12/14/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV


Την κοινή στρατηγική των κομμάτων που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο  και στην Παιδεία ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας επί της Επίκαιρης Επερώτησης του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε ότι η «στρατηγική σύμπλευση» αποτυπώθηκε από την ψήφιση τον περασμένο Αύγουστο του 3ου μνημονίου με συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την Παιδεία και όχι μόνο με περικοπές στις δαπάνες, π.χ. ο έλεγχος για το νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου, η αποδέσμευση του πτυχίου από το επάγγελμα, η μαθητεία και η αντιδραστική αξιολόγηση.
Σημείωσε ότι τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση προκειμένου να επιταχυνθούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που θα κάνουν το σχολείο πιο ακριβό για τη λαϊκή οικογένεια.  

Η ενδοαστική συσπείρωση κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κομμάτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της προσέλευσης των ψηφοφόρων στις κάλπες, απέτρεψε την Κυριακή την εκλογή έστω και ενός περιφερειάρχη από το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των περιεφερειακών γαλλικών εκλογών και ανέδειξε ως πρώτη δύναμη συντηρητικούς υποψηφίους-πρόθυμους να υπηρετήσουν ή να διευκολύνουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του «Σοσιαλιστή» Φρανσουά Ολάντ, προς όφελος της αύξησης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Κατά συνέπεια, το «Εθνικό Μέτωπο» δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία από τις έξι περιφέρειες στις οποίες ηγούνταν στον πρώτο γύρο όταν και προκάλεσε «σοκ» στο γαλλικό αστικό σκηνικό. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ανακόπτεται η φιλόδοξη πορεία και ατζέντα της αρχηγού του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, μπροστά στις προεδρικές εκλογές του 2017. Η ίδια διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κινητοποιήσει «όλους τους Γάλλους, όλων των εθνικοτήτων, που θέλουν να έρθουν μαζί μας», σημειώνοντας ότι παρά το εκλογικό αποτέλεσμα στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών «τίποτα δεν θα μας σταματήσει!».
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς προειδοποίησε ότι το ακροδεξιό κόμμα παραμένει «επικίνδυνο» παρά την ήττα του, και προέτρεψε τη χώρα του να ενωθεί για να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό, υποστηρίζοντας ότι «η Γαλλία, σε στιγμές αλήθειας, έχει πάντα βρεί καταφύγιο στις αληθινές της αξίες».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, στη βόρεια περιφέρεια όπου ήταν υποψήφια η Μαρί Λεπέν πήρε 42,8% των ψήφων σε σχέση με το 57% του συντηρητικού υποψήφιου Ζαβιέ Μπερτράν (λόγω της συσπείρωσης των «Ρεπουμπλικάνων» του Νικολά Σαρκοζί και υποψηφίων της κεντροδεξιάς και της απόσυρσης υποψηφίων του «Σοσιαλιστικού Κόμματος».) Η ανηψιά της, Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, πήρε 46% στα νοτιοανατολικά (Προβάνς-Αλπεις-Κυανή Ακτή), σε σύγκριση με το 53,7% του συντηρητικού δημάρχου της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.
Συνολικά, οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν 7 περιφέρειες (μεταξύ των οποίων και ήταν αυτή του Παρισιού, που για πολλά χρόνια κερδίζονταν από τους σοσιαλιστές) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα 5, κατά τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Στην Κορσική περιφερειάρχης αναδείχθηκε ένας εθνικιστής υποψήφιος που δεν υποστηρίχτηκε ούτε από τους κεντροδεξιούς, ούτε από τους κεντροαριστερούς.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ανέβηκε κατά τουλάχιστον 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον πρώτο γύρο φθάνοντας το 50,4%.

Σε σχόλιό του για το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την κοροϊδία, ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ακόμα πακέτο προαπαιτούμενων, γιατί επείγεται να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησε στη μέση η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδία είναι να βαφτίζει αυξήσεις τις μειώσεις στους μισθούς της πλειοψηφίας των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι με τα μέχρι τώρα μέτρα έχουν χάσει πάνω από 6 μισθούς το χρόνο, ενώ η αξιολόγηση των υπαλλήλων και των θέσεων, σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα, όχι μόνο θα διαχωρίζει τους εργαζόμενους, αλλά θα τους ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο. Μείωση αποδοχών είναι οι μειωμένες μισθολογικές δαπάνες, που ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό, το πάγωμα των μισθών για τα 4 επόμενα χρόνια, η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων για παροχές Υγείας - Ασφάλισης, η κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων».



«Τον ασκό του Αιόλου» ανοίγει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να οδηγηθούν στα funds, «στα αρπαχτικά», συνολικά τα «κόκκινα» δάνεια, όχι μόνο τα επιχειρηματικά, αλλά και η περιουσία και σε 2η φάση η πρώτη κατοικία, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει τη μεταβίβαση ακόμα και των εξυπηρετούμενων δανείων στα funds, που θα αδειοδοτηθούν εντός 30 ημερών από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης όπως π.χ. ότι πρέπει να έχει «καλή φήμη».
Αναφέρθηκε στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών προς τους δήμους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» που χρηματοδοτεί έργα που εξετάζουν τα αίτια «των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, το σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα» και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη θεωρία των δύο άκρων και γιατί «δεν επιστρέφει αυτό το πρόγραμμα σαν απαράδεκτο».
Για το νέο μισθολόγιο σημείωσε ότι «διευρύνει το πεδίο του φτωχολογίου της ΝΔ» και πως αυξάνει το χρόνο της εξέλιξης στα τρία από δύο χρόνια, ενώ για το πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων ανέφερε πως θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς. Σχολιάζοντας την αναθεώρηση των συμβάσεων των οδικών έργων, σημείωσε ότι με την «εγγυημένη απόδοση» έρχεται «το κράτος να στηρίξει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού ομίλου».
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε πρόσφατα στο κρασί από την κυβέρνηση.  

Ο καταμερισμός του πλαφόν στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη μεταξύ των δημόσιων νοσοκομείων και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ορίζεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Τα όρια στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων είχαν τεθεί με πρόσφατο νόμο (152 A'/20.11.2015 - Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις). Τώρα διευκρινίζεται το όριο των φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης που θα διακινούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα -σύμφωνα με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου- το όριο της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης ορίζεται σε:
  • 570 εκατ. ευρώ το 2016, από τα οποία 510 εκατομμύρια στα νοσοκομεία και 60 εκατ. στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  • 550 εκατ. ευρώ το 2017, από τα οποία 492,1 εκατ. στα νοσοκομεία και 57,9 εκατ. στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  • 530 εκατ. ευρώ το 2018, από τα οποία 474,2 εκατ. στα νοσοκομεία και 55,8 εκατ. στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Σε περίπτωση υπέρβασης αυτών των ορίων (σ.σ. στα ποσά συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) καθιερώνεται μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (claw back) από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τους φαρμακέμπορους.
Ουσιαστικά καθιερώνονται κλειστοί προϋπολογισμοί στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και στα νοσοκομειακά φάρμακα που χρησιμοποιούνται από εξωτερικούς ασθενείς και διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για φάρμακα υψηλού κόστους (π.χ. για καρκινοπαθείς, ασθενείς με σπάνιες παθήσεις) και με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση της συνολικής νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης για το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά το 2014 διακινήθηκαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης ύψους 206 εκατ. ευρώ και μόνο το α' εξάμηνο του 2015 φάρμακα ύψους 129 εκατ. ευρώ. Τώρα το ανώτατο όριο είναι ως 60 εκατ. ευρώ!
Από τη μια η κρατική και ασφαλιστική νοσοκομειακή δαπάνη διαρκώς συμπιέζεται, από την άλλη οι φαρμακοβιομήχανοι θα επιδιώκουν να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερες επιστροφές (claw back). Τελικός αποδέκτης των όποιων αρνητικών συνεπειών θα είναι οι ασθενείς και μάλιστα με σπάνιες, χρόνιες νόσους.
Ενδέχεται να οξυνθούν τα προβλήματα στην επάρκεια των φαρμάκων «υψηλού κόστους» -και στην έγκαιρη θεραπεία- αλλά και στη δυνατότητα να προμηθευτούν τα δημόσια νοσοκομεία νέα φάρμακα, που είναι πιο αποτελεσματικά, με λιγότερες παρενέργειες κλπ. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι κριτήριο αξιολόγησης των γιατρών είναι και κατά πόσο συμβάλλουν στη μείωση του κόστους νοσηλείας των ασθενών, υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθεί η τάση συνταγογράφησης πιο φθηνών φαρμάκων, που ίσως δεν είναι τα πλέον κατάλληλα για την αναγκαία εξατομικευμένη θεραπεία των ασθενών, να αυστηροποιηθεί κι άλλο η συνταγογράφηση κλπ.
Επίσης τα φάρμακα που παίρνουν οι νοσηλευόμενοι για άλλη νόσο από την αιτία που νοσηλεύονται ορισμένες φορές τα πληρώνουν από την τσέπη τους, καθώς δεν χορηγούνται από το νοσοκομείο στο πλαίσιο των μειωμένων προϋπολογισμών τους. Αυτό ίσως γενικευτεί.
Τέλος, αν οι φαρμακοβιομήχανοι και οι φαρμακέμποροι επιλέξουν να μη δώσουν φάρμακα πάνω από το πλαφόν, για να μην επιβαρυνθούν με claw back, ποιος θα πληρώσει σε αυτήν την περίπτωση τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς; 

Τις υπογραφές τους στη σύμβαση ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έβαλαν σήμερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας «Fraport-Slentel» υπό την πολιτική εντολή και την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία υποτίθεται ότι ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης.
Πλέον η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η «Fraport» και ο Όμιλος Κοπελούζου, θα εκμεταλλεύεται από το φθινόπωρο του 2016 και για  40 + 10 χρόνια τα 14 αεροδρόμια. Η κοινοπραξία θα καταβάλει με την έναρξη της εκμετάλλευσης εφάπαξ ποσό 1,2 δισ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ.
«Είμαστε περήφανοι που η ελληνική κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία "Fraport" - Κοπελούζου το έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της «Fraport AG».
Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, δήλωσε πως «η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας αναμφίβολα αποτελεί μία βάση επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε μία από τις πιο κρίσιμες χρονικές περιόδους που διανύει σήμερα η χώρα».
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε πανηγυρικό τόνο δήλωσε ότι «η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων λίγες μέρες μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική οικονομία βήμα - βήμα κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών και μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης».
Σχεδόν την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωνε στον «Real Fm» ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων» και πως «συνεχίζω να διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι όμως μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα».

Η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, σε όλα τα «καυτά» μέτωπα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, με στόχο την προάσπιση των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών συμφερόντων, βρέθηκε στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Οι εργασίες του Συμβουλίου ξεκίνησαν με συζήτηση επί θεμάτων που άπτονται της λεγόμενης Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης της ΕΕ, όπως η προώθηση της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου της ΕΕ με την Ουκρανία, τηΜολδαβία και τη Γεωργία. Υπό τη σκιά των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι, η συζήτηση επικεντρώθηκε, ακολούθως, στη στρατηγική της ΕΕ για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ειδικότερα μέσω της διακοπής των «διεθνών χρηματοδοτικών ροών των τρομοκρατικών οργανώσεων και της εξάρθρωσης των δικτύων παράνομης εμπορίας όπλων, καθώς και μέσω της βέλτιστης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών - μελών». Το Συμβούλιο συζήτησε, επίσης, τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και το Ιράκ.
Σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα, που προέκυψαν από το Συμβούλιο, «η σταθεροποίηση της (σ.σ.: ανατολικής)γειτονίας από πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής άποψης, θα είναι η κύρια πολιτική προτεραιότητα για την ΕΕ τα επόμενα χρόνια. Με αυτό ως δεδομένο, η ΕΕ θα υποστηρίξει τα συμφέροντά της και θα προωθήσει τις οικουμενικές αξίες».
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις «προτάσεις ασφάλειας της ΕυρωπαϊκήςΠολιτικής Γειτονίας» και τις «ευρύτερες δραστηριότητες» της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και ειδικά του στρατιωτικού βραχίονά της.
Σε ένα άλλο ζήτημα που καίει τα ευρωενωσιακά μονοπώλια, το Συμβούλιο «επικροτεί τις προτάσεις για ενισχυμένη συνεργασία (σ.σ.: των κρατών-μελών) τόσο σχετικά με τη νόμιμη όσο και με την παράνομη μετανάστευση». Επίσης, «απευθύνει έκκληση για ενίσχυση της αποτελεσματικής συνεργασίας για την επιστροφή, την επανεισδοχή και βιώσιμη επανένταξη» προσφύγων, εύηχος τρόπος να σκιαγραφήσουν την ακόμα αγριότερη καταστολή στα εξωτερικά σύνορα και το εσωτερικό της ΕΕ.

«Σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε», ανέφερε προς τους διεθνείς επενδυτές ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο «Invest in Greece Forum», όπου ακολούθησε την πεπατημένη οδό των προηγούμενων πρωθυπουργών και εμφανίσθηκε σαν πλασιέ επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
Ίσως και να τους ξεπέρασε, καθώς δήλωσε στο τηλεοπτικό μήνυμά του προς του συνέδρους ότι ανταμοιβή για την κυβέρνηση είναι η προσέλκυση επενδυτών! Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μέσα σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, κατορθώσαμε να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις συστημικές τράπεζες, κυρίως με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών. Η ανταπόκρισή τους είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας και μήνυμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας».
Δεσμεύτηκε για φιλικό περιβάλλον για να αυξηθεί η κερδοφορία των επενδυτών, λέγοντας ότι «απλοποιούμε το φορολογικό μας σύστημα. Πατάσσουμε τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας ένα σταθερό και ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον». Πρόσθεσε ότι «συγκροτούμε ένα αντιγραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, εφαρμόζουμε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης. Δημιουργούμε συνέργειες ανάμεσα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λαμβάνουμε μέτρα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τους πτωχευτικούς νόμους».
Επιπλέον θύμισε στους υποψήφιους επενδυτές ότι, πέραν των φιλέτων για μεγαλύτερη κερδοφορία, υπάρχει «ζεστό χρήμα» για αυτούς, καθώς «υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιούνκερ, ωστόσο είμαστε επίσης ανοιχτοί όσον αφορά στην προσέλκυση νέων επενδύσεων».
Γενικά ανοιχτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ιδιωτικοποίηση των πάντων, με τον πρωθυπουργό να κάνει συγκεκριμένη αναφορά «στον τομέα της Ενέργειας, εξελίξεις όπως οι αγωγοί, το φυσικό αέριο και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν επενδύσεις υψηλής ποιότητας». Φυσικά, δεν έλειψαν οι αναφορές σε τουρισμό και υποδομές, λέγοντας ότι «ο τουρισμός αναπτύσσεται εδώ και τρία χρόνια, καθιερώνοντας την Ελλάδα ως κορυφαίο σε ποιότητα τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, η αναβάθμιση των υποδομών και του πολεοδομικού σχεδιασμού θα δώσει την ευκαιρία για νέες επενδύσεις σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός. Η παγκόσμια κυριαρχία του ελληνικού στόλου είναι η πεντακάθαρη απόδειξη του τι είναι ικανοί να πράξουν οι Έλληνες, εάν βρουν το κατάλληλο έδαφος και επενδύσουν στις δυνατότητές τους».
Για όλους αυτούς τους λόγους ο πρωθυπουργός είπε ότι «διαπραγματευθήκαμε σκληρά ζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που να προωθούν την ανάπτυξη και δεν θα συρρικνώνουν τη δυναμική της οικονομίας μας. Επιτύχαμε μία συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερους ευρωπαϊκούς επενδυτικούς πόρους και μία ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους, για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή».
Στο συνέδριο μίλησαν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και οι τέσσερις εκπρόσωποι του κουαρτέτου Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (EKT) , Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), ενώ νωρίτερα για το ελληνικό χρέος μίλησαν στελέχη των επιχειρηματικών ομίλων: OTE Group, «Intralot», BNP Paribas, Citi International Ltd και Deutsche Bank.

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η συγκρότηση του νέου κατασταλτικού μηχανισμού της ΕΕ, με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της. Την Τρίτη, η Κομισιόν θα παρουσιάσει το σχέδιο στο Κολέγιο των Επιτρόπων, προκειμένου να εγκριθεί και να αποτελέσει θέμα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.
Ο νέος οργανισμός θα μπορεί να επεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ακόμη και υπερβαίνοντας το βέτο ενός ή περισσοτέρων χωρών-μελών. Έτσι ένας νέος κατασταλτικός ευρωενωσιακός μηχανισμός θα «φυλάει» τα σύνορα, φροντίζοντας να διώχνει -ανάμεσα στα άλλα- και τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ληστρικής εκμετάλλευσης των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Όλα αυτά θα γίνονται για την... προστασία των Ευρωπαίων πολιτών, όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Κρισταλίνα Γκεοργκίεβνα.
Σύμφωνα με την πρόταση, η νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, σε «επείγουσες καταστάσεις», «θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει για να διασφαλίζει ότι θα αναλαμβάνεται δράση επί του εδάφους, ακόμη και όπου δεν υπάρχει αίτημα για βοήθεια από το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος ή όπου αυτό το κράτος-μέλος θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετη επέμβαση».
Για να αποφευχθεί, μάλιστα, η εμπλοκή στην ανάληψη δράσης από το νέο οργανισμό, η Κομισιόν προτείνει ότι για να ανατραπεί η απόφαση θα πρέπει το ενδιαφερόμενο κράτος να συγκεντρώσει ενισχυμένη πλειοψηφία εναντίον αυτής στο Συμβούλιο της ΕΕ. Θα πρόκειται για αδύνατο έργο, καθώς θα προϋποθέτει τη συγκέντρωση ποσοστού ψήφων περίπου στα 3/4.
Παράλληλα, αξιωματούχοι της ΕΕ τονίζουν πως όσον αφορά τις επαναπροωθήσεις, θα υπάρξει ευρωπαϊκό γραφείο «επιστροφών», το οποίο θα δημιουργεί τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα διευκολύνουν τις επαναπροωθήσεις.  


Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο με το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε τη Δευτέρα με την «καθιερωμένη» διαδικασία του κατεπείγοντος. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη. 

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

«Τον ασκό του Αιόλου» ανοίγει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να οδηγηθούν στα funds, «στα αρπαχτικά», συνολικά τα «κόκκινα» δάνεια, όχι μόνο τα επιχειρηματικά, αλλά και η περιουσία και σε 2η φάση η πρώτη κατοικία, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει τη μεταβίβαση ακόμα και των εξυπηρετούμενων δανείων στα funds, που θα αδειοδοτηθούν εντός 30 ημερών από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης όπως π.χ. ότι πρέπει να έχει «καλή φήμη».
Αναφέρθηκε στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών προς τους δήμους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» που χρηματοδοτεί έργα που εξετάζουν τα αίτια «των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, το σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα» και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη θεωρία των δύο άκρων και γιατί «δεν επιστρέφει αυτό το πρόγραμμα σαν απαράδεκτο».
Για το νέο μισθολόγιο σημείωσε ότι «διευρύνει το πεδίο του φτωχολογίου της ΝΔ» και πως αυξάνει το χρόνο της εξέλιξης στα τρία από δύο χρόνια, ενώ για το πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων ανέφερε πως θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς. Σχολιάζοντας την αναθεώρηση των συμβάσεων των οδικών έργων, σημείωσε ότι με την «εγγυημένη απόδοση» έρχεται «το κράτος να στηρίξει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού ομίλου».
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε πρόσφατα στο κρασί από την κυβέρνηση.  

Τοποθετήσεις κομμάτων και υπουργών 

Για «ασφαλιστικές δικλείδες» που «εξασφάλισε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση» για τα «κόκκινα» δάνεια έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης. Ανέφερε πως για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια όπως και για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων θα γίνει «νέα διαπραγμάτευση» έως τις 15 Φλεβάρη.
Μιλώντας ο Κωστής Χατζηδάκης, εισηγητής της ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανακολουθία σε ό,τι αφορά τις διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια με όσα έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα τις ψηφίσει. Για τις διατάξεις που αφορούν το Ενιαίο Μισθολόγιο είπε ότι θεωρητικά βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση προσθέτοντας ότι αυτά είχαν διαπραγματευθεί και από τη ΝΔ.
Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα «κόκκινα» δάνεια και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος έφερε στο προσκήνιο την ανησυχία Ελλήνων επιχειρηματιών μήπως χάσουν τις επιχειρήσεις τους με τα περί αφελληνισμού επιχειρήσεων μέσω της πώλησης των «κόκκινων» δανείων», ενώ όπως είπε η μη καταβολή των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιωτικές κλινικές και άλλες επιχειρήσεις είναι παραλογισμός σε βάρος της ελεύθερης οικονομίας.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό, ενώ ανέφερε ότι αν προταθεί οικουμενική κυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να μπουν στην κυβέρνηση όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα για να μη γίνει ξανά κάποιο κόμμα αντιμνημονιακό.
Από Το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε ότι «θα αποτύχετε να βγάλετε τη χώρα από την κρίση» και ανέφερε ότι με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους ανίκανους στο Δημόσιο. 
Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το νομοσχέδιο και το υπερψηφίζουν όπως ανέφερε ο εισηγητής τους Δημήτρης Καμμένος. Τον κίνδυνο να χαθούν σπίτια ανέφερε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Επί της διαδικασίας 

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εισηγήθηκε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υποστηρίζοντας ότι η υποδόση του 1 δισ. ευρώ πρέπει να εκταμιευτεί πριν κλείσει η Κομισιόν και τα Κοινοβούλια των κρατών - μελών για τις γιορτές.
Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι εξέφρασαν ενστάσεις για το κατεπείγον, υποστηρίζοντας ότι κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι προαπαιτούμενα και επομένως μπορούσαν να έρθουν με κανονικές διαδικασίες. Η Ένωση Κεντρώων δεν τοποθετήθηκε για τη διαδικασία. 
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως από τη συζήτηση «τεκμαίρεται» ότι υπάρχει στοιχειώδης συναίνεση αναφορικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τις ρυθμίσεις που είναι προαπαιτούμενα.
«Να μας ρωτάτε άλλη φορά η κυβέρνηση, όταν φέρνει ένα νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία γιατί θα γλιτώνουμε χρόνο, δεν θα ακούμε αυτές τις αερολογίες που ακούσαμε μέχρι τώρα από τους προηγούμενους ομιλητές, για να σταματήσει κάποια στιγμή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έχουν αναλάβει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και να γίνονται τιμητές των διαδικασιών», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Επίσης ρώτησε την κυβέρνηση με ποιον τρόπο θα καταθέσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για τον ΑΔΜΗΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά δεν έλαβε ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση. (Δείτε εδώ video)

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ως απαράδεκτο επέστρεψε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ένα έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με το οποίο καλούνται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να υλοποιήσουν ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πλαίσιο της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πρόκειται για το «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020"» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το οποίο επιχειρείται η ανιστόρητη ταύτιση της ναζιστικής θηριωδίας με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες και με προφανή επιδίωξη να χτυπήσουν μέσω της αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές διαθέσεις, για να θωρακίσουν την εξουσία των μονοπωλίων, με το λαό υποταγμένο.
Στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:
«Κε Υπουργέ,
Μας αποστείλατε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την 7η Δεκεμβρίου 2015 και με ΑΠ 42767, ενημέρωση με θέμα: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020". Το εν λόγω έγγραφο εστάλη σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Μέσω αυτής της ενημέρωσης, πληροφορούμαστε ότι οι δημόσιοι φορείς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να αιτηθούν για ένταξη σ’ αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ. Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 185.468.000 ευρώ για την επταετία 2014-2020. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 1η Μαρτίου για δράσεις που θα αρχίσουν από την 1η Αυγούστου 2016. Στόχος του προγράμματος, όπως αναφέρεται στις σελίδες 9 και 10, είναι να χρηματοδοτήσει έργα που εξετάζουν τα αίτια "των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα’’. Στην 3η σελίδα αναφέρει κατ' έτος τα θέματα που πρέπει να επιλεγούν, όπως: "1956: Πολιτική και κοινωνική κινητοποίηση στην Κεντρική Ευρώπη", "1917: Οι κοινωνικές και πολιτικές επαναστάσεις, η πτώση των αυτοκρατοριών και η απήχησή τους στο ευρωπαϊκό πολιτικό και ιστορικό τοπίο", "1948: Έναρξη του Ψυχρού Πολέμου", "1968: Κινήματα διαμαρτυρίας και πολιτικών δικαιωμάτων, εισβολή στην Τσεχοσλοβακία, μαθητικές διαμαρτυρίες και αντισημιτική εκστρατεία στην Πολωνία", "1989: Δημοκρατικές επαναστάσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και πτώση του τείχους του Βερολίνου", "1991: Έναρξη του Γιουγκοσλαβικού Πολέμου" και ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν την πορεία της ΕΕ.
Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η κυβέρνησή σας, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, υιοθετεί και προωθεί προς υλοποίηση ένα πρόγραμμα της ΕΕ, που έχει ως στόχο να ξαναγραφτεί η ιστορία του τελευταίου αιώνα όπως βολεύει την αστική τάξη, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. Γνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ιστορία στη διαμόρφωση της συνείδησης, δεν τσιγκουνεύονται, δίνουν εκατομμύρια για να γεμίσουν το μυαλό του λαού με τις δικές τους απόψεις. Αυτό είναι βέβαια ένα μικρό μέρος του πακτωλού που διαθέτουν για να εκπαιδευτούν οι λαοί στο μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και του ευρωμονόδρομου.
Ο λαός μας γνωρίζει, και εκ του αποτελέσματος, "τι καλός" είναι ο καπιταλισμός και η ΕΕ. Το βιώνει. Η ανεργία, η φτώχεια, η κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων δεν έρχονται εξ ουρανού, είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας του κεφαλαίου.
Δεν είναι τυχαίο το θεματολόγιο του προγράμματος. Θέλουν να σβήσουν την αλήθεια. Ότι στη μικρή ιστορική περίοδο που νίκησε η εργατική τάξη με τη σοσιαλιστική επανάσταση και επέβαλε την εξουσία της, το σοσιαλισμό, εξαλείφθηκε η ανεργία, η πείνα, απέκτησαν δικαιώματα, σε χρόνο ρεκόρ καταπολεμήθηκε ο αναλφαβητισμός, υπήρξε υγεία στο λαό. Η Οχτωβριανή Επανάσταση έδωσε ώθηση στους αγώνες της εργατικής τάξης και στις καπιταλιστικές χώρες, συνέβαλε στις κατακτήσεις.
Θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού ότι υπήρξε ιστορική περίοδος όπου το κεφάλαιο καταργήθηκε. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί αδιατάρακτα η κυριαρχία τους, ζουν με τον εφιάλτη της επανόδου της εργατικής τάξης στην εξουσία, της κατάργησης του καπιταλισμού και της κυριαρχίας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
Είναι ντροπή για την κυβέρνηση "της αριστεράς" να αποδέχεται την προπαγάνδα του κεφαλαίου, που προσπαθεί να εξισώσει το φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό. Είναι δυο φορές ντροπή γιατί γνωρίζει πως ο φασισμός - ναζισμός είναι η ακραία μορφή κυριαρχίας του κεφαλαίου, που τη χρησιμοποιεί όταν η "δημοκρατική" κυριαρχία του απειλείται.
Είναι τρεις φορές ντροπή για την κυβέρνηση, γιατί ξέρει ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει γωνιά που να μην ποτίστηκε με το αίμα των κομμουνιστών, που πάλευαν για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να απελευθερωθεί ο λαός μας από κατακτητές, δικτάτορες, για να στέκεται ο λαός μας όρθιος και να μη σέρνεται.
Πάρτε τα "τριάκοντα αργύρια" πίσω και στείλτε τα στους γαλαντόμους κεφαλαιοκράτες της ΕΕ. Μπορεί ο λαός μας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά το ρόλο τόσο της ΕΕ όσο και του κεφαλαίου τον καταλαβαίνει πολύ καλά. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα καταλάβει ο λαός τη δύναμή του, θα ανατρέψει το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης και θα οδηγηθεί τελικά στο ξέφωτο, στην οικοδόμηση μιας άλλης, νέας, ανώτερης κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget