σειρά φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως μηδενική φορολόγηση στις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φορολογική αμνηστία για τις καταθέσεις που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό. Επίσης τάχθηκε υπέρ της παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους μονοπωλιακούς ομίλους, προτείνοντας τη μακροχρόνια μίσθωση εκτάσεων για να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες. Για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους προς τους δανειστές, πρότεινε τη δημιουργία ενός κρατικού φορέα που θα τιτλοποιήσει τους ανείσπρακτους φόρους και άλλα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.
Αναφερόμενος στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, επιχείρησε να τη δικαιολογήσει με το επιχείρημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ότι έσωσαν τη χώρα.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε για τις «εκδουλεύσεις» που μπορεί να παράσχει η Ελλάδα στους ευρωατλαντικούς «συμμάχους» για να αναβαθμίσει η αστική τάξη τη θέση της. Αφού αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις που είχε η συγκυβέρνηση, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη όρθια χώρα στην περιοχή. «Η Ελλάδα διασφαλίζει τα συμφέροντα της συμμαχίας», είπε. «Η Ελλάδα μπορεί σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσει εναέριο χώρο μέχρι το Ισραήλ», πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget