02/03/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων με αφορμή τον επιχειρούμενο διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα» και μη. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ενώ τα μπλόκα του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς δυναμώνουν και κλιμακώνουν πολύμορφα τη δράση τους, καλά κρατούν οι παρελάσεις των “φίλων” των αγροτών (κυβερνώντων περιφερειαρχών, τεχνοκρατών, επιστημόνων επιμελητηρίων κλπ.), που σε “συγχορδία” με τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες “ανακάλυψαν την Αμερική” στο όνομα του “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης”, λες και βρήκαν τη “μαγική συνταγή” για τη λύση των προβλημάτων της αγροτικής παράγωγης.

Ποιοι είναι οι “κατά κύριο επάγγελμα αγρότες”;

Εκείνοι που με πείσμα ζητάνε να είναι αφορολόγητες οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις, δηλαδή το 20% των μεγαλοαγροτών που εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων/ενισχύσεων, αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Εκείνοι που για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οδηγούν στο θάνατο τους συνταξιούχους γονιούς τους του φιλοδωρήματος των 170 ευρώ

Εκείνοι που για να έχουν περισσότερα κέρδη και να πληρώνουν χαμηλότερους μισθούς, άλλοι έχουν ήδη πάει τις αγροτικές επιχειρήσεις τους στις βαλκανικές χώρες κι άλλοι ετοιμάζονται, αφού ως μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες μπορούν να το κάνουν με το σημερινό δρόμο ανάπτυξης της Ελλάδας και ενισχύονται γι' αυτό. Όμως τα χωράφια δεν πάνε Βουλγαρία. Ούτε μπορούμε οι μικρομεσαίοι αγρότες να γίνουμε όλοι επιχειρηματίες αγρότες, με έδρα τη Βουλγαρία και χωράφια στην Ελλάδα, όπως λένε διάφοροι.

Εκείνοι που δεν κάνουν λόγο για όρια συνταξιοδότησης και συντάξεις.

Εκείνοι που διεκδικούν να παραμείνει ο ΟΓΑ ως έχει και να μείνουν σ' αυτόν οι “κατά κύριο επάγγελμα” αγρότες, χωρίς, όμως, να έχει εξασφαλισμένη την κρατική χρηματοδότηση που χρειάζεται ώστε να μπορεί ν' ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους - συνταξιούχους.

Εκείνοι που νομίζουν ότι θα μοιραστούν περισσότερα από το “μεγάλωμα της πίτας” των επιδοτήσεων/ενισχύσεων όταν πεταχτούν έξω από αυτές οι “μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες”.

Γι' αυτό

  • Ζητούν η φορολογία να γίνεται με βάση το διαχωρισμό των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη”.
  • Αποδέχονται τη φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και δεν ζητούν αφορολόγητο όριο παρά μόνο για τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις.
  • Δεν προβάλλουν την κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Δεν συμφωνούν με συντελεστή φορολόγησης κλιμακούμενο ως 45% για τους μεγαλοαγρότες.
  • Δεν ζητούν την κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους φτωχούς αγρότες.
  • Δεν λένε κουβέντα για να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, κατά της ΚΑΠ της ΕΕ, αλλά, επί της ουσίας, αποδέχονται τις αποφάσεις της που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν εφαρμοστεί το “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης”; Ποιοι τελικά θα ξεκληριστούν;

Οι φτωχοί, οι μικρομεσαίοι αγρότες που:

  • Δεν μπορούν σήμερα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές (περίπου το 40% των ασφαλισμένων) και δεν θα μπορέσουν πολλοί περισσότεροι να πληρώσουν, όταν αυτές αυξηθούν κατά 27,45%.
  • Επειδή δεν τους φτάνει το αγροτικό εισόδημα να ζήσουν, κάνουν μεροκάματα στην οικοδομή, γίνονται γκαρσόνια.
  • Αποτελούν το 90% της αγροτιάς στη χώρα μας και μοιράζονται το υπόλοιπο 20% των επιδοτήσεων/ενισχύσεων.
  • Με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα φορολογούνται με το τεκμήριο διαβίωσης.
  • Το εισόδημά τους δεν φτάνει για την επιβίωση της οικογενείας τους και την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας της επόμενης χρονιάς.
  • Πήραν μειωμένες ενισχύσεις και όσοι δικαιούνταν μέχρι 250 ευρώ ενίσχυση δεν την πήραν γιατί "τα έξοδα της είσπραξης ήταν περισσότερα".

Είναι εχθροί της μικρομεσαίας αγροτιάς

Όσοι μας καλούσαν να πάμε “όλοι μαζί” και ετοιμάζονται πίσω από τις πλάτες μας να αρπάξουν τα ψίχουλα των επιδοτήσεων/ ενισχύσεων που θα “περισσέψουν” αφού πεταχτούμε -με το Ασφαλιστικό και Φορολογικό και το κόστος παραγωγής- από την αγροτική παραγωγή.

Όσοι σε διάφορα μπλόκα συναντώνται και συσκέπτονται, σε μυστικές ή φανερές συναντήσεις, για το πώς θα εξασφαλίσουν, παζαρεύοντας, τα δικά τους συμφέροντα με λογιστές και κάθε είδους τεχνοκράτες, μεθοδεύοντας και αναγγέλλοντας συναντήσεις με την κυβέρνηση.

Αυτά τα μπλόκα, με τα αιτήματα που προβάλλουν, εκφράζουν και εκπροσωπούν τους μεγαλοαγρότες που έχουν την αυταπάτη ότι θα επιβιώσουν στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια, όταν φύγουν οι μικροί. Όμως, θα έρθει και η δική τους σειρά να φύγουν από τη μέση και τότε δεν θα έχουν δίπλα τους φτωχούς αγρότες να αγωνίζονται μαζί τους.

Η λύση που προτείνουν δείχνει ότι βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και των συνεταίρων τους, που οδηγούν στην επιτάχυνση του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι ο "Δούρειος Ίππος" ενάντια στους αγώνες μας.

Εμείς λέμε

  • Να μη γίνει καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές για τον ΟΓΑ.
  • Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις.
  • Να συνδεθούν οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο. Να τις παίρνουν όσοι δουλεύουν στο χωράφι ή ασχολούνται με τα ζώα και παράγουν κι όχι κάποιοι που έχουν χιλιάδες στρέμματα και ζώα και έχουν μαζέψει τα δικαιώματα.
  • Προοδευτική φορολόγηση για το επιπλέον του αφορολόγητου ορίου αγροτικό εισόδημα, με συντελεστή φορολόγησης κλιμακούμενο ως 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.
  • Να μην πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας, αλλά να υπάρχει ένα αφορολόγητο όριο. Προτείνουμε αυτό να είναι μέχρι 30.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να φορολογούμαστε για το πραγματικό καθαρό συνολικό εισόδημά μας και να καταργηθούν τα τεκμήρια.
  • Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι αγώνας επιβίωσης.

Όχι στο ξεκλήρισμα και τη φοροληστεία.

Να πατέ να τα πάρετε απ' την πλουτοκρατία».


Να εγκλωβίσει τις κινητοποιήσεις στα προτάγματα του κεφαλαίου, όπως αυτά εκφράζονται από τα κυβερνητικά παζάρια με το κουαρτέτο, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει» (!) την απεργία της Πέμπτης, ενώ παράλληλα στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης (του ΣΥΡΙΖΑ) που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να καναλιζάρει την οργή του λαού στις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που ακολουθούνταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (από τις οποίες η «πρώτη» και «δεύτερη φορά» του ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει το «νήμα», συνεχίζοντας στην υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής υπέρ του κεφαλαίου) και το «πλαίσιο λιτότητας της ΕΕ». 

Δεν είναι η πρώτη φορά. Και σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις , το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος έβγαζε ανακοινώσεις κούφιων χαιρετισμών, στηρίζοντας παράλληλα την πολιτική της κυβέρνησης και επιχειρώντας να κάνει το λαό συνένοχο στη σφαγή του. 

Τώρα, με μια ανακοίνωση κομμένη και ραμμένη στην επιχείρηση χειραγώγησης του λαού και στα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «μη βιώσιμου» Ασφαλιστικού, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και τη δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών», όπως χαρακτηρίζει προκλητικά το κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Θέλοντας να στρέψει τους αγώνες του λαού αποκλειστικά απέναντι στους «κακούς δανειστές» για να «βγάλει λάδι» την κυβερνητική πολιτική και το ντόπιο κεφάλαιο, ζητάει από την κυβέρνηση «να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων» και να «αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους». Λες και ο αντιασφαλιστικός όλεθρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το «μικρότερο κακό», το οποίο πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι και να πουν και ...ευχαριστώ!

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget