ΤΟΥΡΚΙΑ Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μαχητών του PKK και στρατιωτών στο Ντιγιάρμπακιρ

Οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των ενόπλων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) κλιμακώθηκαν σήμερα στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, έπειτα από μια βομβιστική επίθεση με στόχο στρατιωτικούς στην πόλη που είχε αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν άλλοι επτά άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.
Οι ένοπλοι του PKK πυροδότησαν μια βόμβα με τηλεχειρισμό στη συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη, τραυματίζοντας έξι ακόμη, σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο έβδομος τραυματίας είναι άμαχος.
Την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχείρηση στα νοτιοανατολικά, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων και χιλιάδων στρατιωτών. Σύμφωνα με στοιχεία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), τουλάχιστον 24 πολίτες σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 168 μαχητές του PKK σκοτώθηκαν μέσα σε οχτώ μέρες σε έξι πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η εκκαθαριστική επιχείρηση της κυβέρνησης εναντίων των Κούρδων ενόπλων έχει επικεντρωθεί στις πόλεις Τσιζρέ και Σιλόπη της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, ενώ σφοδρές συγκρούσεις έχουν σημειωθεί και στην επαρχία Μαρντίν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τονίζουν πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί χωρίς ανάπαυλα. «Μια χούφτα ληστές, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τον λαό, καίνε, καταστρέφουν και κατατρομοκρατούν την περιοχή... Δεν τους το επιτρέψαμε και δεν θα τους το επιτρέψουμε», δήλωσε ο Νταβούτογλου από την Άγκυρα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget