04/20/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Παράσταση διαμαρτυρίαςπραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, έξω από το υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, μετά από κάλεσμαδεκάδων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα, καταγγέλλοντας τον «κοινωνικό διάλογο» που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σχετικά με τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, καλώντας τους εργοδότες και τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις νέες απώλειες της εργατικής τάξης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 

Αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων ανέβηκε στο χώρο όπου ξεκίνησε ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος και παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους, αιχμή των οποίων αποτελεί το αίτημα για άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση. Επίσης, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα απαιτούν την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (τρίωρα, τετράωρα, μερική, εκ περιτροπής εργασία) που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις. 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε της επικίνδυνης λογικής του «κοινωνικού διαλόγου», λέγοντας ότι εμείς εμμένουμε σε αυτήν τη λογική, ενώ προκλητικά αναρωτήθηκε για τη χρησιμότητα ή όχι της παρέμβασης των συνδικάτων, την ώρα που, όπως είπε, υπάρχει η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι φωνή, δικαιώματα και όπλα.
Βέβαια, ο υπουργός απέφυγε να πει ότι ο «κοινωνικός διάλογος», όπως η πείρα έχει δείξει, δεν αποδείχτηκε καθόλου χρήσιμος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Χρήσιμα για τους εργαζόμενους είναι η αγωνιστική διεκδίκηση και η οργάνωση του αγώνα τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, μεταξύ άλλων επισήμανε πως «είναι ξεκάθαρη η αντίθεση, από τη μια μεριά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο φτωχός λαός, από την άλλη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ξενοδόχοι που μαζί με τους εκπρόσωπους της ΓΣΕΕ και του υπουργείου Εργασίας συζητούν πώς θα ξεγελάσουν την εργατική τάξη με ψίχουλα».(Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. 
Οι διαδηλωτές, παραμένοντας έξω από το υπουργείο, φώναζαν συνθήματα, όπως «Σας πήραμε χαμπάρι, όλο θα και θα, 751 ζητά η εργατιά», «Αυξήσεις στους μισθούς, συμβάσεις κλαδικές, όχι άλλα προνόμια στους καπιταλιστές» και «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», καταδικάζοντας την απάτη του «κοινωνικού διαλόγου» κυβέρνησης - εταίρων που οδηγεί σε νέο χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το υπόμνημα που επέδωσαν στον υπουργό Εργασίας αναφέρει:
«Κ. Υπουργέ,
Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα τους έχουν ένα πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα:
Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο ΤΩΡΑ.
Κάθε άλλη μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης εξυπηρετεί τους εργοδότες που αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο για να κρατούν στον πάτο μισθούς και δικαιώματα. Αυτόν το σκοπό έχει η σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και γι’ αυτό την καταδικάζουμε.
Την παραπομπή, άλλωστε, τέτοιων ζητημάτων στον "κοινωνικό διάλογο" την έχουμε ζήσει την τελευταία 20ετία σε όλες τις παραλλαγές. Τα καταστροφικά αποτελέσματα τα έχουμε βιώσει σε κάθε πλευρά της ζωής της εργατικής οικογένειας. Από την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων μέχρι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Από τις περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια μέχρι τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Το κλίμα αναμονής που επιχειρείτε να καλλιεργήσετε με τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητο γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε χρόνο, ούτε χρήμα. Αντίθετα και πείρα έχουν και μνήμη. Αυτά που με βάρβαρο τρόπο τους επιβλήθηκαν στα 5 χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, δεν αφήνουν περιθώρια για υπομονή και αντοχή.
Με επιμονή και οργάνωση θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκατασταθούν οι τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το εργατικό εισόδημα τα χρόνια της κρίσης.
Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (δουλεμπορικά, μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία) και οι ατομικές συμβάσεις που κυριαρχούν, υπονομεύουν τον κατώτατο μισθό. Η κατάργηση όλων αυτών των μορφών, η πλήρης και σταθερή δουλειά αποτελούν αιτήματα των εργαζομένων.
Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να στείλετε στις ελληνικές καλένδες τα ψίχουλα που από σήμερα συζητούνται σε έναν ψευτοδιάλογο, με -δήθεν- κόκκινες γραμμές.
Μόνη λύση είναι η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και των Συλλογικών Συμβάσεων ΤΩΡΑ με νόμο.
Ο αγώνας για το ξήλωμα ολόκληρου του αντεργατικού οπλοστασίου και την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών θα είναι συνεχής και κλιμακούμενος.
Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Συνταξιούχων ΙΚΑ,
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου
Τα Συνδικάτα: Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας- Ιματισμού - Δέρματος, ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, Ένωση Λογιστών Ελεγκτών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Ηλεκτροτεχνιτών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Ιδιωτικές Κλινικές, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος».
Διαβάστε ΕΔΩ τις ανακοινώσεις - καλέσματα των Ομοσπονδιών και των Σωματείων για τη σημερινή κινητοποίηση.   

Οι εξελίξεις δικαιώνουν το ΚΚΕ και τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός της ΕΕ και με την οικονομία στα χέρια των μονοπωλίων, ανέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚόμματοςΘανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Για το μεταναστευτικό τόνισε πως ΕΕ και ΗΠΑ είναι υπεύθυνες με τους πολέμους που εξαπολύουν για τα εκατομμύρια των κατατρεγμένων και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη συνθήκη Σέγκεν που εγκλωβίζουν τους μετανάστες στις χώρες υποδοχής όπως είναι η Ελλάδα.
Ενόψει τη δίκης της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση από την ίδια της την ιδεολογία, πως έκανε και καθοδηγούσε εγκλήματα και ότι λόγω της δίκης παριστάνει την «αθώα περιστερά» και τον «ψόφιο κοριό». Σημείωσε ότι οι πρόγονοι της Χρυσής Αυγής ήταν οι κουκουλοφόροι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.


902.gr

Δείτε την παρέμβαση που έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το πρωί της Παρασκευής 17 Απρίλη 2015. Αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Παρατίθεται η παρέμβαση του Ν. Σοφιανού.


Για τα γεγονότα στην Πρυτανεία
«Το σκηνικό αυτό που ζούμε, γιατί θα το δούμε και σε άλλα επεισόδια, δεν έχει καμία σχέση με το Πανεπιστημιακό άσυλο. Και είναι ένα τρικ που κάνει η ΝΔ, ενώ γνωρίζει ότι παραμένουν οι προβλέψεις του νόμου Διαμαντοπούλου σε αυτό το νομοσχέδιο, που θα φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλάει για πανεπιστημιακό άσυλο, προβοκάροντάς το με συγκεκριμένες ενέργειες ενός χώρου που δεν αποτελεί ούτε κίνημα, ούτε μέρος του κινήματος. Όσοι θεωρούν διαμαρτυρία αυτού του είδους τις ενέργειες και αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα, υπουργό Δικαιοσύνης και Πρόεδρο της Βουλής, έχουν σοβαρές ευθύνες. Αυτή είναι η καθαρή τοποθέτηση του ΚΚΕ απέναντι σε γεγονότα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το φοιτητικό κίνημα ούτε με το πανεπιστημιακό άσυλο».
Για τη διαπραγμάτευση
Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που λέει ότι ο ελληνικός λαός θέλει διαφορετική πολιτική, αλλά μέσα στην ΕΕ και το ευρώ. Η ΝΔ εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι νέα, αλλά καταστροφική η πολιτική που ακολουθεί. Θέλω την άποψη του ΚΚΕ.
«Προς το παρόν τα γεγονότα λένε ότι η κυβέρνηση θέλει έναν έντιμο συμβιβασμό, αυτό ακούμε από το στόμα του Υπουργού. Αυτός ο έντιμος συμβιβασμός θα είναι και επώδυνος για τον ελληνικό λαό και προφανώς αυτός ο έντιμος συμβιβασμός είναι η συμφωνία, η οποία έχει υπογραφεί. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία παρατάθηκε η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, που τη συνοδεύει. Μια συμφωνία την οποία την στηρίζει και η προηγούμενη συγκυβέρνηση. Άρα, τι έχουμε εδώ; Έχουμε τη συμφωνία όλων των κομμάτων, απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, σε μια παράταση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου και έχουμε μια διαδικασία να κοστολογηθεί αυτή η συμφωνία. Ένα μεγάλο κομμάτι της συμφωνίας η κυβέρνηση το τηρεί. Η κυβέρνηση που θα κούρευε το χρέος πληρώνει εγκαίρως και στο όλον τις δόσεις του χρέους. Και για να τις πληρώσει έχει κάνει και τη στάση πληρωμών, πλην μισθών συντάξεων, αλλά και έναν πρωτόγνωρο εσωτερικό δανεισμό».
Η λύση που προτείνετε εσείς ποια είναι;
«Η λύση που προτείνουμε εμείς είναι η ρήξη. Είναι η ρήξη με την ΕΕ και αυτή την οικονομία, που έχει ματώσει τον ελληνικό λαό. Αυτή η ρήξη προϋποθέτει ένα λαό ενημερωμένο, αποφασισμένο, ένα λαό οργανωμένο, που δεν του προκύπτει ατύχημα, δεν του προκύπτει η ρήξη επειδή δεν έκατσε κάτι, αλλά τη θέλει, την οργανώνει, την προπαγανδίζει και προετοιμάζεται.
Αυτή η χώρα ξέρετε έχει ένα τεράστιο πλούτο, έχει τα μέσα και να θρέψει το λαό της και να του δώσει δουλειά. Το κρίσιμο ζήτημα για μας είναι ποιος έχει την ιδιοκτησία αυτού του πλούτου. Από κει και πέρα η κυβέρνηση τι είπε; -και εδώ αν θέλετε έρχεται ο λογαριασμός- "Μην ανησυχείτε θα είμαστε στην ΕΕ, θα είμαστε στην ΟΝΕ, θα διαπραγματευτώ εγώ, τι θα κάνει η Μέρκελ, αυτά που θα της πω θα τα κάνει". Και βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικότητα, η οποία είναι ότι η ΕΕ δεν αλλάζει. Θυμάστε το σύνθημα "η Ευρώπη αλλάζει". Δεν αλλάζει η ΕΕ, παραμένει μια άγρια λυκοσυμμαχία, με συγκεκριμένα μέτρα που πέφτουν στην πλάτη των λαών. Και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση οδηγείται σε μία συμφωνία κοστολογημένη, που το λογαριασμό θα τον πληρώσει ο λαός μας. Και να τελειώσω με ένα πράγμα, επειδή ακούσαμε προηγούμενα για τις 100 ληξιπρόθεσμες δόσεις. Αυτές οι δόσεις προβλέπουν να πληρώσουμε μνημονιακά χαράτσια, αλλά "το μνημόνιο έχει τελειώσει, έχει πεθάνει". Τα μνημονιακά χαράτσια που ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλεγε ότι δεν πρέπει να πληρωθούν, και εμείς το λέγαμε. Εμείς όμως συνεχίζουμε να το λέμε και τώρα, δεν πρέπει να πληρωθούν. Δεν είναι πατριωτισμός να πληρώσουμε τα μνημονιακά χαράτσια, επειδή τώρα κυβέρνηση έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ, η τσέπη του ελληνικού λαού δεν αντέχει άλλο να πληρώσει.
Να θυμίσω στους φίλους που μας ακούν ότι ο προηγούμενος τσακωμός γίνεται στη βάση μιας συμφωνίας, συμφωνούν με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Κι αυτή τη συμφωνία λοιπόν που θα αποκαλυπτόταν στον κόσμο που μας βλέπει, που θα ψηφίζατε μαζί στη Βουλή της 20ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση δεν τη φέρνει για συζήτηση».
«Λέμε λοιπόν ότι η διαπραγμάτευση αυτή που γίνεται όλη αυτήν την περίοδο, που έχει επιβεβαιωθεί με το τραπέζωμα με τους εταίρους, που έχει επιβεβαιωθεί με τη Μέρκελ στο Βερολίνο, γίνεται στη βάση μιας συμφωνίας και σε αυτή τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου συμφωνεί και η ΝΔ. Για ποιους λόγους συμφωνεί; Θα τα πείτε στη Βουλή όταν έρθει και εκεί αν ψηφιζόταν, θα φαινόταν και ένα γεγονός, ότι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί ψηφίζουν μαζί, γι’ αυτό δεν έρχεται. Πάμε τώρα στο δια ταύτα, υπάρχουν κόκκινες γραμμές; Για να σκεφτεί ο κόσμος που μας ακούει. Δηλαδή το 2015 το θέμα είναι να μη μειωθούν και άλλο οι συντάξεις; Οι συντάξεις που έχουν πιάσει πάτο; Οι μισθοί που έχουν πιάσει πάτο; Το 80% του κόσμου που δουλεύει με ατομικές συμβάσεις; Το 1/3 που δουλεύει με 300 ευρώ; Είναι επιτυχία μεγάλη λέει, που δεν θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, δεν θα μειωθούν και άλλο οι συμβάσεις. Ανάκτηση των απωλειών, αυτό είναι το ζήτημα σήμερα. Ανάκτηση των απωλειών και γι’ αυτή την ανάκτηση να κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση».
Πρέπει να πείτε κι εσείς όμως με ποιο κόστος
«Να σας πω με ποιο κόστος. Με το κόστος της ρήξης με την ΕΕ και την ΟΝΕ. Με το κόστος της ρήξης με την οικονομία του κεφαλαίου, με τη δυνατότητα που έχει ο ελληνικός λαός να ζήσει νοικοκύρης στον τόπο του και ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».
Δεν θα περάσει ένα διάστημα στερήσεων ο κόσμος όμως;
«Βεβαίως θα περάσει, πολύ λιγότερο στερήσεις απ’ αυτές που στερούμαστε σήμερα, είμαστε στον έκτο χρόνο της κρίσης. Να σας θυμίσω ότι το 2009 ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές γιατί έλεγε δεν θα δώσουμε αυξήσεις. Και το 2015 που είμαστε; Έχει χαθεί το 50% του εισοδήματος και λέμε να μην χαθεί κι άλλο. Ε, αυτή είναι μια λογική, δεν έχει πάτο το βαρέλι. Και να τελειώσω με το εξής: Ξέρετε ο κ. Βαρουφάκης μίλησε με τον κ. Ομπάμα αρκετά απ’ ότι είδα. Μισό δισ. δολάρια η συμφωνία που υπέγραψε η συγκυβέρνηση με τους Αμερικάνους. Αυτόν τον καιρό 45 εκατομμύρια έδωσαν για να εκσυγχρονιστούν αεροσκάφη 35 χρόνων. Εμείς δεν είμαστε ούτε με τους Αμερικάνους ούτε με τη Μέρκελ, αλλά η λογική που λέει ότι θα παίξουμε με τον Ομπάμα, ο οποίος είναι ο τίμιος διαμεσολαβητής για να βγάλουμε άκρη έχει κόστος και αυτό το κόστος το πληρώσαμε».

Αυτό που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να μην έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη, ούτε αναμονή, ούτε πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕμιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» το βράδυ της Παρασκευής 17 Απρίλη. 
«Ο λαός να αμφισβητήσει την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα όπως αμφισβήτησε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσει ένα εντελώς διαφορετικό δρόμο ρήξης και ανυπακοής με αυτή την πολιτική, με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Να μην αναγνωρίσει το χρέος για το οποίο δεν έφταιξε και να μην αποδεχτεί τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Μ. Συντυχάκης υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ότι «η Ευρώπη είναι το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι, ότι δεν αμφισβητείται η ευρωπαϊκή της πορεία, ότι συζητάει με τον ΟΟΣΑ και έχει συμμάχους τις ΗΠΑ που λένε ότι πρέπει να προχωρήσουμε τα μέτρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ολική υποταγή σε αυτή τη λυκοσυμμαχία που λέγεται ΕΕ. Και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ωφελήσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αντιθέτως, όποιος συμβιβασμός υπάρξει έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις επιχειρηματικών ομίλων, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων τους».
Υπογράμμισε ότι «αν δεν ανασυγκροτηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, αν δεν γίνει ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα υποφέρουν ακόμη περισσότερο». 

902.gr

Με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των διοδίων εξορμήσεις στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνώνπραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία τηςΚομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.
Τα μέλη του Κόμματος μοίρασαν υλικό στους οδηγούς που περνούν από τα διόδια με τηντροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή που προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Υπενθυμίζεται ότι την τροπολογία απέρριψε, χθες βράδυ, ασυζητητί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατηρώντας το ληστρικό καθεστώς των διοδίων για τη διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. 
Ανάλογες κινητοποιήσεις στα διόδια Μαλγάρων από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ(δείτε παρακάτω φωτογραφίες), στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου από την Οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας,  στους Σταθμούς Διοδίων ΤραγάναςΑγ. Τριάδας και Μαυρομαντήλας από την Οργάνωση της Φθιώτιδας, στα διόδια Θήβας από την ΤΕ Χαλκίδας, στα διόδια Πολυμύλουαπό την ΚΟ Κοζάνης, στα διόδια στα Αρφαρά από την οργάνωση της Μεσσηνίας, στα διόδιαΜακρυχωρίου από την ΤΟ Λάρισας, Μοσχοχωρίου από την ΤΕ Βόλου, στα διόδια Ιάσμου από την οργάνωση Ροδόπης. Σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων στην είσοδο της Πάτρας και τηςγέφυρας Ρίου - Αντιρρίου προχώρησαν η Κομματική Οργάνωση Αχαΐας και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στα διόδια στο Αιγίνιο. Οι Τομεακές Οργανώσεις Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας του ΚΚΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στα διόδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Πρέβεζας - Ακτίου. Σήκωσαν για πάνω από 2 ώρες τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. (Δείτε παρακάτω φωτό και βίντεο ΕΔΩ) 
Η ανακοίνωση που μοιράστηκε αναφέρει: 
«Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια.
Εργατοϋπάλληλοι, νέοι – νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει.
Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων!
Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη!
Από το 2008 ως και σήμερα η αύξηση στην τιμή των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%!
Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων επισημαίνοντας:
«Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των Εθνικών Οδών έχει πάρει χαρακτήρα πρόκλησης για το λαό μας. Στην ουσία καλείται να πληρώσει διπλά τα έργα αυτά. Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.
Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση των διοδίων με νέους σταθμούς και με τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί και που προβλέπονται για το μέλλον.
Για τους λόγους αυτούς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρούσα τροπολογία με την οποία ζητά την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
Να καταργηθεί κάθε υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε τέλους και εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Από την ψήφιση του παρόντος, κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, σύμβασης ή άλλης κανονιστικής πράξης καταργείται.
Να καταργηθεί το αξιόποινο κάθε πράξης που σχετίζεται με τη μη καταβολή τέλους ή εν γένει αντιτίμου για τη χρήση οδικών δικτύων. Επίσης καταργούνται και δεν εισπράττονται τυχόν επιβληθέντα διοικητικά ή άλλου είδους πρόστιμα για την ως άνω αιτία».


Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της Κυριακής 19 Απρίλη. 
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων από ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, αλλά και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους, που θα φέρουν νέα δεινά στο λαό. 



902.gr



Σε ετοιμότητα να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε τοπικό, κλαδικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται οι δυνάμεις τηςΠΑΣΕΒΕ, οι δεκάδες παρεμβάσεις που έγιναν στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 19 Απρίλη, με τη συμμετοχή τοπικών και κλαδικών Γραμματειών, προέδρων σωματείων και μελών ομοσπονδιών, αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται και δρουν μέσα από Επιτροπές Αγώνα.
Όπως υπογράμμισε κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. είναι ανάγκη το επόμενο διάστημα κάθε Γραμματεία να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της, να σχεδιάσει τις πρωτοβουλίες της. Στο επίκεντρο της προσοχής της, η ΠΑΣΕΒΕ έχει τη σωστή λειτουργία των σωματείων, την πλούσια δράση και παρέμβαση που πρέπει να αναπτύσσουν, τη μαζικοποίησή τους με αυτοαπασχολούμενους που σήμερα είναι ανοργάνωτοι. Αλλά και τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα για να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες που δημιουργεί ο αρνητικός συσχετισμός. Με το πνεύμα αυτό οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις των ΕΒΕ ήδη προετοιμάζουν την απεργία της 1ης Μάη, καλώντας τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα να οργανώσουν τη μάχη για την επιτυχία της.
Τόσο στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου όσο και στις συσκέψεις των Γραμματειών που προηγήθηκαν, συζητήθηκε η πείρα των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων από την προσπάθεια για οργάνωση της πάλης, μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στην εισήγηση και τη συζήτηση που ακολούθησε αποτυπώθηκε η άσχημη κατάσταση για τους μικρούς ΕΒΕ, που οδηγούνται στον αφανισμό από την πολιτική της ΕΕ, της προηγούμενης, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης. Σε προτεραιότητες της πάλης και του σχεδιασμού για το επόμενο διάστημα αναδείχθηκαν τα ζητήματα της φορολογίας, της Υγείας και οι πρωτοβουλίες για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Παράλληλα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έβαλαν στόχους μπροστά στην απεργία της 1ης Μάη, για τη μεγαλύτερη στράτευση και κινητοποίηση των ΕΒΕ και των σωματείων τους. Παράλληλα έγιναν χαιρετισμοί από ΠΑΜΕΟΓΕ, ΠΑΣΥ καιΜΑΣ(Διαβάστε παρακάτω).
Η εισήγηση της Γραμματείας
Η νέα κυβέρνηση πολύ γρήγορα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν σκίζει τα μνημόνια, όπως έλεγε προεκλογικά για να αρπάξει την ψήφο του λαού, αντίθετα και αυτή βαδίζει στον ίδιο δρόμο που βάδισαν και οι προηγούμενες, τόνισε στην εισήγηση ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης.  «Η νέα κυβέρνηση δηλαδή όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται ώστε να σταματήσει ο λαός να πληρώνει τα πλεονάσματα που είναι αναγκαία, αντίθετα όλος ο καυγάς είναι πώς θα καταμεριστούν αυτά τα πλεονάσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, υπογράμμισε ότι τα στοιχεία της πενταετίας είναι γνωστά. «Πάνω από 230.000 λουκέτα από το 2009 ως σήμερα. Σε αυτούς θα προστεθούν άλλα 8.500 όπως αποκάλυψε η πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ στους επόμενους λίγους μήνες. Τα χρέη στον ΟΑΕΕ ανεβαίνουν, πάνω από τους μισούς χρωστάνε, και στις όποιες ρυθμίσεις έχουν νομοθετηθεί, πολύ λίγοι μπαίνουν και ελαχιστότατοι τις ακολουθούν, αφού το μηνιάτικο εισόδημά τους δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα τρέχοντα».
Ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν καταργεί τους ληστρικούς φορολογικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί ως τώρα, αλλά βγάζει και σαφάρι τον ΣΔΟΕ, δήθεν για την πάταξη της φοροδιαφυγής, επί της ουσίας για καθαρά εκβιαστικούς εισπρακτικούς λόγους. Εμάς δηλαδή κυνηγάει, αναπαράγοντας ταυτόχρονα στην πράξη τη γνωστή επαίσχυντη θεωρία ότι οι αυτοαπασχολούμενοι είναι φοροκλέπτες και φοροφυγάδες.
Την ίδια ώρα ετοιμάζει νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό μέσα από την ενοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του, όπως έχει ήδη δηλωθεί με τα γνωστά e-mail Βαρουφάκη. Την ίδια στιγμή δεν λέει κουβέντα όχι μόνο για τα ληστευμένα αποθεματικά, αλλά και για την υποχρηματοδότηση του Ταμείου και τις κουτσουρεμένες συντάξεις».
Αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία ως απόρροια της διαρκούς υποχρηματοδότησης που και η νέα κυβέρνηση συνεχίζει, αλλά και στην επίθεση στην Κυριακή αργία. Το κάθε μέτρο που παίρνει ή έχει εξαγγείλει η συγκυβέρνηση οδηγεί στον αφανισμό των ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων.
«Αυτή είναι λοιπόν η πολιτική της κυβέρνησης που έχουμε απέναντί μας. Πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, πολιτική που συνεχίζει το δρόμο της βάρβαρης επίθεσης απέναντί μας, απέναντι στους εργαζόμενους συνολικά. Και αυτή την πολιτική θα επιδιώξει να την εμφανίσει ότι είναι υπέρ μας ώστε να αποσπάσει την αποδοχή μας, αλλά και για να μας κάνει κολαούζους στη μεταξύ τους διαμάχη για το μοίρασμα της λείας.
Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε και σήμερα υπάρχει πλούσια εμπειρία στον καθένα και για τούτο: Αποδείχθηκε ότι η ΕΕ δεν αλλάζει. Δεν φτιασιδώνεται. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση και για την οποία διαπραγματεύεται και μάλιστα σκληρά δεν είναι για όλους και κυρίως δεν είναι για μας (το αποδεικνύουν οι 100 δόσεις, δηλαδή η πάση θυσία συγκομιδή των προηγούμενων αντιλαϊκών φόρων και τα μέτρα για την "απελευθέρωση", την κατάργηση των οποίων ούτε σαν εξαγγελία δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ). Εμείς ήμασταν και είμαστε "διαρθρωτικό πρόβλημα" για την ΕΕ και την πολιτική της. Μικρομεσαίους εννοούν τις επιχειρήσεις μέχρι 250 εργαζόμενους και 10 δισ. τζίρο. Ποιος από εμάς συγκεντρώνει τέτοια μεγέθη στην Ελλάδα; Όταν πάνω από τους μισούς είμαστε αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό και μόλις 3% έχει από 10 έως 50 εργαζόμενους. Και αν αυτοί έχουν συμφέρον να διεκδικήσουν μέτρα για δανειοδότηση και ρευστότητα, τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να λειτουργήσει ευεργετικά σε σχέση με τα δικά μας προβλήματα. Ας μην κρύβονται.
Την ανάπτυξη των μονοπωλίων, την καπιταλιστική ανασυγκρότηση επιδιώκει η κυβέρνηση. Και η όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων ένα σίγουρο αποτέλεσμα θα έχει: Εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη. Και στον “έντιμο” συμβιβασμό και στην όποια “σύγκρουση”. Είτε με ευρώ μέσα στην ΕΕ και τα μνημόνια είτε με “διπλό νόμισμα”, είτε με δραχμή και άγρια υποτίμηση ο αυτοαπασχολούμενος θα φτωχύνει ακόμα περισσότερο αφού θα κληθεί να πληρώσει και πάλι το λογαριασμό για τη “σταθεροποίηση της οικονομίας”.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά υπάρχει γνώση, υπάρχει εμπειρία, πέρα από την πάλη για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε και έχουμε από την καπιταλιστική οικονομική κρίση να μπουν στο κέντρο της προσοχής του κινήματος και τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα:
  • Η ανάγκη της ρήξης με την ΕΕ και την πολιτική της.
  • Η ανάγκη της συστράτευσης όλων των στρωμάτων της κοινωνίας που θίγονται από αυτή τη φιλομονοπωλιακή πολιτική σε κατεύθυνση ανάκτησης των μεγάλων απωλειών τους, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα παλεύει για τη ρήξη, για την ανατροπή της.
  • Η ανάγκη ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης έξω από ασφυκτικά πλαίσια της ΕΕ, που θα παίρνει υπόψη του τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας και θα τις ικανοποιεί. Γι’ αυτή θα παλεύει και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων».
Αναφερόμενος στη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, σημείωσε ότι «τα σούρτα - φέρτα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με τους υπουργούς είναι καθημερινά. Όπως και η συμφωνία τους σε πολλά σημεία. Φυσικό είναι άλλωστε. Τους ίδιους στόχους επιδιώκουν. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε 1 μήνα άλλαξε όλη η αντιπροσωπεία της κυβερνητικής παράταξης στη ΓΣΕΒΕΕ γιατί κάλυψαν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και στους οργανισμούς. Τώρα άρχισαν να καλούν σωματεία και ομοσπονδίες “για να τους πουν τα προβλήματά τους” και να τα λύσουν. Δεν τα γνώριζαν ως τώρα; Τώρα περιμένουν να τα μάθουν;
Αλλού όμως στοχεύουν. Στο να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας, στο να προσεταιριστούν σωματεία και ομοσπονδίες. Να θεωρούν δεδομένη την πολιτική που τους έφερε ως εδώ, να μην παλεύουν για την ανατροπή της. Να αποδεχθούν πως ό,τι χάθηκε χάθηκε, να μην ανέβει η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών τους, που φυσικά σημαίνει κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων».
Ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα από τη δράση το προηγούμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι έγιναν βήματα. Ενδεικτικά «στα Ταξί στην Ομοσπονδία αναδειχτήκαμε 2η δύναμη. Ταυτόχρονα ιδρύθηκε νέα Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στις λαϊκές αγορές. Στους συνταξιούχους, που γίνεται μια πολύ καλή δουλειά, είχαμε και μεγάλη αύξηση συμμετοχής και των δυνάμεων μας, αλλά κυρίως μια ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο που ανοίγει νέους δρόμους για το κίνημα».
Αναφορά έγινε στη σημασία της δημιουργίας και της δράσης Επιτροπών Αγώνα. Στην εισήγηση σημειώθηκε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται να βελτιωθεί  ο προβληματισμός για το πως θα πιάνουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ επαφή με περισσότερους αυτοαπασχολούμενους. «Οι προσπάθειες για δημιουργία Επιτροπών Αγώνα βγάζουν παρά τις δυσκολίες και θετική πείρα. Αναδεικνύουν την ανάγκη, ακόμα και αν οι δυνάμεις μας είναι περιορισμένες, αυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να επιδιώκουν να ενημερώνουν συστηματικά τους συναδέλφους, να παίρνουν πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Έτσι μπορούν να καταξιωθούν στα μάτια των συναδέλφων οι ΠΑΣΕΒιτες ως αγωνιστές ακούραστοι, αλλά και να τραβηχτούν νέες δυνάμεις στην πάλη, να διευρυνθούν οι πυρήνες που έχουμε σε κάθε κλάδο και πόλη».
Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ενδυνάμωση της Λαϊκής Συμμαχίας.
«Δύναμή μας είναι η συναδέλφωση με τους εργάτες και τους υπάλληλους, τους αγρότες, τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας που σπουδάζουν και μορφώνονται. Δύναμή μας είναι η κοινή δράση, ο συντονισμός με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες και καλύτερες κοινές δράσεις γύρω από προβλήματα λαϊκής αλληλεγγύης. Κοινούς στόχους για θέματα όπως η φορολογία και τα χρέη, τα προβλήματα Υγείας, Παιδείας, Ασφαλιστικού κλπ. που ταλανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια.
Μπορούμε να ενισχύσουμε την πάλη αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπάλληλων, φοιτητών σε ομοειδείς κλάδους και επαγγέλματα για τα παραπάνω προβλήματα, αλλά και για άλλα θέματα που προκύπτουν. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία στο Εμπόριο, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Κατασκευών, των Μεταφορών, τον Επισιτισμό κλπ. Αντίστοιχα σε κάθε πόλη ή συνοικία να ανέβει η κοινή δράση». 
Χαιρετισμοί από την Κοινωνική Συμμαχία
Χαιρετισμό στις εργασίες του πανελλαδικού συμβουλίου, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, απηύθυνε ηΓιώτα Ταβουλάρη. «Οι ανάγκες μας είναι πάνω απ' όλα και είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων», υπογράμμισε και τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει στο κίνημα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης. Υπενθύμισε ακόμα την κοινή δράση, τις κινητοποιήσεις που συναντήθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ και σημείωσε πως στον ίδιο δρόμο θα συνεχιστεί η δράση το επόμενο διάστημα.
Στην προπαγάνδα της ΕΕ και των κομμάτων της για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η Μαρία Φιλανταράκη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και ιδιαίτερα στην ανάγκη να διεκδικηθούν μέτρα και ρυθμίσεις για την υποστήριξη του δικαιώματός τους στη μητρότητα.
Στο κοινό πρόβλημα της εξοντωτικής φορολόγησης που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γκικόπουλος από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Στο χαιρετισμό του κάλεσε σε κοινές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της υπερφορολόγησης αλλά και του προβλήματος των ανασφάλιστων αγροτών και ΕΒΕ, τόσο κεντρικά όσο και μέσα από τη συνεργασία των τοπικών γραμματειών ΠΑΣΥ και ΠΑΣΕΒΕ. «Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην οργάνωση και τη δράση μας», τόνισε μεταξύ άλλων.
Με την εκτίμηση πως όλα τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας είναι σήμερα παρόντα, συμφώνησε και ο εκπρόσωπος του ΜΑΣΓιάννης Κονταργύρης. Σημείωσε πως οι δυνάμεις του ΜΑΣ κινητοποιούνται και δεν θα επιτρέψουν να στοιχηθεί η νεολαία πίσω από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, που δε φέρνουν τίποτα θετικό για τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών.
Παρεμβάσεις αντιπροσώπων:
Πλήθος παρεμβάσεων έγιναν από τους αντιπροσώπους οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος και δίνοντας το στίγμα της αναγκαίας ανάπτυξης των αγώνων το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά του ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:«μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να γίνουμε ακόμη περισσότεροι για να οργανώσουμε την πάλη και τον αγώνα μας καθώς έχουμε μπροστά μας πολλά ανοιχτά μέτωπα, όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τα χαράτσια σε βάρος των ΕΒΕ. Προετοιμαζόμαστε εντατικά για την συμμετοχή μας στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».(Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).
Στις επιπτώσεις σε βάρος του ασφαλιστικού των ΕΒΕ και των Αυτοαπασχολούμενων από τις διαχρονικά εφαρμοζόμενες αντιλαικές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και στα πλαίσια της ΕΕ, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα ο Κώστας Πετρόπουλος, λογιστής, ελεύθερος επαγγελματίας και μέλος της Γραμματείας Μεσσηνίας της ΠΑΣΕΒΕ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Επιλογή διαχρονική των κυβερνήσεων με την επιλογή ίδρυσης του ΟΑΕΕ ήταν και είναι η παραπέρα υποβάθμιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Να οδηγήσουν στην πλήρη ανταποδοτικότητα με αντίστοιχη αύξηση των εισφορών και την προώθηση και γενίκευση της ιδιωτικής ασφάλισης.(Δείτε σχετικό βίντεο).
Από την πλευρά της η Ράνια Καπετανγιώργη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων Θεσσαλονίκης και μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, σημείωσε πως:«το ζητούμενο τώρα είναι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση ενάντια στα νέα αντιλαικά μέτρα που έρχονται για τους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους». Σε αυτή την κατεύθυνση η Ράνια Καπετανγιώργη μετέφερε την εμπειρία από την πρόσφατη μαζική κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ και των συλλόγων - μελών της στην Θεσσαλονίκη που έγινε με αφορμή την συμμετοχή του νέου διοικητή του ΟΑΕΕ σε ενημερωτική εκδήλωση που έγινε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.(Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget