04/06/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Η καταγραφή της προόδου των συζητήσεων κυβέρνησης - Κουαρτέτου σε ένα κείμενο, χωρίς αυτό να αποτυπώνει μια συνολική συμφωνία είναι ο στόχος του οικονομικού επιτελείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, οι προσπάθειες εστιάζονται στην καταγραφή της προόδου σε ένα κείμενο, το οποίο θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας ανακοίνωσης. Σε αυτή θα γίνεται λόγος για σημαντική πρόοδο ή για την επίτευξη ενός πλαισίου ενδιάμεσης συμφωνίας.
Φαίνεται πως εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως δεν είναι εφικτό να κλείσει μια συνολική συμφωνία έως τις 12 Απρίλη που αναμένεται να αναχωρήσει το κουαρτέτο από την Αθήνα.
Πριν την συνάντηση με το κουαρτέτο την Τετάρτη το απόγευμα, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας,Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης είχαν πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή πολυάριθμων στελεχών και συμβούλων.
Η επιδίωξη της κυβέρνησης για μια ενδιάμεση συμφωνία ή ένα κείμενο καταγραφής της προόδου δείχνει πως υπάρχουν ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που έχει σημειωθεί σύγκλιση στα αντιλαϊκά μέτρα που θα υλοποιηθούν.

Έκλεισε το Ασφαλιστικό;

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι είναι κοντά στο να κλείσει το Ασφαλιστικό και το «MEGA» εμφάνισε κείμενο του κουαρτέτου πως γίνονται αποδεκτές οι νεότερες προτάσεις του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα ολόκληρη η «εθνική σύνταξη» ύψους 384 ευρώ θα δίνεται έπειτα από 20 έτη ασφάλισης και στα 15 έτη ασφάλισης το ποσό θα είναι 345 ευρώ. Υιοθετείται μία προοδευτική κλίμακα ποσοστών προσαύξησης, από0,77% έως 2%, και για τους νέους συνταξιούχους, οι νέοι ενιαίοι κανόνες θα εφαρμόζονται άμεσα.
Οι απώλειες είναι σημαντικές στις κύριες συντάξεις και γίνονται βαρύτερες καθώς οι περικοπές στις επικουρικές θα είναι έως 30%,στο εφάπαξ  έως 15% και στα μερίσματα έως το 30%.

Υπό σχεδιασμό η νέα φοροκαταιγίδα

Τις νέες προτάσεις για το φορολογικό και ειδικά για την έμμεση φορολογία παρουσίασε η κυβέρνηση στο Κουαρτέτο και αναμένει την απάντηση του.
Προκύπτουν μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπραχθούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ μόνο από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα Καύσιμα.
Το συγκεκριμένο μέτρο δεν αρκεί, αφού η κυβέρνηση αναζητά ποσά ύψους 1,8 δισ. ευρώ από την έμμεση φορολογία. Στα σκαριά βρίσκονται και άλλα μέτρα όπως η αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα, στα οινοπνευματώδη ποτά και στην κινητή τηλεφωνία. Ακόμη σχεδιάζεται η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση και η αλλαγή του τέλους ταξινόμησης στα ΙΧ, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει συζήτηση για την επιβολή τέλος στις τραπεζικές επιταγές και στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία.
Βέβαιη θεωρείται η αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ, για να αυξηθούν τα ποσά που εισπράττονται από το συγκεκριμένο χαράτσι.
Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει και περικοπές, όπως η μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο μέσω της αυστηρής εφαρμογής του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

Ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ αναμένει το Βερολίνο

«Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών, καθώς και οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν τον περασμένο Ιούλιο, με σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, ότι το ποσό αυτό θα είναι 50 δισ. ευρώ» δήλωσε η εκπροσώπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίσενχάουζεν, αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις.
Αφορμή για τις δηλώσεις της στάθηκε η αναφορά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη σε ομιλία του στην Γερμανία πως το ποσό που θα εισπραχθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι ίσως 6 με 7 δισ. ευρώ.

Εχουμε ξαναγράψει για την αυτοαποκαλούμενη «Παμπειραϊκή πρωτοβουλία υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών», που σαν «πορτιέρης» στο λιμάνι του Πειραιά είχε προσπαθήσει να παρεμποδίσει την έκφραση της έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες από Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία. Από χτες, όμως, απαιτούν με θράσος να αποχωρήσουν από το λιμάνι τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και πραγματοποιούν εξόρμηση στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να απειλήσουν μέλη των σωματείων ότι, αν δεν κατεβάσουν τις σημαίες του ΠΑΜΕ από το κιόσκι τους, «θα επιληφθούν οι αρχές».
Στα επίμονα ερωτήματα των συνδικαλιστών με ποιο δικαίωμα εμποδίζουν τα σωματεία να απευθύνονται στους πρόσφυγες, η απάντηση μέλους της «πρωτοβουλίας» ότι ...«κάποτε ήταν στο ΚΚΕ» (!) μόνο γέλια προκαλεί. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και από άλλο μέλος της «πρωτοβουλίας», που απαίτησε την αποχώρηση των συνδικάτων ισχυριζόμενο ότι είναι ενάντια στην «κομματικοποίηση». Τα λένε αυτά οι εκπρόσωποι ενός «φορέα», στον οποίο ανάμεσα σε άλλους συμμετέχει το «Λιμάνι της Αγωνίας», δηλαδή η δημοτική παράταξη με την οποία συμμετείχε στις τοπικές εκλογές ως επικεφαλής ο σημερινός υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας!
Γι' αυτό, άλλωστε, ο καημός τους για την ...«κομματικοποίηση» πήγε περίπατο, όταν η τελευταία αναγκάστηκε από τη συζήτηση να υπερασπιστεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του, λέγοντας ότι «τουλάχιστον η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί». Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί: Υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, απελαύνει άλλους στέλνοντάς τους πίσω στη φωτιά του πολέμου και φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνα παιχνίδια, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνονται και των πολεμικών συγκρούσεων.

Η ενόχλησή τους, λοιπόν, έχει εξήγηση: Επιδιώκουν η γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη να εκφυλίζεται στα όρια της ελεημοσύνης, να μην πάρει ταξικά χαρακτηριστικά, να μην οργανωθεί η πάλη Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην κοινή πολιτική ρίζα της εξαθλίωσης και των πολέμων. Οσο κι αν προσπαθήσουν, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την επαφή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τους ξεριζωμένους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, όπως άλλωστε δεν το κατάφεραν μέχρι σήμερα, παρά τη λύσσα τους.

«Με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, τα στελέχη του κόμματος, Σία Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Σπαρτινός, δεν έκρυψαν την εχθρότητά τους για το λαϊκό ποτάμι στην πορεία αγώνα κατά της ανεργίας που εξελίσσεται και θα κορυφωθεί στην Αθήνα, με μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή. Μια μαζική και αγωνιστική πορεία, που στο διάβα της τυγχάνει θερμής υποδοχής, από φορείς, συνδικάτα και απλούς ανθρώπους. Μάλιστα, κάνουν και υποδείξεις στη δημοτική αρχή, να σταματήσει να διεκδικεί και να περιοριστεί στα της διαχείρισης...
Αντιλαμβανόμαστε το θλιβερό ρόλο που έχουν αναλάβει τα κυβερνητικά στελέχη, αυτόν της υπεράσπισης της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των "δανειστών", του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και των μονοπωλίων. Αυτή είναι που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία.
Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, να παίρνει πρωτοβουλίες για την προβολή και τη διεκδίκηση όλων των αναγκών, κάθε λαϊκής οικογένειας.
Καλούμε τους ανέργους της πόλης μας, τα συνδικάτα και τους φορείς, να συνεχίσουν με πείσμα και αποφασιστικότητα να ενισχύουν το ποτάμι της διεκδίκησης μέτρων ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους, που θα φτάσει μέχρι το Σύνταγμα».



...στο όνομα των «παράλογων απαιτήσεων» του ΔΝΤ και του «πολέμου» της «διαπλοκής»
Το προφίλ της κυβέρνησης που μάχεται κατά των «παράλογων απαιτήσεων» του ΔΝΤ και του «πολέμου» που της έχει κηρύξει η «διαπλοκή», προσπαθούν να καλλιεργήσουν στελέχη της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, συσκοτίζοντας το μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται να προσθέσουν στα παλιά, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης «αξιολόγησης» του μνημονίου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας χτες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση να κλείσει (...) εξαιτίας του ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια συμφωνία και της πλευράς των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και της ελληνικής πλευράς. Σε αντίθεση με σχέδια τα οποία προβάλλονται από το ΔΝΤ που προσπαθούν αδικαιολόγητα να καθυστερήσουν τη διαδικασία (...) Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τη συμφωνία του Ιουλίου».
Η όλη υπόθεση αξιοποιείται και για τη συντήρηση του δικομματικού καβγά, με την Ρ. Σβίγκου να εγκαλεί τη ΝΔ ότι «τάσσεται στο πλευρό του ΔΝΤ και αντί να στέκεται απέναντι σ' αυτές τις παράλογες απαιτήσεις, στέκεται ουσιαστικά αρωγός των χειρότερων σεναρίων ενάντια στη χώρα».
Στο ίδιο πνεύμα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, (ρ/σ «Παραπολιτικά»), υπερασπιζόμενος το μνημόνιο, ισχυρίστηκε ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι συμφωνία κάναμε, ότι είναι εμπροσθοβαρής (...) Γίνεται μια προσπάθεια να μην πληγούν και δεν θα πληγούν τα χαμηλά εισοδήματα με αναδιανομή εντός του συστήματος, ώστε να συνεισφέρουν λίγο περισσότερο αυτοί οι οποίοι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα (...) Εμείς λέμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από τη συμφωνία την οποία υπογράψαμε».
Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η «αξιολόγηση» έως τις 22/4, ενώ με τη σειρά του κατηγόρησε τη ΝΔ για «στάση με αντεθνικά χαρακτηριστικά»... «Είναι προφανές ότι η ΝΔ στηρίζει με μανία τα συμφέροντα που τόσα χρόνια αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής», πρόσθεσε.
Νέο επεισόδιο με ΔΟΛ...
Στο μεταξύ, ως την «παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» χαρακτήρισε το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα των χτεσινών «Νέων», σύμφωνα με το οποίο ο Αλ. Τσίπρας μαζί με τον Ν. Παππά κι έναν ακόμη συνεργάτη είχαν συστήσει κατασκευαστική εταιρεία, με την εφημερίδα να κάνει λόγο για «παραλείψεις στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του πρωθυπουργού».
Για επαγγελματική δραστηριότητα πριν αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «στις δηλώσεις "πόθεν έσχες" του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του υπουργού Επικρατείας».
Τα «Νέα» ανταπάντησαν και ανάρτησαν την ηλεκτρονική δήλωση «πόθεν έσχες» του 2010, του Αλ. Τσίπρα (σ.σ. οι δηλώσεις αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί από τη Βουλή), απ' την οποία προκύπτει ότι δεν έχει δηλωθεί η συγκεκριμένη εταιρεία. «Υπενθυμίζεται επίσης ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν πρωθυπουργού, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2011 που είναι επίσης δημοσιοποιημένη», αναφέρει η εφημερίδα.

Κύκλοι του Μαξίμου επέμειναν πάντως ότι η αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα απ' την εταιρεία είχε γίνει πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες, επικαλούμενοι μάλιστα και σχετικό δημοσίευμα των ίδιων των «Νέων» από τις 20/9/2010.

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget