03/21/16
20ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΥΛΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Δ.Ν.Τ. ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΕΣ ΕΒΕ ΕΕΔΥΕ ΕΙΡΗΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΠΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΡΑΚ ΙΡΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΛΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΚΕ ΚΝΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΟΜΕΠ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Ν.Δ ΝΑΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΑΕΔ ΟΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΟΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΑΣΕΒΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΣΕΒ ΣΕΡΒΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ Ε.Ε. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΟΜΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ TV




«Πεμπτουσία μιας βαθύτατα αδιέξοδης πολιτικής» χαρακτήρισε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
«Δεν αποτελεί παρά έναν προσωρινό συμβιβασμό με επιζήμια αποτελέσματα τα οποία δεν μπορούν να συγκαλύψουν οι κυβερνητικές θριαμβολογίες», είπε. Όπως εξήγησε, έχουμε απόφαση για κλείσιμο των βορείων συνόρων και ντε φάκτο μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή η απόφαση δεν πρόκειται να αναχαιτίσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, αλλά το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει τις ταρίφες των δουλεμπόρων. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία καταπατά βάναυσα τη συνθήκη της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων. Επίσης στηλίτευσε την υποκρισία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ ανέδειξε το γεγονός ότι τέτοιου είδους αποφάσεις είναι «βούτυρο στο ψωμί» για να θεριέψει παραπέρα ο ρατσισμός, ο φασισμός και ο ναζισμός.
Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τόνισε ότι χρειάζεται απειθαρχία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στον τόπο προορισμού τους.
Η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης της ΝΔ για το Προσφυγικό.

Δεν θέλουν να δημιουργήσουν καλές συνθήκες στην Ειδομένη!

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ζήτησε από όλα τα αστικά κόμματα συμπαράταξη και «να βάλουν πλάτη» για να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι «δύσκολη» αλλά και η «καλύτερη» που θα μπορούσε να επιτευχθεί.
Θέλοντας να προσπεράσει με λεκτικές ακροβασίες την εξόφθαλμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ισχυρίστηκε ότι παρότι υπάρχουν «ορισμένες εκκρεμότητες» σε επίπεδο δικαιωμάτων, οι αποφάσεις κινούνται «στα όρια της νομιμότητας». Επίσης σημείωσε προκλητικά ότι «δεν υπάρχει ούτε μια καταγγελία πως η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των προσφύγων»!
Ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι μέσα στον επόμενο μήνα η Ειδομένη «θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία». Απαντώντας στις επικρίσεις για ανυπαρξία του κράτους στον καταυλισμό της Ειδομένης, ανέφερε κυνικά ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες», δηλαδή «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι στην Ειδομένη θα φτιάξουμε camp». Για την Αμυγδαλέζα τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν την έκλεισε» και ότι «παραμένει σε λειτουργία» αλλά με λιγότερο κόσμο καθώς είχε υποστεί καταστροφές.
Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι δεν συνέβαλε στη μείωση των προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του κατέδειξε ότι οι ασταμάτητες ροές είναι αποκλειστική ευθύνη της Τουρκίας.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «ήττα» τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι ήταν «αναγκαία». Έτσι, αν και εξέφρασε προβληματισμό για την «ασάφεια» των αποφάσεων και τα «δύσκολα» σημεία της, υποστήριξε ότι είναι «κατ' αρχάς θετικό» ότι υπήρξε συμφωνία.
Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων κινήθηκαν εντός της «εθνικής γραμμής» που χαράχτηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι τιμά απεριόριστα τον Γιάννη Μουζάλα, ενώ ευχήθηκε να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του κόμματός του.
Ο βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέφυγε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα, ενώ πρότεινε να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η «λαθρομετανάστευση» ώστε να φυλακίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες και να εκτελούν καταναγκαστικά έργα.

Tην άρνηση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στο δικαίωμα εγγραφής των συμβασιούχων στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας» στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
Οι ταξικές δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν:
«Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός ξαναχτύπησε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής την Παρασκευή 18 Μάρτη, οι εναπομείναντες συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αρνήθηκαν το δικαίωμα εγγραφής των συμβασιούχων στο Σύλλογο.
Στο ΔΣ του Συλλόγου, η παράταξη του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ψήφισε κατά της πρότασης τροποποίησης του άρθρου του καταστατικού, κατά του δικαιώματος εγγραφής στο Σύλλογο όλων των εργαζομένων στην ΑΔ Αττικής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.  Μία τροποποίηση η οποία ήταν αναγκαία και για την εναρμόνιση του καταστατικού του Συλλόγου με αυτό της ΟΣΕΑΔΕ.
Οι διπρόσωποι κυβερνητικοί συνδικαλιστές αποκαλύφθηκαν πλήρως. Τα ίδια πρόσωπα για μεν το καταστατικό της ΟΣΕΑΔΕ ψήφισαν να γίνονται δεκτοί Σύλλογοι που έχουν μέλη τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, για δε το Σύλλογο Αττικής την εγγραφή των Συμβασιούχων την βρήκαν πολύ προοδευτική πράξη και γι' αυτό την καταψήφισαν! Πρωταγωνιστής στη Γενική Συνέλευση ήταν ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, που στην υπηρεσία που προΐσταται (ΔΑΜ) για αρκετά χρόνια οι συμβασιούχοι ήταν πολλαπλάσιοι από τους μόνιμους!
Η μαζική προσέλευση των μελών στη Συνέλευση φαίνεται ότι ενόχλησε την κυβερνητική παράταξη. Στην κατάσταση παρουσίας είχαν υπογράψει 326 συνάδελφοι, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% που απαιτούνταν για τις καταστατικές αλλαγές.
Ενώ άρχισε η Γενική Συνέλευση, μετά την εκλογή του προεδρείου που ψηφίστηκε ομόφωνα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού έκαναν το θαύμα τους. Έβαλαν θέμα απαρτίας πριν αρχίσει η συζήτηση για την αλλαγή του Καταστατικού, ενώ πριν από 10 λεπτά είχαν δεχθεί ότι υφίσταται απαρτία και γι’ αυτό συμμετείχαν και στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου.
Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές επωφελούμενοι τη συνήθη πρακτική που παρατηρείται στις Γενικές Συνελεύσεις, να μην παραβρίσκονται όλοι μέσα στην αίθουσα που γίνεται η συνέλευση, αλλά και μιας μερίδας συναδέλφων που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας σε όλες τις διαδικασίες της ΓΣ, έβαλαν θέμα απαρτίας, ώστε να μπλοκάρουν τη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού.
Ταυτόχρονα είπαν ότι δεν είναι ώριμο το θέμα των καταστατικών αλλαγών γιατί δεν γνωρίζουν οι ίδιοι και τα μέλη του Συλλόγου τις καταστατικές αλλαγές που προτείνονται.
Ξέχασαν φαίνεται ότι έγινε συζήτηση στο ΔΣ του Συλλόγου σε δύο συνεδριάσεις, ότι όλα τα μέλη του Συλλόγου είχαν τις τροπολογίες από την προηγούμενη ημέρα ηλεκτρονικά, ότι και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης είχαν στα χέρια τους τις τροπολογίες όπως και όλες τις εισηγήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ΓΣ.
Το προεδρείο της ΓΣ, διαπιστώνοντας ότι πράγματι τη δεδομένη στιγμή που τέθηκε θέμα απαρτίας δεν υπήρχε στην αίθουσα το 50% συν 1, προχώρησε τις διαδικασίες της Συνέλευσης με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης: Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, Διοικητικός Απολογισμός και Πρόγραμμα δράσης.
Ο σκοπός των λίγων κυβερνητικών συνδικαλιστών επετεύχθη. Προς το παρόν βέβαια. Γιατί είμαστε σίγουροι πως οι συνάδελφοι στην ΑΔ Αττικής θα δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει».

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget