Κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα στην «Coca Cola»αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών(ΠΟΕΕΠ).
Την Παρασκευή 13 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., καλεί σε σύσκεψη την Απεργιακή Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να προχωρήσει τον προγραμματισμό για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων.
Στο Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσθηκε να ενταθούν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις σε όλο τον κλάδο. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι στα Εμφιαλωμένα Ποτά να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται και να εκφράζουν αλληλεγγύη προς τους απεργούς της «Coca Cola» μέχρι την τελική δικαίωσή τους.
Με ψήφισμά του, το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕΠ καταγγέλλει «την ανυπαρξία και την έλλειψη συγκροτημένου αγωνιστικού διεκδικητικού πλαισίου από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, που παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις και κρατάει συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα καθηλωμένο σε μόνιμη κατάσταση απραξίας και παραλυσίας». Επίσης, καταγγέλλει «την πολιτική φίμωσης και κατατρομοκράτησης των απεργών που εφαρμόζει η πολυεθνική "Coca Cola"», μεταξύ άλλων «με τις αλλεπάλληλες προσφυγές στα δικαστήρια, με προσχηματικές μηνύσεις που στηρίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες».