Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε ο ΣΕΒ,  ο πρόεδρος του οποίου εμφανίστηκε εναρμονισμένος με τους στόχους της διαπραγμάτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
Ο Θ. Φέσσας κάλεσε και τις δύο πλευρές να προσεγγίσουν η μία την άλλη, αφού όπως υποστήριξε «αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα χάσουν όλοι» και επισήμανε ότι «η ελληνική πλευρά έχει, ήδη, προβεί σε εμφανείς παραχωρήσεις. Δεν μιλάει πια για "κούρεμα", αλλά για αναδιάρθρωση του χρέους. Έχει επίσης διαμηνύσει ότι δέχεται ένα μεγάλο μέρος των δράσεων του προηγούμενου προγράμματος προσαρμογής».
Όπως υποστήριξε, αυτά είναι τα πρώτα βήματα για μια λύση «win-win», μια λύση δηλαδή επωφελή για όλους.
Ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική άποψη, υποστήριξε ότι το «πρόγραμμα» (μνημόνιο) εφαρμόστηκε με λάθος προτεραιότητες, αφού «έπρεπε να έχουν προταχθεί οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Αναφέρει επίσης, χωρίς να αφήνει αμφιβολία για το ποιον ωφελεί η διαπραγμάτευση, ότι «ως επιχειρηματίες μας ενδιαφέρει να υπάρχουν δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες», κάτι που εγγυάται σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο ΣΕΒ προσπαθεί εδώ και χρόνια για τη μείωση του ρόλου του κράτους.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας των βιομηχάνων που ανοίγει η κυβέρνηση, δείχνοντας μάλιστα και τα πεδία αυτής της κερδοφορίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η υψηλή τεχνολογία, η Ενέργεια και πολλούς κλάδους της βιομηχανίας, αλλά και της αγροτικής παραγωγής.