12/24/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

«Πίσω απ' τη βιτρίνα η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα...»,
έλεγε το παλιό τραγούδι.
Αυτό μας θύμισε η κυβέρνηση όπως διαχειρίζεται επικοινωνιακά την υπόθεση με τα πρώην «Λιπάσματα Δραπετσώνας». Ενδεικτικό της τακτικής της να «ρίχνει στάχτη στα μάτια» του λαού, κάθε φορά που προωθεί ένα μέτρο στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Πίσω, λοιπόν, απ' τη βιτρίνα της δήθεν φιλολαϊκής επιτυχίας κρύβεται μια παρέμβαση υπέρ του κεφαλαίου.
Ετσι, η κυβέρνηση εμφανίζεται να εξαιρεί μια μεγάλη έκταση από το σχέδιο της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και να την αποδίδει στο λαό της περιοχής για αναψυχή και ψυχαγωγία. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική και έχει καταδειχτεί από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» και τις καταγγελίες των τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.
Η εξαίρεση της συγκεκριμένης έκτασης από το «πακέτο» των λιμενικών υποδομών που ιδιωτικοποιούνται, δεν έγινε με κριτήριο το λαϊκό συμφέρον αλλά με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων συμβατών με το «μοντέλο ανάπτυξης» που προκρίνεται για το λιμάνι του Πειραιά.
Αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού μιλάμε για μια περιοχή - φιλέτο για το κεφάλαιο, οργανικά δεμένη με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, που προορίζεται από τις πολυεθνικές των θαλάσσιων μεταφορών να αποτελέσει κόμβο για τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους προς όλη την Ευρώπη και ευρύτερα.
Στη συγκεκριμένη έκταση των πρώην «Λιπασμάτων» ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών που σχετίζονται με τον προσανατολισμό της ανάπτυξης του λιμανιού.
Δηλαδή, δίπλα στα κέντρα φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων απ' όλο τον κόσμο, δίπλα στους ντόκους για τα κρουαζιερόπλοια και τις μαρίνες για τα κότερα, δίπλα στις επισκευαστικές ζώνες των πλοίων, χρειάζεται να αναπτυχθούν και μια σειρά άλλων υποδομών και δραστηριοτήτων, από γραφεία στέγασης ναυτιλιακών εταιρειών και τραπεζών, μέχρι τόπους αναψυχής και άλλα. Αυτόν το ρόλο θα παίξει η περιοχή των πρώην «Λιπασμάτων».
Μάλιστα, η αξιοποίηση της περιοχής με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ευκαιρίες κερδοφορίας για το κεφάλαιο όχι μόνο από τη χρήση των υποδομών που θα φτιαχτούν, αλλά και από την κατασκευή τους, αφού προβλέπεται η διαμόρφωσή της με τη συμμετοχή επιχειρηματικών ομίλων, σε σύμπραξη με την κρατική διοίκηση, την Περιφέρεια και το δήμο της περιοχής.
Χώρια που η κυβέρνηση δεν τόλμησε ν' αγγίξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής, αφού από τα 640 στρέμματα, μεγάλο μέρος της έκτασης των πρώην «Λιπασμάτων» ανήκει σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για απαλλοτρίωση των συγκεκριμένων εκτάσεων και πραγματική απόδοση όλης της περιοχής στο λαό.
Επομένως, να πώς στήνεται το σκηνικό της παραπλάνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα: Η κυβέρνηση παραδίδει στο κεφάλαιο τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, με τον ισχυρισμό ότι αυτά θα αναβαθμίσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους, ενώ και το κράτος θα έχει δημοσιονομικό όφελος.
Ετσι προσπαθεί να κρύψει ότι πραγματικό της κίνητρο είναι να βρουν κερδοφόρα διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ότι από την ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και γενικότερα ο λαός θα βγουν ζημιωμένοι.
Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεγελάσει το λαό γίνεται για να τον στρατεύσει στην εφαρμογή της αντιλαϊκής της πολιτικής, να μην τον βάλει απέναντι. Αυτή η προσπάθεια είναι που πρέπει να αποκαλυφθεί, να χτυπηθεί από το κίνημα, να ακυρωθεί.

«Η εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές» είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία «στηρίζεται σε μια συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προς το κεφάλαιο και το κουαρτέτο ο Αλέξης Τσίπρας.
Ήταν εμφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού να διαβεβαιώσει ότι έχει τη βούληση και τη δύναμη να προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές λέγοντας ότι «αντέξαμε, άλλοι έχουν αστάθεια», συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταλληλότερος για την προώθηση των απαραίτητων μέτρων για την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διατηρήσει ζεστή την προσπάθεια καλλιέργειας αυταπατών από την κυβέρνηση προς το λαό προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απόσυρση του νομοσχεδίου που περιλάμβανε διατάξεις του αποκαλούμενου παράλληλου προγράμματος.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η σειρά των πραγμάτων είναι σαφής» καθώς όπως είπε η πρώτη όψη της πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους» και η υλοποίηση του 3ου μνημονίου φέρνει το Γενάρη «το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος» σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και «την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου» με επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ειδικά για το Ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κρύψει τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και την ισοπέδωση των επικουρικών συντάξεων πίσω από τη φράση «δεν θα προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για πρόσθετη μείωση ύψους 700 εκατ. ευρώ των δαπανών για συντάξεις το 2016 «από οποιαδήποτε πρόσφορη πηγή», όπως αναφέρεται στο 3ο μνημόνιο.
Ανακοίνωσε επίσης τα νομοσχέδια και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, τη δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, την κάρτα ανασφάλιστου και την κατάθεση νομοσχεδίων για την «κοινωνική οικονομία», την έρευνα, τα ιδιωτικά και δημόσια έργα, τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα, για το σύστημα ελέγχου των εισροών και εκροών στα πρατήρια καυσίμων και το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής χωρίς επιπτώσεις.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση θα ανεβάσει τους τόνους έναντι της ΝΔ και άλλων κομμάτων για ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, με αιχμή του δόρατος τις λίστες ονομάτων με καταθέσεις και συναλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο γγ της κυβέρνησης συναντήθηκε και έλαβε από τον Ερβέ Φαλτσιανί, που είχε αποκαλύψει ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC της «λίστας Λαγκάρντ», ένα στικάκι (USB) με «ύποπτες συναλλαγές» -όπως είπε- και το κατέθεσε στον εισαγγελέα. Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά στα όσα έως τώρα έχουν προκύψει από τον έλεγχο των «λιστών Λαγκάρντ» ή Λιχτεστάιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ






Σε σχόλιο για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Αφού πρώτα ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια σειρά από μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου (αναπτυξιακός νόμος, φοροαπαλλαγή για μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, επέκταση διοδίων κλπ.), στη συνέχεια επανέλαβε την ψευδεπίγραφη υπόσχεση ότι δεν θα κοπούν κύριες συντάξεις, τη στιγμή που οι μεγάλες μειώσεις σε κύριες, επικουρικές, επιδόματα έχουν ήδη δρομολογηθεί, με τις περικοπές στα Ταμεία, την εφαρμογή προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου.
Όσο δε για το μπαγιάτικο σύνθημα "η Ευρώπη αλλάζει", τον διαψεύδει το ίδιο το μνημόνιο που υλοποιεί και τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ».

Στο ίδιο... μοτίβο συνεχίστηκε και σήμερα, η κατάθεση του αστυνομικού της ομάδας Δίας Δημ. Μπάγιου, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που προσπαθούσε επίμονα να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα.
Μέχρι και το ότι οι ομάδες Δίας πήραν έπαινο από τον αρχηγό της Αστυνομίας για τον τρόπο που «έδρασαν» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, επιστράτευσε! Δηλαδή πήραν και βραβείο, για το ότι δεν συνέλαβαν ούτε καν προσήγαγαν, έστω κι έναν, από τα πενήντα άτομα που αναγνώρισαν ως χρυσαυγίτες... ενώ συνέλαβαν τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του να φύγει όταν ο Παύλος Φύσσας μπόρεσε να φωνάξει «πιάστε τον, με μαχαίρωσε».
Χαρακτηριστικός ο διάλογος με την Πρόεδρο του δικαστηρίου:
Πρόεδρος: Μιλήσατε εκ των υστέρων με κάποιον ανώτερο τι θα έπρεπε να είχε γίνει για να μην υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα;
Μάρτυρας: Ολοι έλεγαν ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.
Πρόεδρος: Ποιος είναι αυτός που σας επιβράβευσε;
Μάρτυρας: Ακόμα και ο αρχηγός της αστυνομίας.
Πρόεδρος: Επίσημα το λέτε αυτό;
Μάρτυρας: Υπάρχει κι έπαινος.
Πρόεδρος: Γιατί σας επαινεί;
Μάρτυρας: Γιατί συλλάβαμε το δράστη...
Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός της ομάδας Δίας απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε ότι ο επικεφαλής τους όφειλε να έχει ενημερώσει τα μέλη της Ομάδας σε περίπτωση που έβλεπαν όπλα (σ.σ. ρόπαλα). «Θα έπρεπε να το ξέραμε, δεν μας το είπε» ανέφερε. Είπε επίσης, ότι πιστεύει πως τρία με τέσσερα άτομα που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας «είχαν σχέση με την ομάδα των 50 (σ.σ. χρυσαυγιτών)». Επιπρόσθετα, του επιδείχθηκαν από την Πολιτική Αγωγή φωτογραφίες από τη δικογραφία και αναγνώρισε όπλα τύπου Καλάσνικοφ, που κρατούσαν οι χρυσαυγίτες κατά την εκπαίδευσή τους στον ποταμό Νέδα.
Απαντώντας στην ερώτηση αν τέτοιου είδους όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο, ο μάρτυρας είπε «αν είναι αληθινά όχι, αν είναι ψεύτικα ναι». Λίγο πριν, οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών φωνασκώντας και οχλαγωγώντας, προσπαθούσαν ν' απαντήσουν για λογαριασμό του μάρτυρα, τα γνωστά περί «παιγνιδιών», ψεύτικων όπλων κ.λπ. Σημειωτέον ότι και σήμερα, οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, δεν άφηναν την Πολιτική Αγωγή να αρθρώσει ερώτηση, όλο διέκοπταν και όλο παρατηρήσεις έκαναν γιατί δεν τους άρεσαν οι ερωτήσεις!

Ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών στην επαρχία Ιντλίμπ και δύο εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου περιλαμβάνονταν στους στόχους που έπληξαν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις την τελευταία εβδομάδα στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, στο στρατόπεδο που επλήγη βρίσκονταν πολλοί ξένοι εκπαιδευτές και επίδοξοι μαχητές από την Τουρκία και από χώρες του Καυκάσου.
Μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 18 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 302 αποστολές στη Συρία, πλήττοντας συνολικά 1.093 στόχους. Όπως είπε ο Κονασένκοφ, οι στόχοι αυτοί βρίσκονταν στις επαρχίες Ιντλίμπ, ΧαλέπιΝτέιρ αλ ΖορΧάμα και Χομς.
«Ένα αεροσκάφος Su-34 κατέστρεψε ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Ιντλίμπ, όπου βρισκόταν μεγάλος αριθμός εκπαιδευτών από χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία», συνέχισε ο εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Σήμειωσε μάλιστα ότι οι πληροφορίες που αφορούν το στρατόπεδο αυτό προέρχονται από την «πατριωτική συριακή αντιπολίτευση».

Οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των ενόπλων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) κλιμακώθηκαν σήμερα στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από μια βομβιστική επίθεση με στόχο στρατιωτικούς στην πόλη που είχε αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν άλλοι επτά άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.
Οι ένοπλοι του PKK πυροδότησαν μια βόμβα με τηλεχειρισμό στη συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, τραυματίζοντας έξι ακόμη, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο έβδομος τραυματίας είναι άμαχος.
Την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχείρηση στα νοτιοανατολικά, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων και χιλιάδων στρατιωτών. Σύμφωνα με στοιχεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τουλάχιστον 24 πολίτες σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 168 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν μέσα σε οχτώ μέρες σε έξι πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η εκκαθαριστική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίων των Κούρδων ενόπλων έχει επικεντρωθεί στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλόπη της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, ενώ σφοδρές συγκρούσεις έχουν σημειωθεί και στην επαρχία Μαρντίν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τονίζουν πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί χωρίς ανάπαυλα. «Μια χούφτα ληστές, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τον λαό, καίνε, καταστρέφουν και κατατρομοκρατούν την περιοχή... Δεν τους το επιτρέψαμε και δεν θα τους το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Νταβούτογλου από την Άγκυρα.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget