12/18/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση «για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», με τον προπαγανδιστικό τίτλο «παράλληλο πρόγραμμα», κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι.
Στην πραγματικότητα, περιέχει μέτρα που αφορούν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, διατάξεις - προαπαιτούμενα για βαθύτερες αντιδραστικές αλλαγές σε άλλους τομείς του κυβερνητικού προγράμματος και, δίπλα σε όλα αυτά, μια σειρά από μέτρα για τη διαχείριση της φτώχειας, που επαναδιατυπώνονται από παλιότερους νόμους.
Δεν περνάει, τέλος, απαρατήρητο ότι σε ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση ενσωματώνει αποσπασματικά κάποια αιτήματα που προέβαλλε το κίνημα, όχι με στόχο βεβαίως τη θεμελίωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων αλλά σε μια προσπάθεια να «κλείσει στόματα», να χειραγωγήσει και να ενσωματώσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα μπροστά στην κατάθεση των νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά.
Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να διαβαστεί το νομοσχέδιο - «σκούπα» της κυβέρνησης από τους εργαζόμενους και το λαό, και να μην περάσει η προπαγάνδα της ότι συζητάει και ψηφίζει ρυθμίσεις που ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα από τα δεινά των μνημονίων.
Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα: Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση συστήνει επιτροπή για την αναμόρφωση εκ νέου της Τοπικής Διοίκησης, την αναθεώρηση δηλαδή του σημερινού «Καλλικράτη». Πρόκειται για σοβαρή παρέμβαση στη δομή της κρατικής διοίκησης, η οποία, όπως και οι προηγούμενες, γίνεται για να προσαρμοστεί καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός, σε όλη του την κλίμακα, στις σύγχρονες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του κεφαλαίου.
Η πείρα από τον «Καποδίστρια» Ι και ΙΙ, και κυρίως από τον «Καλλικράτη», αυτό επιβεβαίωσε, αφού η βαθμίδα της Τοπικής Διοίκησης αναβαθμίστηκε σε ό,τι αφορά τη σημασία της στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στην πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ανάλογο παράδειγμα είναι και οι διατάξεις που περιέχει το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό. Εκτός του ότι επιχειρεί να διευθετήσει ζητήματα που προκύπτουν από τους ανταγωνισμούς μερίδων του κεφαλαίου, όπως για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από ναυτιλιακές εταιρείες, δίνει επιπλέον τη διαχείριση των Κέντρων Μεταναστών σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δηλαδή σε ΜΚΟ, οι οποίες αναγορεύονται και επίσημα «κουμανταδόροι» αυτών των κέντρων, βασικοί πυλώνες άσκησης της μεταναστευτικής πολιτικής από την πλευρά του κράτους.
Στα μέτρα που αποτελούν πρόδρομο βαθύτερων αλλαγών σε βάρος του λαού, μπορούμε να εντάξουμε τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης υπό την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας ΑΕ, που θα γίνεται με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Προφανώς, πρόκειται για πιλότο του «μοντέλου» που θα ακολουθηθεί στο σύστημα Υγείας στη χώρα μας.
Αλλά και τη λεπτομερή καταγραφή από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) των προνοιακών κοινωνικών επιδομάτων και των στοιχείων των δικαιούχων, που παλιότερα είχε υποδειχτεί ως το πρώτο βήμα για την κατάργηση αυτών των επιδομάτων μέσω της ενσωμάτωσής τους στην οικονομική ενίσχυση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», στα όρια της ακραίας φτώχειας.
Στο νομοσχέδιο επαναδιατυπώνονται ορισμένα άλλα μέτρα για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, και αυτά όχι για όλους (παροχή δωρεάν ρεύματος, επίδομα σίτισης και ενοικίου κ.ά.) καθώς και ορισμένες δίκαιες διεκδικήσεις του κινήματος (όχι τυχαία, αφορά μέτρα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος ούτε έρχονται σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία), όπως η παροχή αδειών στα «πεντάμηνα», ή η κατάργηση της ΠΝΠ για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων κ.ά. Τα τελευταία είναι το «αμπαλάζ» για να συγκαλυφθεί η ουσία των άλλων μέτρων του νομοσχεδίου, αλλά και του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, διαμορφώνοντας ψεύτικες προσδοκίες, την ίδια ώρα που στρώνεται το έδαφος για τις νέες ανατροπές σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά που ακολουθούν άμεσα.


Την καταδίκη του ΚΚΕ στην επίθεση σε βάρος του Β. Οικονόμου εξέφρασε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Blue Sky» το βράδυ της Τετάρτης 16 Δεκέμβρη. Όπως πρόσθεσε, τέτοιου είδους περιστατικά χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπιο νομιμοποίησης της καταστολής από πλευράς κυβερνήσεων σε βάρος του οργανωμένου κινήματος. 
Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, επισήμανε ότι με αυτό η κυβέρνηση μοιράζει ορισμένα ψίχουλα σε ομάδες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας τις οποίες δημιουργεί η πολιτική που η ίδια εφαρμόζει. 
Όσον αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ το καταψηφίζει, καθώς ανοίγει το δρόμο για υιοθεσία ή τεκνοποίηση από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 


Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι κτηνοτρόφοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.
Επιπλέον, ζήτησε να αποσυρθεί έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ που εκβιάζει τους κτηνοτρόφους να δεχτούν μηδαμινά ποσά, πολύ κάτω από αυτά που δικαιούνται, και το χειρότερο, πάνω στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται ότι δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν ενστάσεις και να διεκδικήσουν τα ποσά που δικαιούνται για το 2012 και ενδεχομένως για τα επόμενα χρόνια.

Οι πληρωμές θα γίνουν πριν τις γιορτές, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ενώ δεν έδωσε απάντηση για τη δέσμευση χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών.
Για το θέμα των αδειών σταβλικών εγκαταστάσεων ανέφερε πως ο νόμος χρειάζεται «σοβαρές παρεμβάσεις» και ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή που εξετάζει τον επίμαχο νόμο. 

ρόκειται για το 80% των φτωχών κτηνοτρόφων που δεν έχουν λάβει τα χρήματα από το 2012 διότι δίχως δική τους ευθύνη δεν έχουν άδεια σταβλικής εγκατάστασης, όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ζητώντας άμεσα να λυθεί το πρόβλημα καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης των κτηνοτρόφων.
Ζήτησε επίσης να σταματήσει η δέσμευση των χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών, φέρνοντας το παράδειγμα αγρότη που χρωστούσε 8.000 ευρώ και του δεσμεύτηκε ίδιο ποσό από το λογαριασμό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Την οριστική απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας αποφάσισε χθες το Διοικητικό Εφετείο του Κιέβου, μετά από μία δίκη-«παρωδία» που επισφράγισε ουσιαστικά μία καθαρά πολιτική δίωξη, που εκπορεύτηκε από την αντιδραστική κυβέρνηση των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων, που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία μετά την ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς.
Συγκεκριμένα, το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή του ΚΚ της Ουκρανίας ενάντια στην απόφαση του Πρωτοβάθμιου Διοικητικού Δικαστηρίου του Κιέβου για απαγόρευσή του.

Δίκη-«παρωδία»

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη μήνυση εναντίον του ΚΚ Ουκρανίας κατατέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, τον Ιούλη του 2014. Οι κατηγορίες κατέρρευσαν, διότι όλες οι λεγόμενες αποδείξεις για «παράνομες δραστηριότητες» του ΚΚΟ ήταν κατάφωρα στημένες.
Μάλιστα ο δικαστής που κλήθηκε αρχικά να αναλάβει την υπόθεση, χαρακτήρισε τη διαδικασία «πολιτικά υποκινούμενη» και παραιτήθηκε από την εκδίκασή της, ενώ το ίδιο έπραξαν και άλλοι δικαστές. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τις αντιδραστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην εξουσία στην Ουκρανία να μεταφέρουν την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο, που όμως δεν έχει τη δικαιοδοσία για τέτοιες περιπτώσεις.

Ζητούν αλλαγή ονόματος και συμβόλων

Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας βασίστηκε στο πόρισμα της λεγόμενης Ανεξάρτητης Επιτροπής. Αυτή η Επιτροπή αποτελούνταν από αξιωματούχους του υπουργείου και ουσιαστικά συνεδρίαζε εν κρυπτώ, καθώς το ΚΚ δεν είχε καν ενημερωθεί ότι εξεταζόταν η υπόθεσή του.
Στην απόφασή της η Επιτροπή χαρακτήριζε το πρόγραμμα του κόμματος ασύμβατο με τις προβλέψεις του Συντάγματος, χωρίς όμως να αναλύει ενδεχόμενες «παραβιάσεις».
Το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου επιμένει ότι το κόμμα θα πρέπει να παραιτηθεί από το όνομα «Κομμουνιστικό» και τα σύμβολά του, το αστέρι και το σφυροδρέπανο, δηλαδή τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα σύμβολα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.
Το ΚΚ Ουκρανίας προσέφυγε κατά του πορίσματος, αλλά χθες μετά από 6 συνεδριάσεις το Διοικητικό Εφετείο του Κιέβου ανακοίνωσε την απόρριψη της προσφυγής του.

Πολιτική δίωξη

Από την πλευρά του το ΚΚ Ουκρανίας δηλώνει ότι η δίκη αυτή είναι πολιτικά υποκινούμενη και έχει ως στόχο να διαλύσει το κόμμα, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου.
Σημειώνει ότι είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στη μετατροπή της Ουκρανίας σε αποικία, που αντιδρά στην πολιτική κοινωνικής γενοκτονίας που επιβάλλεται από το ΔΝΤ, με το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση των τιμολογίων, που αντιπαλεύει τη διαφθορά που αυξήθηκε σημαντικά αφότου οι φασιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις ήρθαν στην εξουσία.
Επίσης το ΚΚ Ουκρανίας δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της ιστορικής αλήθειας και ενάντια στο φασισμό, γι'αυτό δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ως «ήρωες» τους συνεργάτες του Χίτλερ, προσβάλλοντας τη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ



Η συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης συνεχίστηκε χθες Τετάρτη 16 Δεκέμβρη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ γιατί «ανοίγει το δρόμο και πολιτικά και νομικά για την υιοθεσία παιδιών και αναγορεύει μια ατομική επιλογή, καθ' όλα σεβαστή, μέσω του δικαίου σε οικογένεια». 
Για το ΚΚΕ η οικογένεια είναι θεσμός προστασίας των παιδιών και είναι ανοιχτή η συζήτηση ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα για τον αντίκτυπο στα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτές τις συνθήκες. 
Όσον αφορά τα υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν όπως π.χ. ζητήματα υγείας, ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι μπορούν να λυθούν και μάλιστα πιο αποτελεσματικά, με τροποποιήσεις στο αστικό δίκαιο, το οικογενειακό, το κληρονομικό κλπ. καθώς είναι θέματα που αφορούν όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους. 
Για το θέμα της ασφάλισης του ζευγαριού, ο Γ. Γκιόκας τόνισε ότι η ασφάλεια και η περίθαλψη πρέπει να είναι δικαίωμα του καθενός, ανεξάρτητα από τη μορφή συμβίωσης που επιλέγει, φέρνοντας ως παράδειγμα την άσχημη κατάσταση που βιώνουν γυναίκες σε μία σχέση που είναι και βίαιη, αλλά δεν παίρνουν διαζύγιο γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνες τους. 
Ο Γ. Γκιόκας αναφέρθηκε και στη ρύθμιση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, το οποίο το ΚΚΕ δεν θα το καταψηφίσει, το χαρακτήρισε ωστόσο φύλλο συκής την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει την ευρωενωσιακή πολιτική, η οποία ενισχύει και την καταστολή και το ρατσισμό σε βάρος των μεταναστών. Εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του Κόμματος για διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ορισμένες από τις οποίες διαδραματίζουν τουλάχιστον ύποπτο ρόλο καθώς συνδέονται με το «Ισλαμικό Κράτος» και άλλους. 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget