ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αλ. Τσίπρας: «Πρώτη προτεραιότητα» η εφαρμογή του μνημονίου

«Η εφαρμογή της συμφωνίας με τους δανειστές» είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία «στηρίζεται σε μια συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προς το κεφάλαιο και το κουαρτέτο ο Αλέξης Τσίπρας.
Ήταν εμφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού να διαβεβαιώσει ότι έχει τη βούληση και τη δύναμη να προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές λέγοντας ότι «αντέξαμε, άλλοι έχουν αστάθεια», συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταλληλότερος για την προώθηση των απαραίτητων μέτρων για την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να διατηρήσει ζεστή την προσπάθεια καλλιέργειας αυταπατών από την κυβέρνηση προς το λαό προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την απόσυρση του νομοσχεδίου που περιλάμβανε διατάξεις του αποκαλούμενου παράλληλου προγράμματος.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η σειρά των πραγμάτων είναι σαφής» καθώς όπως είπε η πρώτη όψη της πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους» και η υλοποίηση του 3ου μνημονίου φέρνει το Γενάρη «το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος» σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και «την κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου» με επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ειδικά για το Ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός επιχείρησε να κρύψει τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και την ισοπέδωση των επικουρικών συντάξεων πίσω από τη φράση «δεν θα προχωρήσουμε σε 12η μείωση των κύριων συντάξεων», ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ικανοποιηθεί η μνημονιακή δέσμευση για πρόσθετη μείωση ύψους 700 εκατ. ευρώ των δαπανών για συντάξεις το 2016 «από οποιαδήποτε πρόσφορη πηγή», όπως αναφέρεται στο 3ο μνημόνιο.
Ανακοίνωσε επίσης τα νομοσχέδια και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, τη δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, την κάρτα ανασφάλιστου και την κατάθεση νομοσχεδίων για την «κοινωνική οικονομία», την έρευνα, τα ιδιωτικά και δημόσια έργα, τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα, για το σύστημα ελέγχου των εισροών και εκροών στα πρατήρια καυσίμων και το νομοσχέδιο για την οικειοθελή αποκάλυψη της φοροδιαφυγής χωρίς επιπτώσεις.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση θα ανεβάσει τους τόνους έναντι της ΝΔ και άλλων κομμάτων για ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής, με αιχμή του δόρατος τις λίστες ονομάτων με καταθέσεις και συναλλαγές. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο γγ της κυβέρνησης συναντήθηκε και έλαβε από τον Ερβέ Φαλτσιανί, που είχε αποκαλύψει ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC της «λίστας Λαγκάρντ», ένα στικάκι (USB) με «ύποπτες συναλλαγές» -όπως είπε- και το κατέθεσε στον εισαγγελέα. Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά στα όσα έως τώρα έχουν προκύψει από τον έλεγχο των «λιστών Λαγκάρντ» ή Λιχτεστάιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget