02/12/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν τα ΔΣ τωνΣωματείων Αττικής στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των εποχικών εργαζομένων του κλάδου.
Στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν τα κλαδικά Συνδικάτα στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Κέρκυρας, 
Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου
, Αχαΐας
, Επισιτισμού Ιωαννίνων
, Επισιτισμού Λάρισας, Κω
, Ικαρίας, Σάμου, Λέσβου και Λήμνου και τα επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία «Atheneum Intercontinental», «Metropolitan Athens», «Melia Athens», «
Caravel», «Novotel
», «Royal Olympic», «Zafolia», «S. G. Lycabetus», «Stanley»
, «G. R. Lagonisi», «Crowne Plaza» και «Catering Newrest» τονίζεται:
«Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό βιώνουμε τις πιο σκληρές επιπτώσεις από τις αντεργατικές πολιτικές που επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ποτέ δεν ήταν επιλογή μας τα φτηνά μεροκάματα κι όμως έγιναν νόμοι του κράτους. Ποτέ δεν επιλέξαμε την ανεργία κι όμως έχει καθιερωθεί. Ποτέ δεν χωρίσαμε τους συναδέλφους μας σε νέους και παλιούς κι όμως είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε.
Σήμερα ο εφιάλτης για τον εργαζόμενο του κλάδου δεν είναι μόνο η ανεργία, γιατί τη ζούμε εδώ και χρόνια, ακόμη και την εποχή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ακόμη και τα δυο τελευταία, που ο τουρισμός σπάει τα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων το ένα μετά το άλλο, εμείς δεν έχουμε δει καμιά βελτίωση στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, στην καθημερινότητα μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας με την περικοπή της επιδότησης σε 400 μέρες για κάθε τέσσερα χρόνια, "φωτογραφίζει" τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Τιμωρούνται οι συνάδελφοί μας, που εξαιτίας της συρρίκνωσης της θερινής περιόδου και της εκτεταμένης ανασφάλιστης εργασίας δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε 100 ένσημα το χρόνο. Ακόμη και μετά την αλλαγή του τρόπου απόδοσης του επιδόματος, με τροποποίηση που πέρασε το χειμώνα του 2013, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να επιβιώσουμε με 3 μήνες επίδομα ανεργίας. Οι μεγαλοξενοδόχοι εξακολουθούν να "κουρεύουν" το χρόνο λειτουργίας των ξενοδοχείων για να κερδοσκοπούν ασύστολα. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να επιδοτούνται από το "κούρεμα" του επιδόματος ανεργίας για να μας έχουν ανασφάλιστους, πολλές φορές απλήρωτους και να γεμίζουν τα κατά τα άλλα πολυτελή τους κάτεργα με καραβιές μαθητών, extra εργαζομένων ή νοικιασμένων από δουλεμπορικά.
Για όλους αυτούς τους λόγους τα ταξικά σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα εκφράζουμε την αντίθεσή μας για την κατάσταση που βιώνουμε.
Τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη και ώρα 4 το απόγευμα, τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων της Αττικής θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των εποχικών εργαζομένων του κλάδου. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν και άλλα Συνδικάτα σε όλη τη χώρα.
Διεκδικούμε:
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους -εποχικούς εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Άμεσα να καταργηθεί η παράγραφος 1 του άρθρου 39 του Ν. 3986/2011 που μειώνει και σε πολλές περιπτώσεις καταργεί το επίδομα ανεργίας για δεκάδες χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους.
  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη».
902.gr Κατηγορία: 

Το χαρτί της απόλυσης παίρνουν ειδικευόμενοι γιατροί, καθώς - παρά τη ρητή διαβεβαίωση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - δεν έχει ακυρωθεί ακόμη η Υπουργική Απόφαση του προηγούμενου υπουργού Υγείας που προβλέπει τη διακοπή της παράτασης ειδικευόμενων κι εξειδικευόμενων μετά τη λήψη τίτλου ειδικότητας. 
Με δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και μέλος της Γραμματείας Υγείας Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ θέτει το θέμα της καθυστέρησης και αναφέρει συγκεκριμένα ότι εξειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού πήρε σήμερα χαρτί απόλυσης και ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Ελπίς καλείται να παραλάβει αντίστοιχο χαρτί.
«Για πόσο θα συνεχιστεί το "βασανιστήριο" των συναδέλφων; Ήδη έχουμε κρούσματα κι από άλλα νοσοκομεία όπου διάφοροι «πρόθυμοι» διοικητές και διοικητικοί υπάλληλοι υλοποιούν την προηγούμενη Υπουργική Απόφαση και αφήνουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστα τα ιατρικά τμήματα και δυσκολεύουν αφάνταστα τη ζωή των συναδέλφων» αναφέρει ο Ηλ. Σιώρας. Τονίζει ότι πρέπει «να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις και να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση»,  και υπογραμμίζει: «Δε θα δεχθούμε ούτε στιγμή να διακυβεύεται η λειτουργία των κλινικών και το μέλλον των συναδέλφων».
902. gr Κατηγορία: 

Σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στοΦροντιστήριο Αλληλεγγύης,αλλά και με όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν το έχουν δηλώσει ακόμα, διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου, τηνΠαρασκευή 13 Φλεβάρη, στις 18.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο. Στόχος της σύσκεψης, η καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαϊδαρίου σημειώνει:
«Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Η μόρφωση γίνεται από αγαθό εμπόρευμα, στο οποίο έχει πρόσβαση όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, της οποίας η Παιδεία είναι από τα πρώτα θύματά της, είναι περισσότερο αναγκαίο να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειές τους.
Η πάλη για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα μορφώνει ολόπλευρα, θα καλλιεργεί την γνώση και όχι μόνο δεξιότητες, που θα φτιάχνει ανθρώπους και όχι φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, από όπου δεν θα περισσεύει κανένας μαθητής, πρέπει να γίνει υπόθεση διεκδίκησης και αγώνα όλων μας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.
Σε αυτά τα πλαίσια, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαϊδαρίου παίρνει την πρωτοβουλία να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από τις αρχές Μαρτίου.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου απευθύνει κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς της πόλης μας να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία για να μη στερηθεί κανένας μαθητής το αγαθό της μόρφωσης.
Καλούμε τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα που επιθυμούν.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για δήλωση συμμετοχής: 2132047340».
902. gr Κατηγορία: 

Της Κάλι Καρά
Με επικοινωνιακές πιρουέτες βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά βαφτίσια στη χώρα μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κουμπάροι όλο το μνημονιακό και το αντιμνημονιακό τσούρμο και σύσσωμα τα Μέσα Μαζικής Συσκότισης. Τα «παιχνίδια» με τις λέξεις και τις διατυπώσεις βάλλουν τη νοημοσύνη του λαού μας και την ελληνική γλώσσα.
«Η δανειακή σύμβαση που διαπραγματευόμαστε δεν είναι το μνημόνιο».
Το μνημόνιο έγινε «πρόγραμμα-γέφυρα» που θα συνδέει το σημερινό με το επόμενο που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση.
«Σκίστηκε» το μνημόνιο στα δύο: Το 70% είναι ωφέλιμο και θα υλοποιηθεί, ενώ το «τοξικό» 30% θα το διαπραγματευτούν με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ.
Η αντεργατική εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και ο διακηρυγμένος στόχος του, που είναι η θωράκιση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στα κράτη-μέλη του, μένουν στην άκρη. Τώρα ο ΟΟΣΑ κλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να εφεύρει «αριστερές» μεταρρυθμίσεις!
Φεύγει η τρόικα, δηλαδή το υπαλληλικό προσωπικό, αλλά η εποπτεία παραμένει από τα αφεντικά, τους τρεις θεσμικούς εταίρους, με ένα άλλο «τρίο» που θα εποπτεύει όχι «ντε και καλά» στην Αθήνα, αλλά από μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη.
Η διαγραφή του χρέους ως διά μαγείας έχει φύγει από τη συζήτηση.
Κουβέντα δεν γίνεται για την εργασιακή ζούγκλα, την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς.
Τέλος στη λιτότητα, αλλά ο λαός να ζει με λιτό βίο, αλλά με αξιοπρέπεια!
Οι μισθοί παραμένουν μισθοί λιτότητας, οι συντάξεις παραμένουν συντάξεις λιτότητας, τα χρέη στις εφορίες, στις τράπεζες τρέχουν.
Οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να ψάχνουν τις τσέπες τους στο τέλος του μήνα να πληρώσουν τα φάρμακα ή το γιαούρτι τους, αλλά με αξιοπρέπεια!
Το ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και άνεργες με ...αξιοπρέπεια θα βιώνουν τα αδιέξοδά τους.
Οι εκπαιδευτικοί στα σχολειά θα διδάσκουν παιδιά που πεινάνε με ...αξιοπρέπεια!
Η περηφάνια και η αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα. Για να βγει ο λαός μας από το σημερινό βάλτο της ανασφάλειας, της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, για να αποκτήσει μια πραγματικά αξιοπρεπή και υπερήφανη ζωή, να απαιτήσει να του επιστραφούν τα κλεμμένα, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με στόχο να ανατρέψει τελικά τον πραγματικό του αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας.
902.gr Κατηγορία: 

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε ο ΣΕΒ,  ο πρόεδρος του οποίου εμφανίστηκε εναρμονισμένος με τους στόχους της διαπραγμάτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
Ο Θ. Φέσσας κάλεσε και τις δύο πλευρές να προσεγγίσουν η μία την άλλη, αφού όπως υποστήριξε «αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα χάσουν όλοι» και επισήμανε ότι «η ελληνική πλευρά έχει, ήδη, προβεί σε εμφανείς παραχωρήσεις. Δεν μιλάει πια για "κούρεμα", αλλά για αναδιάρθρωση του χρέους. Έχει επίσης διαμηνύσει ότι δέχεται ένα μεγάλο μέρος των δράσεων του προηγούμενου προγράμματος προσαρμογής».
Όπως υποστήριξε, αυτά είναι τα πρώτα βήματα για μια λύση «win-win», μια λύση δηλαδή επωφελή για όλους.
Ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική άποψη, υποστήριξε ότι το «πρόγραμμα» (μνημόνιο) εφαρμόστηκε με λάθος προτεραιότητες, αφού «έπρεπε να έχουν προταχθεί οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Αναφέρει επίσης, χωρίς να αφήνει αμφιβολία για το ποιον ωφελεί η διαπραγμάτευση, ότι «ως επιχειρηματίες μας ενδιαφέρει να υπάρχουν δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες», κάτι που εγγυάται σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο ΣΕΒ προσπαθεί εδώ και χρόνια για τη μείωση του ρόλου του κράτους.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας των βιομηχάνων που ανοίγει η κυβέρνηση, δείχνοντας μάλιστα και τα πεδία αυτής της κερδοφορίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η υψηλή τεχνολογία, η Ενέργεια και πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, αλλά και της αγροτικής παραγωγής.
902.gr Κατηγορία: 

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης στην έκτακτη συνεδρίαση του Γιουρογκρουπείχαν φτάσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους ομολόγουςτους επί του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο έκανε λόγο για «την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος»(σσ. του μνημονίου), ωστόσο μετά από παρέμβαση της Αθήνας, αυτό το ανακοινωθέν δεν εκδόθηκε ποτέ.
Αυτό ισχυρίζεται σε δημοσίευμά του στο Brussels blog των Financial Times, ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ παρουσιάζοντας όπως ισχυρίζεται ίδιος, λεπτομέρειες που αφορούν το παρασκήνιο του χθεσινού Γιούρογκρουπ αλλά και το ίδιο το κείμενο. 
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι σύμφωνα με αρκετούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, «ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει σε μία κοινή δήλωση με τους ομολόγους του, σε ένα κείμενο που είχε υπογράψει ακόμη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης».
Ο Σπίγκελ προσθέτει ότι «με αυτή τη συμφωνία, θεωρήθηκε πως η συνάντηση στο Eurogroup ολοκληρώθηκε και ο κ. Σόιμπλε και αρκετοί από τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών προχωρούσαν προς την έξοδο. Ο κ. Βαρουφάκης, όμως, είπαν οι αξιωματούχοι, έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα στην Αθήνα για να τους ενημερώσει σε όσα είχαν μόλις συμφωνηθεί και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι άσκησαν βέτο στην έκδοση της ανακοίνωσης».
Διαψεύδουν Βαρουφάκης, Σακελλαρίδης
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, διέψευσε την ανάρτηση του συντάκτη των Financial Times με μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο ανέφερε: «Να προτείνω να κρατάτε αποστάσεις από αμφισβητούμενες υποθέσεις, οι οποίες στηρίζονται σε ακόμη πιο αμφισβητούμενες διαρροές; Είναι μάλλον απρεπές».
Σε αντίστοιχη διάψευση προχώρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αυθεντικότητα του προσχεδίου: «Ο κύριος Βαρουφάκης και ο κύριος Δραγασάκης δεν είχαν δεχθεί, σε καμία περίπτωση, το προσχέδιο που δημοσιεύουν σήμερα οι F.T. Είχαν, βέβαια, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον ενημερώσουν και, προφανώς, για να του ζητήσουν την άποψη και συμβουλή του, ως όφειλαν να κάνουν».
Το ανακοινωθέν που δημοσιεύουν οι Financial Times έχει ως εξής:
«Σήμερα το Eurogroup προέβη σε απολογισμό της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα και την κατάσταση του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ενεπλάκη σε εντατικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές.
Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την κατηγορηματική δέσμευσή τους στις οικονομικές υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους.
Σε αυτή τη βάση, θα αρχίσουμε τώρα την τεχνική εργασία για την περαιτέρω αξιολόγηση των σχεδίων μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα να διερευνήσουν τις δυνατότητες για την επέκταση και την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
Αν αυτή είναι επιτυχής αυτό θα γεφυρώσει το χρονικό διάστημα για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup, ώστε να εργαστούν σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου».
902.gr Κατηγορία: 

Απόδειξη ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχιστεί, χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Νομού Λάρισας, την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σε συνέχεια αντίστοιχης του μονομελούς Πρωτοδικείου, να αποδεχτεί την απόλυση συνδικαλίστριας από την Επιχείρηση Gοοdy’ s, κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ότι ο συνδικαλιστής δεν μπορεί να απολυθεί παρά μόνο έπειτα από απόφαση της επιτροπής του άρθρου 15, που στην προκειμένη δεν συνέτρεχε λόγος να αποφασίσει.
Το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι η επιχείρηση το 2013 είχε προχωρήσει σε απολύσεις πάνω από 10 εργαζομένων, ανάμεσά τους και η συνδικαλίστρια, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών.
Έπειτα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς την επιχείρηση για παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που απαγορεύουν την απόλυση συνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε δικαστήριο στις 11/02/2015, όπου η επιχείρηση αθωώθηκε.
Το Συνδικάτο τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «η απόφαση είναι συνέχεια των όλο και περισσότερων δικαστικών αποφάσεων με διαδικασίες και σκεπτικό "καρμπόν", που υιοθετούν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας και ουσιαστικά δίνουν το «πράσινο φως» για συνδικαλιστικές διώξεις.
Φαίνεται πως η εναλλαγή κυβέρνησης στα πλαίσια αυτού του συστήματος καμιά αλλαγή δεν φέρνει για τη δική μας τη ζωή.
Τις ίδιες αντεργατικές αποφάσεις έχουμε και τώρα με «αριστερή» κυβέρνηση. Τις ίδιες είχαμε και με την προηγούμενη.
Το Συνδικάτο θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα:
  1. Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι χέρι με τις συνδικαλιστικές διώξεις
  2. Θέλουν απόλυτη υποταγή στις ορέξεις της εργοδοσίας
  3. Θέλουν την εργατική τάξη ανοργάνωτη, γι’ αυτό επιδιώκουν να τελειώσουν με το συνδικαλιστικό κίνημα, να το φιμώσουν.
Να χαράξουμε τη δική μας γραμμή πάλης
Εδώ και τώρα αγώνας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για άλλο δρόμο ανάπτυξης.Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, στο χώρο δουλειάς , γιατί κανένας εργοδότης, καμιά κυβέρνηση ή νόμος δεν μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της.»
902. gr Κατηγορία: 

Την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση μέχρι να δικαιωθούν, διατράνωσαν εκ νέου στη Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα.
Υπενθυμίζεται ότι απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, συνεχίζουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τη Δευτέρα θα καθορίσουν σε νέα Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.
Το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία του κλάδου βρίσκονται στο πλευρό των απεργών και έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προβλεφθούν φορολογικές απαλλαγές για τους 500 περίπου εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται μισθοί έως και 12 μηνών, καθώς το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με βάση εισοδήματα που στην πράξη δεν υπάρχουν.
Με την αξίωση να παρευρεθεί και να μιλήσει στη συνέλευση εμφανίστηκε χτες ο εργοδότης, για να πάρει την αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων, πως στο όργανο που συζητούν και αποφασίζουν οι εργαζόμενοι, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, η προσπάθεια τρομοκρατίας και εκβιασμού δεν μπορούν να έχουν βήμα.
Στη Γενική Συνέλευση, εκτός από την Ομοσπονδία Τροφίμων -  Ποτών, χαιρετισμό απηύθυναν ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Λοκρών, Γιώργος Ρούσσης, το Συνδικάτο Μετάλλου της περιοχής και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ.
Η Ομάδα της ΟΓΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Είμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στις "Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες" εδώ και χρόνια "βάζουν πλάτη" για την ανάπτυξη της εταιρείας μένοντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες και δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες. Γυναίκες και άντρες, Ελληνες και μετανάστες εργάτες, μη σκύβετε το κεφάλι! Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Διεκδικείτε το αυτονόητο: Να πληρώνεστε για την δουλειά σας!»
902.gr Κατηγορία: 

Την απάτη της οικονομικής δήθεν συμμετοχής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, που εντείνει την εκμετάλλευσή τους από το κεφάλαιο, κατήγγειλε με παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, οευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος,επισημαίνοντας τα εξής:
«Δίπλα στο "μαστίγιο" του τσακίσματος μισθών, συντάξεων, ωραρίων, συνθηκών εργασίας, των απολύσεων, της καταστολής των αγώνων, το σύστημα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της χρησιμοποιούν και το "καρότο": Παγίδες χειραγώγησης - ενσωμάτωσης των εργαζομένων στα συμφέροντα της επιχείρησης και του συστήματος που τους ξεζουμίζει. Για να αφοπλίσουν και να συμφιλιώσουν τους εργαζόμενους με την αιτία των δεινών τους, την εκμετάλλευση.
Η "συμμετοχή" εργαζομένων δεν είναι παρά χρηματοδότηση των καπιταλιστών με αναγκαστική μείωση μισθού, που κάτω από την εργοδοτική τρομοκρατία παρακρατείται δήθεν σαν συμμετοχή στο επιχειρηματικό κεφάλαιο, που δεν θέλει να μοιραστεί κέρδη, αλλά μόνο ζημίες.
Το παράδειγμα της Δανίας είναι χαρακτηριστικό, αφού από 1-1-2015 οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν το δικαίωμα να παρακρατούν μέχρι και 7,5% από το μισθό των εργαζομένων, μειώνοντας κι άλλο τα μεροκάματα και την ίδια στιγμή ενισχύουν τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή ικανότητα των επιχειρήσεών τους. Στους ληστρικούς όρους του συγκεκριμένου νόμου-έκτρωμα της δανέζικης κυβέρνησης, ξεκαθαρίζεται ότι το κεφάλαιο που θα συγκεντρώνεται από τον ιδρώτα τον εργαζομένων μέσω των παρακρατήσεων χαρακτηρίζεται ως υψηλού επενδυτικού ρίσκου, που σημαίνει ότι αν τα χρήματα χαθούν, οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να προβάλλουν οποιαδήποτε απαίτηση. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν πίσω κάποιο μέρος των χρημάτων μόνο σε περίπτωση που το επιτρέπει η κερδοφορία της εταιρείας... Ακόμα γίνεται καθαρό ότι όποιος απολύεται δεν έχει κανένα δικαίωμα στην απαίτηση αυτών των χρημάτων.
Το κεφάλαιο προωθεί τέτοιες μορφές "συμμετοχής" των εργαζομένων, ακόμα και την "αυτοδιαχείριση" πτωχευμένων επιχειρήσεων που έσπευσε να επικροτήσει εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της λεγόμενης κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που μετατρέπει εργαζόμενους σε μικροεπιχειρηματίες της μιζέριας τους, φορτώνοντάς τους με νέα χρέη.
Πρόκειται για την άλλη όψη της λεγόμενης εθνικής ενότητας, που βάζει τους εργαζόμενους κάτω από τη σημαία των εκμεταλλευτών τους, προς όφελος των τελευταίων.
Λύση για τους εργαζόμενους δεν είναι καμία "συμμετοχή" στις επιχειρήσεις των εκμεταλλευτών τους, αλλά να περάσουν οι επιχειρήσεις στα χέρια τους με τη δική τους εξουσία και οικονομία, τότε και μόνο τότε θα είναι στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών συμφερόντων».
902.gr Κατηγορία: 

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μεταφέρονται, έστω και ατύπως, τα παζάρια ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους της.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί συναντήσεις με ομολόγους του, στο περιθώριο της Συνόδου, για να τους παρουσιάσει τη θέση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ένα πρόγραμμα-«γέφυρα» που θα περιέχει παλαιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Η πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες έγινε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.Στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ ενός άλλου μείγματος διαχείρισης που θα υπηρετεί καλύτερα τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί τους κανόνες της ΕΕ. «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις αρχές της δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και, ταυτόχρονα, του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες», είπε, κάνοντας εκκλήσεις να επανέλθει η «ατζέντα της ανάπτυξης».  
Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι το μείγμα διαχείρισης που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνει τη συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. «Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής και να προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που μέχρι χθες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να προωθήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Θέλοντας να κρύψει ότι αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» θα είναι από χέρι αντιλαϊκές, υποστήριξε ότι θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Εάν πραγματικά η κυβέρνηση ήθελε να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα -και όχι να τα χρησιμοποιεί προσχηματικά για να προωθήσει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις- θα προσπαθούσε να φορολογήσει το κεφάλαιο, αντί να διατηρεί το καθεστώς νόμιμης φοροασυλίας.
Ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τις ανησυχίες του καθένα.
Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει επίσης διαδοχικές συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργόΝτέιβιντ Κάμερον. Η συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο ακυρώθηκε, λόγω των πολύωρων διαπραγματεύσεων στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί, αλλά δεν απέκλεισε να υπάρξει κάποια άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου.
Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα ξεκινήσει στις 16.00 (ώρα Ελλάδας). Εκτός απροόπτου αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τα όσα διαμείφθηκαν στο Eurogroup της Τετάρτης. Η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει το θέμα της Ουκρανίας και των σχέσεων με τη Ρωσία, καθώς και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» που αποτελεί το όχημα για την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της λυκοσυμμαχίας.
902.gr Κατηγορία: 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget