02/10/15
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV

Του Γιώργου Σαρρή
Τι χειροκρότημα!
Πριν καν δούμε τι σόι σχέδιο-γέφυρα είναι αυτό που ετοιμάζεται.
Πριν καν αρχίσει η κυρίως συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους «εταίρους» της, δηλαδή τους εχθρούς του λαού.
Τέτοια καλοπιστία;
Και μάλιστα μετά από τόσες δεκαετίες κοροϊδία και τελικά σφαγή της ίδια μας της ζωής;
Και μάλιστα ενώ ήδη η υπόσχεση για 751 ευρώ κατώτατο μισθό πάει για αργότερα (και να δούμε πώς θα είναι η τελική διατύπωση) κι ας έλεγαν ότι θα ήταν χωρίς άλλο ο πρώτος τους νόμος, ενώ το 70% του μνημονίου (που ήταν καταστροφή...) και των μεταρρυθμίσεων κρίνεται ως θετικό και αναγκαίο, ενώ ήδη ψηφίσαμε τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ενώ οι «κακοί» Γιούνκερ, Σόιμπλε, Ολάντ, Κάμερον κ.ά. έγιναν «καλοί», φίλοι και εταίροι στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι...
Ε, λοιπόν, όχι! Εμείς δεν θα χειροκροτήσουμε ό,τι κι αν λένε εναντίον μας, όσο κι αν το θέλουν κάποιοι που δεν θέλουν το λαό στα πόδια τους.
Αυτό που ζητούν, άλλωστε, δεν είναι η σιωπή και το χειροκρότημα του ΚΚΕ. Είναι ο συμβιβασμός και η σιωπή του λαού!
Ο λαός πρέπει να σταματήσει επιτέλους να πιστεύει σε υποσχέσεις και να καθορίζει τη στάση του μόνο σε σχέση με το τι λένε και τι κάνουν άλλοι γι' αυτόν.
Ας βγούμε επιτέλους σαν λαός από τη γωνία!
Φτάνει πια!
Ας σταματήσουν επιτέλους να απαιτούν τη σιωπή του ΚΚΕ και όποιου άλλου αρνείται να σταματήσει να ζητάει όσα είναι δικά του, αρνείται να είναι καλόπιστος δίνοντας την άδεια να τον τσακίσουν και πάλι.
Ας σταματήσουν να ζητάνε τη σιωπή του λαού που υποφέρει.
Ας πάψουν πια τη θλιβερή τους απαίτηση να βάλουμε πλάτη, εμείς ο λαός, για μια ακόμη φορά.
Έχουμε υποχρέωση στην ίδια τη, μία και μοναδική, ζωή μας να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν!
Το πρόβλημά μας δεν είναι κάποια κυβέρνηση, αυτή ή όποια άλλη.
Το πρόβλημά μας είναι η απαίτηση των μεγάλων επιχειρήσεων να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους για να αντέξουν στο μεταξύ τους ανταγωνισμό. Η απαίτησή τους να συνεχίσουν να συσσωρεύουν αμύθητο πλούτο κλέβοντας τη δουλειά μας, τον κόπο των εργαζόμενων, τον πολύτιμο χρόνο τους, τη μόρφωση, την υγεία, την ευτυχία και τη ζωή τους.
Αυτούς πολεμάμε και σ' αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω!
Κατηγορούν το ΚΚΕ ότι είναι προκλητικά αρνητικό και πάλι.
Λένε ψέματα!
Το ΚΚΕ αντίθετα είναι προκλητικά θετικό υπέρ των συμφερόντων του λαού!
Είναι αρνητικό το ότι ζητάμε δουλειά για όλους;
Είναι αρνητικό το να ζητάμε εδώ και τώρα τον κατώτατο μισθό εκεί που ήταν πριν την κρίση;
Είναι αρνητικό το ότι ζητάμε δωρεάν Υγεία και φάρμακα για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους;
Είναι αρνητικό το ότι ζητάμε σχολεία σύγχρονα και δωρεάν για όλους;
Είναι τελικά αρνητικό να ζητάει ένα Κομμουνιστικό Κόμμα ανθρώπινη ζωή για τους ανθρώπους αντί να τους πει να περιμένουν την ανάκαμψη της οικονομίας, δηλαδή των κερδών των επιχειρήσεων μήπως και στάξει και σ' αυτούς καμιά στάλα φτηνής ζωής;
Μιλάνε όλοι, πλην ΚΚΕ φυσικά, για το «κοινό συμφέρον», για την περίφημη «κοινωνική συνοχή», για το «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» και άλλα τέτοια.
Ε, λοιπόν, όχι!
Εμείς δεν θα ρίξουμε στάχτη στα μάτια του λαού.
Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουν οι εκμεταλλευόμενοι με τους εκμεταλλευτές τους, οι πλούσιοι και οι επιχειρήσεις τους με το λαό.
«Κοινωνική συνοχή» σημαίνει να σωπάσουμε, να κάνουμε ειρήνη μ' αυτούς που μας αρπάζουν προκλητικά τη ζωή, σημαίνει να δεχτούμε σιωπηλά και ειρηνικά τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας για να μην προκληθεί κάποια βλαβερή «κοινωνική αναταραχή» που «θα βλάψει την πορεία του τόπου».
«Κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι» απλά δεν υπάρχει.
Η ΕΕ, η «Ευρώπη» των μονοπωλίων δεν είναι το σπίτι μας. Είναι το στρατηγείο του εχθρού μας και όποιος το κρύβει, ας σκεφτεί σοβαρά τι ζημιά κάνει στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης του λαού που τόσο είναι αναγκαία.
Δικό μας σπίτι είναι μια Ευρώπη δουλειάς, ειρήνης και ευτυχίας για τους λαούς που δεν θα έχει Θεό της τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Ας σταματήσουν το παραμύθι, λοιπόν.
Η ταξική πάλη δεν σταμάτησε επειδή εκλέχτηκε κάποια κυβέρνηση που ισχυρίζεται πως είναι Αριστερή.
Ο πόλεμος εκεί έξω μαίνεται ακόμη εναντίον μας και το ερώτημα είναι ένα και μόνο.
Θα πολεμήσουμε;
902.gr Κατηγορία: 


Για επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας με συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.
Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ανέφερε πως ετοιμάζεται «νέος αναπτυξιακός νόμος», ο οποίος θα περιλαμβάνει «ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις». Ανέφερε πως θα ενισχυθούν επίσης οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και οι κατασκευαστικοί όμιλοι με το σχεδιασμό μικρών και μεσαίων έργων.
Ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «επιχειρηματικότητα χωρίς αστερίσκους», ανέφερε πως θα ρυθμιστούν τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια με τρόπο «φιλικό προς τις επιχειρήσεις». Για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ανέφερε πως θα μεταφερθούν σε «δημόσιο φορέα διαχείρισης για όσους είναι στο όριο ή κοντά στο όριο της φτώχειας».
Πρόσθεσε ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία με νομοθετική ρύθμιση που θα γίνει σύντομα και επανέλαβε ότι «την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι κλειστά». Επίσης ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως θα γίνει διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.  
902. gr Κατηγορία: 

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας από την επέλαση του χιονιά και την έλλειψη των απαραίτητων έργων.
Απαγόρευση απόπλου ισχύει για πολλά λιμάνια της χώρας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως και 10 μποφόρ. 
Στην Αττική, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ προς το καζίνο, αλλά και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.
Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη Λ. Χασιάς - Δερβενοχωρίων στο ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στη Βοιωτία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών από 34ο έως 30ό χλμ.
Παράλληλα, διακόπηκε, από χθες το μεσημέρι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών, από την περιοχή Φίχθι - Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα, καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.
Στην Εύβοια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από την Καστέλλα έως το Προκόπι. Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Χαλκίδας - Αιδηψού, από 16ο έως 41ο χλμ., Στενής - Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας, Καστανιώτισα - Καματριάδες - Γαλατσάδες, Ιστιαίας - Ροδιών, από 10,8ο έως 12ο χλμ., Μηλιές - Κρυονερίτης - Κοκκινομηλιάς, από 13,4ο έως 26,4ο χλμ.
Έντονη είναι η χιονόπτωση στη Φθιώτιδα όπου σε αρκετές περιπτώσεις το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 30 εκατοστά. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα Τρίτη, στους Δήμους Δομοκού και Μακρακώμης.
Στην Εθνική Οδό από τα διόδια της Τραγάνας και μέχρι το Μαρτίνο, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, τα μηχανήματα έχουν απομακρύνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας το χιόνι και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη. Από τον κόμβο του Μαρτίνου και μέχρι το Κάστρο τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς η κυκλοφορία εξελίσσεται με πολλά εμπόδια, μιας και το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με χιόνι, το οποίο έχει παγώσει.
Στο επαρχιακό δίκτυο τα προβλήματα είναι περισσότερο έντονα. Στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, ιδιαίτερα από τη Μακρακώμη και προς το Καρπενήσι, η χιονόπτωση είναι έντονη και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό, ωστόσο η κυκλοφορία κατά περιόδους είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μόνο με αλυσίδες. Στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού η κυκλοφορία γίνεται κατά περιόδους με αλυσίδες καθώς χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ επικρατούν και πολικές θερμοκρασίες που ήδη φτάνουν τους -5 βαθμούς.
Στην Ευρυτανία οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν ανοιχτοί, αλλά υπάρχει πρόβλημα σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.
Στη Βόρεια Ελλάδα
Στην Ξάνθη, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο Βαφέικων έως τον κόμβο Ιάσμου Ροδόπης, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κίνηση των μεγάλων οχημάτων πραγματοποιείται μέσω εναλλακτικών διαδρομών.
Στο Νομό Ημαθίας, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 76ο έως 98ο χλμ., Βέροιας - χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ., Βέροιας - Δασκίου (μέσω Πολυδενδρίου), από 8,1ο έως 43ο χλμ, Νάουσας - Χιονοδρομικού Τριών - Πέντε Πηγαδιών, από 10ο έως 17ο χλμ, Νάουσας - Ροδοχωρίου από 1ο έως 14ο χλμ. και Νάουσας - χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, από 10ο έως 17ο χλμ.
Στο Νομό Χαλκιδικής, στις Εθνικές Οδούς Θεσσαλονίκης -Πολυγύρου, από 55ο έως 64ο χλμ. και Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από 75ο έως 90ο χλμ., στις Παλιές Εθνικές Οδούς Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και Θεσσαλονίκης - Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στις επαρχιακές οδούς Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά), Βαρβάρας - Ολυμπιάδας και στα οδικά δίκτυα Δάφνης - Καρυών και Καρυών - Αγ. Παύλου, στο Άγιο Όρος.
Επίσης, στο Νομό Πέλλας, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα, μέσω της Κερασιάς, από το 20ό έως 25ο χλμ και μέσω της Άρνισσας, από 9ο έως 25ο χλμ., ενώ στο Νομό Πιερίας στην Εθνική Οδό Κατερίνης - Ελασσόνας, από 30ό έως 44ο χλμ. και Κατερίνης - Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.
Στη Φλώρινα, λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 30ό χλμ, ενώ εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων, στον ίδιο δρόμο, από το 22ο έως το 28ο χλμ, αλλά για τα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα. Να σημειωθεί ότι σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου.
Στο Νομό Καστοριάς, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο έως 22ο χλμ., Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 35ο έως 45ο χλμ και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο νομού, στο Νομό Γρεβενών, στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τα Γρεβενά με την Σαμαρίνα, από 15ο έως 54ο χλμ., με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, από 13ο έως 45ο χλμ., με το Μέτσοβο, από 20ό - 40ό χλμ., με το Περιβόλι, από 18ο έως 43ο χλμ. και σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου Δεσκάτης.
Στην Πελοπόννησο
Η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Κεντρική Πελοπόννησο κι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές.
Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από το 124ο έως το 198ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου.
Επίσης, μόνο με αλυσίδες και με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Άστρους, Τρίπολης - Πύργου, Τρίπολης - Καλαβρύτων.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στο δρόμο Σπάρτης-Μεγαλόπολης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Άργους - Τρίπολης και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ορεινής Δυτικής Κορινθίας στην ορεινή Αρκαδία και στα ορεινά χωριά του Πάρνωνα.
Ακόμα, από τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, με απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των πάσης φύσεως φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Σπάρτης, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων με τη σφοδρή χιονόπτωση.
Επιπλέον, κλειστή είναι η Εθνική Οδός Λεβίδι - Νεμέα. Σήμερα, Τρίτη, λόγω της χιονόπτωσης, δεν λειτούργησαν τα σχολεία σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Γορτυνίας και τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Στην Κρήτη
Στα Χανιά, από τους θυελλώδεις ανέμους, πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο βόρειο παραλιακό μέτωπο και στη ζώνη από το Καλαμάκι μέχρι και την πόλη των Χανίων.
Η κακοκαιρία σαρώνει το ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου έχουν αναφερθεί ζημιές σε εξωτερικές κυρίως κατασκευές καταστημάτων από τη συνοικία Νέα Χώρα μέχρι το Φρούριο Φιρκά, την ακτή Ενώσεως και την ακτή Κουντουριώτη, όπου η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί λόγω του υψηλού κυματισμού.
Σε πολλά σημεία τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο έσπασαν δέντρα και ξηλώθηκαν πινακίδες και άλλες κατασκευές.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στην περιοχή του Δήμου Σελίνου, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησαν σχολεία στα Σφακιά.
Στο Ηράκλειο, από τους ισχυρούς ανέμους, ξηλώθηκε  -για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα- η οροφή του Παγκρήτιου Σταδίου με τις λαμαρίνες να έχουν φτάσει μέχρι και τη θύρα 1, ενώ από τη μεριά του βοηθητικού γηπέδου το μισό στέγαστρο έχει καταστραφεί. 
Στο Ρέθυμνο, σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος δίπλα στο λιμάνι λόγω της κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων. Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά και πλημμύρισε το σημείο έξω από το Λιμεναρχείο. Ήδη έχει παρασυρθεί από τα νερά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που κατάληξε στον πυθμένα του ενετικού λιμανιού.
Στην Εθνική Οδό Ρεθύμνου – Χανίων, στο ύψος του Γερανίου, έχουν πέσει πέτρες και χώματα στο οδόστρωμα ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος από κατολισθήσεις. Παράλληλα σε κάποια σημεία τα πελώρια κύματα σκεπάζουν το οδόστρωμα.
Kλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη 11 Φλεβάρη
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα και την Τετάρτη 11 Φλεβάρη λόγω του παγετού και της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία:
Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητας Ανατολικής Αττικής:
Δήμος Σαρωνικού: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά.
Δήμος Μαραθώνα: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την αίρεση επανεκτίμησης της κατάστασης στο ενδεχόμενο επιδείνωσης του καιρού.
Δήμος Αχαρνών: Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω όμως του Πολιούχου Αγ. Βλασίου.
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Παραμένουν κλειστά: Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης. Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα: Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημοτικής Ενότητας Εκάλης, Κηφισιάς, Βριλησσίων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων).
Στις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με μια ώρα καθυστέρησης και συγκεκριμένα από τις 9 το πρωί.
Επισημαίνεται ότι ο κάθε δήμος μπορεί ο ίδιος να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπό εξέλιξη χιονόπτωση και ενδέχεται να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Για το λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους κατά τόπους δήμους.
Κλειστά σχολεία την Τετάρτη 11 Φλεβάρη σε Μακεδονία και Θράκη λόγω του παγετού
Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα «χτυπήσει το κουδούνι» και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί, για την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων – Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.
Κλειστά σχολεία την Τετάρτη και σε άλλες περιοχές της χώρας
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα σχολεία στους Δήμους Πύλης, Πινδαίων, Αιθήκων, Μαλακασίου, Κλεινοβού, Χασίων, Τυμφαίων και Καστανιάς του Νομού Τρικάλων, καθώς και τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του πρώην Δήμου Καλαμπάκας.
Ακόμη στις Δημοτικές Ενότητες Καρυάς και Σφακιωτών στη Λευκάδα.
Στην Κρήτη, κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Βιάννου, σε Ανώπολη, Ασή Γωνιά, Ασκύφου, Βουβά, Ροδοβάνι, Σφακιά στα Χανιά και στο Δήμο Καντάνου τα σχολεία σε Έλος, Σκαλωτή και Βαθιανό.
Στο Ρέθυμνο κλειστά είναι όλα τα σχολεία σε Ανώγεια και Φουρφουρά, τα Δημοτικά Σχολεία σε Ζωνιανά, Λιβάδεια, Αξό, Απλαδιανά, Μπαλί, Μυριοκέφαλα, Αποστόλους, Πλάτανο και τα Γυμνάσια και Λύκεια σε Κράνα, Σύβριτο.
Τέλος στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Αμφίκλεια.
Παρακάτω επισυνάπτεται το δελτίο Τύπου με τα προβλήματα στη χώρα σε μορφή PDF.
1 / 12
902.gr Κατηγορία: 

«Θα είμαστε σύμμαχοι στην Ευρώπη, στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ» ήταν η σαφής τοποθέτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, παρέχοντας στήριξη στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές.
Ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τη συγκυβέρνηση σε ό,τι ζήτημα θεωρεί σωστό, λέγοντας πως Το Ποτάμι θα είναι «συμπαραστάτης στο κοινό καλό» και «υπερασπιστής της κοινής λογικής».
Άφησε σαφώς να εννοηθεί πως και στη Βουλή θα υπερψηφίζει νομοσχέδια, λέγοντας πως «θα τις ψηφίσουμε» τις «λύσεις που φέρνουν οι άλλοι». Τάχθηκε υπέρ ενός «εθνικού διαλόγου» για την εκπαίδευση.
Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τονίζει όσο θα έπρεπε την επιχειρηματικότητα και πως ο λόγος του δεν είναι ενιαίος, φέροντας το παράδειγμα των ιδιωτικοποιήσεων και αναρωτήθηκε αν όλοι στο Υπουργικό Συμβούλιο τάσσονται υπέρ των επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων.   
902.gr Κατηγορία: 

Με νέα 48ωρη απεργία που ξεκινά την Τετάρτη 11 Φλεβάρη συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα. Ταυτόχρονα θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί της Τετάρτης στην πύλη των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στην Λάρυμνα. Την απόφαση για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έλαβαν στη διάρκεια της μαζικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 10 Φλεβάρη, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
  • Να εξοφλήσει η εργοδοσία τα δεδουλευμένα που τους οφείλει, μέσα στο Φλεβάρη.
  • Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοί τους και να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις.
  • Να εξασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, απευθυνόμενο προς την εταιρεία, επισημαίνει: Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας και ενημέρωσή σας για την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, τις οποίες αποφάσισε η ΓΣ των εργαζομένων στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ώστε να επιλύσετε τα αιτήματα που σας έχουμε υποβάλει και επειδή δεν έχετε δώσει θετική απάντηση, η ΓΣ των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρυμνα, επαναβεβαίωσε εκ νέου με απόφασή της τη συνέχιση των 48ωρων απεργιών από την 11/2/2015 από ώρα 8.00 το πρωί μέχρι την 13/2/2015 στις 8.00 το πρωί και όσες κριθούν απαραίτητες εφόσον δεν απαντήσετε θετικά στα αιτήματά μας. 
Διαθέτοντας το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας το οποίο σας επισυνάπτουμε για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της παραγωγικής διαδικασίας σας καθιστούμε υπευθύνους, γιατί με την αδιαλλαξία σας ενδεχόμενα να προκαλέσετε κινδύνους στον τομέα αυτό, τον οποίο εμείς θέλουμε να προστατεύουμε, γιατί έχουμε χτίσει με ιδρώτα και αίμα τις εγκαταστάσεις και οι χώροι όπου λειτουργούν είναι δημόσια περιουσία την οποία δεν μπορείτε να γράφετε στα παλιά σας παπούτσια.
Έχοντας απορρίψει τις προτάσεις σας αναμένουμε νέες θέσεις σας και σας καλούμε για συζήτηση άμεσα. Σε κάθε περίπτωση σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς σας αν δεν μας πληρώσετε αυτά που μας χρωστάτε, γιατί δεν έχουμε να φάμε εμείς και τα παιδιά μας».
902.gr Κατηγορία: 

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget