ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα επιχείρησε και σήμερα στην κατάθεσή του ο αστυνομικός

Στο ίδιο... μοτίβο συνεχίστηκε και σήμερα, η κατάθεση του αστυνομικού της ομάδας Δίας Δημ. Μπάγιου, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που προσπαθούσε επίμονα να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα.
Μέχρι και το ότι οι ομάδες Δίας πήραν έπαινο από τον αρχηγό της Αστυνομίας για τον τρόπο που «έδρασαν» το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, επιστράτευσε! Δηλαδή πήραν και βραβείο, για το ότι δεν συνέλαβαν ούτε καν προσήγαγαν, έστω κι έναν, από τα πενήντα άτομα που αναγνώρισαν ως χρυσαυγίτες... ενώ συνέλαβαν τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του να φύγει όταν ο Παύλος Φύσσας μπόρεσε να φωνάξει «πιάστε τον, με μαχαίρωσε».
Χαρακτηριστικός ο διάλογος με την Πρόεδρο του δικαστηρίου:
Πρόεδρος: Μιλήσατε εκ των υστέρων με κάποιον ανώτερο τι θα έπρεπε να είχε γίνει για να μην υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα;
Μάρτυρας: Ολοι έλεγαν ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.
Πρόεδρος: Ποιος είναι αυτός που σας επιβράβευσε;
Μάρτυρας: Ακόμα και ο αρχηγός της αστυνομίας.
Πρόεδρος: Επίσημα το λέτε αυτό;
Μάρτυρας: Υπάρχει κι έπαινος.
Πρόεδρος: Γιατί σας επαινεί;
Μάρτυρας: Γιατί συλλάβαμε το δράστη...
Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός της ομάδας Δίας απαντώντας σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε ότι ο επικεφαλής τους όφειλε να έχει ενημερώσει τα μέλη της Ομάδας σε περίπτωση που έβλεπαν όπλα (σ.σ. ρόπαλα). «Θα έπρεπε να το ξέραμε, δεν μας το είπε» ανέφερε. Είπε επίσης, ότι πιστεύει πως τρία με τέσσερα άτομα που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας «είχαν σχέση με την ομάδα των 50 (σ.σ. χρυσαυγιτών)». Επιπρόσθετα, του επιδείχθηκαν από την Πολιτική Αγωγή φωτογραφίες από τη δικογραφία και αναγνώρισε όπλα τύπου Καλάσνικοφ, που κρατούσαν οι χρυσαυγίτες κατά την εκπαίδευσή τους στον ποταμό Νέδα.
Απαντώντας στην ερώτηση αν τέτοιου είδους όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο, ο μάρτυρας είπε «αν είναι αληθινά όχι, αν είναι ψεύτικα ναι». Λίγο πριν, οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών φωνασκώντας και οχλαγωγώντας, προσπαθούσαν ν' απαντήσουν για λογαριασμό του μάρτυρα, τα γνωστά περί «παιγνιδιών», ψεύτικων όπλων κ.λπ. Σημειωτέον ότι και σήμερα, οι συνήγοροι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών, δεν άφηναν την Πολιτική Αγωγή να αρθρώσει ερώτηση, όλο διέκοπταν και όλο παρατηρήσεις έκαναν γιατί δεν τους άρεσαν οι ερωτήσεις!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget