09/02/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV


Οι τοποθετήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών όσον αφορά τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις της διακρατικής συμφωνίας Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), η οποία έχει χαρακτηριστεί «οικονομικό ΝΑΤΟ» ήταν το περιεχόμενο της δεύτερης συνεδρίασης της νεοσυσταθείσας Ειδικής Επιτροπής της Βουλής με τίτλο «Για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών Εμπορικών Συμφωνιών».
Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων είναι σε φάση διαπραγματεύσεων (τον Ιούλη ολοκληρώθηκε ο 14ος κύκλος συναντήσεων) ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ, που γίνονται με πλήρη μυστικότητα. Πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας ενός λεγόμενου οικονομικού ΝΑΤΟ, ενώ από τα μέτρα που προωθούνται είναι η κατάργηση δασμών, η πλήρης απελευθέρωση των μεταλλαγμένων τροφίμων, η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, για φθηνό, αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, συνολικά η κατάργηση περιορισμών στη δράση των μονοπωλίων.
Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η σύγκλιση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων στην αγωνία τους πώς θα θωρακιστούν τα συμφέροντα των εγχώριων μονοπωλίων, ενώ επιδόθηκαν και σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ.
Ενδεικτικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «λεόντεια» υπέρ των αμερικανικών επιχειρήσεων, ενώ «η ΕΕ παίρνει ψίχουλα», προσθέτοντας πως η συμφωνία αυτή «βλάπτει το κεκτημένο που έχουμε στην Ευρώπη, όπως είναι η ασφάλεια των τροφίμων», όταν η ΕΕ έχει πάρει αποφάσεις για την προώθηση μεταλλαγμένων των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.
Αντίστοιχες ήταν και οι αγωνίες που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ, λέγοντας ότι οι αποφάσεις της Ελλάδας δύσκολα μπορούν να επηρεάσουν «μία συμφωνία που αφορά το 31% του παγκόσμιου εμπορίου που μεταφράζεται στο 49% του ΑΕΠ παγκοσμίως». Ενώ όσον αφορά τη στάση της ΝΔ όταν η συμφωνία τεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε πως «μπορεί να ψηφίσουμε, μπορεί και όχι».
Την ανησυχία του για το «πώς θα αντέξουν στον ανταγωνισμό» οι ελληνικές επιχειρήσεις εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Λ. Φουντούλης. Από το Ποτάμι, ο Μ. Κύρκος αποφάνθηκε ότι «γενικά η ελεύθερη κίνηση εμπορευμάτων και κεφαλαίων αυξάνουν τις θέσεις εργασίας, αλλά θα πρέπει να τεθούν όροι για να είναι οι συμφωνίες αυτές επωφελείς για όλα τα μέρη». Σε ανάλογο μοτίβο κινήθηκε η τοποθέτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Ν. Μαριά. Δεν παραβρέθηκαν ευρωβουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων.

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ 

Ο ευρωβουλέυτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, επισήμανε ότι αυτές οι συμφωνίες έχουν στόχο να άρουν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για το κεφάλαιο, προσθέτοντας ότι ο χαρακτήρας τους είναι αντιδραστικός και αντεργατικός. «Οι συνέπειες θα είναι δραματικές για τους εργαζόμενους», ανέφερε, προειδοποιώντας ότι θα μειωθεί η τιμή της εργατικής δύναμης, θα ενταθεί η εκμετάλλευση και θα σαρωθούν δικαιώματα.
O Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε ότι η ΤΤΙΡ και άλλες παρόμοιες συμφωνίες είναι η ευρωατλαντική απάντηση στον αυξανόμενο ρόλο που παίζουν η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και άλλες χώρες. Επίσης αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό που υπάρχει και μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η υπόθεση της «Apple» είναι ενδεικτική της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών. Όπως εξήγησε, βάση των διαπραγματεύσεων είναι το ποιανού τα μονοπώλια θα έχουν το πάνω χέρι. «Διαπραγματεύονται κυβερνήσεις που έχουν προωθήσει βάρβαρα αντεργατικά μέτρα», σημείωσε, φέρνοντας το παράδειγμα των χωρών του «Ευρωπαϊκού Νότου» που εμφανίζονται δήθεν ως πολέμιοι της λιτότητας, αλλά προωθούν τη στρατηγική του κεφαλαίου ανεξάρτητα από το αν έχουν μνημόνια και τρόικα.
Ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι έχει αφήσει την παλιά αντιπολιτευτική γραμμή περί αντίθεσης στην ΤΤΙΡ και αρχίζουν οι δηλώσεις για «δίκαιη», «διαφανή» ΤΤΙΡ, «να δούμε την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», κλπ. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη θέση της, συνυπογράφοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Δεκέμβρη του 2015, στα οποία γινόταν λόγος ότι όλες οι πλευρές πρέπει να «εντείνουν τις προσπάθειες τους» για την επίτευξη συμφωνίας, «το συντομότερο δυνατό».
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το «οικονομικό ΝΑΤΟ» δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, δεν μπορεί να διορθωθεί, ούτε οι διάφορες εξαιρέσεις μπορούν να ανακουφίσουν τους λαούς. «Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει στην ΕΕ να συνάπτει και να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες στο όνομα των λαών, καλεί τους λαούς να την αντιπαλέψουν, να τη ματαιώσουν με την πάλη τους», είπε, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη «αυτή η απόρριψη να συνοδεύεται με την πάλη συνολικά ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα».
Επίσης επανέλαβε τις επιφυλάξεις του ΚΚΕ για τη συγκρότηση αυτής της Επιτροπής η οποία καταλήγει τις περισσότερες φορές στην ωραιοποίηση αυτής της συμφωνίας, στη δημιουργία κάλπικων προσδοκιών στο λαό, την καλλιέργεια αυταπατών για το ρόλο της ΕΕ και του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.


«Υπάρχει ξαναμοίρασμα της πίτας, θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι οποίοι πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί πραγματικά έρχεται νέα σφαγή στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τη δεύτερη αξιολόγηση και πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική και στις αιτίες που την γεννούν», τόνισε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Ανέφερε πως όπως υπήρχαν κανάλια που στήριζαν τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, «τώρα θα υπάρχουν και κανάλια που θα στηρίζουν το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ». Έκανε λόγο για υποκρισία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση και ο νόμος της δεν εξασφαλίζει τους εργαζόμενους, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έκλεισε την ΕΡΤ με χιλιάδες απολυμένους.
Επισήμανε τον κίνδυνο να ανοίξει ο δρόμος για ορισμένους επιχειρηματίες που δεν πήραν άδεια να βγούνε λάδι και να μην καταβάλουν οφειλές και εισφορές, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς να καταβληθούν δεδουλευμένα και τόνισε ότι «είναι στο χέρι των εργαζομένων με την πάλη τους να διεκδικήσουν να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να κατατεθούν δεδουλευμένα».
Για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για το τίμημα των 246 εκατ. ευρώ, ο Γιάννης Γκιόκας ανέφερε πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, το κόψιμο των επικουρικών και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ. Για τα περί διαπλοκής σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει διότι αυτό συμβαίνει και με παρόμοιους διαγωνισμούς που έγιναν και γίνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου.
Θύμισε την πρόταση του ΚΚΕ, που απέρριψε η κυβέρνηση, για ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου των εταιρειών που θα πάρουν τηλεοπτική άδεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει διαφάνεια, ενώ για τα περί αντικειμενικής ενημέρωσης σημείωσε ότι κανένας επιχειρηματίας που με το μεγάλο του πορτοφόλι -όπως έχει πει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς- αγοράζει τηλεοπτική άδεια, δεν το κάνει για να προάγει την ενημέρωση.

Το σίριαλ μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, όπως εξελίσσεται, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας και εντάσσεται σε μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης, με στόχο να εμφανιστεί ότι τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα.
Το αντικείμενο όλης αυτής της διαδικασίας είναι το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των ΜΜΕ. Μοίρασμα που πραγματοποιείται στη βάση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας των ΜΜΕ, με δεδομένο τον έλεγχο της ενημέρωσης από το κεφάλαιο. Ελεγχος που βεβαίως αξιοποιείται στην κατεύθυνση της χειραγώγησης εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, της υποταγής τους στην αστική ιδεολογία και πολιτική, της αποδοχής της εκμετάλλευσης, της «νόμιμης» κλοπής της εργασίας και της παραγωγής του πλούτου από μια χούφτα επιχειρηματίες, της υπεράσπισης του αέναου αυτού του συστήματος, το οποίο μπορεί - δήθεν - να βελτιωθεί αλλά είναι καταστροφικό - λένε - να ανατραπεί. Γι' αυτό, άλλωστε, αυτά τα ΜΜΕ αποτελούσαν και αποτελούν το «δεξί χέρι» του κράτους και των κυβερνήσεων στην «εκλαΐκευση» της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου. Βεβαίως, εκτός από τις γενικές επιδιώξεις όλης της αστικής τάξης, υπάρχουν και τα ιδιαίτερα συμφέροντα των διαφορετικών επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται σφοδρά μεταξύ τους. Από τον έλεγχο των ΜΜΕ έχουν όφελος άμεσο σε σχέση με την άσκηση πολιτικής επιρροής, σε σχέση με την προώθηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων και σχεδίων. Πάνω σε αυτήν τη βάση εκδηλώνονται οι κόντρες σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες.
Το πρώτο που εξήγγειλε η κυβέρνηση προπαγανδίζοντας την επιλογή του διαγωνισμού, για να γίνει ελκυστική και να της προσδώσει λαϊκή στήριξη, είναι ότι οι συχνότητες είναι «δημόσιο αγαθό», κάτι που ακούγεται εύηχα στους λαϊκούς ανθρώπους, όμως στην πραγματικότητα ανήκουν και ελέγχονται από το κράτος, την εξουσία του κεφαλαίου και όχι απ' το λαό. Υποστηρίζει, λοιπόν, η κυβέρνηση ότι όσοι πάρουν άδεια θα πληρώσουν μεγάλα ποσά στο κράτος, δεν θα τις έχουν τζάμπα, όπως άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού είναι επιχειρηματίες και εισπράττουν, κάνουν τζίρο μέσω των καναλιών από διαφημίσεις. Αυτό το εμφανίζει η κυβέρνηση ως «κοινωνική δικαιοσύνη». Πρόκειται για καλοστημένη κυβερνητική βιτρίνα που συγκαλύπτει την ταξική ουσία της υπόθεσης από τους ανθρώπους του μόχθου, ότι, δηλαδή, πρόκειται για μοίρασμα της πίτας ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους, κάποιοι θίγονται, αλλά κάποιοι άλλοι ωφελούνται, κρύβοντας επίσης ότι η συνολική κυβερνητική πολιτική είναι πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, την ώρα που κόβει δαπάνες που αφορούν τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, που τσακίζει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα. Τώρα, αν το αστικό κράτος για δικούς του λόγους επιλέγει να μαζέψει χρήμα από τη διάθεση των συχνοτήτων, χρήμα που βεβαίως πολύμορφα θα διατεθεί πάλι για λογαριασμό του κεφαλαίου, των επενδυτικών σχεδίων του κ.ά. είναι μια άλλη υπόθεση.
Προβάλλει κι άλλα επιχειρήματα η κυβερνητική προπαγάνδα, όπως π.χ. η αντιμετώπιση της διαπλοκής, με διαφάνεια στη διαδικασία. Αλλά είναι μέγα ψέμα. Και υπάρχει πείρα γι' αυτό. Παρόμοιοι διαγωνισμοί γίνονται όλα αυτά τα χρόνια, για τις ιδιωτικοποιήσεις, τα δημόσια έργα, τις προμήθειες του Δημοσίου, κ.λπ., αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να αντιμετωπίσουν τη διαπλοκή. Αλλωστε, όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, εκτός από τους νόμους που ενισχύουν την εκμετάλλευση, προσφέρουν στο κεφάλαιο κρατικό χρήμα για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, μέσω «αναπτυξιακών νόμων», επιδοτήσεων από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωενωσιακά και κρατικά κονδύλια, αναδιανέμοντας τον πλούτο που παράγει ο λαός στο κεφάλαιο. Αν αυτή η χρηματική σχέση επιχειρήσεων - κράτους δεν ωθεί στη διαπλοκή, τότε τι κάνει; Μήπως και τη σημερινή κυβέρνηση δεν την στηρίζουν μονοπωλιακοί όμιλοι;
Επίσης, ο επιχειρηματίας που επενδύει στην τηλεόραση και σε κάθε ΜΜΕ, που έχει σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση της συνείδησης, το κάνει για τα συμφέροντά του στηρίζοντας τις άλλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, που η ικανοποίησή τους απαιτεί και πολιτικά παιχνίδια. Καμιά διαφάνεια και καμιά αντιμετώπιση της διαπλοκής δεν μπορεί να υπάρξει στις σημερινές συνθήκες, όπου κυριαρχεί το καπιταλιστικό κέρδος, απ' τη στιγμή που τα κανάλια είναι ιδιοκτησία καπιταλιστών.
Ολα όσα, λοιπόν, λέγονται περί πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι παραμύθια. Ξαναμοίρασμα της πίτας γίνεται και πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων έχουμε. Θα φύγει η μια διαπλοκή για να αντικατασταθεί από άλλη.
Γιατί αν ήθελε πραγματικά η κυβέρνηση να συμβάλει στην υπόθεση πάταξη της διαπλοκής θα έκανε αποδεκτή την πρόταση του ΚΚΕ, το οποίο, παρά τη συνολική αντίθεσή του στην ιδιοκτησία των καναλιών από επιχειρηματίες, ζήτησε οι εταιρείες που θα πάρουν τα κανάλια να είναι με ονομαστικοποιημένες μετοχές, μέχρι φυσικού προσώπου, για να είναι γνωστό ποιος έχει τι.
Λέει ακόμη η κυβέρνηση ότι ο λαός στηρίζει αυτή της την πρωτοβουλία. Πράγματι, μεγάλα τμήματα του λαού εναντιώνονται στη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα, που στήριξε αντιλαϊκές πολιτικές, βάρβαρα μέτρα, μνημόνια, κατασυκοφάντησε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους για βελτίωση έστω της ζωής τους, ως υπονόμευση του στόχου της ανάκαμψης. Κάποια άλλα λαϊκά τμήματα μπορεί να ελπίζουν ότι κάτι μπορεί να βελτιωθεί. Ομως, η πραγματικότητα είναι ότι το νέο τηλεοπτικό τοπίο θα είναι το ίδιο και απαράλλαχτο με το προηγούμενο, με ορισμένες παραλλαγές ίσως, για να φανεί ότι κάτι άλλο έρχεται. Θα είναι όμως εξίσου διαπλεκόμενο, αντιλαϊκό, εχθρικό προς την αντικειμενική ενημέρωση, όπως και το παλιό. Και αυτό είναι το κρίσιμο για το λαό ζήτημα. Το ΚΚΕ άλλωστε καταγγέλλει χρόνια τώρα αυτό το τοπίο, που εκτός των άλλων είχε αποκλεισμένους τους αγώνες των εργαζομένων και το ίδιο το ΚΚΕ.

Αγγίζουν το 50%, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και καταγγέλλει πως κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να κρύψουν το νέο σφαγιασμό, αφαιρώντας από τους συνταξιούχους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στην ατομική τους καρτέλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΙΚΑ οφείλουν να δώσουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες συνταξιούχους να αποκτήσουν πρόσβαση στην ατομική τους καρτέλα στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΕΑ, την οποία έχουν αποκλείσει με στόχο να κρύψουν το νέο σφαγιασμό στις συντάξεις.
Ήδη επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία σε χιλιάδες συνταξιούχους καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι μειώσεις που υπάρχουν σήμερα αγγίζουν το 50%. Η αναδρομική κράτηση που θα υπάρξει τον επόμενο μήνα, ουσιαστικά εκμηδενίζει τα ποσά των συντάξεων.
Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο νέος νόμος-λαιμητόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι απλά κράτησε όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά δεν αφήνει τίποτα όρθιο.
Καλούμε τα σωματεία, τις συνταξιουχικές οργανώσεις να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να πάρουν μέρος μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 και 10 Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ)».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget