ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ Στην κοινοπραξία «Fraport» - Κοπελούζου παρέδωσαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τις υπογραφές τους στη σύμβαση ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έβαλαν σήμερα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας «Fraport-Slentel» υπό την πολιτική εντολή και την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία υποτίθεται ότι ήταν κατά της ιδιωτικοποίησης.
Πλέον η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν η «Fraport» και ο Όμιλος Κοπελούζου, θα εκμεταλλεύεται από το φθινόπωρο του 2016 και για  40 + 10 χρόνια τα 14 αεροδρόμια. Η κοινοπραξία θα καταβάλει με την έναρξη της εκμετάλλευσης εφάπαξ ποσό 1,2 δισ. ευρώ και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ.
«Είμαστε περήφανοι που η ελληνική κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία "Fraport" - Κοπελούζου το έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της «Fraport AG».
Ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, δήλωσε πως «η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας αναμφίβολα αποτελεί μία βάση επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε μία από τις πιο κρίσιμες χρονικές περιόδους που διανύει σήμερα η χώρα».
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σε πανηγυρικό τόνο δήλωσε ότι «η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων λίγες μέρες μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ελληνική οικονομία βήμα - βήμα κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών και μπαίνει στο δρόμο της ανάπτυξης».
Σχεδόν την ίδια ώρα ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωνε στον «Real Fm» ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων» και πως «συνεχίζω να διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι όμως μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget