Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει, ότι η αυριανή απεργία έχει ως κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης


Να εγκλωβίσει τις κινητοποιήσεις στα προτάγματα του κεφαλαίου, όπως αυτά εκφράζονται από τα κυβερνητικά παζάρια με το κουαρτέτο, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει» (!) την απεργία της Πέμπτης, ενώ παράλληλα στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης (του ΣΥΡΙΖΑ) που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να καναλιζάρει την οργή του λαού στις «νεοφιλελεύθερες πολιτικές» που ακολουθούνταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (από τις οποίες η «πρώτη» και «δεύτερη φορά» του ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει το «νήμα», συνεχίζοντας στην υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής υπέρ του κεφαλαίου) και το «πλαίσιο λιτότητας της ΕΕ». 

Δεν είναι η πρώτη φορά. Και σε προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις , το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος έβγαζε ανακοινώσεις κούφιων χαιρετισμών, στηρίζοντας παράλληλα την πολιτική της κυβέρνησης και επιχειρώντας να κάνει το λαό συνένοχο στη σφαγή του. 

Τώρα, με μια ανακοίνωση κομμένη και ραμμένη στην επιχείρηση χειραγώγησης του λαού και στα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «μη βιώσιμου» Ασφαλιστικού, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και τη δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών», όπως χαρακτηρίζει προκλητικά το κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Θέλοντας να στρέψει τους αγώνες του λαού αποκλειστικά απέναντι στους «κακούς δανειστές» για να «βγάλει λάδι» την κυβερνητική πολιτική και το ντόπιο κεφάλαιο, ζητάει από την κυβέρνηση «να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων» και να «αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους». Λες και ο αντιασφαλιστικός όλεθρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελεί το «μικρότερο κακό», το οποίο πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι και να πουν και ...ευχαριστώ!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget